Review*: L'Occitane Pivoine Sublime Perfecting CC Cream

torek, september 22, 2015

Živjo, dekleta! :)

Danes sledi dolgo pričakovana ocena L'Occitane Izboljševalne CC kreme za obraz Popolna potonika, ki je letos maja postala en mojih najljubših izdelkov tega leta in je moja najljubša izbira za vsakodnevni makeup! 
CC kremo sem prejela na negi obraza, ki sem se je v maju udeležila kot lepotna blogerka (več o izkušnji tukaj). Hvala še enkrat L'Occitane Slovenija za tole priložnost. :)  
Embalaža: Brez obotavljanja lahko rečem, da je po mojem mnenju L'Occitane kralj najlepših, najprivlačnejših in najbolj luksuznih embalaž kozmetičnih izdelkov. Lagala bi, če bi rekla, da me tričetrt njihovi izdelki ne pritegne že zaradi lepe in posebne embalaže. 
In tudi embalaža tega izdelka ni nobena izjema. Izboljševalna CC krema Popolna potonika se nahaja v trši plastični tubici v temno roza-rdečkasti barvi.
Vse skupaj je kombinirano s srebrnimi detajli na pokrovčku tubice in napisom. Ta kombinacija barv je zares luksuzna in takoj pritegne pogled, kjer koli že se izdelek nahaja - morebiti v toaletni torbici ali na polički s kozmetiko. Pokrovček na tubici se odvija, pod njim pa se skriva simpatičen, higienski aplikator z majhno luknjico, ki omogoča zares enostavno uporabo, saj zlahka nadzorujemo količino izdelka, ki ga bomo iztisnili iz embalaže. 
CC kremica je zapakirana v luštni roza-belo-srebrni embalaži iz kartona, katero sama še vedno hranim. :P 
Moje mnenje o izdelku: Naj se najprej ustavim pri samem vonju izdelka, ki je božanski! CC krema in vsi ostali izdelki iz linije Popolna potonika imajo cvetlični vonj. Veliko ljudi bi ob besedi 'cvetlični' pomislilo, da gre za močan vonj po rožah, ki včasih znati biti vsiljiv ali preveč umeten. Vendar je vonj pri teh izdelkih zelo nežen, naraven, nevsiljiv in res spominja na sveže potonike
Da nadaljujem s formulo same kreme. Gre za gosto kremo bele barve, ki naj bi izboljšala videz naše polti. Ta krema je zanimiva že sama po sebi, saj vsebuje mini rjavkaste delce, granule, ki se med masiranjem spremenijo in obarvajo.
Sprva, ko kremo nanesemo na obraz, izgledamo malce beli, vendar se ob masaži krema hitro obarva in prilagodi našemu naravnem tenu polti. Odtenek je idealen tudi za nas bledoličnice (moj odtenek je najsvetlejši - Light, obstaja pa še Medium). Polt je po nanosu kreme videti naravno sijoča, poenotena in zdrava, krema pa se lepo vpije v našo koži in ne ''sedi'' na njej. 
Ob nanosu CC kreme

Rahlo vmasirana CC krema
Sama bi rekla, da se krema dobro obnese na večih tipih kože. Moj tip kože je masten do mešan - ponavadi imam mastno čelo, nos in brada; lička, predel nad ustnico, med ter nad obrvmi pa je suh. Zaradi takšnega ''zmešanega'' tipa kože imam pogosto težave z iskanjem primerne podlage, saj nekatere podlage na moji koži izgledajo pretežke, mi zmastijo obraz (ali celo povzročijo izbruh nepravilnosti), obenem pa so suhi predeli polni majhnih luskic oz. je takoj vidno, kjer je moja koža rahlo izsušena. Pri tej kremi teh težav nisem imela. Krema je namreč lahka, mojega obraza ne zmasti, obenem pa ima tudi vlažilne lastnosti, zaradi česar moji suhi predeli niso izpostavljeni. Moja koža je pri uporabi te kremice veliko bolj enakomerna, gladka in zdrava - kot da ne bi imela nobenih težav s kožo. 
Iz lastnih izkušenj lahko povem, da je krema primerna tudi za občutljivo kožo in kožo nagnjeno k nepravilnostim. Čeprav je izdelek odišavljen, CC krema kože ne iritira, prav tako pa ne povzroča izbruha nepravilnosti, saj je tekstura res lahka.
Ker gre za lahko kremo, ki bolj kot ne le izeenači ten, pa ne moremo pričakovati, da bo popolnoma prikrila rdečico in nepravilnosti. Kadar imam sama težave z nepravilnostmi in rdečico, uporabim še korektor, ki vse lepo zakrije in se dobro zlije s CC kremo. Tistim, ki želite več prekrivnosti pa CC kremo priporočam kot nekakšno podlago pred nanosom tekočega pudra.
CC krema se namreč odlična kombinira s tekočimi pudri - preverjeno; kožo navlaži, izeenači ten in jo pripravi na tekoči puder. Bi pa tistim z zelo suho kožo pred nanosom CC kreme priporočala dobro vlažilno kremo, saj vam bo najbrž sama CC krema premalo vlažilna.
Sama ta izdelek najraje uporabljam samostojno, saj prisegam na čim bolj naraven videz in ne maram ''maskastega'', težkega videza. Tudi kadar sem v stresnem obdobju in imam več mozoljčkov, ostanem zvesta CC kremi, vendar prej uporabim še korektor. Na vrh CC kreme pa vedno (ne glede na stanje moje kože) dodam še malo matirnega pudra, ki moj obraz zmatira in se tako moj obraz na T coni kasneje začne svetit. Da zagotovim daljšo obstojnost CC kreme, za piko na i obraz popršim še z L'Occitane meglico za obraz Popolna potonika, ki tudi zmanjša pudrast videz matirnega pudra. Krema se na meni brez težav obdrži do poznega popoldneva (če jo nanesem zgodaj zjutraj), vendar čez dan enkrat obvezno ponovim nanos matirnega pudra in meglice za obraz. V kolikor pa se naličim kasneje (okoli 12ih) pa je moj makeup do konca dneva brezhiben. To so moje izkušnje z obstojnostjo pri običajnih dnevnih aktivnostih in ne pri telovadbi ali kakšnih drugih fizično napornih dejavnostih.
Izdelek je več kot primeren tudi za poletje, ko se večinoma vse punce izogibamo težkih pudrov, ki se kar topijo na naših obrazih ter jih zamenjamo z nečim lahkim in nežnim. CC krema ima celo zaščitni faktor 20, kar je velika prednost in tako v manj vročih mesecih ne potrebujemo dodatne kreme z zaščitnim faktorjem. Za zelo vroče mesece pa pred nanosom izboljševalne CC kreme vseeno priporočam nanose sončne kreme z višjim faktorjem (vsaj 30). Bo pa CC krema moja zvesta spremljevalka tudi v mesecih, ki prihajajo - morda samostojno (z dobro vlažilno kremo pod njo) ali kot ''primer'' za tekoči puder.

Nasvet za punce z večjimi porami: Tudi sama imam večje pore in se najraje poslužujem naslednjega načina nanosa CC kreme, čeprav tudi z zgornjim načinom nimam velikih težav (nanos bele CC kreme direktno na obraz), vseeno pa s tem ''trikom'' prihranim nekaj minutk. Namesto, da CC kremo nanesem direktno na obraz, jo najprej v rokah rahlo zmasiram, da se ti delčki spremenijo v barvo in CC kremo že zmešano nanesem na obraz. Tako preprečim, da bi se kakšen beli delček kreme vsedel oz. zažrl v kakšno večjo poro. Nato vse skupaj zabrišem z gobico za puder in videz je še bolj naraven, pa še nekaj minut prihranim, saj se ne rabim ukvarjati s kakšnimi večjimi ''belimi'' porami.  

Povzetek: Tale CC krema mi je zares ukradla srce, saj paše tudi moji zakomplicirani in občutljivi koži. Moja koža je po nanosu CC kreme zares lepa, naravno sijoča in poenotena. CC kremo rada uporabljam za vsako priložnost, še posebej pa takrat, kadar želim biti hitro urejena. Tako uporabim le malce korektorja, CC kremo, matirni puder, rdečilo za lička, meglico za obraz in že sem pripravljena na vsakodnevne obveznosti. L'Occitane CC kremo lahko uporabljate tudi kot ''primer'' oz. podlago za nanos tekočega pudra. CC krema kožo navlaži, nežno odišavi in ji da svež, naraven videz.
Sestavine
Cena: 28,50€ / 30ml. Cena je morda ''zasoljena'', ampak zame izdelek ceno upraviči, saj mi POPOLNOMA odgovarja in za takšen izdelek mi ni težko odšteti malce več denarja (se raje odpovem kakšnim drugim majhnim grehom).
Nakup je možen v L'Occitane prodajalnah ali v spletni trgovini.
Ste že preizkusile Izboljševalno CC kremo Popolna potonika ali kakšen drug izdelek iz te linije?



S.

*PR izdelek

You Might Also Like

8 komentarji

  1. Zgleda super, sem preizkusila ravno pred kratkim podobno DD kremo znamke DermEden. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je odlična in mislim, da zdaj več ne bom tako skeptična pri teh raznih CC in DD kremah, kot sem bila prej. :))

      Izbriši
  2. To je tudi moja stalnica za hiter in "naraven" makeup. Nikoli si nebi mislila, da mi bo všeč CC krema, ampak ta je res odlična :). Super ocena in lepe fotografije ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, da zelo naraven in lep videz. :)) Mi je zanimivo, da nas je toliko navdušenk nad njo.
      Tudi jaz nisem preveč za CC kreme, edina všečna še mi je tista od Soraye, ampak imam vseeno raje to od L'Occitane, ker da bolj naraven videz.
      Hvala. <3

      Izbriši
  3. Mislim, da je ta krema odlična, na meni se obnese več kot dobro, je stalnica in je ne menjam, imam zdej celo oba odtenka in miksam!
    Drugače je morda razočarala samo tiste ki so pričakovali boljšo prekrivnost, jaz vsem rada povdarim da je res rahlo prekrivna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi jaz je nikakor več ne zamenjam. :) Sploh ker imam ponavadi težave pri iskanju tekoče podlage, ali mi odtenek ne odgovarja ali pa ne paše mojemu tipu kože. Tako da sem res fuuuul vesela, da sem imela možnost preizkusit to CC kremo.
      Ja, za tiste, ki imajo radi večjo prekrivnost, ta CC krema samostojno res ne bo.

      Izbriši
  4. Meni je tudi zakon, že komaj čakam da bom spet čisto bela, ker mi je trenutno še vedno malce presvetla :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, je zakon za zelo svetlo kožo. <3 Jaz poleti minimalno porjavim, tak da mi odtenek skos lahko odgovarja. :)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3