Empties #13

ponedeljek, maj 21, 2018

Moja vreča s porabljenimi produkti je ponovno (pre)polna, zato je čas, da z vami, kot ponavadi, delim kratko mnenje o vsakem izdelku, ki sem ga uspela porabiti v zadnjih treh mesecih.
Nivea 3v1 negovalna micelarna voda: Tale micelarna vodica je bila ok, ni dražila moje kože ali je izsušila in tudi večino makeupa je odstranila vredu, z izjemo maskare. Pri maskari (čeprav sem uporabila ''navadno'' formulo) sem se morala kar precej pomatrati, da sem jo lahko v celoti odstranila. Večina micelarnih, ki sem jih do sedaj preizkusila, je maskaro uspešno odstranilo, zato me je tale micelarna kar malo razočarala (pa so mi nasplošno Nivea izdelki res všeč) in se mi je zdela manj kot povprečna.
Ponovni nakup: Ne.

Ombia dvofazni odstranjevalec očesnih ličil: Res odličen odstranjevalec vodoodpornih ličil. Odstrani jih v trenutku, obenem pa je nežen in ne iritira moje občutljive kože. Je malo bolj oljnat, a vedno obraz sperem še z vodo in čistilnim gelom, zato to zame ni moteče. Sem ga kupila že večkrat, ker res deluje in je zelo poceni.
Ponovni nakup: Seveda, vedno.

Ombia čistilni robčki za ekstra občutljivo kožo: Zelo redko uporabljam čistilne robčke za odstranjevanje ličil. Te sem kupila predvsem za odstranjevanje ''swatchev'', saj nasplošno ne rada uporabljam tovrstne robčke na obrazu/očeh, ker znajo biti precej dražeči, oziroma niso najboljši produkt za odstranjevanje ličil. ''Swatche'' so dobro odstranili, zato jih bom verjetno še kdaj kupila. Mi pa ni bil všeč vonj, ki je bil precej umeten in močan.
Ponovni nakup: Mogoče, ker so poceni in ok za odstranjevanje ''swatchev''.

Melvita Nectar Pur očiščevalni žele za čiščenje obraza: Kot že ime pove, gre za čistilni produkt z ''žele'' teksturo. Bil je primeren za čiščenje mastne kože. Kožo je dobro očistil, jo je osvežil (vsebuje wasabi in brezov sok, ki delujeta osvežilno ter pripomoreta k uravnavanju izločanja sebuma), koža se je tudi malenkost manj mastila, ni pa bila izsušena. Vseeno pa izdelek ni bil nič posebnega. So mi bolj všeč drugi čistilni produkti.
Ponovni nakup: Ne.

Avon Planet Spa čistilna maska za obraz z minerali Mrtvega morja: Odlična kremasta čistilna maska za obraz, ki je mojo kožo dobro očistila, koža je bila zelo mehka po uporabi in tudi pore so izgledale malo manjše, bolj čiste. Ena boljših cenovno ugodnih mask za obraz.
Ponovni nakup: Da, ko bom spet kaj naročevala preko Avona.

L'Occitane izboljševalna meglica za obraz Popolna potonika: Kot večina L'Occitane-ovih izdelkov, me je tudi tale meglica navdušila. Bila je zelo nežna, sama meglica je bila fina, obraz je prijetno osvežila, zmanjšala pa je tudi pudrast izgled ličil. Imela sem jo zelo dolgo. Posvetila sem ji tudi ločeno objavo
Ponovni nakup: Mogoče, ker imam trenutno nekaj drugih ''vodic'' za porabit (nekatere so mi celo še malenkost bolj všeč).

Melvita cvetna vodica damaščanske vrtnice: Vodica, ki se pojavi skoraj v vsaki moji ''Empties'' objavi. Dejansko so to ene najboljših vodic/tonikov za obraz, ki sem jih kadarkoli preizkusila. Obraz lepo navlažijo, ne dražijo kože in ne pustijo lepljivega sloja. Vedno znova jih kupim v različnih ''vonjih''. Moja najljubša verzija je zaenkrat tale in s sivko, preizkusila pa sem še nekaj drugih.
Ponovni nakup: Vedno. Trenutno uporabljam verzijo z burbonsko geranijo.
Phyto šampon za barvane ali posvetljene lase Phytocitrus: Šampon za lase, ki je moje lase grozno izsušil, saj so kar ''škripali'' pod prsti. Še sreča, da sem imela le vzorec, saj izdelek ni primeren zame (pa imam masten tip las) in nikakor ga ne bi priporočala puncam, ki imajo barvane lase, saj ni popolnoma nič negovalen.
Ponovni nakup: Ne. 

L'oreal Elseve Fibralogy šampon za tanke lase: En ta ljubših šamponov za moje tanke, hitro masteče lase. Odlično se je penil, lasje so bili po pranju res lahkotni, svilnato mehki, tudi izgledali so bolj polni in gosti. En najboljših drogerijskih šamponov.
Ponovni nakup: Zaenkrat nakupa ne bom ponovila, ker sem kupila nekaj drugih šamponov. Med drugim tudi L'orealov šampon v mentolno zeleni barvi z glino, ki je namenjen hitro mastečim lasem (očisti lasišče).

UniqOne All In One sprej/tretma za lase z vonjem kokosa: Tretma za lase, ki sem ga uporabljala predvsem za lažje razčesavanje po umivanju las, saj je moje zavozlane lase razvozlal, jih zmehčal in zgladil. Ima tudi nekaj drugih funkcij: zaščita pred toploto, globinska nega, ohrani barvo las, lasem doda volumen in preprečuje cepljenje konic. Najraje ga uporabljam poleti, ko so moji lasje pogosteje izpostavljeni soncu in slani vodi.
Ponovni nakup: Da.

VO5 Give me texture suhi ''teksturni'' sprej za lase: Gre za lahek sprej za lase, ki deluje kot neke vrste suhi šampon za lase. Ima namreč fino ''powder'' teksturo, ki lasem doda nekaj volumna, pa vendar las ne obteži, kar mi je zelo všeč (moji so tanki in jih veliko produktov obteži). Ponavadi sem ga uporabljala, ko sem si naredila kakšno pričesko (npr. kodre), saj se je tako pričeska dlje časa obdržala. Včasih pa sem ga nanesla kar na sveže oprane lase (na lasišče) in potem lase malce ''zmasirala'' s prsti, da je lasišče dobilo več volumna.

Ponovni nakup: Že opravljen - čeprav ne vem, kje bom ga v prihodnosti kupovala, saj Boots International nima več spletne trgovine (pri nas se ta izdelek ne dobi).
La Roche Posay Lipikar Gel Lavant ''zaščitni'' gel za tuširanje: Nežen gel za tuširanje brez vonja, ki se je odlično penil, kože pa ni izsušil ali razdražil. Moja koža sicer ni občutljiva, zato dobro prenašam tudi poceni in bolj odišavljene gele za tuširanje. Verjetno pa bi tale gel bil odličen za vse, ki imate bolj občutljivo in suho kožo, saj izdelek deluje zelo pomirjajoče in je res ''blag'' ter svež.
Ponovni nakup: Ne, je pa vseeno bil zelo prijeten za uporabo (imela sem le testerček).

L'Occitane gel za tuširanje Potonika: Gel za tuširanje, ki se je lepo penil, bil je prijetne srednje goste teksture, kožo je lepo odišavil (vonj potonike je bil božanski) in je ni izsušil, pa vendar ni bil nič posebnega. Mi je pa všeč, da sem lahko preizkusila tole mini verzijo (dobila sem jo pri nakupu), polne cene namreč ne bi plačala (dobim za par evrov enako dober tuš gel-izjema je njihovo mandljevo olje za tuširanje, ki je ''edinstveno'').
Ponovni nakup: Ne.

Yves Rocher Jardins du Monde krema za prhanje Brazilska kava: Zelo prijeten in kremast gel za tuširanje s še bolj fantastičnim vonjem po kavi (obožujem vonj kave). Gel se je dobro penil, kože pa ni izsuševal. Ti Yves Rocher geli, oziroma kreme za tuširanje so mi zelo všeč. Še posebej mi je všeč različica z makadamijo, ki diši kot Monte (puding z lešniki).
Ponovni nakup: Da, ko bom le imela priložnost (fizične Yves Rocher trgovine žal ni v moji regiji).

Lush gel za tuširanje Snow Fairy: Popularen gel za tuširanje od Lusha, ki je na voljo le v času božiča. Gel roza barve z bleščicami, ki se je lepo penil in je imel omamen bonbončkast vonj, ki je kot nalašč za hladne zimske dneve. 
Ponovni nakup: Da, kupim ga vsako leto pred božičem.

Balea kopel Kokos in mleko: Kopel, ki sem jo večinoma uporabljala kar kot gel za tuširanje. V obeh primerih pa je izdelek naredil veliko pene in ni razdražil kože ali je izsušil. Vonj je bil precej blag in ''čist'' - dišal je po bolj nežni varianti kokosa, daleč od tistih tipičnih tropskih, sladkih vonjev, ki jih ponavadi najdemo v sončnih kremah.

Ponovni nakup: Verjetno ne, imam še eno plastenko za porabit.

Nivea Creme Oil Pearls gel za tuširanje Ylang Ylang in Češnjevi cvetovi: Kremna gela za tuširanje z zanimivo, bogato teksturo z arganovim oljem, ki je vsebovala še majhne oljne ''bisere'' napolnjene z naravnim sončničnim oljem (ki vsebuje veliko vitamina E). Obožujem kremne gele za tuširanje, zato sta mi bila ta tuš gela zelo všeč. Ti ''biserčki'' pa so bili na koži zelo nežni in so se v stiku z vodo raztopili. Koža je bila po tuširanju zelo mehka in gladka, ne morem pa reči, da so ti oljni ''biserčki'' ravno nahranili suho kožo. Oba vonja sta bila nežna in nevsiljiva. Za odtenek mi je bil bolj všeč vonj ''ylang ylanga''.
Ponovni nakup: Da, v prihodnosti (zaenkrat imam doma dovolj tuš gelov).
Borotalco roll-on deodorant Intensive: Ponavadi nisem ljubiteljica roll-on deodorantov (jih niti ne kupujem), ker mi ni všeč, da se ne vpijejo takoj (so tudi malce lepljivi) in lahko na oblačilih puščajo sledi. Pri tem je bilo drugače. Na oblačilih ni puščal sledi, lepo se je vpil, poleg tega pa je bil še zelo učinkovit (preizkušala sem ga v bolj stresnih situacijah in v največji vročini). Zelo všeč mi je bil tudi nežen vonj, ki pa se je na koži obdržal še vse do večera. Podrobnejšo oceno deodoranta si lahko preberete tukaj.
Ponovni nakup: Da, bo moj spremljevalec v vročih poletnih dneh.

Rexona deodorant Aloe Vera: Moji najljubši deodoranti za telo. Na koži in oblačilih ne puščajo sledi ter odlično preprečujejo potenje - zvečer sem še vedno ''sveža'' in dišim po deodorantu. Ta verzija je bila bolj sveža in ''nevtralna'', zato je primerna za oba spola. Moj najljubši vonj pa je še vedno Sexy Bouquet, ki diši po jagodi in marelici.
Ponovni nakup: Vedno, a raje v drugih vonjih.

Avon Naturals odišavljeni sprej za telo Vanilija & Sandalovina in Kokos & Karambola: Odišavljeni vodici za telo z nežno in fino meglico. Kožo sta prijetno osvežili in odišavili, a kot je za odišavljene vodice značilno, se vonj na koži ni dolgo obdržal. Vseeno sem ju rada uporabljala - predvsem doma, ko sem se želela malce ''osvežiti''. Uporabljala sem ju tudi za odišavljanje las, saj se je tam vonj malce dlje obdržal. Verzijo s vanilijo in sandalovino sem uporabljala predvsem pozimi, ker je bil vonj bolj topel; kokos in karambolo pa poleti, ker je šlo za bolj osvežujoč, poletni vonj.
Ponovni nakup: Mogoče.

s.Oliver For Her toaletna vodica: Zelo dišeča toaletna vodica, ki sem prejela na predlanski blogerski konferenci. Vonj mi je bil izjemno všeč in zato je bila ena mojih ljubših dišav. Vonj je bil zelo nežen, cvetličen. Čeprav je šlo za toaletno različico, pa se je dišava na meni dobro obdržala. Tudi embalaža je luštna, rahlo spominja na Chloe dišave. Podrobnejše note dišave lahko najdete tukaj.
Ponovni nakup: Da, verjetno v kratkem. 

Beyonce Pulse parfumska vodica: Ena mojih najljubših dišav. Vonj je bil prijetno sladek, a še vseeno ni deloval preveč osladno, zato sem ga brez težav lahko uporabljala v čisto vseh letnih časih (za poletje pa je še bolj primerna njena Summer Edition Pulse verzija, ki je malce bolj sveža). Imela sem kar 100 ml verzijo, a se vonja kljub temu nisem naveličala. Prav tako dišava ni predraga, kar je velik plus. Note lahko najdete tukaj.
Ponovni nakup: Da, čeprav bi zdaj raje kupila Summer Edition Pulse verzijo, ki je še bolj poletna.
L'Occitane krema za noge s 15% kariteja (za suho kožo): Krema je imela prijetno, gostejšo vlažilno teksturo, ki pa se mi vseeno ni zdela nič posebnega - vsaj ne za zelo suho kožo na stopalih. V ta namen raje uporabljam masla za telo (npr. od The Body Shop), ki so veliko bolj vlažilni, oziroma hranljivi. Je pa imela krema zelo prijeten in pomirjajoč vonj po sivki. 
Ponovni nakup: Ne.

Le Couvent des Minimes Vrtnaričin balzam za roke: Balzam, oziroma krema za roke z malo bolj gosto teksturo. Na rokah je delovala sicer precej vlažilno (moje niso preveč suhe), vendar pa je na moji koži pustila lepljiv sloj, ki je bil zame zelo moteč. Mi je pa bil všeč svež, zeliščni vonj.
Ponovni nakup: Ne. So mi bolj všeč nekatere druge LCDM kreme za roke - objava tukaj.

Bath & Body Works PocketBac antibakterijski gel za roke Winter Candy Apple in Copacabana Coconut: Odlični in priročni antibakterijski geli za roke, ki jih imam vedno na dosegu roke. So ravno prav majhni, da jih lahko spravim tudi v najmanjšo torbico ali žep. Roke razkužijo, ne pustijo lepljivega občutka, se hitro vpijejo, mojih rok ne izsušijo, jih pa odišavijo s prijetnim vonjem, ki se precej dolgo obdrži. Tokrat sem porabila vonja Winter Candy Apple (božična izdaja, ki je na voljo vsako leto; diši bolj po kislih jabolkah in zato mi vonj ni preveč všeč - pričakovala sem bolj sladkast, pocukran vonj) in Copacabana Coconut (diši po kremastem vonju kokosa in vanilije).
Ponovni nakup: Da, vendar v drugih vonjih.

Bath & Body Works kremno milo za roke Snow Kissed Citrus: Milo je imelo prijetno gostejšo in kremasto teksturo, ki je roke nežno očistila brez izsuševanja. Vonj mi je bil zelo, zelo všeč, saj ni bil premočan. Milo je dišalo sveže, po citrusih in z zelo nežno, sladko noto. 
Ponovni nakup: Bi z veseljem kupila še kakšno njihovo milo, ker so mi všeč zanimivi vonji, oziroma te posebne izdaje, a zaenkrat to ne bo možno, saj mila žal pri nas niso dostopna.

Bath & Body Works globinsko milo za roke Christmas Morning: Gre za milo, ki je namenjeno globinskemu čiščenju rok (vsebuje majhne ne preveč grobe ''piling'' delčke, ki se ob ''vtiranju'' mila v roke raztopijo). Roke je milo res dobro očistilo (brez izsuševanja kože) in lepo odstranilo tudi bolj ''trdovratne'' madeže. Šlo je za vonj iz praznične, božične kolekcije. Dišalo je zelo praznično - po brusnicah in božičnem drevescu.
Ponovni nakup: Mogoče, če kdaj spet dobim priložnost, da kupim njihova mila.
Urban Decay fiksatorja ličil All Nighter in De-Slick: Izdelka za fiksiranje makeupa. Imata fino pršico, ki obraza ne ''zmoči'', se hitro vpijeta in podaljšata obstojnost ličil, zmanjšata pa tudi pudrast izgled ličil. Preizkusila sem torej dve verziji, ki obe odlično opravljata svojo nalogo. Vseeno All Nighter na meni deluje bolje, saj se mi zdi, da bolj podaljša obstojnost ličil, oziroma, da podlaga dlje časa ne ''zbledi'' in da se obraz manj zmasti, kot pri De-Slick verziji.
Ponovni nakup: De-Slick verzije več ne bi kupila, nakup All Nighterja sem že opravila -  v večji embalaži.

Zoeva čistilo za čiščenje makeup čopičev: Zelo dobro čistilo za čopiče, ki deluje profesionalno. Ima močan, a prijeten vonj, ki na čopičih ostane še kasneje in tako čopiči zelo lepo dišijo. Čopiče zelo dobro in hitro očisti. Embalaža je priročna, saj ima kar dva pokrovčka za zapiranje. Prvi pokrovček je večji, ki se ga lahko uporablja tudi za ''globinsko čiščenje'' - vanj nasprejate tekočino in čopiče za nekaj trenutkov potopite vanjo. In drugi pokrovček, ki 'varuje' razpršilo. Pod manjšim pokrovčkom je torej razpršilo in je namenjeno za hitro čiščenje čopičev - tekočino le popršite po čopičih in jih obrišite v robček. Res priročno čistilo.
Ponovni nakup: Mogoče kasneje. Trenutno poskušam druge načine čiščenja (z trdim milo, šamponom,...), ker so to cenejše variante (to čistilo je kar drago).



You Might Also Like

5 komentarji

  1. Joj Snow fairy si moram narediti zalogo :(

    Pogrešam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi, enako. Samo bo treba počakati še nekaj mesecev. :(

      Izbriši
  2. Ombia odstranjevalec je odličen, ga tudi sama uporabljam, sem kupila že enih 15 verjetno :D

    Od Phyto šampona sem pričakovala veliko več, ampak je tudi meni lase samo izsušil, tako da sem ga kar stran vrgla :/ Pa še vonj mi je bil grozen.

    Morem preizkusiti enkrat Nivea tuš gele, ne vem če sem že sploh imela kakšnega haha :D Mika me tisti ta rumen in poletni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je, meni noben dražji dvofazni ni tako všeč, vsaj ne dovolj, da bi ga kupovala. :) Ta je poceni, pa še dobro opravi svoje delo. Sama sem pomoje tudi porabila že kakšnih 8 embalaž. :D

      Meni je Phyto delovala kot zelo zanimiva in obetavna znamka, ampak po uporabi tega testerja šampona, me niti malo več ne mika, da bi kaj sprobala. :/

      Hihi, kar se tiče Nivea gelov..jaz tudi ne vem, če sem jih v življenju 5 različnih sprobala (ti Creme Oil Pearls so pomoje eni redkih), še sama ne vem zakaj. :) Morda mi vonji iz klasičnih kolekcij niso toliko zanimivi, ne vem. Jim moram dati še kakšno priložnost, ker mi je Nivea kot znamka kar ljuba (losjoni za telo, In-shower losjoni, univerzalne Nivea kreme, čistilni gel,...). A te mika tisti rumeni ''LOVE Sunshine'', ki diši kot mešanica njihove original kreme in sončne kreme? :D

      Izbriši
    2. Tudi meni se je Phyto zdel zanimiv, ampak me je čisto razočaral :/

      Ja ravno ta LOVE Sunshine, sem že naštudirala, da je v Müllerju cenejši kot v DMu in ga moram naslednjič tam kupit haha :D

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3