Review: Natura Siberica - Exfoliating face scrub

nedelja, april 27, 2014

Danes bom ocenila piling za obraz Nature Siberice.

Najprej nekaj besed o sami znamki. Kot že samo ime pove je Natura Siberica naravna kozmetika, ki je sestavljena zgolj in samo na osnovi divjih zelišč in rastlin, ki izhajajo iz Sibirije. Je celo prva ekološka ruska kozmetika. Te besede potrjujeta tudi evropska certifikata ekološke in biološke kozmetike ECOCERT1 in ICEA2. 
Kot vas verjetno večina že ve, v Sibiriji oz. Sibirski pokrajini veljajo skrajnih vremenski pogoji: ostre zime (temperature lahko dosežejo tudi do -57°C), vroča poletja (do 35°C) in močni vetrovi. Ravno zaradi tega so  se sibirske rastline in zelišča prisiljena prilagoditi tem spremembam, če želijo preživeti. Za te rastline je zelo značilna izjemna sposobnost obstoja, en primer: zimzeleni snežni lišaj ostane pod snežno odejo zelen tudi takrat, ko se temperatura spusti pod -50 °C! 
Če vas zanima kaj več o samem nabiranju teh rastlin, adaptogenih rastlinah in ostalo, si lahko preberete tukaj
Natura Siberica vsebuje velik nabor izdelkov, tako da se zagotovo najde za vsakega nekaj: kreme za obraz, šamponi za lase, losjoni za telo in še veliko več.


                                                         PILING ZA OBRAZ


Pri Naturi Siberici o pilingu pravijo: Nežni piling za obraz z izvlečki japonske sofore in arktične robide odstrani odmrle celice, obnavlja ter kožo naredi gladko in čvrsto. Izvleček japonske sofore vsebuje do 30 % vitamina P, ki spodbuja procese regeneracije in uravnava ravnovesje lipidov. Izvlečki koščic marelice nežno odstranjujejo odmrle kožne celice, izvleček arktične robide pa kožo pomirja.




Zdaj pa na oceno pilinga. Najprej nekaj malega o embalaži. Je preprosta, plastična tubica. Meni je embalaža zelo luštna na pogled, saj ima ob straneh zelo lep detajl - temno sivo-modre rožice oz. rastline na svetlo modri podlagi. Super se mi zdi tudi to, da je na prvi strani lepo zapisano, za kateri produkt gre, čemu je namenjen in seveda, da sta prikazana oba certifikata, ki potrjujeta, da gre za naravno in ekološko kozmetiko. Edina stvar, ki me je pri embalaži zmotila je, da se pokrovček mora odviti, kar mi ne deluje preveč praktično. Meni osebno so veliko ljubši izdelki, ki imajo 'poklop', da jih preprosto odpreš in z nežnim pritiskom zapreš. 

Piling za obraz naj bi bil primeren za mastno in mešano kožo. Sama imam mastno kožo in moram reči, da mi izdelek res odgovarja. Najprej obraz dobro očistim z nežnim čistilnim gelom, nato pa spet rahlo navlažim kožo in majhno količino pilinga z nežnimi gibi vmasiram po celotnem obrazu (seveda izpustim predel okoli oči in ust) ter sperem. Po pilingu je moja koža res super mehka, gladka in sijoča. Prav tako ni čisto nič zategnjena in izsušena, kot morda po kakšnem drugem pilingu za obraz, ki je namenjen mešani do mastni kožo. Opazila sem tudi, da so pore precej manj vidne in zožane.



Piling bi vsekakor priporočala vsem, ki imajo mešani do masten tip kože in ki bi radi imeli bolj sijočo in gladko kožo, z zmanjšanimi porami.

Pa še sestavine:





Natura Siberica izdelke lahko kupite v Tuš drogerijah ali na njihovi spletni strani.


Sama sem za 150ml odštela približno 6€.


Ste že sprobali tale piling ali kateri drugi izdelek Nature Siberice?



S.

You Might Also Like

4 komentarji

  1. Sem že gledala to blagovno znamko in so se mi zdele nekatere stvari zelo zanimive:) Super ocena:) mogoče pa končno kaj kupim od njih. Imam zaenkrat še veliko drugih stvari doma za porabiti:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, meni tudi še par njihovih stvari mika, res delujejo nekatere stvari zelo zanimive. :) meni je še posebej všeč to, da gre za naravno kozmetiko. :)
      hvala. :) uf, ja, vem kak je to. :P me punce bi vedno nekaj novega rade sprobale, stvari pa se kar kopičijo doma. :))

      Izbriši
  2. Jaz sem že tudi gledala tole znamko, ampak vedno me je mikalo kupiti stvari, ki jih moram še porabiti. Bom pa ziher kaj probala v prihodnje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, to je pri meni tudi večen problem. :( :)
      sem že radovedna, kaj boš sprobala. :P

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3