Review: Queen Helene Mint Julep Masque

torek, maj 06, 2014

Hej lepotičke! :)

Pa sem spet nazaj, tokrat z oceno maske za obraz.
Tole masko sem omenila v mojem prejšnjem postu o novih pridobitvah (klik) in je torej iz tuje spletne trgovine, iHerb. Masko sem preizkušala že odkar sem prejela paketek od super blogerke Jane, ki je zame naročila izdelke iz iHerba in mi jih preposlala (žal nimam kartice, da bi lahko sama naročala iz tujine). Ker me je tale maska res impresionirala, sem se odločila, da napišem objavo.

Prvo, zakaj sem se sploh odločila za nakup te maske? Za tole masko sem izvedela iz lepotnih blogov, kjer sem prebrala kar veliko pozitivnih ocen, ki so me res navdušile. Ko sem prebrala, da je primerna za kožo z nepravilnostim, sem jo nemudoma postavila na mojo 'Wish listo'. In ker sem vedno v iskanju idealne maske za obraz, se je ta slišala res obetavno. Ko sem torej končno prišla do nje, sem se še lahko sama na lastni koži (dobesedno, haha) prepričala, da je res odlična.

Embalaža: gre za res veliiko plastično tubo. Vsebuje 226,8g in stane približno 3€, kar je res zelo zelo ugodno. Mislim, da boste težko našli cenejšo masko. Na embalaži celo piše, da je 33% produkta gratis. Sama embalaža mi je všeč, še posebej super se mi zdi, da spredaj lepo piše, čemu je namenjena oz. kako deluje. Prav tako na zadnji strani piše opis samega izdelka in seveda, kar je najpomembneje - navodila za uporabo in za tiste, ki se bolje spoznate na to, tudi sestavine. Edino, kar me je pri embalaža zmotilo, je da ima maska pokrovček na navoj, kar je manj priročno, kot pokrovček na 'pritisk'.


Kaj torej maska obljublja? Na sprednji strani piše, da naj bi posušila mozolje, odpravila ogrce in odmašile zamašene pore. 
Iz opisa lahko razberemo, da gre za glineno čistilno masko, ki je še posebej primerna za mastno kožo oz. za zamašene pore. Maska ima precej močan, svež vonj po mentolu. Ko jo nanesem na obraz, zaznam pekoč občutek, še posebej po licih, ki pa zelo hitro izgine. Pri prvi uporabi me je to precej prestrašilo, saj je moja koža res občutljiva in slabo prenaša agresivne izdelke. Kasneje pa na srečo na obrazu zaznam hladilen, svež občutek, ki deluje res sproščujoče.

Struktura: gre za zelo gosto masko, ki jo je kar težko iztisniti iz embalaže. Na pogled in tudi po vonju me precej spominja na zobno pasto.
Ko masko nanesemo na obraz, moramo počakati približno 15 minut. Po tem času se namreč maska posuši in postane trda. Ko je maska posušena, lahko opazimo 'pikice', oz. ogrce, ki jih je maska potegnila ven. Kar vsekakor pomeni, da maska deluje.

Ravnokar nanešena maska na mojem obrazu:

ob strani in pri bradi že lahko vidimo, kako se maska suši

Skoraj posušena maska:
 
Posušena:

ogrci, ki jih je maska potegnila ven

Moji rezultati: moram reči, da meni maska pomaga. Takoj, ko masko sperem dol, opazim, da pore izgledajo veliko manjše, precej ogrcev izgine, tisti ta globji pa celo pridejo na površino in jih je potem veliko lažje izstisniti. Da ne omenjam, kako gladka in mehka je koža. Edina stvar, za katero ne morem trditi, če res drži, je da naj bi maska pomagala posušiti mozolje. Namreč, že kar nekaj časa redno uporabljam Paula's Choice BHA gel, ki je precej odpravil mozolje, jih posušil (trkam na les!), tako da ne morem zagotovo trditi, če ima drugače tudi maska takšno funkcijo. Sem pa res zelo zadovoljna z masko, saj imam drugače kar nekaj nevšečnosti z ogrci in jo imam namen ponovno naročiti, ko mi zmanjka. Uporabljam jo približno 1-2 krat na teden.


Ste že poskusile tale izdelek? Kako ste zadovoljne? 
Bi mi morda priporočile še kakšno drugo masko, ki je primerna za kožo z nepravilnostmi?



S.

You Might Also Like

7 komentarji

  1. Tale maska izgleda super, jo moram stestirati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. se strinjam. :) pomoje ti ne bo žal. :) sicer pa tako nimaš kaj dosti izgubiti, kvečjemu 3€. :))

      Izbriši
  2. Jaz sem tudi kupila to masko po raznih dobrih ocenah. Cena je super, kar se tiče ogrcev, ne vidim ogromnih sprememb, vsekakor pa ni slaba maska:) Malo mi gre na živce to stiskanje, ker jo res težko ven stisnem:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zgleda, da na vsakega različno deluje. :) res je gleda na ceno odlična, če ne drugo malo za razvajanje in da je koža fajn mehka ter gladka. :)
      jaa, to mene tudi kar precej moti, se pa vsaj lepo razmaže na obrazu. :)

      Izbriši
  3. Huh zveni obetavno, sam glede na to da mam zadnje čase kar suho kožo, je ne bi upala preizkusiti :-) pa iščem v bistvu nekaj kar bi mi posušilo mozolje (ogrci mi niso tak moteči) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, za suho kožo res ni preveč ok..jaz mam bolj masten tip, pa mi včasih po uporabi maske malo zateguje obraz oz. je koža izsušena, ampak samo včasih..
      saj če je ne bi uporabljala za cel obraz, še zmeraj masko lahko naneseš samo na mozoljčke in pustiš čez noč. :) vem da sem prebrala, da jo ene tudi na tak način uporabljajo in naj bi pomagalo.. moram enkrat tudi sama sprobat. :)

      Izbriši
    2. Dober predlog, treba preizkusiti če deluje :)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3