Review: Garnier Micellar Cleansing Water

nedelja, junij 22, 2014

Pozdravljene, punce! :)

Za danes sem se odločila, da ocenim moj najljubši izdelek za odstranjevanje makeupa. Kot ste lahko prebrale že v naslovu, gre za Garnierjevo micelarno vodico. Vem, da ste o tem izdelku verjetno prebrale že kar nekaj ocen, a sem se vseeno odločila, da ga tudi sama ocenim, ker mi je res zakon!

Trenutno imam že tretjo plastenko, tako da je že skrajni čas, da podam oceno. :)

Najprej..kaj piše v opisu izdelka:
Micelarna voda v eni potezi odstrani ličila, čisti in povrne ugodje koži obraza. Garnier v izdelkih za čiščenje prvič predstavlja micelarno tehnologijo: formule ni potrebno vtirati, da bi odstranili nečistoče in ličila, saj micelarna raztopina na njih deluje kot magnet, koža pa je čista in pomirjena. Pomirjujoča formula je primerna za vse tipe kože, tudi občutljivo. Brez dišav. Nanesite na obraz, oči in ustnice brez vtiranja in spiranja.

Embalaža: Je zelo priročna, saj ima pokrovček, ki se na 'klik' zapre in majhno odprtinico, iz katere lahko raztopino enakomerno izlijemo na vatico. Je tudi zelo lepa na pogled, ima namreč roza pokrovček in napis, a zaradi tega ne deluje nič kaj punčkasto. Da ne pozabim omeniti še enega pomembnega dejstva - vsebuje zelo veliko izdelka, tako da imamo lahko vodico za zelo dolgo časa (400 ml).

Učinek: Jaz vodico večino uporabljam za odstranjevanje očesnega makeupa, saj puder uporabljam le poredko. Moram reči, da se na očeh super obnese. Kljub temu, da imam pogosto na očeh poleg maskare in eyelinerja/svinčnika za oči, še senčilo, vodica makeup zelo hitro odstrani. Ponavadi z vatico (eno samo!) le nežno potegnem preko očesa in večina makeupa je odstranjenega. Ostane le še nekaj maskare, katero odstranim z nežnejšim drgnjenjem. Čeprav imam dokaj občutljive oči in sem uporabnica leč, mi tale raztopina ne draži oči. Občasno (verjetno zaradi drgnjenja) mi raztopina le rahlo izsuši veke. A ker po odstranjevanju makeupa tako ali tako nadaljujem z ostalo dnevno rutino obraza (dnevna/nočna krema, krema za področje oči), me to ne moti kaj preveč. Pomembno mi je le, da je makeup hitro odstranjen, ker se mi še posebej zvečer (ko razmišljam le še o postelji), ne da ukvarjati z mučnim in počasnim odstranjevanjem ličil (kot se mi to dogaja pri katerih drugih odstranjevalcih).
Kadar se odločim tudi za uporabo pudra, ga prav tako odstranim z Garnierjevo micelarno vodico. Tudi puder vodica odstrani zelo hitro. Z dvema vaticama nežno potegnem po celotnem obrazu in puder gre lepo dol - brez da bi pustil kakšen film na koži. Kot sem že omenila zgoraj, po odstranjevanju ličil, nadaljujem s svojo nego celotnega obraza (ponavadi z večerno), tako da po odstranjevanju pudra z vodico, uporabim še čistilni gel (Paula's Choice), da lahko nadaljujem z ostalimi kremicami.

Kot že verjetno veste, so micelarne vodice zadnje čase zelo priljubljene in verjetno tudi ve katero uporabljate ali ste jo vsaj že preizkusile.
Jaz sem svojo prvo preizkusila lani poleti, šlo pa je za L'orealovo micelarno vodico, ki je takrat verjetno bila najbolj priljubljena. Za tisto žal moram povedati, da me ni navdušila, zato sem bila zelo skeptična glede Garnierjeve, ko sem jo prvič zagledala v drogeriji. A me je na koncu le prepričala simpatična embalaža in pa cena v primerjavi s slednjo (ki vsebuje manj produkta, kot tale - za isto ceno).


Pa da naredim še kratko primerjavo med L'orealovo in Garnierjevo: Kot sem že zapisala zgoraj, je cena obeh raztopin enaka (okoli 5€), a Garnierjeva vsebuje večjo količino, kot L'orealova. Mene je pri L'orealovi najbolj zmotilo, da mi je močno dražila oči, ki so bile po uporabi rdeče in pekoče na dotik. Tudi izsušila mi jih je veliko bolj kot tale, ki jo uporabljam sedaj. Da ne pozabim omeniti nerodne embalaže (pri L'orealovi), kjer se je vodica nenadzorovano izlivala na vatico.

Ostale micelarne vodice: Do zdaj sem poleg teh dveh preizkusila le testerček Biodermine, ki je primerna za mastno do mešano kožo (omenjeno tukaj). Ta mi ni bila preveč všeč.
A ker so Biodermini izdelki vseeno zelo hvaljeni, želim v bližnji prihodnosti preizkusiti še verzijo namenjeno za občutljivo kožo (najbolj popularna Biodermina micelarna vodica), saj me zelo zanima, če bi mi tudi tale kaj izsušila oči, kot se mi to malenkost dogaja pri Garnierjevi (kar je edini - ).
Sem pa pred nekaj dnevi v oceno prejela GreenLine-ovo micelarno vodico (še ni na voljo v drogerijah) in zelo kmalu začnem s testiranjem. :)

Ste že preizkusile Garnierjevo micelarno vodico, ali pa katero drugo izmed omenjenih?
Kakšno mnenje imate o teh vodicah? Kaj pa ve uporabljate za odstranjevanje makeupa?



S.


You Might Also Like

15 komentarji

  1. Meni je od Afrodite super :) nisem pa še probala ostalih... čakam da porabim tole, da se lotim green-line micelarne vodice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moram jo kdaj kupit, kozmetika Afrodita je fajn..sem imela en tonik in mi je bil zelo všeč. :))
      GreenLine-ovo pa jaz tudi kmalu začnem testirat, sem že zelo radovedna glede rezultatov. :)

      Izbriši
  2. Tudi jaz uporablajm Garnierjevo, pred tem sem več let uporabljala Avene in pa sporbala sem Lorealovo. Avene mi je še vedno zakon ampak, mi je Garnierjeva tudi super sploh zaradi embalaže, količine in cene. Avene uporabljam samo še tiste dneve ko imam res težavno kožo :D Bioderma mi je pa obup...skoraj tkaoj po uporabi micelarne in krem so se mi pojavili izpuščaji, obupna rdečica, peklo je pa tudi kot hudič =/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. koliko pa sta Avene-ina? Predvidevam, da je dražja? :) sem enkrat uporabljala en Avene čistilni gel, pa je bil fajn za težavno kožo, tak da bi mi mogoče micelarna tudi odgovarjala (za dneve, ko dobim kakšen izbruh npr.). :))
      ojej. :/ mene pa je njihov čistilni gel dražil pa čisto nič se ni penil..

      Izbriši
    2. Avene 200ml je 13€, vcasih majo pa 400ml ki je 16€. Pa se splaca za tiste dneve ko je koza v obupu :D

      Izbriši
    3. hvala, bom preizkusila enkrat v prihodnosti. :)

      Izbriši
  3. Ja, Lorealova je tudi meni pekla oči. Ta od Ganierja je res boljša :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. očitno nas je blo več takih, ki jim L'orealova ni odgovarjala. :)
      Garnierjeve pa je itak zakon..bom pa zdaj začela testirat GreenLine-ovo, ki je baje super.:)

      Izbriši
  4. super napisano tvoje objavo je vedno tako lepo brati :)

    http://dreamland1234.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  5. tale Garnierjeva je res zeloo dobra. Bi pa tudi jaz zelo rada probala Biodermino a kaj ko je tko draga :-/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, Biodermina je nažalost precej draga, ravno to mene odbija od nakupa. Lahko za nizko ceno dobiš enako dobre odstranjevalec ličil..bom pa definitivno enkrat kupila, da vidim zakaj takšno navdušenje blogerk. :D

      Izbriši
  6. Meni je do zdaj samo Bioderma odgovoarjala. L'Orealova in Garnierjeva sta mi isti - dražita mi oči in zelo mi izsušita kožo. Pa še porabi se jih 10x hitreje kot Biodermo, tako da si potem z denarjem na istem. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. verzija za občutljivo kožo? :)
      bom mogla enkrat res Biodermino probat - ta rdečo, ker tista za mastno kožo (zelena) mi ni bila preveč všeč. :) meni je Garnierjeva res fajn za to ceno (če primerjam z L'oreal), ampak če bi našla katero, ki mi niti malo ne bi izsušila oči, bi blo pa še boljše. :))

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3