Review: L'oreal Elseve Huile Extraordinaire (=Hair Oil)

ponedeljek, junij 16, 2014

Zdravo, punce! :)

Danes imam za vas pripravljeno objavo, ki je že nekaj časa čakala na svoj trenutek. In sicer bom ocenila L'orealovo olje za (barvane) lase.

Najprej moram povedati, da sem preizkusila že kar nekaj različnih olj in ponavadi res nisem preveč zahteven tip človeka, kar se tiče olj za lase, a nekako me je tole olje od vseh najbolj razočaralo.
Ponavadi od olja pričakujem le, da moje lase nahrani, preprečuje oz. zmanjša cepljenje konic in da se hitro vpije.

Pa naprej poglejmo, kaj piše na izdelku:
Čarobna tekstura, edinstven spoj olj dragocenih cvetic, obogatena z UV filtrom, ki las in barvo lahkotno obogatijo. Uporaba: Dozirajte v dlani 1-2 potiska olja in ga razporedite po laseh. Pred pranjem las uporabite kot nego, pred krtačenjem na vlažnih laseh za spremembo strukture las, pri oblikovanju frizure na suhih laseh za obogaten videz barve in zaščito pred UV žarki.



Najpogosteje to olje uporabljam po pranju, na vlažnih laseh. Se mi zdi, da se tako najbolje obnese - hitro se vpije, lasje pa izgledajo dokaj sijoči. Je pa res, da nisem opazila, da bi se spremenila struktura las.
Občasno sem ga nanašala tudi na suhe (in oprane) lase, a mi učinek ni bil preveč všeč, saj se je olje dokaj počasi vpilo (proti ostalim oljem, ki sem jih uporabljala na enak način), zato hiše nisem ravno morala zapustiti v istem trenutku. Če je olje varovalo lase pred soncem, sicer ne morem potrditi, so pa bili lasje sijoči in mehki.
Olje sem dokaj pogosto nanesla tudi pred pranjem (kot nego), a nisem opazila nobene razlike v zmanjšanju razcepljenih konic oz. da bi bili lasje kaj bolj zdravi. Zato pred pranjem veliko raje nanašam Alverde kokosovo olje, ki mi kasneje lase naredi veliko bolj mehke, sijoče in nahranjene.

Olje je za moje pojme torej dobro le za nanašanje na mokre lase, a se mi glede 'spremembe strukture las' in sijaja/nahranjenosti/nege zdijo druga olja veliko boljša (npr. Gliss Kur, Got2b).

Tole olje sem sicer kupila čisto po naključju, tako da se v sestavine nisem spuščala, saj se še preveč ne razumem na to, a sem kasneje nekje prebrala, da na 2. mestu tole olje vsebuje škodljiv alkohol. To naj bi bil alkohol DENAT. Če bi to vedela prej, ga zagotovo ne bi kupila. 
Vse sestavine:

Pa še nekaj drugih stvari, ki si me zmotile pri tem oljčku:
1. Vonj: Le-ta je na začetku zelo, zelo moteč in vsiljiv, kot po kakšnem alkoholu (no, zdaj mi je jasno, da je to verjetno zaradi tega slabega alkohola na drugem mestu), šele kasneje, ko ga 'premešamo' med prsti postane vonj prijeten. 
2. Embalaža: Je zelo nepriročna (steklena) in težka. Je treba biti precej previden, da embalaža ne pade na tla in se razbije. Tudi pumpica je precej nerodna, saj se med prenašanjem hitro lahko 'zavrti' oz. odpre in tako lahko olje že z rahlim pritiskom uide iz embalaže. Zelo neprimerno za potovanja, torej. 
So mi olja s pokrovčkom na pumpici veliko bolj ljuba in priročna.


Upam, da vam je bila tale objava v pomoč.

Ste že preizkusili tole olje ali morda različico za normalne lase?



S. 




You Might Also Like

7 komentarji

  1. Super review ;) sm ga zadnic hotla kupit, se dobr da nisem hh :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala. :) je pa baje normalna verzija (rumen pokrovček in napis) super, ampak se je meni tale tako zamerila, da je najbrž ne bom kupila. :)

      Izbriši
    2. Hm.. Mogoce pa jaz sporbam pa nardim en review ;)

      Izbriši
  2. Moja sestrična je kupila tega brez da bi prej prebrala kakšno oceno in ji res ni bil všeč. Pravi, da je prelahek in jaz sem seveda takoj opazila alkohol, ki je popolnoma nepotreben pri takem izdelku. Kolikor sem gledala sestavine vseh teh olj na voljo v naših drogerijah, mi je najbolj padla v oči Fructisova verzija ker ima takoj za silikonom arganovo olje in bo zagotovo enkrat pristal v moji košarici :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem ga tudi kupila, brez da bi prebrala kakšno oceno, zdaj pa mam. :/
      Ja, res je precej lahek oz. tekoč, glede na ostala olja, ki so precej gostejša.
      A res? :) Bom morala preveriti naslednjič, ko bom v drogeriji. :P Katero pa je tebi drugače najljubše oz. 'must have'? :))

      Izbriši
    2. Moje najljubše je Orofluido, ki je zelo gost in super za res suhe lase. Pa še diši božansko :)

      Izbriši
    3. za tega sem slišala že ogromno pohval in sem ga tudi že hotela kupiti, potem pa sem v trgovini vedno našla neko drugo olje, ki me je pritegnilo. :) očitno bom ga zdaj res morala preizkusit, ko porabim svojo zalogo olj.

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3