My favourite Nail Polishes for Autumn/Winter

sobota, november 15, 2014

Heej!

Poletje se je že zdavnaj poslovilo (ali pa ga niti ni bilo?!) in kot se za vsak letni čas spodobi, je tukaj zbirka mojih najljubših lakov za nohte. Tokrat sem jesenske in zimske favorite združila, ker ponavadi v obeh letni časih nosim te barve in tako se moje izbire kaj dosti ne razlikujejo. 
Sicer pa sem vam v Jesenski objavi že na hitro pokazala te lake, tokrat pa bom vključila še swatche. Sem se pa odločila zamenjati dva laka, ki sta na sliki - Essie Thigh High (zgoraj levo) in Bahama Mama (spodaj), saj sva z mamo enega že skoraj porabili + spomnila sem se še na enega zimskega, ki nujno spada v to kategorijo. Namesto njiju sta Essie Over the Knee in zimsko-božični Toggle to the top.
Vseeno pa sem tole sliko želela vključiti, ker se mi zdi več kot primerna za to objavo. :P  Kakorkoli, moji naj jesensko-zimski laki so...
1. Essie - Spin the Bottle: Nikoli nisem preveč marala nude odtenkov, ne pri šminkah in ne pri lakih. Ta je en redkih, ki ga nosim. Vseeno pa so mi v jesenskem in zimskem času zelo všeč pastelni laki. Gre za lak iz spomladanske izdaje, ki je čudovite marelično nude barve. Trije nanosi.

2. Catrice - Discreet: Še en nude odtenek, ki mi je všeč. Sicer tudi ta več v drogerijah ni na voljo, saj je bi iz en od omejenih izdaj (Thrilling me softly, če se ne motim). Krasen svetlo rjav pastelen odtenek. Potrebuje tri nanose.

3. Essie - Over the Knee: Lakec, ki je del moje Essie zbirke postal še le pred enim tednom (hvala, Polona!), a mi je že prirastel k srcu. Je prekrasne kakavovo/čokoladno rjave barve, ki ima za piko na i še droben šimer, ki se na svetlobi krasno lesketa. Sicer tudi ta potrebuje tri nanose, ampak sem res zelo vesela, da ga imam v svoji zbirki.

4. Catrice - Miami pINK: Ponavadi sicer svetlejše odtenke nosim v pomladanskih in poletnih mesecih, ampak sem se ga odločila dodati sem, saj je krasne malinine barve, ki mi je všeč tudi v jesenskih mesecih. Da je odtenek še bolj unikaten in privlačen, pa vsebuje še droben šimer. Opažam, da so mi zadnje čase zelo všeč šimrasti laki. Mogoče to dela 'božično vzdušje'. :P  Kakorkoli, formula je žal malce slabša, zato potrebuje tri nanose, ampak odtenek je vreden tega.

5. Essie - Forever Yummy: Temnordeč lak, ki res pade v oči. :P Sem že dobila dosti pohval na račun tega laka. Najbolj mi je všeč v kombinaciji z daljšimi nohti, ker deluje zelo klasično a obenem sexy. Prekriven že v enem sloju.

6. Essie - Toggle to the Top: Moj najljubši božični lak. Kupila sem ga lani v zimskem času pred prazniki in od takrat si ne predstavljam, da bi za božič imela katero koli drugo manikuro. :P Je bordo rdeče barve in vsebuje rubinasto rdeče bleščice, kar da tisti poseben čar manikuri in me vedno znova spomni na božične praznike in na našo okrašeno božično drevo - ki je v stilu rdeče barve. <3 Najlepše izgleda z nadlakom, saj se bleščice veliko bolj lesketajo. Dva sloja.

7. Essie - Parka perfect: Ta lak je iz iste kolekcije kot zgornji - torej lanske zimske. Gre za svetlo moder lak s pridihom sive. Malce me spominja na oblačno nebo, s tem da je lak malo bolj svetel. Ravno zato je odličen za prihajajoči čas. Spet - tudi tale odtenek vsebuje zelo droben, fin šimer. Dva nanosa.

8. Essie - For the twill of it: Lak z duochrome učinkom. Zelo unikaten, temnejši odtenek. Zelo težko je opisati njegovo barvo, saj vedno izgleda drugače. Na prvi pogled izgleda sivkast, ampak je bolj zelenkasto-slivnate barve. Dva ali celo trije sloji.

9. Catrice - Genius in the bottle: Še en lak z 'duochrome' oz. metalik učinkom. Odtenek je kar težko opisati, ampak sama bi rekla, da je nekaj med zlato, bakreno in olivno zelenkasto barvo. Škoda le, da v steklenički izgleda precej lepše kot na nohtkih. Potrebuje dva do tri sloje.

10. Essie - Trophy Wife: Odtenek z duochrome učinkom, kar mi je zelo všeč v jesensko-zimskem času! Drugače pa gre za modrozelenkast lak, ki spominja na globino morja. Včasih izgleda zelo temno, skoraj črno, drugič pa zeleno. Prekriven v dveh slojih.

11. Kiko - 255: Poleg Sexy Divide moj najljubši vijoličen lak. Oh, my..če ta lak ni nekaj posebnega, potem pa ne vem, kateri je. :P Gre za temnejši, zamolkel odtenek vijolične, s hladnim podtonom in s prečudovitim holografskim efektom. Za čaroben in bleščeč izgled je potreben še nadlak. Dva do trije sloji.

12. Essie - Sexy Divide: Obožujem tale lak! Ne glede na letni čas, mi je zelo ljub. Ga pa vseeno v jesenskem in zimskem času največ nosim. Sexy Divide je temno vijoličen lak z zelo drobnimi bleščicami, ki se na svetlobi čudovito lesketajo. Je pa zelo težko opisat same bleščice, saj so včasih vijolično roza, spet drugič vijolično modre. Jaz se ga na svoji nohtih nikoli ne morem dovolj nagledati. Dva sloja.
Mogoče se komu to zdi veliko lakov, ampak sama rada pogosteje menjam manikuro (na 4 dni), drugače se je prej naveličam. :P Seveda pa spet prevladujejo Essie laki, ki so pač moji najljubši. <3

Kateri pa so vaši najljubši laki za JESEN-ZIMO?e



S.

You Might Also Like

5 komentarji

  1. 1, 2, 7, 10 = wooow! :)
    Jst bi si tud z veseljem nohte večkrat mazala, pa na žalost ne gre zaradi službe - edina slaba stran zame v zdravstvu :) Ampak kar je treba, je treba. ;)
    Super lakci, imaš dober okus! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :))
      Glavno, če te služba veseli! :) Je pa potem toliko večje veselje si namazat nohte, če jih ne moreš ves čas. :D
      Hvala.

      Izbriši
  2. Ja, ti so res posebni. :))
    Tega Catrice pa sem zdaj šla googlat, pa se mi zdi, da mam sama enega zelo podobnega. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo zelo lepe barve za jesenski čas, najbolj mi v oči skočita 9. in 10.
    izjemno čudovita odtenka zame :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, imata bolj metalik učinek, ki je v jesenskem času zelo zaželjen. :)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3