Review*: AlpStories Rose Water & Tea Tree Face Cream

četrtek, november 19, 2015

Pozdravljena, dekleta! :)

Danes vam bom predstavila dva izdelka za nego obraza in sicer znamke AlpStories, o kateri sem na blogu pisala pred nedavnim. Poleg organskega šampona za lase sem namreč v test prejela še dva izdelka po izbiri. Izbrala sem si cvetno vodico za obraz z damaščansko vrtnico in kremo za obraz z oljem čajevca.
Tokrat moram priznati, da me je en izdelek razočaral, vendar pa sem bila z drugim zelo zadovoljna. 

100% ORGANSKA CVETNA VODICA ZA OBRAZ Z DAMAŠČANSKO VRTNICO

Kaj pravijo pri AlpStories: ''Cvetna vodica damaščanske vrtnice slovi po svoji vsestranskosti pri negi kože.
Njen sloves lahko pripišemo mnogim blagodejnim učinkom damaščanske vrtnice, saj blaži ponavljajoča se draženja kože, izenačuje osnovni pH kože, nudi hidratacijo in revitalizacijo ter hkrati deluje regenerativno, kar se odraža v povrnjenem mladostnem sijaju kože.''
Moje mnenje: Sama osebno imam zelo rada vodice za obraz, saj le-te dobro navlažijo in osvežijo obraz, oziroma kožo. Večinoma so mi bile vse vodice, ki sem jih preizkusila všeč, vendar je bilo pri tej drugače. Zmotil me je že vonj, ki je zelo močan, ne diši nežno po vrtnicah, kot sem pričakovala. Nimam nič proti vrtničnim in naravnim vonjem, vendar je ta res zelo močan.

Imam tudi občutljivo kožo na obrazu, zato pri nekaterih izdelkih lahko dobim reakcijo, oziroma iritacijo ali rdečico. Žal moram povedati, da moja koža slabo prenaša to vodico, saj me je po uporabi cela koža pekla, srbela, bila vroča na dotik, poleg tega pa sem bila zelo rdeča. To se mi je zgodilo ne glede na to, kateri izdelek (čistilni gel, peno) sem prej uporabila, tudi če nisem uporabljala nobenega in mi je vodica služila le kot osvežitev obraza čez dan. Podobno se mi je zgodilo tudi, kadar sem vodico nanesla na predel vratu in dekolteja. Očitno je moja koža na teh mestih zelo občutljiva. Tukaj pa moram omeniti, da na srečo po ostalem telesu nisem doživela nobene iritacije, oziroma pekočega občutka.
Če odmislim to neprijetno izkušnjo na mojem obrazu in dekolteju, pa lahko povem, da vodica vseeno lepo vlaži kožo (preizkušeno npr. na rokah, kjer ni bilo nobenih težav) in je odlična tudi za osvežitev telesa čez dan, še posebej v poletnih dneh.
Ne bi pa je priporočala ljudem, ki imajo ZELO občutljivo kožo na obrazu, saj bi vas izdelek lahko iritiral tako kot mene, vendar pa jo lahko uporabljate za ostalo telo, če je koža tam neproblematična. Bi pa rada poudarila še to, da je to MOJA IZKUŠNJA in da se vsako telo/koža odziva drugače, zato je potrebno to oceno jemati z ''rezervo'', oziroma preudariti, ali je vaša koža prav tako zahtevna ter občutljiva. 
Vem, da je nekaterim ljudem, tudi soblogerkam, ta vodica zelo všeč, tako da je res odvisno od vsakega posameznika. Zelo mi je všeč koncept tega izdelka, vendar mi je žal, da je moja koža tako občutljiva in ne more prenašat določenih izdelkov (sem že imela podobne izkušnje pri nekaterih kremah).
Da se na kratko ustavim še pri embalaži, ki je meni zelo lepa na pogled, sploh ta temnomodra plastenka, v kombinaciji z roza detajli na nalepki.
Vodica pa vsebuje razpršilo, tako da izdelek preprosto popršite po obrazu/telesu, lahko pa tudi na vatico in nanesete kot tonik.
Cena10,20€. Nakup možen tukaj.

SetavineRosa Damascena Flower Water*, Citral**, Citronellol**, Eugenol**, Farnesol**, Geraniol**, Linalool**
*ekološko pridelana sestavina
**naravna sestavina vodice

+BREZ PARABENOV
+BREZ MINERALNIH OLJ
+BREZ UMETNIH BARVIL
+BREZ SINTETIČNIH DIŠAV
+BREZ SILIKONOV
+NI TESTIRANO NA ŽIVALIH
+PRIMERNO TUDI ZA VEGANE


KREMA ZA NEGO MASTNE KOŽE Z OLJEM ČAJEVCA

Kaj pravijo pri AlpStories: ''Dnevna krema, ki je primerna zlasti za nego mastne in problematične kože.
Krema deluje učinkovito pri odpravljanju nečistoč in aken. Olje čajevca pomaga pri lajšanju rdečice in zmanjšanju nečistoč, ki nastanejo kot posledica povečanega izločanja sebuma. Rastlinska olja mandelja in sončnice obnavljajo kožo in ožajo pore.''
Moje mnenje: Ta krema me je pritegnila takoj, ko sem prebrala, da je odlična za nego problematične in mastne kože. Sama imam že od osnovne šole težave z kožo, saj je le-ta zelo občutljiva (od tod tudi ''težave'' z zgornjo cvetno vodico), mastna in se na njej rade pojavljajo nepravilnosti. Sicer se je na srečo moje stanje v zadnjih letih izboljšalo, vendar je koža še vedno mastna in občutljiva, nepravilnosti pa se pojavljajo le občasno. Ta krema je torej bila kot nalašč zame.
Gre torej za dnevno kremo, ki vsebuje olje čajevca, za katerega je splošno znano, da pomiri rdečico od mozoljev in le-te tudi suši.
Kremo sem uporabljala za nego celotnega obraza, kot tudi na določenih problematičnih predelih.
Krema je rumene barve, zato jo je potrebno dobro razmazati, oziroma vmasirati v kožo, da ne ostanejo kakšne rumenkaste sledi na koži. Izdelek je lahke, vendar kompaktne teksture in se lepo razmaže.
Na koži ne pušča nobenega mastnega sloja, temveč kožo rahlo matira, kar je vedno plus, če imaš mastno kožo; koža je tudi zelo gladka in mehka na otip. Sama sem kremo zmeraj uporabljala zjutraj in čez dan nisem opazila nikakršnega mastenja kože - razen poleti, rahlo na T predelu. Zaradi manjšega izločanja sebuma, so se tudi nepravilnosti pojavljale dosti manj.
Krema mi je bila všeč tudi kot podlaga za tekoči puder, saj se puder ni ''topil'' na mojem obrazu. Opazila sem tudi, da je bila rdečica na mojem obrazu manj opazna, vendar ni popolnoma izginila. 
Krema se lahko uporablja tudi na posameznih mozoljčkih, saj jih hitreje posuši in pomiri. Takrat kremo namažem malce na debelejše in pustim delovati čim dlje (najraje takrat, ko sem doma).
Tale krema me je res zelo navdušila, vendar me je malce zmotil vonj, ki je dokaj močan - zeliščen, dermatološki, po čajevcu. Kremo zato najraje nanesem kakšno uro prej, preden se odpravim ven, da vonj izgine.
In še embalaža, ki je zelo lepa in luksuzna na pogled. Izdelek se nahaja v stekleni embalaži z zlatimi detajli, zato je potrebno biti previden pri prenašanju. Tudi ta izdelek ima doziranje na pumpico, kar mi je zelo všeč. Le-ta je zelo trpežna, ima majhno luknjico, zato se krema zelo lepo dozira in ne ''brizgne'' nekontrolirano ven.
Cena: 23,40€. Nakup možen tukaj.

SestavineAqua, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Sodium Lauroyl Glutamate, Calendula Officinalis Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Glycerin, Sorbic Acid, Melaleuca Alternifolia Oil, Daucus Carota Oil, Linalool.

+BREZ PARABENOV
+BREZ MINERALNIH OLJ
+BREZ UMETNIH BARVIL
+BREZ SINTETIČNIH DIŠAV
+BREZ SILIKONOV
+NI TESTIRANO NA ŽIVALIH
+PRIMERNO TUDI ZA VEGANE

Mene so AlpStories izdelki zelo pozitivno presenetili, zato njihove izdelke priporočam tudi drugim. Bi pa vam rada položila na srce, da pri nakupovanju bodite pozorne na svoj tip kože, saj lahko določen izdelek na različnih kožah reagira DRUGAČE. 

Znamko AlpStories lahko najdete tudi na Facebooku



S.

*PR izdelek

You Might Also Like

3 komentarji

  1. Jaz na srečo nisem dobila reakcije na vodico, ampak me tudi ni navdušila. Vonj mi je bil premočan, pa zdelo se mi je, da kože dodatno tudi ne navlaži, je pa res, da je za osvežitev poleti ok. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vonj je res zelo močan. Meni je bila za navlažitev vredu, ker nimam suhe kože. Ampak zaradi reakcije je žal na obrazu več nikakor ne morem uporabljat. Mi je res škoda, ker mam drugače res rada vodice za obraz.:/

      Izbriši
  2. Meni je bila vodica glede vonja tudi premočna, uporabljam jo predvsem kot osvežitev kože in pa po depilaciji. Res mi zelo pomaga in izpuščaji po uporabi izginejo v nekaj minutkah, prav navdušena sem.
    Škoda, da je tebi povzročala takšne težave. Me pa zelo zanima tole olje čajevca. :)

    OdgovoriIzbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3