Ocena*: Dvorec Trebnik linija Rakitovec #2

petek, januar 22, 2016

Živjo, punce! :)

Na vrsti je še zadnji del ocene izdelkov Dvorec Trebnik iz linije Rakitovec. Vem, da sem z oceno kar malce pozna, vendar se je moje bloganje zamaknilo za en mesec, zato je objava prišla kasneje na vrsto, kot je bilo sprva v mojem planu.
Oceno prvega dela izdelkov iz linije Rakitovec si lahko preberete tukaj.
Danes se bom razpisala o treh negovalnih izdelkih - o dveh za nego rok in enem za nego las.

Šampon za suhe lase Rakitovec


Je motne, svetlo oranžne barve. Izdelek ima osvežilen, svež vonj, ki ni zelo močan. Šampon za lase se dobro peni in očisti lase. Za moje pojme je šampon celo preveč čistilen, saj so lasje po umivanju precej suhi in malce ''škripajo'' pod prsti. Lasje na lasišču izgledajo dokaj normalno (čeprav ne tako lepo in svilnato, kot pri ostalih šamponih), vendar pa šampon precej izsuši moje konice in le-te izgledajo slamnato in še bolj poškodovano. Mene je šampon žal razočaral, saj sem glede na opis in sestavine (olje rakitovca, pšenični protein, vitamin B5) pričakovala, da bo bolj hranilen in dejansko primeren za suh tip las ter da bodo konice lepo zglajene in negovane. Moji lasje se hitro mastijo, zato sem bila nad efektom še toliko bolj razočarana. Ob uporabi balzama za lase, je efekt sicer boljši, vendar se mi šampon ne zdi primeren niti za mastne lase, kaj šele za suhe. Seveda je veliko odvisno tudi od vsakega posameznika, vendar meni žal ta šampon ni odgovarjal in je dejansko edini izdelek, ki me v tej liniji ni prepričal.
Cena: 5,29€ / 250 ml

Tekoče milo za roke Rakitovec

Zelo prijetno milo za roke! Je svetlo oranžne, skoraj prozorne barve, s prijetnim in osvežujočim vonjem, ki se celo kakšno uro obdrži na mojih rokah. Nad vonjem sem še posebej navdušena, saj imam rada osvežilne izdelke za umivanje, še posebej v toplejših mesecih. 
Ker gre za naraven izdelek, sem pričakovala, da se milo ne bo kaj preveč penilo, vendar sem se zmotila. Milo se namreč odlično peni, za kar mu dam res velik plus! Tako potrebujete le minimalno količino, da si dobro umijete roke, kar pomeni, da vam bo ta 300 ml embalaža trajala kar nekaj časa. Drugi velik plus pa je, da je tekoče milo zelo nežno do vaše kože in rok niti malo ne izsuši, četudi jih pogosteje umivate. Milo je tako primerno za vse, ki imate bolj suhe roke, poleg tega pa si jih morate pogosto umivati. Ne morem reči, da je milo posebej vlažilno, vendar pa vsekakor ne prispeva k izsušenosti kože in se v kombinacijo s spodaj omenjeno kremo za roke odlično ujame! Pa še en plus za doziranje, ki je na pumpico, tako da je uporaba res lahka in higienska.
Cena: 6,29€ / 300 ml

Kremni gel za roke Rakitovec


Kremni gel za roke z malce bolj intenzivno, oranžkasto barvo. Gre za kremo izjemno gladke, lahke gel teksture. Krema je zelo hranilna in je namenjena za nego suhih rok in rok, ki so pogosto podvržene milom ter drugim sredstvom za roke. Krema potrebuje malce več časa, da se vpije, zato sem jo sama uporabljala za večerno nego, oziroma preden sem šla spat. Zjutraj sem se zbudila z neverjetno mehkimi, gladkimi in navlaženimi rokami. Kremni gel se mi zdi primeren tudi za nego nohtov, oziroma suhe obnohtne kožice, saj jo lepo neguje. Kremo priporočam tudi ljudem z občutljivo, srbečo kožo, saj le-to izdelek lepo pomiri in ne izzove dodatnih negativnih reakcij, oziroma iritacij. Edino minus pri izdelku mi je embalaža. Izdelek se namreč nahaja v lončku in ima zapiranje na navoj, kar je malce nerodno, ko morate zapirati kremo z namazanimi rokami. Poleg tega pa so meni ljubše kreme v tubicah, saj omogočajo lažje in bolj higiensko doziranje. Vseeno pa je pomembna ''notranjost'' in ne toliko zunanjost, zato sem sama še vedno zelo zadovoljna s tem kremnim gelom. Brez oklevanja ga lahko priporočam vsem tipom kože - še posebej tistim s suho in razdraženo. Še nasvet: če kremo slučajno uporabljate čez dan, je bolje počakati nekaj minut, da se krema res dobro vpije, saj lahko zaradi naravne, oranžne barve (rakitovca), izdelek pušča sledi na oblačilih.
Cena: 5,39€ / 50 ml

Kot sem že v prvem delu ocene omenila, sem nad to linijo res zelo pozitivno presenečena in je kar ne morem nehati kovati v zvezde! Moram reči, da sem zelo uživala v preizkušanju teh izdelkov in še vedno pridno ter skoraj vsakodnevno uporabljam izdelke (tiste, ki še niso izpraznjeni). Vsekakor linija, ki ustreza širšemu krogu ljudi in s katero nikakor ne moreš zgrešiti, če jo podariš ljubljeni osebi za darilo. Kar je pa še posebej dobro, da je linija primerna za nego čez celotno leto, saj ni niti pretežka za kožo, niti premalo vlažilna. Če ste ljubitelji/ce osvežilnih, sadnih, citrusnih vonjev, pa je ta linija še toliko boljša izbira za vas.
Svetovala bi vam le previdnost pri šamponu za lase, saj je moje lase preveč izsušil, kar pa še seveda ne pomeni, da ne bo ustrezal vam. Priporočam vam, da prej preizkusite kakšen tester.

Velika pohvala za Dvorec Trebnik, da izdeluje tako kvalitetno DOMAČO in naravno kozmetiko, ki ni škodljiva za našo kožo. Super se mi zdi, da se tudi v naši majhni državici lahko pohvalimo z domačimi in obenem naravnimi znamkami!


Dvorec Trebnik izdelke lahko kupite v trgovinah Mercator po Sloveniji, imajo pa tudi spletno trgovino
Pokukajte pa tudi na njihovih Facebook stran, kjer lahko izveste vse o njihovih novostih, velikokrat pa tudi podarijo kakšen izdelek.


Ste že preizkusila kakšen izdelek od Dvorec Trebnik? 
Kateri njihove izdelek je vaš must-have? :)



S.

*PR izdelki

You Might Also Like

4 komentarji

  1. Všečna objava ... :)

    Meni je z linije rakitovec ZELO všeč ravno piling, sicer pa kokosov gel za prhanje. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. :)
      Joj, ta piling imam jaz tudi na seznamčku za kupit, ampak poskušam prej porabit nekaj drugih pilingov. :) definitivno pa ob prvi priliki, ker sem zaljubljena v vonj te linije. <3
      Kokosov gel pa sem jaz tudi testirala in mi je noro norp všeč. Bo objava na blogu v februarju.

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3