First Impression: L'Occitane Shea Butter Ultra Soft Balm + Giveaway

ponedeljek, marec 21, 2016

Živjo! :)

Odločila sem se, da z vami delim kratko mnenje o L'Occitanovem dobrodelnem karitejevem balzamu z Vrtnico, ki sem ga kupila prejšnji teden. Namreč, ker je izdelek zelo vsestranski in obenem zelo poceni, za piko na i pa gre za dobrodelno noto, sem želela napisati svoje osebno mnenje.
Prvo me je k nakupu torej pritegnila dobrodelna nota.
Vsako leto, meseca marca, se L'Occitane pokloni ženskam, natančneje, ženskam v afriškem Burkina Fasu. Le-te pridno pridelujejo Karitejevo maslo, ki je ena najpomembnejših sestavin, predvsem v L'Occitane izdelkih. L'Occitane zelo ceni in občuduje njihovo delo, zato vsako leto izda en dobrodelen izdelek (le v posebni, omejeni izdaji!) in ga prodaja v svojih trgovinah, ves dobiček pa tako nameni financiranju nevladnih organizacij, ki pomagajo pri ekonomski osamosvojitvi žensk v Burkina Fasu. 
Res zelo, zelo lepa gesta! Vsaka čast za to, L'Occitane. :)
Ker tudi sama podpiram to gesto in poskušam biti čim bolj solidarna, sem tudi jaz hitro skočila v njihovo prodajalno in kupila kar tri balzamčke (zase, svojo mamo in za eno izmed vas).
Balzam sem seveda takoj morala poskusiti in zato želim z vami deliti vtise ter mnenje o izdelku, ki se mi je oblikovalo v tem kratkem času. 
Tako morda katero izmed vas pritegnem k nakupu, v kolikor niste prepričane, če je izdelek res primeren za vas ali ne.

Embalaža: Naslednja stvar, ki me je pritegnila k nakupu, je bila embalaža. Ta je res zelo prisrčna in nekako vpadljiva - zelo lepo služi kot dekoracija na lepotilni mizici ali polički s kozmetiko.
Je v roza in zelenih barvah, navdih za vzorec na embalaži pa je L'Occitane dobil z afriških oblačil iz batika. Embalaža je okrogla, iz lahke ''kovine'' in ni težka. Vseeno pa se mi zdi precej trpežna in je odlična tudi za nošenje v torbici, saj se ne more odpreti sama od sebe. Je namreč na navoj, tako da jo lahko imate brez strahu kjerkoli in kadarkoli, za hitro navlažitev vaše kože.
Moje izkušnje z izdelkom: Gre torej za karitejevo maslo z Vrtnico, ki dobro služi za navlažitev vseh suhih predelov na telesu. Uporablja se lahko za nego celotnega telesa, predvsem pa rok, komolcev, obnohtne kožice, ustnic, stopal in celo zelo suhih lasnih konic. Maslo je gostejše in malce trše, kompaktne teksture.
Zaradi tega je potrebno malce več truda, da izdelek lepo zajamemo in nanesemo na kožo. Ko je enkrat maslo v stiku s toplo kožo, oziroma prsti, se malce stopi in postane bolj mehke teksture, zato se maslo lažje razmaže. Vseeno pa je maslo potrebno lepo vmasirati v kožo, da se vpije.
Maslo kožo zelo dobro in hitro navlaži, obenem pa na koži pusti hranilen sloj in zdrav sijaj. Koža je zelo nahranjena, zmehčana in nasploh zadovoljna. Ker je maslo zelo gosto in negovalno, je potrebno več časa, da se lepo in popolnoma vpije v kožo. Zato priporočam uporabo predvsem zvečer. Nikakor pa maslo ne pušča lepljivega, motečega filma. Sama maslo uporabljam predvsem na ustnicah, ki so v tem času zelo suhe. Le-te so po uporabi res mehke, gladke in zelo dobro navlažene - vsi običajni balzami za ustnice se lahko skrijejo pred tem balzamom! Ponavadi ga na ustnice nanesem tik pred spanjem, saj tako izdelek na njih ostane vso noč in je efekt najboljši. Zjutraj so tako moje ustnice res popolne - brez kakršnih koli suhih predelov, šminka pa se na ustnice maže tako zlahka! Tudi čez dan tako nimam nobenih težav s suhimi ustnicami, to stanje pa potem vzdržujem kar z običajnim balzamom za ustnice. Zvečer pa postopek spet ponovim. Dovolj pa je že tanjši sloj, v stanju zelo slabih ustnic pa malo debelejši. Občasno zjutraj, kadar vem, da bom cel dan nosila mat šminko, nanesem piling za ustnice, ki ga nato sperem in zatem nanesem L'Occitanovo maslo ter pustim delovati vsaj eno uro. Tako kasneje nimam težav z mat šminko, ki mi običajno hitro začne izsuševati ustnice. Odličen izdelek za vse, ki imate težave z zelo suhimi ustnicami, oziroma veliko nosite šminko z mat efektom.
Maslo uporabljam tudi za nego obnohtne kožice in nohtov, predvsem po odstranjevanju laka za nohte, saj mi odstranjevalec precej izsuši nohte in predel okrog njih. Običajno balzam na nohtih in obnohtni kožici pustim vsaj kakšni dve uri, včasih tudi čez noč in tako je kasneje moja manikura veliko lepša, kožica okrog nohtov pa navlažena in niti malo razdražena (ni več nezaželjene ''odtrgane'' obnohtne kožice).
Izdelek se odlično obnese tudi za navlažitev komolcev in suhih stopal, saj sta to predela, ki ju pogosto preveč zanemarjamo (vsaj jaz osebno), zato sta ponavadi zelo suha in kar hrepenita po dodatni negi. Predvsem moja stopala nikoli prej niso bila popolnoma mehka, saj jih noben izdelek ni navlažil za več kot kakšno uro. To maslo je precej mastno in bogato, zato mi z vsakodnevno uporabo stopala zelo zmehča. Najboljši efekt je, če maslo zvečer nanesem na stopala, obujem mehke nogavičke in se odpravim v posteljo. Zjutraj so stopala občutneje mehkejša.
Balzam sem poskusila tudi na lasnih konicah, ki so zadnje čase precej razcepljene. Izdelek nanesem kot ''masko'' pred pranjem las in po pranju se lasje veliko lažje razčesejo, so gladki, sijoči in izgledajo manj razcepljeni. Morda bi lahko nekatere maslo uporabljale tudi na opranih laseh, če imate zelo suhe in goste lase. Na mojih opranih laseh, ki so zelo tanki in hitro obteženi, pa ta kombinacija ne deluje.
Sama sem na prehodu zima-pomlad pogosto prehlajena, zato sem maslo lahko stestirala še na enem področju. Namreč, zaradi pogostega brisanja nosu, predel pod nosom pri meni hitro postane rdeč, razdražen in izsušen, zato ga vedno namažem s kakšno kremico, ali celo balzamom za ustnice, ki pa pogosto ne deluje, tako kot bi moral (sploh med hujšim prehladom). Tokrat sem poskusila kar s tem maslom, ki se je zopet odlično izkazalo! Predel pod nosom je tako hitro izgubil rdečo barvo in me ni več tako pekel. Sem res presenečena nad rezultatom!
Vsekakor pa lahko maslo uporabljate tudi na ostalih predelih telesa, če vaša koža to potrebuje. Sama v večini nimam težav s suho kožo po telesu, problematični so le nekateri posamezni predeli - roke, komolci, ustnice, stopala; ki pa jih to maslo odlično neguje!
Pa da ne pozabim še na vonj - gre za nevsiljiv cvetlični vonj, ki pa ponuja tudi nekaj prefinjenih sladkih not vrtnice. Super tudi za tiste, ki niste ljubitelji/ce močnih cvetličnih, oziroma vrtničnih vonjev. :)
Minus: Moteč je le nanos masla - s prsti, zato je potrebno pogostejše umivanje rok, drugače lahko embalaža in izdelek hitro postaneta nehigienska. Vendar pa izdelku to oprostim, ker je tako učinkovit!

Da povzamem: Zelo dišeč, vsestranski in uporaben izdelek, ki je nekako nuja pri vsakem posamezniku, predvsem v hladnejših dneh in večerih. Pa še poraba je zelo majhna, saj zaradi bogate teksture potrebujete le majhno količino masla za en nanos. 

Cena: Dobite ga po zelo ugodni ceni (3,10€/20g), obenem pa s tem naredite še nekaj dobrega za Burkinčanke!

Namig: Balzam je odlično darilo tudi za materinski dan, saj so delavne in pridne roke mam pogosto suhe in potrebujejo nekaj dodatne nege. Sladkorček, ki ga bodo vaše mame zagotovo vesele (tudi sama imam enega za svojo). :)
Maslo še vedno lahko dobite v njihovi spletni trgovini (klik) in v nekaterih L'Occitane prodajalnah po Sloveniji - bi pa vam rada položila na srce, da pohitite (v kolikor razmišljate o nakupu), saj se takšni dobrodelni izdelki v njihovih prodajalnah razprodajo zelo hitro!

NAGRADNA IGRA:

Ker gre za izdelek iz omejene izdaje in ker vem, da nekatere nimate L'Occitane prodajalne v bližini, da bi si ga lahko čim prej zagotovile, oziroma ga ponekod niti ni več mogoče dobiti; sem se odločila, da eni izmed vas podarim tale balzamček.
Edino pravilo je, da mi v komentar spodaj napišete, za katera področja vse bi balzam uporabljale in zraven dopišete svoj mail, kamor vas bom v primeru zmage tudi kontaktirala. 
Po želji pa mi lahko še sledite na Facebook strani/Instagramu/GFC/Bloglovinu.
Sodelujete lahko do 31. 3. ~ 23.59.
Ste si tudi ve privoščile L'Occitane dobrodelni balzam, oziroma si ga boste? :)



S.

You Might Also Like

28 komentarji

  1. Uporabila bi ga za ustnice in pa za nego obnohtne kozice!☺️
    sajovicana1996@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Predvsem za ustnice in za predel pod nosom, ki e trenutno ves oguljen od smrkanja :) (barbara.pintar1@gmail.com)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz takšne balzame uporabljam predvsem za suhe predele- komolce in petek, pa za roke pred spanjem. Tega bi pa še za lase.
    Evo za enega sodelujem, če pa ne pa tudi prav. Če me počaka bom letela ta vikend v trgovinico kupit mamici in kolegicam za materinski dan in namesto jajčka za veliko noč. :D

    ladolcevita.kristina@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Za ustnice, da bodo še bolj mehke...
    danijela_zdravkovic@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Po opisu sodeč me spominja na moje kakavovo maslo s kokosovim oljem. Jaz imam zelo rada take trdne zadeve, ki se potem topijo, ko pridejo v stik s kožo. Embalaža ima res čudovit dizajn in všeč mi je ta dobrodelna nota ter solidna cena izdelka. Zelo izčrpna ocena :).

    Jaz bi to najverjetneje uporabljam kot balzam za ustnice in za suhe lišaje po telesu in obrazu. Vsekakor si mi dala odlično idejo za pod nos, ko sem prehlajena :). adjusting.beauty@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi meni so zelo všeč takšne topljive zadeve, ker so ponavadi zelo hranljive. :) Pa hvala! :))

      Izbriši
  6. Uporabila bi ga za suho kožo na komolcih, mogoče pa bi ga poskusila tudi za konice :)
    herbst.ana@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Sama bi ga uporabljala na predelih kjer je moja koža suha in rada razpoka. Predvsem za obnohtno kožico bi potrebovala nekaj takšnega, saj mi počasi že zmanjkuje idej :) P.s. bere se čudovito in res si napisala izčrpno objavo :) Superca !

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlično se sliši, to da grejo sredstva v prave roke pa je sploh lepo :) Sama bi maslo najraje uporabila na bolj suhih predelih: komolcih in pa petah, preizkusila pa bi ga tudi na svojih lasnih konicah :) Mislim pa da bi bilo idealno tudi za mojo suho kožo na nogah, da se neha luščit :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Uporabljala bi ga izkljucno za ustnice, saj imam zelo izsusene. zvezdica.sim13@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Sledim vse in sodelujem ;) Ni mi uspelo ujeti balzama lani, ki je bil z marelico, ker sem bila prepozna, so že razprodali, tako da bi z veseljem letos ujela vsaj tega, čeprav preko nagradne igre, ker ga v L'Occitanu niso več imeli...

    OdgovoriIzbriši
  11. Za obnohtno kožca :) Embalaža je pa res lepa <3
    hysteriaofdecay@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  12. Najbolj bi ga uporabljala na svojih bogih ustnicah, ki so čez celotni dan izpostavljene precej čudnim razmeram in ne glede na to, da jih negujem maximalno so še vseeno razpokane in bi bila tega balzamčka nenormalno vesela, ne samo da se sliši obetavno in da je od L'Occitana, si ga zelo želim da bi mi pomagal do lepših in bolj zdravih ustnic :)

    V primeru sreče pa; ursa.bokal@gmail.com :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Ta je res super, pika na I pa je se dobrodelnost. Pa kako ima lepo embalazo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Embalaža je res special. :) Za dobrodelno noto pa res vsaka čast L'Occitanu. Zaradi tega jih še bolj občudujem in cenim. <3

      Izbriši
  14. Za moje občutljive in suhe ustnice. Pa za pod nos-trenutno je koža razdražena od prehlada. Embalaža pa je tudi krasna 💖 Tina.kreslin89@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Balzam bi uporabljala za suhe komolce in nego obnohtne kožice, saj imam s tem največ težav. Moj mail je: neza.podlogar@gmail.com
    :) :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Za nego ustnic, obnohtne kozice (ki je nedvomno zaradi dela v vodi vseskozi ogrozena), pa verjetno tudi na obrazu ce bi mi kaj izboljsal suho in obcutljivo kozo:)
    Strozic.liza@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  17. Embalaža je res zelo lepa. Izdelek pa bi uporabila predvsem za nego kože komolcev- ki mi od časa do časa razpoka in pa nego obnohtne kože, ki tudi konstantno potrebuje nego. Pa še za kaj bi zelo verjetno prišel prav.

    apsara1981@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  18. Uporabila bi ga za ustnice.
    Lp!
    andreja4@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  19. U, sliši se idealen, žal pa res nimam njihove trgovine v bližini... Uporabljala bi ga za ustnice, obnohtno kožico, zanima pa me tudi kako bi se res obnesel na mojih tankih in suhih konicah las za masko ;)
    bojana.cerovsek@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  20. Kot dišavo na zapestju ;) knjiznamoljevka@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  21. Super objava! Definitvno bi ga uporabila za nego moje grozne obnohtne kožice ter predelu nosu, ki od časa do časa postane suh. xx

    rosetouchmakeupvgmail.com

    OdgovoriIzbriši
  22. Super objava, vedno rada preberem tvoje ocene, ker so zelo podrobne. Pa tudi vse pohvale za posodobljen izgled bloga. :)
    Balzam bi uporabila predvsem za ustnice, prav bi prišel pa tudi za zelo suhe predele kože, v mojem primeru obnohtna kožica in določeni predeli na obrazu, kjer imam še posebej suho kožo.
    Moj mail: linda.sinkovec@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Linda, za tako lep komentar in vse pohvale. :) Mi ogromno pomeni in zaradi takšnih zvestih bralk in pozitivnih komentarjev se še bolj trudim. <3
      P.S.: Moram priznati, da pogrešam tvoje objave! Upam, da se še vrneš k bloganju. :)

      Izbriši
  23. Hvala vsem za sodelovanje in spremljanje mojega bloga. :)

    Izžrebana je bila Urška Bokal, ki je o tem že bila obveščena po mailu. :)

    OdgovoriIzbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3