Products I've been loving lately #1

petek, maj 13, 2016

Živjo, dekleta! :)

Pred kratkim sem od vas dobila predlog, da bi kdaj napisala objavo o izdelkih, ki sem jih v zadnjem času najraje uporabljala. Kakšno leto nazaj sem sicer pisala mesečne favorite, vendar sem s tem potem prenehala, ker včasih enostavno nisem imela časa pisati ali pa so se favoriti preveč ponavljali. Odločila sem, da bom tako občasno spet z vami delila izdelke, ki me zadnje čase navdušujejo, vendar to pač ne bo vsak mesec, ampak recimo na vsaka dva meseca. Morda pa sčasoma spet začnem z mesečnimi favoriti, bomo videli. So pa tudi meni te objave zelo ljube, zato bom jih z veseljem pisala, kadar bom le utegnila in ko se bo nabralo dovolj favoritov za objavo.
V zadnjem času me je navdušilo kar nekaj kozmetičnih bonbončkov, zato je čas za prvo takšno objavo. :)
Too Faced Natural Eyes paletka za oči: Sama nisem preveč seznanjena s HE paleta senčil in v bistvu je to moja prva paletka, ki spada v dražji cenovni rang. Vendar pa se v primerjavi z mojimi cenejšimi senčili (Essence, Catrice, Sleek), definitivno opazi razlika v kvaliteti. Senčila v tej paleti so izjemno dobre kvalitete in imajo čudovito teksturo. Senčke so izredno mehke, skoraj ''maslene/buttery'' na otip, zelo dobro pigmentirane, se skoraj nič ne drobijo, obenem pa se čudovito nanašajo in zabrisujejo na vekah. Za piko na i pa so senčila na vekah še izjemno obstojna. Na meni se s pomočjo primerja obdržijo od zgodnjega jutra pa vse do večera. V paleti je 9 mat in šimrastih senčil - za 3 različne izglede. Sama najraje posežem po drugi kombinaciji, imenovani Classic. Zdi se mi, da Too Faced palete niso zaman popularne in so res nekaj ekstra, sploh, če imate rade kvalitetna in obstojna senčila. Seveda pa paletka ne bi bila tako posebna, če ne bi imela luksuzne kovinske embalaže, z roza-zlatimi detajli, majhnim ogledalom in zapiranjem na magnet. Dobroto mi je prinesla soblogerka Aida iz ZDA in od takrat je paletka kar veliko v uporabi. Too Faced znamka na žalost ni na voljo v Sloveniji, bi pa vseeno rada v svoji lasti imela še Sweet Peach paleto.
Maybelline Color Whisper šminka Oh La Lilac: Šminka, ki je v moji zbirki že kar dolgo, ampak priznam, da sem čisto pozabila nanjo. Na plano sem jo spet privlekla, ko se je pričelo malce bolj sončno in spomladansko vreme. Šminka, mi je za ta čas idealna zaradi odtenka - je namreč v nežni lila barvi, ki se mi zdi taka tipična barva za pomladne dni. Odtenek je nežen, vendar vseeno ustnicam da nekaj več. Šminka ima bolj nežen, prosojen in sijoč finiš, a je zaradi lahkotnosti in lila barve super za ta čas. Je tudi ravno prav vlažilna in udobna za ta čas, vendar pa izjemno rada poudari morebitne suhe predele na ustnicah. 
Res sem vesela, da sem jo spet začela uporabljati. Zdi se mi, da je me je ta šminka kar malo opomnila na to, da se v moji zbirki izdelkov za ustnice, skriva še kar nekaj zakladov, ki jih nikakor ne bi smela zanemarjati. Namesto v trgovino, bom očitno morala iti nakupovat kar v mojo domačo zbirko! :)

Avon obarvani balzam za ustnice Reviving Raspberry: Čeprav obožujem bolj vibrantne, roza odtenke na svojih ustnicah, sem trenutno v fazi, ko posegam bolj po umirjenih in nežnih roza barvah. Zadnje čase sicer moje ustnice niso zelo suhe, vseeno pa potrebujejo nekaj bolj vlažilnega, zato imam namesto šminke, pogosteje na ustnicah Avonov obarvan balzam, ki moje ustnice navlaži, obenem pa jih obarva v nežno roza barvo, ki ni preveč vpadljiva, vseeno pa ustnice diskretno poudari. Tekstura balzama je res prijetno mazljiva in kremasta, je pa balzam potrebno na ustnice nanesti v malce več slojih, da dosežem lep in enakomeren izgled (konec koncev ne gre za šminko). Balzam ima tudi prijeten in sladek vonj po marcipanu. Mislim, da je s slike lepo razvidno, kako zelo mi je balzam všeč in da ga res veliko uporabljam. Mojo podrobno oceno Avonovih obarvanih balzamov si lahko preberete tukaj.
Makeup Revolution Ultra Metals Ultra Sculpt čopič: Ta čopič sem aprila prejela od Ličila.si in v tem kratkem času me je že uspel navdušit in pozitivno presenetit. Gre za čopič z izjemno mehkimi, nežnimi in gostimi ščetinami. Namenjen za nanos rdečil in osvetljevalcev. Za rdečilo ponavadi uporabljam en drugi čopič Makeup Revolution čopič (ki je poševno pristrižen), zato mi je ta najljubši za nanos osvetljevalca. Poleg mehkosti in nežnosti, mi je pri tem čopiču najbolj všeč, da je manjše velikosti ter je rahlo zaobljen, zato super doseže tudi manjše kotičke na obrazu. Čopič mi omogoča lahek in nežen nanos osvetljevalca. Ti Makeup Revolution čopiči spominjajo tudi na Real Techniques Bold Metals kolekcijo čopičev in so zaradi metalik efekta prava paša za oči ter lahko služijo tudi kot dekoracija.
L'oreal maskara za trepalnice Volume Million Lashes Excess: Že nekajkrat sem omenila, da so L'oreal maskare moje najljubše. Še posebej zlata verzija Volume Million Lashes. Včasih sem jih uporabljala res ''nonstop'', vendar ker so za drogerijske maskare precej drage (cena je v zadnjih letih še dodatno narasla) in je obenem pri nas na voljo tudi veliko drugih dobrih maskar - po ugodnih cenah, sem zadnje leto preizkušala druge znamke, L'orealove pa sem malce dala na stran. Nekaj časa nazaj pa sem na znižanju ponovno kupila L'oreal maskaro. Tokrat sem vzela rdečo verzijo Excess, o kateri sem prebrala same pozitivne izkušnje (nekatere so omenile, da je še boljša od zlate verzije). In tudi mene je, tako kot vsaka L'oreal maskara do sedaj, čisto navdušila. Mojim trepalnicam da ogromno volumna, jih ne zlepi preveč skupaj, jih celo zaviha (kar ponavadi dosežem le z vodoodpornimi verzijami!) in jim da veliiiiko dolžine. Skratka, vse v enem! Moje trepalnice tako res izgledajo glamurozne in velike. Se mi zdi, da mi je ta verzija še bolj pri srcu, kot zlata. Ni kaj, L'oreal maskare so res nekaj posebnega, čeprav je cena odbijajoča.
Le Couvent des Minimes kolonjska vodica Eau Sereine: Kolonjska vodica, ki me je očarala zaradi zelo posebnega, nežnega in svežega vonja. Diši po mešanici mandarine, sivke in bergamotke. Vodica čudovito osveži moje telo, obenem pa prebudi čute in me navda z novo, pozitivno energijo. Vonj je res tak sproščujoč, umirjen in lahkoten. Všeč mi je, da pri tej vodici nobena nota ne ''seka ven'', oziroma ni preveč močna in da se vsi vonji lepo povezujejo med seboj. Najbolj mi je všeč preplet sivke (ki osveži in pomiri) ter mandarine (ki doda sladkobo). Občutek imam, da bo ta dišava moja zvesta spremljevalka v vročih poletnih dneh. Sicer pa se ne bom preveč spuščala v detajle, saj sem kolonjski vodici že posvetila samostojno objavo - tukaj.
Dvorec Trebnik olje za masažo Vanilija: Že v eni od svojih lanskih objav, sem pohvalila olje za masažo z Rakitovcem znamke Dvorec Trebnik. Zadnje čase pa se navdušujem nad njihovim oljem za masažo z vonjem vanilije. Olje ima božanski sladek vonj po vaniliji, ki lepo odišavi mojo kožo. Tako kot verzija z rakitovcem, ima tudi to olje za masažo čudovito lahkotno, oljnato teksturo, ki pa odlično nahrani, navlaži ter zgladi kožo v vseh mesecih. Olje se da lepo vmasirati v kožo, se dokaj hitro vpije, na moji koži pa ne pušča nikakršnega neprijetnega, mastnega sloja. Za kožo je olje izjemno negovano, vsaj vsebuje hranilno mandljevo olje in olje mareličnih peščk. Sama olje najraje uporabljam po tuširanju. Izdelek pa ima tudi zelo priročno doziranje na pumpico, ki omogoča enostaven nanos brez packanja. En najboljših izdelkov od Dvorca Trebnik.
Kateri izdelki pa so vas navdušili v zadnjih dneh ali mesecih? :)




Čudovit vikend vam želim,
S.

You Might Also Like

13 komentarji

  1. Ta dva izdelka sta mi res med najljubšimi. <3 Sta me že s prvo uporabo pozitivno presenetila. :)
    Res? To pa si moram zapisat! Mam probleme z rdečico, pa bi mi en tak izdelek prišel prav. Pa o njihovi kozmetiki zadnje čase vedno kaj dobrega preberem. :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Oo hvala, da si me spomnila na tole šminkico od Maybelline, jo imam v odtenku 120 Petal Rebel in sem tudi malo pozabila na njo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, me veseli, da sem te spomnila na njo. :P Moja je tudi kar dolgo ležala pozabljena.:/ :)

      Izbriši
  3. Všečkam ta stavek: "Namesto v trgovino, bom očitno morala iti nakupovat kar v mojo domačo zbirko! :)" :D

    Zanima me ali boš v prihodnje napisala kako objavo o tvojih čopičih, ki jih redno uporabljaš pri make-up videzu in kaj je najpomembnejše pri nakupovanju čopičev? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, hvala! :D Res bom mogla, ker sem ugotovila, da imam veliko šmink, ki so bile v uporabi le nekajkrat, sedaj pa ležijo nekje pozabljene. :( Se pri enih šminkah že trudim, da jih bom porabila do konca, sedaj moram le še prenehati z nakupovanjem. :)

      Hvala za predlog, si bom zapisala. :) Lahko, čeprav ne morem ravno reči, da imam veliko dobrih čopičev. Nekaj od Real Techniques, Zoeva za oči, ostalo so pa "drogerijski".:)

      Izbriši
  4. Too Faced palet - wauuu! Kako lepi odtenkiiiii! Pa Maybelline šminka, res lep lila odtenek :) Pa dober stavek, da boš šla nakupovat kar v svojo domačo zbirko :D Saj pri meni je pa tako ali drugače isto :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, res je lepa. <3 Odtenki pa so primerni za vse priložnosti. :)
      Hehe, ja. :D mislim, da nas je več takšnih, ki bi mogli nakupovati v svoji zbirki.:P

      Izbriši
  5. Res lepi produkti! Se pa popolnoma strinjam za maskare, tudi jaz sem isprobavala različne ampak nič ne premaga Volume Million Lashes! Pa ne vem katera mi je najljubša - črna, rdeča ali zlata. Se mi zdi da nisem sprobala samo vodoodporno, ampak take itak ne uporabljam. Je res da so malce dražje, zato bom ob naslednji akciji nardila kšno zalogo hehe.
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. :)
      L'oreal maskare so res nepremagljive. :)) Zame so kot neke vrste "luksuz" (za tiste HE maskare verjetno ne bi imela srca si jih kupit, že od L'oreal so luksuz). :D Jaz se tudi ne morem odločit, katera verzija mi je najljubša. Do zdaj me še nobena ni razočarala. Sicer črne in zlate že dolgo nisem imela, tako da že zato težko rečem. :) Mam pa še doma zaprto vijolično (So Couture), bom vidla, kako pa tista. :)
      Bom pa si tudi jaz ob naslednji akciji naredila zalogo. Sploh za to rdečo, mi je žal, da si takrat nisem kupila še kakšno (je bila -50%), ampak nisem bila čiisto prepričana, da mi bo tako všeč, kot ostali dve.

      Izbriši
  6. Tale paletka je takooo lepa! <3 (Natalija)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, res je božansko lepa! :) Meni so vse Too Faced paletke noro lepee. <3

      Izbriši
  7. Odlični izdelki! Tudi jaz sem fan L'Orelaovih Million Lashes maskar in se strinjam, da so malce drage za izdelke iz drogerije. Definitivno se splača biti pozoren na kakšne popuste :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :)
      Ja, res so drage. :( Na srečo, sem jih našla na Salma.si občutneje ceneje (okoli 7€ ena) in sem si že naročila nekaj kosov. :P Pa še večjo izbiro maskar imajo, kot v drogerijah. Se splača pogledat. :) Bom kmalu objavila tudi Salma.si haul pa jih tam pokažem. :P

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3