Salma.si Haul

ponedeljek, maj 30, 2016

Živjo! :)

Mesec maj je pri koncu in sama vam že lahko priznam, da sem ta mesec kupila precej novih kozmetičnih izdelkov, ki vam jih bom pokazala že kmalu. 
Sem pa po daljšem času spet nakupovala na Salma.si in zato sem se odločila, da naredim en ločen ''haul'', ker bo v skupni objavi z majskimi pridobitvami že tako ali tako preveč izdelkov. :)
Večina vas verjetno že pozna to priljubljeno spletno stran, vendar naj še sama enkrat omenim, zakaj jaz osebno rada nakupujem tukaj. Pri Salma mi je najbolj všeč, da imajo dooosti širšo ponudbo izdelkov, kot je v naših drogerijah, sploh ker ponujajo tudi kar nekaj znamk, ki jih v drogerijah pač ne morete dobiti (primer: Orofluido, Astor, Dermacol, Inglot, Redken, Kerastase, Sexy Hair, W7,...). 
Razliko lahko opazite tudi v sami ponudbi znamk, ki so pri nas na voljo - na Salmi namreč lahko dobite marsikateri kozmetični kos, ki ga pri nas iz meni neznanega razloga pač ne prodajajo, kljub temu, da znamka v drogeriji je na voljo (predvsem znamke Loreal-določene maskare, podlage, izdelki za obraz; Maybelline-Fit me korektor&puder, Color Drama svinčniki, Baby skin podlaga za ličila; Bourjois-nekateri odtenki Rouge Edition Velvetov, kremna rdečila; Rimmel-Natural bronzer, Apocalips laki za ustnice; itd.). Sicer te izdelke lahko dobite tudi na tujih straneh, vendar pa marsikdo nima opcije naročevati v tujini (zaradi bančne kartice in podobno), zato je ta stran še toliko bolj priročna.
No, za piko na i, pa je veliko izdelkov na Salmi cenejših kot v drogerijah, predvsem dišave in npr. moj matirni puder Rimmel Stay Matte, kjer je razlika v ceni več kot za 3€! 
No, to je na kratko moje mnenje o Salmi in pa razlogi, zakaj rada nakupujem pri njih. :)
Pa poglejmo, kaj sem nakupila tokrat. :)

Moj glaven razlog za naročilo je tokrat bil nakup Batiste suhih šamponov za lase. Sem velika ljubiteljica njihovih suhih šamponov, saj odlično odstranijo vso maščobo iz las in tako lahko pranje preložim za kak dan ali dva. Poleg tega ne puščajo preveč belih sledi, na laseh niso nič moteči, obenem pa lasem dodajo še nekaj volumna. Na žalost pri nas v drogeriji lahko dobite samo barvne verzije, ki pa niso moje najljubše. Veliko raje imam njihove dišeče verzije, ki lase lepo odišavijo. Batiste ima na voljo kar veliko vonjev, tako da se za vsakega najde nekaj. Sama sem do sedaj preizkusila le Blush-floral verzijo in Tropical - prav obe sta mi bili izjemno všeč! Tokrat sem se odločila, da na Salmi vzamem verzije Cherry, Original, Oriental in Floral Essences (ki je novost na trgu). Vseh vonjev sicer še nisem preizkusila, me je pa očaral vonj Cherry verzije, ki ima tak ''old-school'' vonj po sladkih češnjah, njam.
Naslednja stvar, ki sem si jo privoščila, je veliika količina novih maskar za trepalnice! Dolgo časa si nisem kupila nobene, ker sem imela ogromno zalogo doma, vendar ker sem jih večino že uspela porabit, sem imela izgovor za nakup novih. :) V eni od prejšnjih objav sem že omenila, da so moje najljubše maskare ravno od L'oreal. Si jih pa zelo redko privoščim, saj v drogeriji stanejo pribl. 15€! Ravno pred kakšnima dvema mesecema sem odprla eno novo od L'oreala (ki sem jo imela doma) in se ponovno spomnila zakaj jih imam tako rada! Moje trepalnice namreč njihove maskare naredijo ogromne, goste, dolge in privihane. Dejansko me nobena njihova maskare še ni razočarala. Lahko si mislite, da sem skoraj zajokala od sreče, ko sem videla, da jih na Salmi dobim za manj kot 10€ (pribl. od 7-9€). Tako sem si nujno morala naročiti nekaj L'oreal maskar. Vzela sem jih kar pet, od tega tri popolnoma nove zame: zlata Volume Million Lashes (je bila prva maskara, ki je poskrbela za mojo navdušenje nad njihovimi maskarami in je dolgo bila klasika pri meni), rdeča Volume Million Lashes Excess (trenutno moja najljubša maskara), Volume Million Lashes Waterproof (zanima me, če me bo tudi ta prepričala, tako kot zlata verzija), Volume Million Lashes Feline (te v naših drogerijah še nisem zasledila) in False Lash Wings Intenza (o tej sem prebrala res ogromno pozitivnih izkušenj). Drži, da toliko maskar trenutno ne potrebujem, ampak odločila sem se, da bom sedaj imela eno ''obdobje'', ko bom bolj ali manj preizkušala samo L'oreal maskare (seveda ne istočasno) in tako poskušala najti tisto, ki bo zame postala THE maskara. Kot sem že omenila, so me do sedaj vse njihove maskare navdušile, vendar bi vseeno rada ugotovila, katera se bo povzpela na prvo mesto. :P Sem pa izjemno vesela, da imam končno spet L'oreal maskare v svojem življenju, sem jih že zelo pogrešala. Pa še našla sem jih po občutneje nižji ceni. :) Na voljo pa je še kar nekaj drugih L'oreal Paris maskar.
Za konec pa sem kupila še tri dobrote, ki jih prav tako ne morem dobiti v naši drogeriji, že nekaj časa pa si jih želim preizkusiti/imeti.
Prvo je Bourjois Rouge Edition Velvet v roza-nude odtenku 11 So Hap'pink. Sicer se velveti pri nas v drogeriji prav tako dobijo, vendar je na voljo le nekaj ''klasičnih'' odtenkov, medtem, kot tega in še nekaj drugih, ni moč dobiti. Sama sem nad temi tekočimi šminkami s satenastim mat finišem izjemno navdušena, zato jih v svoji zbirki imam kar nekaj (4 različne odtenke), vendar sem pogrešala še en bolj nežen roza odtenek, zato sem si tokrat privoščila So Hap'pink odtenek. Sedaj imam na listi želja še odtenka Don't Pink of it in Pink mat, ki si bom ju privoščila kdaj drugič. :)
Kupila sem še dva izdelka za lase in sicer znamk Sexy Hair in Orofluido. Healthy Sexy Hair balzam brez izpiranja me je mikal, ker ga je zelo pohvalila blogerka Mateja. Nisem še ga uspela dobro preizkusit, vendar mi je na prvi vtis všeč. Ima sladkast vonj, ki ni preveč močan, me pa malo spominja na vonj izdelkov iz frizerskih salonov. Izdelek se prši zelo fino in lahkotno. Nanašam ga na mokre lase, saj se tako lasje lažje razčešejo, so navlaženi in niso štrenasti. Na mojih tankih, finih laseh je potrebna zelo majhna količina, drugače mi izdelek lahko obteži lase. Bom poročala, ko ga večkrat preizkusim. Vzela sem le manjšo verzijo (50 ml), ker nisem vedela, če bo odgovarjal mojim tankim, mastnim lasem.
Že dolgo časa si želim preizkusiti določene Orofluido izdelke, o katerih je prav tako že večkrat pisala Mateja (predvsem olje za lase), ki ima daleč najlepše in najbolj negovane lase od vseh! Čeprav ima drugačen tip las od mene, pa me večkrat zamika, da preizkusim kak njen favorit za lase. Nameravala sem kupiti Orofluido olje za lase, vendar ker bi res rada prej porabila ostala olja, sem se odločila, da tokrat vzamem njihov balzam za lase. Zdi se mi, da so ponavadi balzami tisti, ki pri meni naredijo večjo razliko v izgledu in mehkobi las. Balzam za lase sem po nakupu nemudoma preizkusila in tako sem si že lahko ustvarila prvi vtis. Zdi se mi, da odlično deluje na moje tanke, hitro masteče lase. Gre za balzam s srednje gosto teksturo, ki mojih las zaenkrat še ni obtežila. Sem pa opazila, da se lasje lažje razčešejo, so bolj navlaženi in so dejansko zelo mehki ter tudi sijoči! Efekt me spominja na Aussie 3 minute Miracle, vendar se mi zdi, da so pri Orofluido balzamu lasje še malce bolj sijoči in gladki. Zaenkrat sem navdušena, mi je pa zelo všeč tudi doziranje na pumpico, ker je priročno. 
S svojim nakupom sem izredno zadovoljna, tako da izdelke v večini že pridno uporabljam. V prihodnosti bom malo manj zapravljala, ker imam veliko stvari za porabit, vendar bom zagotovo tukaj še naprej veliko kupovala - sploh, ko bom želela kakšno dobroto, ki je ne bom našla v drogeriji. :)
Naj omenim še, da imam zelo dobre izkušnje s Salmo in brez težav bi to stran lahko priporočala vsaki od vas, še posebej, če vas zamika kak izdelek, ki ga pri nas v fizični trgovini ne boste dobile. :)


Ste že preizkusile katerega izmed zgoraj omenjenih izdelkov? 
Ste že kdaj nakupovale na Salma.si? Kakšne so vaše izkušnje? :)



S.

You Might Also Like

6 komentarji

  1. Prvo hvala za tole pihanje na dušo - sem rabila vsaj nekaj pozitivnega danes <3 Orofludo balzam sem kar predvidevala, da bo takih tipom las kot ga imaš ti veliko bolj ustrezal kot mojim suhim, grobim lasem. Samo olje pa pomoje ne bo zate, ker je precej težko. Zate bi bilo bolje Aussie olje, če ga še nisi preizkusila. Brez Sexy Hair balzama pa jaz ne preživim več. Res toliko pomaga mojim suhim lasem. Na tankih laseh bi ga pa uporabila samostojno, torej kot nadomestek za običajni balzam npr. takrat kot se ti ne da ukvarjat še z tem.

    Meni je Salma tudi krasna spletna trgovina. Vse imajo te klasične drogerijske znamke in še kaj več, sploh sem navdušena nad ogromnim izborom stvari za prhljaj, ki se jih nikjer drugje ne dobi. Ampak ta poštnina me pa nenormalno iritira.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malenkost. <3 :)
      Ja, balzam je res super za moje lase, ker niso preveč suhi, pa še tanki so.
      Pa hvala za mnenje glede olja za lase, če je tako, bom ga raje preskočila. Obteženi lasje pa so res zadnjo, kar si želim. :) si bom zapisala Aussie olje in ga naslednjič preizkusim. :)
      Poskusim tudi tvoj nasvet glede Sexy Hair balzama, me prav zanima, kako se bo še na tak način obnesel. :)

      Meni je to res ena boljših trgovin, še toliko mi je ljubša zato, ker lahko naročim kar nekaj izdelkov, ki bi jih drugače morala npr. na Boots. In kot veš, nimam kartice, tako da sem res vesela, da obstaja takšna trgovina tu. :))
      A res?? To bom pa mogla prečekirati, imam občasno tudi sama težave s prhljajom, pa mi ti drogerijski in lekarniški šamponi nič kaj ne pomagajo. :(
      Poštnina je res višja, samo meni se res splača, sploh če naročim malo več stvari ali naročam s kakšno prijateljico. :D

      Izbriši
  2. Batiste so tudi moji najljubši suhi šamponi, res nevem kaj bi brez njih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3 Jaa! Jaz brez njih tudi več ne preživim. :P

      Izbriši
  3. Batiste so zakon! Od tvojih pridobitev sem preizkusila samo Oriental, in je zaenkrat moj najljubši. Salma se mi sicer dopade, ampak me občasno zmoti, ker veliko stvari nimajo na zalogi, in me to malo odvrne od nakupa. Ravno prejšnji teden sem planirala na malo večji nakup in ene 3 stvari sploh niso imeli, in še vedno nisem oddala naročila. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, brez težav lahko rečem, da so to naaajboljšii suhi šamponi ever! :D
      A res? :/ Jaz pa na srečo do sedaj še nisem imela težav, da moj želeni izdelek ne bi bil na zalogi. :) Sicer pa mislim, da lahko pri določenem izdelku spremljaš razpoložljivost, pa ti potem sporočijo, ko je spet na zalogi.

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3