Winter is over: My 6 favourite products for dry skin

torek, maj 03, 2016

Hej, punce! :)

Upam, da ste lepo preživele prvomajske praznike. Sama sem jih preživela precej praznično - v nedeljo na krstu punčke Lare (od fantove sestrične), včeraj pa smo praznovali še očetov rojstni dan. :)

Zima je sicer že za nami, vendar tokrat z vami vseeno delim nekaj mojih najljubših kozmetičnih sladkorčkov, ki sem jih to zimo najraje uporabljala za nego suhe kože. Sicer čez leto res nimam težav s suho kožo, se pa z njo vseeno srečam v zimskem času in takrat na vrsto pridejo malce bolj negovalni, oljnati izdelki. Pa poglejmo, kateri izdelki so me najbolj navduševali to zimo.. Morda pa tiste, ki imate čez celotno leto suho kožo, dobite kakšen nov predlog za negovalni izdelek. :)
Kozmetika Afrodita gel za tuširanje Jojobino olje in karitejevo maslo: Zelo prijeten, zimsko-negovalen gel za tuširanje. Ima bogato in gostejšo oljnato teksturo v zlato-rumeni barvi. Gel se odlično peni in zelo dobro navlaži mojo kožo. Sicer pozimi po tuširanju še vedno uporabljam masla za telo, vendar pa ga po tuširanju s tem izdelku potrebujem bistveno manj (odvisno od dneva). Če imate zelo suho kožo, vam je ta gel seveda ne bo odpravil, bo pa prispeval k temu, da bo koža vseeno malo bolj navlažena, oziroma je ne bo izsušil še dodatno (zasluge za to gredo karite maslu in jojobinemu olju). Gel je izredno nežen do kože in jo prijetno, a nežno odišavi z vonjem sladke vanilije. 
Ta gel za tuširanje najdete v vseh drogerijah.

Dvorec Trebnik olje za tuširanje Rakitovec: Še en odličen in zelo genialen izdelek za prhanje v zimskem času. Gre za olje za tuširanje, ki je namenjeno za nego suhe kože. Olje je redkejše, a prijetno oljnate teksture, ki v stiku z vodo ustvari prijetno, ne preveč penasto emulzijo. Tekstura olja je precej gladka in zato se olje lepo nanaša ter se nekako tudi ''oprime'' kožo in že med tuširanjem občutim, da mi izdelek dobro vlaži kožo. Všeč mi je, da je izdelek odličen tudi za občutljivo kožo, saj je ne iritira, ampak jo pomirja in na koži pusti prijeten občutek. Po tuširanju je namreč koža izjemno mehka, gladka, navlažena in prijetno odišavljena. Ker moja koža ni zelo suha, masla za telo ponavadi sploh ne potrebujem, če pa že, ga nanesem v majhnih količinah. Zelo ga priporočam tistim z zelo suho kožo. V primerjavi z zgornjim gelom, je olje veliko bolj vlažilno in dejansko po tuširanju vidim efekt. Olje je tudi vsestransko, saj se npr. lahko uporablja še za britje, ker je tako negovalno in vlažilno. Ima odličen, osvežilen vonj, ki te lepo prebudi in sprosti. Podrobnejšo oceno najdete tukaj.
Olje za tuširanje lahko kupite v Mercatorju ali na spletu.

Dvorec Trebnik arganovo mazilo: Še en super izdelek podjetja Dvorec Trebnik za nego suhe kože po telesu. Gre za zelo vsestransko mazilo, ki se lahko uporablja na različnih suhih predelih po telesu. Mazilo v lončku sprva izgleda precej kompaktno in ''trdo'', vendar pa se mazilo po ''pritiskom'' prstov ter njihovo toploto nežno zmehča in postane bolj mehko-kremasto, a še vseeno kompatno/gosto. Mazilo se zaradi svoje mehkobe izredno lepo maže, vendar pa potrebuje malce več časa, da se vpije, saj gre za izredno negovalno in hranilno mazilo. Tako lahko pri nanašanju mazila na kožo lahko opravite še majhno masažo, saj vam izdelek ne bo takoj ''izginil'' s kože. Kasneje mazilo na koži pusti hranilen in sijoči sloj, ki pa na otip ni lepljiv ali masten. Suha koža je lepo zmehčana in zdravo sijoča. Mazilo je meni najljubša za nego stopal, ki so pri meni v zimskem času izredno suho in trda. Mazilo tako zvečer nanesem na stopala, naredim mini masažo, obujem mehke nogavičke in se odpravim spat. Naslednje jutro so moja stopala občutneje mehkejša in gladka. Za piko na i gre še za mazilo z naravnimi sestavinami in prijetnim vonjem po citronu. Če za nego suhe kože po telesu raje uporabljate olja, pa bi tukaj priporočala še olje za masažo Vanilija (prav tako od Dvorec Trebnik), ki je tudi izredno negovalno, obenem pa poceni. 
O mazilo in olju za masažo bom vsekakor pripravila še posebej objavo.
Nakup mazila je možen v Mercatorju ali na spletu.

Nuxe vsestransko suho olje Huile Prodiguese: Kultno olje za telo, katerega hvali ves (blogerski) svet. In tudi name je to olje naredilo velik vtis. Predvsem mi je pri olju všeč to, da gre za suho olje, kar pomeni, da se olje hitro vpije v kožo in je ne masti. Na koži sicer pusti rahel sijoč videz, vendar ta nikakor ni masten, kvečjemu ta sijaj lepo izgleda na telesu, ker koža takoj deluje manj pusta in izsušena. Olje pa kožo dobro navlaži tudi ''odznotraj'', saj je po nanosu res mehka in gladka. Izdelek je izjemno vsestranski in se lahko uporablja tudi na lasnih konicah in obrazu. Sama sem olje na laseh uporabljala le pred pranjem, kadar so moje konice bile izredno suhe in izdelek je le-te lepo navlažil in zmehčal. Vendar pa tukaj ni dobro pretiravati, saj olje vseeno lahko obteži tanke lase (predvsem sveže oprane). Pozimi sem tudi imela eno majhno obdobje, ko je moja koža na obrazu bila precej izsušena (na nekaterih predelih) in nobena vlažilna krema mi ni pomagala. Takrat sem se spomnila na moje ljubo Nuxe olje in ga samostojno nanašala na obraz. Koža je že po prvem dnevu bila veliko lepša in mehkejša. Presenetilo me je tudi, da mi olje ni zamašilo por. Če pa olja ne marate nanašati direktno na obraz, pa lahko kakšno kapljico dodate tudi k svoji dnevni/nočni kremi in le-ta bo postala veliko bolj negovalna. Olje ima tudi prijeten sladkast vonj po mandljih. 
Obstaja pa še lažja verzija olja z bleščicami, ki pri meni poleti nadomesti to klasično verzijo HP olja. Ocena tukaj - klik.
Olje lahko kupite na spletu ali v lekarnah.

L'Occitane karitejev sladkorni piling za telo Melting Honey: Piling za telo iz omejene izdaje, ki je bila pri L'Occitane na voljo lansko jesen, okrog oktobra. Vonj medu mi je v zimskem času izredno ljub in tako je ta kolekcija bila pisana na mojo kožo. V njihovi prodajalni sem tako nakupila kar tri izdelke: piling za telo, dobrodelno milo za roke in kremo za roke. Najbolj pozitivno me je presenetil ravno piling za telo. Že pri sami teksturi pilinga dobiš občutek, da gre za bolj luskuzen in prijeten piling. Ima namreč gosto, kompaktno teksturo. Ker gre za sladkorni piling, je piling precej grob - čisto po mojem okusu! Ne gre le za čiste, grobe kristale sladkorja, piling ima dodane še drobno zmlete orehove luščine. Pri izdelku mi je izjemno, izjemno všeč, da vsebuje karitejevo maslo in da po uporabi piling na telesu pusti izredno hranilni in negovalni sloj, zato nanos masla/losjona tukaj res ni potreben. Seveda pa ne morem mimo vonja, ki mi je prav tako izredno všeč in je tako zimski, sproščujoč. Diši seveda po medu, vendar tukaj ne gre za ''klasičen'' meden pocukran vonj, saj ta linija diši bolj po cvetličnem medu. Čeprav gre torej za piling iz omejene izdaje, pa vam z veseljem sporočam, da ga še vedno lahko dobite v spletni prodajalni (tukaj)! :)

L'Occitane smetanasta krema za roke Melting Honey: Seveda pa pri zimski negi kože ne smem pozabiti še na kremo za roke. Med mojo obsežno zbirko krem za roke vsekakor izstopa krema znamke L'Occitane. Njihove kreme so mi že na splošno zelo dobre, je pa pri izbiri potrebno biti previden, saj imajo kreme z različnimi teksturami - nekatere so bolj lahke, druge malo bolj vlažilne ali hranilne. Med najbolj vlažilne zagotovo spada krema iz omejene izdaje Melting Honey. Gre za kremo za roke z edinstveno teksturo smetane, ki spominja na tisto smetano iz doze za kavo. Je pa pri tej kremi za roke tekstura malo bolj kompaktna in puhasta. Krema se lepo razmaže po koži, mojo kožo rok pa dobro nahrani, obenem pa na njih pusti še zaščitni sloj. Moje roke so tako mehke in dolgotrajno nahranjene. Posebnost te kreme je, da ima kar 25% karitejevega masla, kar je več kot pri njihovi najbolj prodajani kremi. Tudi v primerjavi s tisto je ta dosti bolj hranilna. Pohvalil jo je celo moj fant, ki ima zaradi dela precej izsušene, razpokane roke. Ta krema mu je res pomagala! Žalostna sem le, da je krema iz omejene izdaje in se je več ne da dobiti v prodajalnah! Tudi ta izdelek ima vonj po mehkem, cvetličnem medu in je en mojih najljubših vonjev. 
O L'Occitane kremah za rokah pa sem tudi pisala tudi v posebni objavi - klik.
To so torej moji najljubši izdelki, ki sem jih uporabljala pozimi in so mi res pomagali pri odpravi suhe kože. Naj pa povem še, da se je bilo precej težko osredotočiti samo na nekaj izdelkov, saj sem jih uporabljala bistveno več, vendar pa me je teh 6 izdelkov nekako najbolj prepričalo.


Katere izdelke pa ste ve najraje uporabljale v zimskem času? :)



S.

You Might Also Like

10 komentarji

  1. Ravno dva tedna nazaj sem porabila ta gel za tuširanje od Afrodite. Celo zimo sem samo tega uporabljala, in mi ni niti malo izsušil kože. Tudi arganovo mazilo od DT je super, in ga prav tako uporabljam za nego stopal. Za njega si pa res moram vzeti čas, da ga lepo vmasiram. Ampak se splača. Super fotke kot vedno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta gel je res fajn, ostali se v zimskem času res ne morejo primerjati z njim. :) čeprav mi tudi Dove niso slabi, ki so kremasti, samo za zimo je oljnat gel res must. :)
      DT mazilo pa je moj nov ljubljenec od njih. <3 Njihova kozmetika me res vedno znova očara, pa še slovenska je. :))
      Pa hvala za pohvalo! :)) <3

      Izbriši
  2. Afroditin gel za tuširanje in arganovo mazilo Dvorca Trebnik sta res super! Bom preizkusila še olje za tuširanje od DT, si me kar prepričala :) Si mogoče poizkusila tudi tistega s sivko? Glede na ostale L'occitanove kreme za roke, ti kar verjamem, da je bila ta več kot vredna nakupa in mi je res žal, da je nisem sprobala...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Če ti je všeč Afroditin gel, ti bo DT olje za tuširanje tudi super. :) Je sicer bolj redke teksture, v primerjavi z Afroditinim gelom, vendar je bolj vlažilen in res nežen do kože. :) Sivkine verzije pa žal še nisem preizkusila, je pa seveda na seznamu za nakup. :))
      Ta L'Occitane krema mi je bila v primerjavi z ostalim res nekaj posebnega, malo drugačnega, bolj hranilnega..Edinstvena smetanasta tekstura in večji delež karite masla. Velika škoda, da je bila le v omejeni izdaji. :(

      Izbriši
  3. Jojobin gel za prhanje Afrodita je eden izmed mojih najljubših! :)
    Sicer pa super izbor. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res? :) Meni je tudi super. Se pa sama zadnje čase precej navdušujem nad njihovimi geli. :D
      Pa hvala! <3

      Izbriši
  4. Tudi meni je Afroditin gel za tuširanje Jojobino olje in karitejevo maslo odličen ! :) Žal mi je, da nisem takrat posegla po LOccitane pilingu, dokler je še bil na voljo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. L'Occitane piling še vedno lahko kupiš v spletni trgovini (moraš gledat pod kolekcijo ''Karitejevo maslo''), lahko pa ga celo imajo še v kakšni njihovi prodajalni. ;)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3