Refresh your body with L'Occitane Body Spray Verbena & Citronella Grass

sobota, avgust 06, 2016

Kljub temu, da obožujem sladke dišave, pa imam poleti izjemno rada osvežujoče in citrusne vonje, saj na koži delujejo bolj lahkotno ter sveže.
Danes vam predstavljam meglico za telo s svežim poletnim vonjem po citronki.
Verjetno ste že opazile, da L'Occitane vedno ustvari nekaj novega in inovativnega, nekaj kar ustreza takratnemu (letnemu) času. Nekaj časa nazaj so namreč v ponudbo dodali nekaj novih osvežujočih izdelkov za telo s citronko (meglico za telo, piling gel za prhanje, peno za prhanje,...). :)
Embalaža: Meglica za telo se nahaja v plastični embalaži s pršilko in ima zeleno nalepko, ki je značilna za njihovo Citronkino linijo. Embalaža ni nič posebnega, vendar pa lepo izgleda v poletni kolekciji izdelkov za telo.
Moje izkušnje z izdelkom: Najprej naj poudarim, da gre za meglico in ne parfum, zato je obstojnost seveda temu primerna (okoli 2 ure). Meglico sem kupila, ker sem iskala nekaj svežega in lahkotnega za osvežitev telesa v teh vročih dneh. K nakupu me je pritegnilo še dejstvo, da naj bi meglica odganjala nadležne komarje, ki nam poleti vsem tako pijejo kri in živce. :) Priznam, da sem sprva bila skeptična, če mi bo meglica po vonju sploh všeč, saj podobni spreji za odganjanje komarjev ponavadi niti malo ne dišijo in so preveč vsiljivi (vendar pa učinkoviti, zato pač ''potrpimo'' pri uporabi, samo da preprečimo pike).
Ko sem meglica končno preizkusila na telesu, pa me je prijetno presenetila. Meglica ima ob nanosu kar intenziven vonj po citronki, ki pa je kljub intenziteti prijetno svež in telo tudi prijetno osveži ter odišavi. Vonj se na koži sčasoma malo razdiši in postane še prijetnejši. Tako bi bil všeč tudi tistim, ki ne marate preveč močnih vonjev. Vonj citronke se torej na moji koži lepo razvije in je prijetno poletni ter osvežujoč. Občutek imam, da mojo kožo kar malce ohladi, saj se takoj počutim bolj sveže in čisto. Meglica mi je še posebej všeč za uporabo v vročih dneh in na morju, ko se izognem težkim dišavam, telo pa raje popršim z nečim svežim in lahkotnim. Izdelek je idealen za vse, ki obožujete vonj po citrusih. 
Meglica vsebuje zelo fin ''prš'' in se hitro vpije, obenem pa ne koži ne pušča lepljivega, oziroma mastnega sloja.
Kako pa je z odganjanjem komarjev? Seveda sem morala meglico preizkusiti tudi za to področje. V ta namen sem jo uporabljala predvsem zvečer - na morju, oziroma doma, ko smo se zadrževali na terasi in so komarji postali bolj ''napadalni''. Tako sem se z meglico popršila po področjih, kjer me ponavadi komarji najbolj popikajo (roke, stegna, kolena, gležnji). Opazila sem, da so komarji res bili manj nadležni in so se me izogibali v velikem loku. Tudi fant je bil presenečen nad delovanjem meglice na meni, zato se je odločil, da jo poskusi še on (njega imajo komarji še posebej radi, hehe :P ). Meglica je navdušila tudi njega in tako sva jo na morju uporabljala čisto vsak večer, da sva se izognila pikom komarjev. Da naju je meglica popolnoma očarala, pove tudi dejstvo, da sva jo že porabila in da bova kupila še vsaj eno plastenko (če še jo kje dobiva). :)
Cena: Okoli 12€. Šele sedaj sem opazila, da v spletni trgovini ni več na voljo, jo pa verjetno lahko dobite še v kateri od prodajaln. Tukaj pa lahko kupite podobno citronkino meglico za telo (ki verjetno deluje na podoben način) in še nekaj drugih novih izdelkov za telo s citronko.

SestavineINGREDIENTS: AQUA/WATER** - ALCOHOL** - POLYSORBATE 20 - PARFUM/FRAGRANCE - PPG-26-BUTETH-26 - PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL - LIMONENE - LIPPIA CITRIODORA LEAF EXTRACT* - EUCALYPTUS CITRIODORA OIL** - CYMBOPOGON NARDUS (CITRONELLA) OIL** - LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL** - MENTHA ARVENSIS LEAF OIL** - PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL** - SODIUM BENZOATE - ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE - ETHYLHEXYL SALICYLATE - BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE – FARNESOL** - EUGENOL** - GERANIOL - CITRONELLOL - LINALOOL - CITRAL - CI 19140/YELLOW 5 - CI 17200/RED 33 - CI 42090/BLUE 1 
Ste že preizkusile kakšen izdelek iz L'Occitanove Citronkine linije? :)




You Might Also Like

2 komentarji

  1. lani sem imela podoben njihov sprej pa mi je bil zelo, zelo všeč. Tak refresh je bil:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je tako všeč, da vedno ponudijo nekaj zanimivega, te refreshing zadeve pa so sploh fajn za poletne dneve. :D

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3