My Holy Grail Product: Batiste Dry Shampoo

sreda, november 23, 2016

Zdi se mi, da na svojem blogu čisto premalo omenjam svoje favorite in izdelke, katerim ostajam zvesta skozi celotno leto. Dejstvo je, da lepotne blogerke rade odkrivamo in preizkušamo različne produkte, vendar pa na nek način zagotovo ostajamo zveste določenim izdelkom. Pri meni je to zagotovo tudi Batiste šampon za suho pranje las, kljub temu, da sem vmes preizkusila tudi nekaj drugih znamk. Ker gre za precej opevan izdelek, bom še jaz pristavila svoj lonček in vam predstavila, zakaj je zame ta izdelek ''holy grail''. :)
Imam fine, tanke lase, ki se izredno hitro mastijo, kar pomeni, da si jih moram umivati skoraj vsak dan. No, takšne vsakodnevne težave sem imela, dokler nisem odkrila Batiste suhega šampona. Pred leti ga je pri nas v Sloveniji bilo praktično nemogoče dobiti, zato ga je večina punc naročala kar iz tujine. Na srečo, se je stanje pri nas malce izboljšalo, tako da ga sedaj lahko dobimo tudi v Müllerjih (vendar le nekaj vonjev), na Salma.si in na Ličila.si. Svojega prvega sem kupila eno poletje na Hrvaškem in od takrat naprej se mi težave z mastnimi lasmi ne zdijo več tako grozne, kot včasih.
Kako torej deluje Batiste šampon za suho pranje las? Gre za beli prah, ki ga posprejaš po pramenu las (z razdalje pribl. 30 cm), pustiš delovati nekaj minut in ga odstraniš s pomočjo krtače, sušilnika za lase ali pa ga preprosto očistiš z brisačo - kakor ti je ljubše. :) Meni je pri samem izdelku najbolj všeč, da ga lahko uporabim tudi v trenutkih, ko se mi mudi, oziroma ko se zadnji moment spomnim, da moram nekam skočit - takrat mi ''suho umivanje'' vzame le minutko. Kadar imam čas, vendar pa si las ne želim umivati (prepogosto pranje pač ni zdravo), si za uporabo suhega šampona vzamem malce več časa. Takrat ga na laseh pustim delovati dlje časa (včasih tudi čez noč), saj se mi zdi, da tako izdelek posrka še več maščobe iz las, le-ti pa izgledajo še bolj sveže in čisto. Zelo mi je všeč tudi, da je Batiste suh šampon lahkoten in nežen, saj mojim lasem ne povzroča nobene srbečice, lasje pa po uporabi izgledajo res čisti, pridobijo pa še na volumnu (kar je plus za moje tanke lase). Izdelek uporabljam vsaj enkrat tedensko, še posebej prav pa mi pride za pramene, ki silijo na čelo, saj so le-ti ponavadi veliko hitreje mastni, kot ostali lasje. Priporočam ga tudi vsem, ki imate frufru in imate težave z hitrim mastenjem sprednjega pramena - been there, done that. :)
Kot sem že omenila, bi si brez suhega šampona lase morala prati skoraj vsak drug dan, ob uporabi Batisteja, pa lahko pravo pranje prestavim vsaj za dan ali celo dva - kar je občutna razlika.

Kaj razlikuje Batiste suhe šampone od drugih znamk? Meni osebno je všeč, da prah pri Batiste znamki ni tako zelo bel/trdovraten (se zlahka odstrani), se ne čuti preveč, obenem pa vonj ni tako močan, da bi me silil na kašelj (kar se mi je zgodilo pri drugih znamkah). In še glavna posebnost, ki poleg dobre formule odlikuje njihove šampone - ponujajo širok nabor vonjev, ki so primerni za vse okuse in ki lase tudi lepo odišavijo.
V tej objavi vam bom predstavila le nekaj vonjev, ki so meni najbolj všeč in ki se trenutno skrivajo v moji zbirki.
Bright & Lively ~ Floral Essences: Tega vonja v preteklih letih nisem zasledila, zato predvidevam, da je malo novejši. Ima lep cvetlični vonj, ki pa se mi ne zdi preveč cvetličen, saj ima dodanih tudi nekaj poletnih, sladkastih not. Kot že ime pove, je vonj tega šampona malo bolj živahen, oziroma močnejši, še vseeno pa me ne sili na kašelj, se pa sam vonj po sladkobnih cvetlicah lepo in dolgo obdrži v laseh.

Fruity & Cheeky ~ Cherry: Ta vonj obstaja že nekaj časa in je en najbolj popularnih. Meni osebno diši bolj ''old school'', po sladkastih češnjah. Tudi ta vonj se odlično obdrži na laseh, vendar pa ni moj najljubši, kot sem pričakovala pred prvim testiranjem tega vonja. Če sem iskrena, mi je od vseh tukaj omenjenih vonjev tale najmanj ljub, pa sploh ne vem točno zakaj, saj je vonj prijeten.

Pretty & Opulent ~ Oriental: Vonj, ki je trenutno moj najljubši. Všeč mi je, ker je malo bolj poseben in da se od vseh pri meni najbolje obdrži v laseh. Vonj je čudovit - orientalski, začinjen, sofisticiran, rahlo sladek in topel ter nevsiljiv. Vonj tega šampona me vedno spravi v boljšo voljo in lasje mi po njem še posebej lepo dišijo. Če bi morala do konca življenja kupovati en vonj, bi verjetno izbrala tega. :)

Floral & Flirty Blush: Kljub temu, da sem orientalsko verzijo razglasila za mojo najljubšo, pa Blush in Tropical verziji ne zaostajata dosti za njo. Blush verzija mi še posebej veliko pomeni, saj je moj prvi preizkušeni Batiste šampon bil ravno v tem vonju. Vonj je cvetličen, ženstven in precej sladek s pudrastimi notami. Vem, da nekatere uporabnice niso ljubiteljice pudrastih not in jim zato ta verzija ni všeč, pa so meni takšni sladki vonji zelo všeč. Morda je tudi ta vonj bil kriv, da sem si že po prvi uporabi ustvarila tako pozitivno mnenje o njih (ki pa se od takrat ni spremenilo). :)

Coconut & Exotic ~ Tropical: In še verzija, ki mi je všeč predvsem v poletnih in toplih mesecih. Gre za tropsko verzijo, za katero se mi zdi, da je poleg verzije s češnjo, najbolj popularna med uporabnicami Batiste šamponov. Tudi meni je tale verzija zelo ljuba in spada med moje top tri Batiste šampone. Vonj je, kot že rečeno, tropski in diši lahkotno poletno - po kokosu.
Poleg omenjenih vonjev sem preizkusila tudi Original verzijo (diši po klasičnem milu), ki pa mi ni bila preveč všeč, saj je bil vonj zame preveč pust.
Od odišavljenih verzij obstajajo še: Wild, Marrakech, Sweetie, Neon, Fresh; vendar je žal raznovrstnost vonjev različna od trgovine do trgovine. Zdi se mi, da je pri nas največja ponudba vonjev ravno na Salma.si, v tujini pa najraje naročam kar na Boots International (kjer jih ob akcijah lahko dobite ceneje), imajo pa tudi večje embalaže, kar je res priročno.
Batiste pa poleg odišavljenih šamponov ponuja še obarvane verzije, suhe šampone z negovalnim učinkom ter za večji volumen/stiliranje.
Na voljo so kar tri različne velikosti suhih šamponov: 50ml, 200ml in 400ml (odvisno tudi od vonja).
Kaj pa ve - uporabljate šampon za suho pranje las? Kateri je vaš najljubši? :)



You Might Also Like

3 komentarji

  1. Batiste je tudi moj najljubši suhi šampon. Predvsem za to, ker res dobro razmasti lase. Imam pa podoben tip las kot ti. Moj najljubši vonj je sicer Wild, ampak ga redko kje dobim. Takoj za tem pa seveda kokos :). Zdaj si me navdušila še za Oriental.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za mastne in tanke lase je res odličen. :) Sem si zapomnila, da je tebi zelo všeč Wild, jaz pa ga do sedaj še nisem zasledila, ko sem kje naročala. :/ Upam, da ga enkrat le ujamem. :) Oriental pa bi ti pomoje tudi bil všeč.

      Izbriši
  2. od Batiste sem nekaj let nazaj preizkusila tistega obarvanega, pa me nekako ni preveč navdušil, ampak opažam pri vseh blogerkah, da ste navdušene nad njimi tako, da očitno jim bom morala, dati še eno priložnost :D mogoče sem takrat za prvič imela prevelika pričakovanja. Super objava! Nisem pa vedla, da ga lahko pustiš tudi čez noč :D

    OdgovoriIzbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3