Makeup Products I Want To Use Up #1

ponedeljek, april 06, 2015

Živjo! :)

Torej, vse tiste, ki malo podrobneje spremljate lepotne bloge/videe, ste verjetno že opazile projekte, kje se punce odločijo porabiti nekaj ličil iz svoje zbirke oz. vsaj 'zadeti dno' pri nekaterih ličilih - kot so rdečila, pudri v kamnu, senčila. No, mene ti projekti v zadnjem času zelo navdušujejo, zato sem se tudi sama odločila, da si postavim izziv in poskušam porabiti nekaj ličil, ki že predolgo stojijo v moji zbirki in ki jih res preveč zanemarjam. Nujno pa moram izpostaviti blogerko Saro, ki me je najbolj navdušila s svojim projektom, saj je v zadnjem času porabila OGROMNO ličil. :) Njeno objavo si lahko preberete tukaj, gotovo bo še katero od vas pritegnila, da začne z podobnim izzivom in malo sprosti prostor v svojem kozmetičnem kotičku.

Sama sprva nisem nameravala spisati objave o tem, vendar sem kmalu ugotovila, da bi bilo bolj smiselno, da vse skupaj delim z vami, saj bo le tako moja motivacija na vrhuncu in mi bo ta objava kot neke vrste 'zaveza', da izziv le (enkrat) dokončam. Odločila sem se, da si ne bom postavila točno določenega časa, v katerem želim izdelke porabiti, saj se ne ličim zelo pogosto, vendar pa bom vseeno poskušala izdelke porabiti pribl. do konca tega leta.
O porabljenih izdelkih vas bom vsekakor obveščala, verjetno v posebnih empties postih, ki bodo vključevali samo ličila.

Preden sem se odločila, da začnem z izzivom, sem dodobra prebrskala mojo kozmetično zbirko, in poskušala izbrati večinoma take izdelke, ki mi stojijo že res predolgo, zato se bojim, da bi se mi pokvarili, pa tudi take, ki so že na pol prazni in bi jih le morala porabiti do konca, saj mi le zavzemajo prostor.
Najbolj skromna sem bila pri izdelkih za obraz, kot so pudri, rdečilo, osvetljevalci, saj sem tukaj kar pridna in nimam velike zbirke, poleg tega pa se ne pudram vsak dan (najraje poudarim oči).
Kakorkoli, tukaj so izdelki, ki bom jih poskušala porabiti v naslednjih mesecih.


OBRAZ

Ne vem, če sem že kje poudarila, da zelo težko najdem puder zase. Ali mi ne odgovarjajo po teksturi (še bolj izpostavijo suhe predele, nepravilnosti na moji koži), najverjetneje pa mi ne ustrezajo odtenki, ki so na voljo v naših drogerijah, saj sem zelo svetla. No, edini, ki me ni niti malo razočaral je Revlon, zato poskušam uporabljati samo tega. Lani na morju na Hrvaškem sem hotela kupiti slavni Maybelline The Erase korektor za pod očmi, ki ga hvali Mateja, vendar sem po pomoti kupila Maybelline The Eraser Perfect & Cover puder (odt. Ivory), ki je na enak princip, z gobico. Puder mi je sicer fajn, vendar ker sem zvesta svojem Colorstayu in ker ga imam že kar nekaj časa, sem se odločila, da ga porabim do konca. Izbrala sem tudi GreenLine korektor v stiku, ki ga imam že res zelo dolgo, vendar se še vedno ni pokvaril, zato ga želim porabit do konca. Super bo za dneve, ko mi je dovolj le malce korektorja na nekaterih predelih.
Tukaj sem se odločila še za Catrice barvni osvetljevalec iz ene izmed omejenih izdaj Celtica, ki me ni preveč navdušil. Je dokaj slabo pigmentiran in na mojem obrazu ne naredi nobene razlike, zato bi ga rada čimprej porabila. Bom pa preizkusila Sarin predlog in ga uporabila tudi namesto zaključnega pudra.

OČI

Obožujem ličenje oči, trenutno pa sem kar malo obsedena s senčkami/paletkami za oči in zato sem v zadnjem času kupila kar nekaj senčil. Vendar pa je v moji zbirki kar nekaj senčil, ki jih čisto zanemarjam in jih zato želim porabiti do konca. Seveda je najlažje začeti pri mono senčilih, zato sem izbrala kar tri enojna in eno dvojno senčilo. Najlažja izbira je bilo senčilo Avon, ki bo zaradi odtenka (White) idealno za osvetljevanje v notranjem kotičku oči in pod obrvmi. Skrajni čas je tudi, da porabim mono senčili Manhattan v črnem (1010N Black) in zlatem odtenku (23N Gold). Zadnja izbira pa je dvojno senčilo Volare (Mogate), kjer me malce skrbi le svetlo modri odtenek, saj takšnih svetlih modrih odtenkov ne uporabljam že kar nekaj let oz. jih nikoli nisem preveč marala. Svetli odtenek pa bo odličen za osvetljevanje.
Izbrala pa sem še 2 eyelinerje za oči: enega v obliki flomastra od Essence, saj jih imam kar nekaj in tekočega - Catrice v temnejšem bronz odtenku (040 Go, Get Bronzed).

USTNICE

Ok, izdelki za ustnice so moj največji izziv, saj sem jih izbrala največ. Namreč, res zelo obožujem izdelke oz. šminke za ustnice in jih imam ogromno, zato jih je kar nekaj, ki jih popolnoma zanemarjam ali pozabim na njih takoj, ko dobim kakšno novo stvar. Izbrala sem en balzameno šminko v obliki svinčnika, 4 lipglosse in 6 šmink za ustnice. Balzame za ustnice itak poskušam pridno porabljat, vendar sem se vseeno odločila vključit tega Labello Rose & Raspberry, saj si ga od vseh, ki jih imam v svoji zbirki tega najbolj želim porabit. Čeprav mi je za pomladne mesece odličen, pa ne maram preveč embalaže, saj ga tako lahko uporabljam le doma. Naslednjo je obarvani balzam oz. rahlo obarvana šminka za ustnice v svinčniku Essence iz omejene izdaje Love Letters (odt. Dear Peach), ki je bila popolnoma zgrešen nakup, saj mi nekako odtenek ni všeč na mojih ustnicah. Ker izdelka ne želim zavreči, bom ga vseeno poskušala porabiti do konca, namesto balzama za ustnice, saj je kar vlažilen. 
Mislim, da mi bodo največji izziv lipglossi, saj jih nasplošno ne maram preveč, sploh, ko je zunaj veter. :P Lipglossi, ki jih želim porabiti so naslednji: Ingrid brezbarven gloss, Avon Glazewear Sparkle (odt. Sugar Cane) - eden redkih, ki mi je všeč, gloss Collistar v odtenku 5 Rosa Pastello in gloss, ki je kot neke vrste tekoča šminka, saj je zelo pigmentiran - Catrice Wet Shine Stain Lip Laqcuer, omejena izdaja Thrilling me softly (odt. CO1 Innocent
In še šminke, ki sem jih izbrala: Barry M šminka v barbie roza odtenku (155), Subrina v roza odtenku, Catrice v zelo nežno roza odtenku z drobnimi bleščicami (300 Kiss Me If You Can), Catrice šminka v vijoličnem odtenku, ki je trenutno ena mojih najljubših šmink, zato uporaba ne bo težka; (080 Russian Violette), šminka Misslyn v pudrasto nude odtenku (298) in MUA šminka v temno roza odtenku (shade 3).

NOHTI

Pri lakih za nohte nisem želela pretiravat, saj si nohtov zadnje mesece ne lakiram tako pogosto in večinoma uporabljam le Essie lake, ki so na mene zelo obstojni, tako da zelo pogosto lakiranje več ni potrebno. Vseeno pa mi je že precej časa nazaj (ko še nisem kupovala Essie lakov) skoraj do konca uspelo porabit kar dva laka za nohte. In sicer lak Catrice v klasičnem rdečem odtenku Bloody Merry To Go in Essence iz omejene izdaje Snow White v svetlem odtenku sivke z drobnim šimrom. Oba laka sta bila dolgo moja najljubša laka za nohte. :)
Mogoče se komu zdi malo izdelkov, ampak mislim, da bo kar izziv porabit toliko ličil, če se ne ličiš vsak dan + rada menjuješ/eksperimentiraš pri uporabi senčil. Vsekakor upam, da mi uspe čimprej in si tako naslednjič morda zadam še večje št. izdelkov. :P

P.S.: Morda v prihodnosti naredim še objavo z izdelki, pri katerih bi želela ''zadeti dno''. Bi vas taka objava zanimala? Let me know. :)

Ste že kdaj preizkusile takšen izziv? 
Vaše mnenje o tem izzivu oz. projektu, bi se ga lotile?



S.

You Might Also Like

11 komentarji

  1. Te izzivi so zelo zanimivi. Mislim, da se bom še sama lotila tega :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Želim ti res veliko sreče..sama bi tudi naredila tak projekt, da porabim stvari do konca, tale dekorativna kozmetika je res težko porabna, ko pa vedn kj novega pride. Predlog za labelo..sama jo uporabim kar za obnohtno kožico, in fajn vtrem noter, svojo kokos sem velik uporabljala na ustnicah in ga precej porabila, sedaj pa sem se ga nekak naveličala in ga porabljam na takšen način:):):) Tako ga boš zihr hitreje porabla:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Monika. :) Ja, pri ličilih je res problem, ker je vedno nekaj novega, porabiš pa zelo težko, če se ne usmeriš v točno določeni izdelek in ga uporabljaš večino časa.
      Hvala za predlog, sem tudi sama razmišljala o tem, tako da bom vsekakor preizkusila. :)

      Izbriši
  3. U, pridna. Si si res zadala dober izziv. Veliko sreče in se že veselim poročanja o uspehu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Sanja. :) Upam, da bom lahko čimprej poročala, hehe. :P

      Izbriši
  4. Si še mene navdušila za tale projekt! :) Upam da mi uspe porabiti predvsem kakšna enojna senčila, saj tudi sama zadnje čase veliko raje pposegam o paletkah!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Juhu! :) Ja, enojna senčila niso tako praktična kot paletke, razen če najdeš res kakšen zanimiv oz. unikaten odtenek.

      Izbriši
  5. Dober izziv, in kar nekaj produktov. Komaj čakam kako ti bo uspelo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja! :D Tudi jaz upam, da mi bo čim boljše uspelo. P

      Izbriši
  6. Green Line korektor je mogoče še dobiti? Meni je bil res super in sem ga ravno pred kratkim porabila, čeprav sem ga res imela že zeeelo dolgo, je super opravljal nalogo :)

    Essence LE Love letters lip balm sicer v drugem odtenku je bil tudi pri meni zgrešen nakup.. vendar sem ga vseeno porabila, čeprav z muko.

    Sicer pa meni se ne zdi malo izdelkov, je pa vsekakor pametno vsake toliko časa malo prevetrit svojo kozmetiko, ker človek hitro pozabi na nekatere izdelke, ki jih ne uporablja redno :) sama se tudi posvečam temu, da zmanjšujem vse na minimum in ohranim izdelke, ki so mi res super, ostale pa porabim in poskušam najti boljšo alternativo :) največ pozornosti sem namenila lakom za nohte, ker imam kar nekaj podobnih odtenkov in bi jih rada porabila ter tako napravila prostor za nove odtenke :) brat mi je rekel, da zakaj jih preprosto ne vržem proč, vendar meni se zdi škoda :D

    OdgovoriIzbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3