Favourite Summer Fragrances

nedelja, avgust 23, 2015

Heej! :)

Ugotovila sem, da na mojem blogu ni še nobene podobne objave o parfumih, zato sem se odločila, da bom danes govorila o mojih najljubših parfumih/toaletnih vodicah tega poletja. Ponavadi sem za letne čase objavljala le najljubše odtenke šmink, lakov za nohte, tokrat pa bo govora o dišavah - poleti še posebej radi lepo dišimo, kajne? :)
Naj najprej omenim, da sem sama privržnica bolj sladkih parfumov, a poleti nekoliko raje posežem po bolj svežih vonjavah.
ESCADA ESPECIALLY PARFUM
Začenjam s parfumom, ki je moj number 1. parfum že dve leti zapored, še posebej v toplih mesecih. Parfum je bil darilo od mojega fanta. <3 Gre za svež, a ženstven vonj, ki pa mu ne manjka tudi nekaj sladkobe. Čudovita dnevna dišava, ki je najbolj primerna za vroče in soparne dneve, saj te prijetno osveži in odišavi. Zgornje note: Ambrette, hruška. Srednje note: Ylang-ylang, vrtnica, 'vodne' note. Bazne note: mošus. Dišava je na meni dobro obstojna, čeprav je nežna in sicer se obdrži okoli 10-12 ur. Pa da ne pozabim omeniti čudovite in luksuzne embalaže, je pravokotna s prekrasnim zlatim pokrovčkom, ki ima na vrhu 'vrezano' črko E, medtem ko je dišava roza barve. Embalaža deluje zelo luskuzno, sodobno, a obenem klasično in super za polepšanje makeup kotička. Je definitivno dišava, ki pritegne pozornost na polički s parfumi. Doma imam tudi darilni set, ki poleg tega 50ml parfumčka vsebuje še mini parfum in mleko za telo. V mislih imam tudi oceno tega seta, bi vas zanimala?

ESCADA BORN IN PARADISE TOALETNA VODA
Moja najnovejša pridobitev, kar se tiče parfumov in dišav. Gre za sladek, tropski - 'PinaColada' vonj, ki pa ima tudi nekaj svežih sadnih not. Sprva ima dišava vonj bolj po ananasu, kasneje pa postane vonj bolj topel, kremast in po kokosu. Zgornje note: zeleno jabolko, lubenica, guava. Srednje note: kokosovo mleko, ananas. Bazne note: sandalovina, cedra in mošus. Je ena izmed najpogosteje uporabljenih dišav to poletje, nosim jo večino časa. Na meni je dišava srednje obstojna, tam do 6 ur. Tudi pri tej dišavi mi je embalaža všeč, sploh ker je v lepi turkizno modri barvi in ima na eni strani potisk papige, kar ti takoj da vedeti, da gre za tropsko dišavo. Da na omenjam čudovite škatlice, kjer sem dišavo prejela, na njej je narisana ženska v paradižu, zraven pa so še ene izmed not dišave - kokos, ananas, lubenica. Oblika dišave je enostavna in enaka drugim poletnim Escada dišavam iz omejenih izdaj. 
ZARA WHITE TOALETNA VODA
Toaletna voda, ki ni preveč obstojna, ampak mi je všeč sam vonj, ki je zelo svež in osvežilen, perfekten za vroče poletne dni. Spet ena izmed dnevnih dišav, ki pa ima precej enostavne, večinoma cvetlične note - frezija, magnolija, jasmin in jantar. Primerna je torej za spomladanske in poletne mesece, saj imaš občutek, da te v trenutku osveži. Steklenička dišave je preprosta in podolgovata. Dišava je na meni obstojna pribl. 4 ure, potem pa je potreben ponoven nanos, vendar me to ne moti, ker je dišava poceni, poleg tega pa gre za toaletno vodo. Imam namen preizkusit še več Zarinih dišav, saj se mi zdijo zanimive in poceni (imam tudi en jesenski, 'čokoladen' vonj). Mi priporočate kakšen določen vonj? :)
KATY PERRY PURR PARFUM
Vonj, ki mi je bil zelo všeč lansko leto, potem pa sem ob poplavi drugih vonjev nekako pozabila nanj. To poletje pa sem ga spet privlekla na plano in ni mi žal, saj sem se spet spomnila, kako zelo mi je všeč ta dišava! Gre za malce drznejšo, ženstveno, sadno in rahlo pudrasto dišavo. Sicer je dišava primerna tako za čez dan, kot zvečer, vendar je meni ljubša uporaba te dišave zvečer, kar je malce močnejša (a še vseeno dovolj sveža in nosljiva tudi za čez dan). Zaradi svežih, a obenem sladkih in sadnih not bi dišava bila primerna za vse letne čase. Zgornje note: gardenija, bambus, breskev, rdeča jabolka. Srednje note: jasmin, frezija, vrtnica. Bazne note: mošus, sandalovina, jantar, vanilija, kokos, orhideja. Ta dišava ima prelepo in zelo unikatno embalažo, ki na polički deluje nekaj posebnega in je idealna za okrasitev sobe, makeup kotička. Je namreč temno vijolične barve in v obliki mačke, z očmi kot dragulji in s srčkom na ''vratu dišave''. Sedaj si želim še roza verzijo - Meow, ki je prav tako v obliki mačke, vendar je vonj bolj sladek, kremast. Vonj se na meni obdrži pribl. 6 ur, kar ni tako slabo.
GIVENCHY PLAY TOALETNA VODA
Ta vonj ni čisto običajen, zato mi ni bil všeč takoj, ko sem ga preizkusila. Toaletno vodo sem prejela v nagradni igri in sem jo šele po nekaj uporabah vzljubila, sedaj pa mi je vonj zares všeč! Sprva, ko dišavo nanesemo na kožo, je vonj bolj 'spicy', zaradi česar dišave nisem vzljubila zlahka. Kasneje pa vonj postane dosti bolj subtilen, sladek in saden, a še vedno malo začinjen. Zaradi malo močnejšega, začinjenega vonja bi dišavo bolj spadala med jesenske, zimske vonje, vendar pa je zaradi nekaj svežine še vedno primerna za ostale letne čase. Primerna je za tako dnevno, kot tudi večerno uporabo. Dišava ima malo bolj posebne note, zato je tudi vonj poseben, a vseeno čudovit. Zgornje note: breskev, beli ribez. Srednje note: sladki koren, bela perunika, amyris. Bazne note: mošus. Definitivno dišava, ki ni za vsakogar in ne za vsakdan, ampak tukaj moram omeniti, da se pravi vonj razvije šele čez čas, saj je na začetku dišava dosti bolj začinjena in močna, kot pozneje. Embalaža ni nič posebnega, je pa lepa in enostavna na pogled. Dišava je na meni obstojna prib. 7 ur.
YVES ROCHER NOIX DE COCO TOALETNA VODA
Najbolj sladka dišava od vseh. Gre za čist, eksotičen in gurmanski vonj, ki ne vsebuje drugih not in vonjev, kot ostale dišave v tej objavi - temveč diši po čistem kokosu. Dišava namreč vsebuje naravne in organske ekstrakte kokosa. Vonj ni zelo obstojen, ampak me to ne moti, saj obožujem kokos in tako mi ponoven nanos dišave ni odveč. Vonj je idealen za dnevno uporabo na morju, plaži, za sprehod ob morju, itd. Je tudi dovolj majhna, da jo lahko spraviš v vsako torbico. Super dišava za vse, ki obožujete/mo vonj kokosa in 'plaže'! To toaletno vodo obožujem, saj je vonj kokosa tukaj res pristen in ni preveč umeten. Moja embalaža že skoraj prazna, ampak definitivno bom jo naslednje leto ponovno kupila.
Kateri poletni vonji pa so vaši najljubši?



S.

You Might Also Like

25 komentarji

  1. Sprva sem misla, da maš ZARA LXXXV parfumček, ker tisti meni zmaga :) je pa čist ista embalaža sam da je bil LE

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, je podoben! :D Jaz sem tudi prvo mislila, da maš ti tega kot jaz, ker sta tak podobna na prvi pogled. :))

      Izbriši
  2. Jeeee Sanda vidiš..fotke so Hudeeee:):)..in ful lepeeee:), sem vesela, ker vem da si ti tudi vesela ker so uspele:). O parfumih pa ne bi..Escada je ena izmed mojih srčkov:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, hvala Monika za lep komentar. :)) Ja, to objavo sem planirala že nekaj dni in sem hotela naredit malo bolj poletne, morske slike. :D
      A res? Kateri vonj pa imaš/uporabljaš? Jaz sem vedno v iskanju kakšne nove dišave, sploh Escadine. <3

      Izbriši
  3. Light blue, The one (ja ni ravno poletni ampak meni je top), vsi sladki Escadini :D
    Pa tale mucica je ful dober parfum :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Light blue tudi meni diši! Še bolj pa verzija Dreaming in Portofino. <3 Moram pa preverit The One. Escada pa vedno izdaja kakšne top sladke vonje, mene ful mika še Cherries in the air, ki je zunaj že kakšni 2(?) leti. :))
      Ta od Katy Perry pa je res dobra dišava, jaz sem sprva bla ful skeptična, ko sem jo šla vonjat v drogerijo (so ravno imeli nek popust v eni drogeriji - se ne spomnim več v kateri, pa sem mogla iti preverit.). :D

      Izbriši
  4. Sandra, sliko so TOP, prava paša za oči! <3 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Jasna! <3 :)) Sem že par dni študirala o tej objavi, pa sem res hotela, da so slike čiiim bolj morske in poletne. :)

      Izbriši
  5. High five za slike :D Vidiš, da imaš talent :) Katy Perry Purr sem že enega porabila, pa moram priznat, da ni bil moj najljubši in sem ga kupila samo zaradi flaške (I'm so shallow :D). Pa obe Escade sem porabila mesec. Bi rekla, da sem ponosna nase, ampak sta bila stara 5 let in sta se mi že pokvarila. have a problem *bows head in shame*

    V Zarine parfume sem se zapodila v četrtek in me ni čisto noben navdušil. Čeprav čokolade pa nisem videla. Meni so pa od teh poceni parfumov všeč La Rive :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, hvala, Mateja! <3 Takoj, ko sem dobila idejo za to objavo, sem vedela, da hočem malo bolj ''polne'' slike, čim bolj poletne/morske. :D
      Ja, flaška pri tem parfumu je res special, sploh, če si ljubitelj mačk, kot jaz. :P Pa nisi edina, tudi jaz kar precej padam na izgled flaške pri parfumih, oz. na kjut embalaže nasploh. :D
      Uu, pridna! Meni redko uspe porabit več kot eno dišavo v sorazmerno kratkem času. :) Te pa nima biti kaj sram, jaz mam še tudi ene dišave, ki jo na polički že kar nekaj let, ups. :)) Tak da bom mogla tudi jaz malo stopit v akcijo in porabit kakšno takšno dišavo.

      Glede Zarinih dišav pa je res odvisno, jaz sem že večkrat šla povonjat njihove parfume, pa mi velikokrat noben ni bil všeč. Čokoladnega pa sem jaz kupila kakšno leto pa pol nazaj, ne vem pa, če so ga od takrat še kaj imeli, ali je bil neke vrste LE. Je pa res tak sladek, čokoladen.
      Za La Rive (Moon?) parfum pa se spomnim, da si ga hvalila na blogu, ampak sem ga čisto pozabila iti povonjat. Bom šla zdaj en dan, ko bom v ''elementu'' za pohajkovanje po drogerijah/trgovinah. :D

      Izbriši
    2. Moon, ja. Dupe za Bossov Nuit pour Femme. Ampak saj imajo polno drugih, ki so podobni dražjim parfumom :)

      Izbriši
    3. Veš, da sploh nisem vedela, da obstaja kar veliko vonjev od La Rive. Zdaj ko sem šla googlat, sem celo ugotovila, da ima moja mama eno njihovo dišavo doma oz. set (Madame Love), ampak je še žal zaprta in sem zdaj radovedna, kak diši. xD Bom pa Moon definitivno prvo šla povonjat, je vedno fajn, če odkriješ kak poceni parfum, ki lepo diši, sploh če je podoben kakšnemu dražjemu. :)

      Izbriši
  6. Kako lepe slike <3 O Zarinih parfumčkih sem dosti objav slišala, priznam pa da niti enega nisem sprobala. Escadini so top za poletje, vsi ki sem jih uspela sprobat. Perry Purr imam spravljenega za jesen, zimo mi nekako ne sede poleti, ker takrat so povečini bolj limončkasti vonji pri meni, razen ko si zaželim spremembo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, me res veseli, da so ti všeč! <3 Meni njihovi vonji niso slabi, je pa res, da včasih ne najdeš nič pametnega, oz. odvisno od okusa. Sicer niso preveč obstojni, ampak za nizko ceno kaj več ne moreš pričakovati. Majo pa včasih luštne embalaže. :))
      Glede Escadinih vonjev se strinjam s tabo, jaz upam, da bo kmalu še kakšen prišel v mojo zbirko, če ne prej, drugo poletje. :)
      Verjamem, vse je odvisno od okusa, počutja, ampak poleti res najbolj sedejo bolj citrusni vonji. :D

      Izbriši
  7. Katy Perry je eden mojih najljubših, na žalost že porabljen :) YR ima pa dokaj realistične note, nikoli presladki ali umetni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za vaju z Matejo se spomnim, da sta imeli ta Katy Perry parfumček. :) Je pa tudi meni en najljubših parfumov, kar jih imam.
      To glede YR parfumov pa nisem vedela, ta vodica je moja prva, pa še to po priporočilu Mateje, ki ve, da imam rada kokos. Če bom kdaj v LJ, bom šla v YR malo povonjat. Škoda, da prodajalne ni še kje v štajerskih koncih. :(

      Izbriši
  8. Oh tale Born in Paradise pa meni takooo dobro diši <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja! :) Meni res ni žal, da sem si ga kupila. Ga imam šele od julija, ampak ga od takrat res ogromno uporabljam. :D

      Izbriši
  9. Wooow! Ful lepe fotke :) Bravo <3
    Kar se parfumčkov tiče, imela sem Born in Paradise na wishlisti, pa se na koncu vseeno nism odločla zanj... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, hvala ti, Tara! :)) <3
      A res? Saj jaz sem prvo tudi oklevala pri nakupu, čeprav sem ga imela dolgo na wishlisti, potem pa sem ga vseeno kupila, ker sem si ga res močno želela in sem si rekla ''zdaj ali pa nikoli''. :)

      Izbriši
  10. Hvala za lep in dolg komentar! <3
    Ja, je kar težko najti dober in obstojen parfum. Meni je ponavadi sicer bolj problem to, da se kakšnega vonja hitro naveličam, kot pa da mi ne bi ustrezal, ker mi dosti dišav drugače diši. Vseeno pa jaz tudi ne morem reči, da sem našla čisto en določen vonj, za katerega vem, da mi bo ustrezal vsako poletje npr. Letos so mi všeč ti, drugo leto mi bo najbrž kaj drugega. :D Se pa mi zdi, da je Escada Especially nekak še edini vonj, ki se ga ne naveličam. :))
    Zgleda pa da je zelo odvisno od kože do kože, enim se dišave dlje časa obdržijo, drugim ne. Je pa škoda, da se ti MJ dišava ne obdrži dolgo na koži. :/ Ti pa verjamem, da te je pritegnila embalaža, njegove dišave-embalaže so več kot prečudovite. Si bi rada tudi sama privoščila kakšno njegovo dišavo, ampak se bojim ravno te (ne)obstojnosti, sploh dišave niso tako poceni.
    Escadini so res odlični, sami čudoviti vonji, čeprav za ostale ne vem, kakšna je kaj obstojnost. Morda preizkusiš tega prvega, na meni je res odlično obstojen, je edp pa res nežen, nevsiljiv.
    Uff, jaz sem to Katy Perry dišavo kupila v MS, tako, da bi v MB skoraj zagotovo morali biti. Razen, če jih v drogerijah več ne prodajajo? Moja je stara pribl. leto in pol, ali dve. Sem pa jo kupila v DMu, ko so imeli en dober popust.
    Upam, da uspeš najti kakšno sebi primerno in čim bolj obstojno dišavo! :))

    OdgovoriIzbriši
  11. Zelo lepe fotke :)) Yves Rocher kokos zmaga, že celo poeltje sem na njem :) Sem zadnjič kupila Escada Born in Paradise in sem bila malo razočarana, ker na meni ne potegne dovolj na kokos. Nisem kupila original, en izmed teh Refan zadev je bil, pa vseeno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Petra! :)
      Meni je tudi prav nekaj posebnega, čist kokos ujet v flaško. :P Je pa moj že v čisto zadnjih vzdihljajih. :(
      Ja, Born in Paradise žal nima zeloo zaznavnega vonja po kokosu. Je bolj tak tropski Pinacolada vonj, sadno svež, ampak se mi zdi, da čez čas (ko te začetne note ananasa izginejo) postane vonj bolj kremast in se bolj zazna kokos. Meni je res tak fajn topel, ''beachy'' vonj. Morda pa se tvoj vseeno malce razlikuje od originala? Sem pa nekje prebrala, da enim ta dišava celo preveč diši po kokosu, zanimivo.
      Morda pa bi ga bilo zanimivo malce pokombinirati z YR kokosom, tako čisto na lahko, čeprav bi morda vseeno bilo preveč? :))

      Izbriši
  12. Čudno, da ga več nimajo. :/ Očitno zdaj prodajajo le še te njene novejše, ko imajo kronico gor. :/ Vem, pa da jih majo npr. na Salma.si, ampak bi potem prej morala verjetno naročiti še testerček, kar pa verjetno ni preveč praktično..

    OdgovoriIzbriši
  13. Vsekakor sporoči, kak ti bo, če se morda odločiš naročiti. :)

    OdgovoriIzbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3