Moji nasveti za nakupovanje preko spleta

ponedeljek, julij 30, 2018

Dandanes je način življenja zaradi tehnologije nekoliko drugačen, kar velja tudi za nakupovanje. Vedno bolj popularno in pogosto je tako nakupovanje na spletu. Je namreč bolj ''praktično'' (le kdo ne obožuje nakupovanja v udobju domačega kavča?) in celo bolj ugodno. Vseeno pa je potrebno pri spletnem nakupovanju biti pozoren na določene stvari. Sama precej stvari naročim na spletu, ob tem pa se držim nekaterih svojih ''pravil'', da se pri nakupu vendarle ne opečem. 
Danes vam predstavljam nekaj svojih nasvetov za nakupovanje preko spleta, da boste tudi vi tako lahko nakupovali bolj varno in premišljeno.
1. Premisli, kaj potrebuješ/ti ustreza
Pred dajanjem izdelkov v virtualno nakupovalno košarico je potrebno najprej dobro premisliti, kateri izdelek sploh potrebuješ, oziroma si ga želiš imeti. Če naprimer ugotoviš, da potrebuješ novo maskaro za trepalnice, je smiselno, da pregledaš maskare svojih priljubljenih trgovin/znamk; lahko pa tudi maskare znamk, ki še jih nisi preizkusila, pa bi želela. Seveda moraš potem pobrskati še za opisi, kaj katera maskara sploh obljublja, oziroma kakšnim trepalnicam je namenjena (npr. če so tvoje trepalnice ravne in kratke, izbiraš med maskarami, ki obljubljajo privihanost in podaljšanje tvojih trepalnic).

2. Preveri mnenja/ocene o izdelku
Ko najdeš nekaj izdelkov, oziroma narediš t.i. ''ožji izbor'' izdelkov, ki ustrezajo tvojim kriterijem (npr. maskare za privihanje in podaljšanje trepalnic), pa je čas, da za vsak produkt (v tem primeru maskaro) iz tvojega ožjega izbora, narediš raziskavo na spletu - pobrskaš za fotografijami in ocenami lepotnih blogerk; tako se lažje odločiš, katero maskaro boš kasneje dodala v svojo nakupovalno košarico. Po slikah lahko hitro vidiš, kako določena maskara izgleda na trepalnicah. Smiselno pa je prebrati še mnenja, oziroma ocene, da izveš še nekaj drugih pomembnih informacij - npr. kako obstojna je maskara, kakšno krtačko ima, itd. Ponavadi blogerke omenijo tudi kakšne (naravne) trepalnice imajo same (če so kratke, ravne,...) in tako hitro ugotoviš, če bo maskara ustrezala tudi tebi, v kolikor so tvoje trepalnice podobne njenim. Tako je verjetnost, da bo tvoj nakup zgrešen, dosti manjša.

3. Preveri cene izdelkov
Ko si izdelek, oziroma maskaro le uspela izbrati, pa sledi še en zelo pomemben korak, oziroma nasvet pri spletnem nakupovanju, ki ga ne smeš zanemariti. To je preverjanje in primerjanje cen v različnih spletnih trgovinah. Prepričana sem namreč, da si vsaka želi prihraniti kak dodaten evro, če je to seveda mogoče, kajne?
Sama najraje preverim spletno stran Ceneje.si, ki ima veliko kategorij izdelkov, tako lepotnih, kot tudi nelepotnih. S tem si definitivno skrajšaš čas pri brskanju cen različnih spletnih trgovin, saj pri iskanju z lupo hitro najdeš spletno trgovino, kjer je tvoja želena maskara najcenejša. Npr. če želiš kupiti Maybelline Lash Sensational maskaro za dolge trepalnice, njeno ime le vpišeš v lupo zgoraj, nato klikneš na maskaro, ki ti jo Ceneje.si prikaže in že kmalu izveš, kje je maskara najugodnejša. Na koncu pri najugodnejši spletni strani, ki ti jo pokaže za maskaro, le še klikneš na ''Več o ponudbi'' in že te usmeri na nakup.
Če si bolj radovedne sorte, lahko na njihovi strani najdeš tudi najbolj popularne izdelke v posameznih kategorijah. Klikneš naprimer na kategorijo ''Lepota in zdravje'', potem pa se osredotočiš na točno določeno lepotno kategorijo, recimo ''Parfumerija''.

4. Izogibaj se impulzivnim nakupom
Še en nasvet, ki se ga sama držim, da ne zapravim nepotrebnega denarja. Spletne trgovine imajo pogosto kakšne akcije, znižanja, da ''spodbudijo'' stranke k dodatnim nakupom. Zato ti res polagam na srce, da kupiš zgolj in samo tisto, kar potrebuješ (si močno želiš) in da ne kupuješ nepotrebnih stvari samo zato, ker so v akciji. Tako se izogneš zgrešenim nakupom, oziroma dodatnemu zapravljanju denarja. Verjamem, da se je vsaki od vas vsaj enkrat zgodilo, da ste kupile kakšen ''brezvezen'' izdelek samo zato, ker je bil znižan, potem pa ga na koncu niti niste veliko uporabljale ali pa ste ugotovile, da sploh ne ustreza vašemu tipu kože/las, itd.

5. Zakaj ti priporočam nakupovanje na spletu?
Že v uvodu sem omenila, da sama kar veliko nakupujem na spletu. Zakaj je temu tako?
V prvi vrsti zato, ker vem, da bom izdelke, ki bom jih kupila na spletu vedno dobila original zaprte, oziroma še nepreizkušene. Sem namreč zelo razočarana, ko pridem v drogerijo po kakšno šminko, senčilo in precej hitro ugotovim, da so izdelki že odprti, preizkušeni, kljub temu, da imajo posebej za preizkušanje namenjene testerje. Zaradi tega potem velikokrat iz drogerije odidem praznih rok, saj ne najdem niti enega kosa svojega želenega izdelka, ki ne bi bil že prej preizkušen. Na spletu torej te bojazni ni.
Poleg tega pa so na spletu velikokrat izdelki ugodnejši, pa še kakšen brezplačen tester dobiš.
Velik plus je tudi, da lahko izdelek nakupuješ bolj v ''miru'', brez da bi ti kdo ''dihal'' za ovratnik, kot v drogerijah. Prav tako se nakupovanja lahko lotiš v kateremkoli delu dneva (ali noči :P), zraven pa lahko še kaj prigrizneš, popiješ in si seveda v miru prebereš mnenja o posameznih izdelkih na spletu.

Upam, da so ti bili moji nasveti in priporočila v pomoč.
Želim ti karseda uspešno spletno nakupovanje.


Imate tudi sami kakšen nasvet glede spletnega nakupovanja in bi ga delili z mano? :)



You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3