Beauty Favourites of 2018: Skincare and Other

ponedeljek, januar 28, 2019

Pa je tukaj še drugih del mojih favoritov leta 2018. Tokrat je sicer trajalo malce dlje, kot sem načrtovala, saj sem vmes precej zbolela.
Tokrat, kot obljubljeno, bom nekaj besed namenila mojim najljubšim negovalnim izdelkom prejšnjega leta - za nego obraza, telesa, kot tudi dišavam.
Ombia odstranjevalec vodoodpornih očesnih ličil 
Prvi izdelek, ki si zasluži omembo je zagotovo Ombia odstranjevalec makeupa, ki ga uporabljam na dnevni ravni in brez katerega res ne morem. Je nežen, pa vendar zelo učinkovit, saj brez težav odstrani tudi vodoodporno maskaro (z vatico prepojen odstranjevalec položim na veko za nekaj sekund, nato pa z nežnimi potegi odstranim ličila). Je poceni in ni ''premasten'' na koži. V vsakem primeru pa pozneje uporabim še klasičen čistilni gel za obraz.

First Aid Beauty čistilni gel za obraz
Kot sem že zgoraj omenila po vsakem odstranjevanju ličil uporabim še čistilni gel za obraz, s katerim odstranim še zadnje ostanke, tudi rahel oljnat sloj, ki ga pusti Ombia odstranjevalec. V preteklem letu je moj najljubši čistilni gel bil First Aid Beauty, ki je primeren predvsem za občutljivo kožo (ne vsebuje dišav). Tekstura gela je kremna, bogata in se lepo peni. Kožo dobro očisti brez, da bi jo izsušil. Poleg tega pa ne draži kože, kot nekateri drugi, po katerih je moja koža pogosto rdečkasta. Odličen gel, želim si le, da ne bi bil tako drag in da bi bil tudi zlahka dostopen.

The Ordinary salicilna in azelaična kislina za obraz
Izdelka, ki sta me v preteklem letu res navdušila in sem ju že ponovno kupila sta bila The Ordinary kislinska izdelka za obraz. Moja koža je že od nekaj problematična - nagnjena k nepravilnostim, neenakomerna, mastna in z razširjenimi porami. Edina izdelka, ki sta v prejšnjem letu naredila drastično spremembo pri mojih težavah, sta bili salicilna in azelaična kislina. Salicilno kislino sem nanašala zjutraj takoj po čiščenju obraza, zvečer pa sem uporabila obe (salicilno, nato pa še azelaično). Pri salicilni sem opazila, da mi je posušila mozoljčke, preprečila nastanek novih ter rahlo zožala pore, medtem ko je azelaična kožo naredila enakomernejšo, bolj gladko na otip, jo rahlo posvetlila in je odpravila madeže od mozoljev.

The Body Shop krema za obraz Vitamin C
V letu 2018 pa me je navdušila še ena negovalna krema za obraz. To je bila The Body Shop krema z vitaminom C. Krema ima gosto teksturo, ki pa se enostavno razmaže in se v roku minutke vpije v kožo. Krema koži da naraven, zdrav sijaj, ki pa ni masten. Super krema za pusto kožo in za izsušeno povrhnjico, saj je po uporabi koža mehka in navlažena. Po daljšem času uporabe sem opazila še, da je moja koža postala malo svetlejša in enakomernejša. Več o kremi si lahko preberete tukaj.
Bath and Body Works antibakterijski geli za roke
Zagotovo najbolj priročen tip izdelkov v moji zbirki. Gre za antibakterijske gel od Bath and Body Works o katerih sem pisala že neštetokrat. Nosim jih v torbici in jih pogosto uporabim, ko nimam možnosti pranja rok ali včasih tudi po pranju rok, ko jem kje zunaj. Tile geli so mi izjemno všeč, ker niso lepljivi na otip, se takoj vpijejo, rok ne izsušijo in res krasno dišijo. Imela sem že veliko različnih vonjev (ponavadi jih omenim v Empties objavah), namen pa jim imam preizkusit še več. Trenutno imam v zbirki le še 3 vonje.

Bath and Body Works Golden Sugar piling za telo Cashmere Glow
V prejšnjem letu sem uporabljala veliko različnih pilingov za telo (doma imam res veliko zbirko, ker rada preizkušam različne), vendar se je med favorite 2018 uspelo uvrstiti zgolj enemu. To je Bath and Body Works sladkorni piling za telo, ki mi je všeč predvsem zaradi goste sladkorne teksture, ki je malce bolj groba. Sama sem že od nekdaj ljubiteljica grobih pilingov, ker naredijo lepši efekt na koži. Delci tega pilinga torej odlično zdrgnejo kožo in za seboj pustijo izredno gladko ter mehko kožo. Obenem pa je sam piling negovalen, saj na koži pusti rahlo ''oljnat'' sloj. Velikokrat po uporabi niti ne potrebujem kreme za telo (razen pozimi in pa vedno na stopalih, ki so zelo suha). Piling diši sadno-lesno, po breskvi, vaniliji, mošusu in jagodičevju.

The Body Shop meglica za telo Satsuma
Preteklo leto je zame bilo tudi leto odkrivanja znamke The Body Shop, saj se je končno tudi pri nas odprla trgovina. En prvih izdelkov, ki me je navdušil in sem mu bila zvesta v zadnjih mesecih, je bila odišavljena meglica za telo. Le-ta me je navdušila predvsem zaradi svežega in lahkotnega citrusnega vonja, ki je v poletnih dneh lepo osvežil in odišavil moje telo. Tako sem ga uporabljala skozi celotno poletje, pogosto pa tudi v jeseni in celo občasno sedaj pozimi, ko se mi ne luštajo močni, sladki vonji. Obstojnost na koži sicer ni najboljša, kar od meglice tudi ne moreš pričakovati. Se pa kar dobri obdrži na oblačilih in v laseh. Tole meglico je sicer pohvalil tudi moj dragi, ki si jo večkrat ''sposodi''. V bistvu bova že v kratkem potrebovala novo, saj je tale že skoraj prazna.
The Body Shop geli za tuširanje - banana, malina, vinogradniška breskev
Sama pri gelih za tuširanje ponavadi nisem zahtevna, saj po telesu nimam tako občutljive kože, niti nimam problemov z izsušenostjo, pa vendar, se tudi sama rada kdaj pa kdaj pocrkljam s kakšnim malo boljšim gelom za tuširanjem. Predvsem s takšnimi, ki še posebej lepo in dolgo dišijo, ki imajo malo bolj gosto teksturo in se precej penijo. Lani so me navdušili trije vonji The Body Shop gelov za tuširanje. 
Prva je definitivno banana, saj je zame nekaj posebnega (obožujem banane). Vonj je res zelo pristen, nič umeten. Diši po sveže pretlačenih zrelejših bananah, njam. Tudi tekstura gela je drugačna, še bogatejša in bolj kremna, kot pri ostalih gelih. 
Naslednji vonj je malina - tudi ta vonj je poseben in meni zelo všečen. Diši namreč po malinovem sirupu, ki sem ga oboževala v otroštvu.
Med top tremi vonji pa se je znašla še vinogradniška breskev, ki ima prav tako poseben vonj; takšnega, ki ga ne najdeš pri nobeni drugi znamki. Vonj po breskvi je zelo pristen in sočen, kot da bi imela pred sabo sveže narezano breskev. 
Te gele rada uporabljam tudi sedaj pozimi, ko se mi lušta sočnega sadja.
Nelipot deodorantna krema za telo Basic
V lanskem letu me je navdušila tudi Nelipot deodorantna krema, o kateri sem že v preteklosti prebrala veliko pohval, vendar sama takšnih produktov za pazduhe nisem vajena (uporabljam le deodorante v spreju), zato je kar dolgo nisem preizkusila. No, tale deodorantna krema, je dober primer tega, da moramo določenim stvarem dati priložnost, čeprav se na prvi pogled ne zdijo primerne za nas. Kakorkoli že, deodorantna krema me je pozitivno presenetila zaradi večih lastnostih. Prvič, se lepo razmaže (pod toploto prstov) in vpije, čeprav je sprva trše, maslene teksture. Drugič, je nežna, saj kože ne draži, temveč jo rahlo tudi vlaži zaradi dodanega kokosovega olja, obenem pa ne dela mozoljčkov. In seveda, kar je največji plus je, da je popolnoma naravna in obenem učinkovita, saj uspešno preprečuje potenje in neprijeten vonj. Tudi poraba je zelo majhna. Več o njej sem zapisala tukaj.

The Body Shop jogurt za telo Banana in maslo za telo Berry Bon Bon
The Body Shop ima zagotovo najboljše kreme za telo na svetu. Pri nas definitivno ne moreš najti nič primerljivega. Enostavno se ne more nič kosati z njihovimi izdelki za telo, predvsem z masli, ko so pravi balzam za dušo, oziroma za kožo. :) Tekstura masel je kompaktna, gosta in maslena. V stiku s toplo kožo se njihova masla nežno zmehčajo, zato jih zlahka vtreš v kožo. Masla kožo intenzivno nahranijo in zmehčajo suhe predele. Trenutno imam doma dve The Body Shop masli - kokos in Berry Bon Bon, vendar je zadnje čase moj najljubši vonj Berry Bon Bon, ki je tudi bil del božične kolekcije. Diši po sočnih, zamrznjenih gozdnih sadežih. 
V preteklem letu pa me je navdušil še en The Body Shop produkt za nego telesa. To je jogurt za telo, ki je na trg prišel lani poleti. Gre za edinstveno formulo, ki se v kožo vpija zelo hitro, kljub temu pa vlaži. Tekstura jogurta je res lahkota, v gel obliki, in ker se res izjemno hitro vpija (okoli ene minute), se lahko oblečeš že kmalu po nanosu. Super priročno za dneve, ko nimaš časa, oziroma hočeš nekaj lahkotnega na koži. Izdelek je še posebej primeren za poletne dni, ko koža ni tako suha. Poleg same formule pa me je navdušil še slasten, res SLASTEN vonj po bananah. Diši podobno, kot tuš gel - po sveže pretlačeni zrelejši banani. Vonj se na kožo dolgo obdrži. Ta vonj z banano je res fenomenalen, zato upam, da ga letos poleti ponovno vrnejo na poličke. V vsakem primeru pa bom kupila še kakšen jogurt v drugem vonju.
Leto 2018 pri meni ni bilo prav bogato leto, kar se tiče preizkušanja novih dišav. Ostala sem predvsem zvesta svojim stalnim vonjem, preizkusila sem le dva nova, ki sem ju prejela za darilo. 

Oriflame parfumska vodica Amber Elixir
Prva je Oriflame parfumska voda, ki me je zelo pozitivno presenetila, saj sem bila do Oriflame dišav prej kar malce skeptična. Prikupila se mi je s svojim sladkim vonjem po toplem jantarju, ki je popoln skoraj za vse letne čase (ni premočan), najbolj pa za jesen in zimo. Dišava bo kaj kmalu prazna, nakup pa bom zagotovo ponovila.
Bazne note: mošus, sandalovina, jantar. Zgornje note: mandarina, črni ribez, grozdje. Srednje note: mandelj, potonika.

Paco Rabanne parfumska vodica Olympea Intense
Naslednja dišava pa je zagotovo moja najljubša dišava preteklega leta (za njo pride Oriflame). Prav tako, kot Oriflame dišava, tudi tale vsebuje jantar, a je Paco Rabanne dišava zaradi dodatka vanilije, cvetličnih not in karamele, malce bolj posebna. Sama dišava je pa precej sladka, topla, zapeljiva, ženstvena in rahlo začinjena. Skratka, vonj je res unikaten in nikakor ni podoben drugim dišavam v moji zbirki.

Fragonard parfum Just un Baiser
Med top vonje leta 2018 se je poleg dveh novih vonjev uspelo zavihteti še dišavi, ki je že nekaj let v moji zbirki, a je dovolj posebna, da se je ne morem naveličati (čeprav jo uporabljam res ''po kapljicah'', ker nočem, da mi zmanjka). Gre za dišavo znamke Fragonard, ki je kot luksuz v steklenički, saj diši res izjemno in posebno, obstojnost pa je res vrhunska. Ima močnejši in toplejši vonj, predvsem po jantarju, mošusu in vijolici. Bazne note: jantar, mošus, vanilija. Zgornje note: mandarina, vijolica, hruška. Srednje note: cvetlične note, robida, jagoda. Moram pa poudariti, da gre za parfum in ne parfumsko vodo, zato je dišava res zelo močna (dovolj je že en špric na zapestje) in obstojna. Embalaža je praktična, saj se ne more razbiti, pa tudi zaradi aluminija ima dišava daljši rok uporabe.
Alterna Caviar CC krema za lase
V letu 2018 me ni navdušilo prav veliko produktov za lase - enostavno nisem našla nič ekstra dobrega, razen ''leave-in'' Caviar CC kreme za lase od Alterne. Zadnje dve leti poslušam kar veliko pohval o Alterna izdelkih za nego las, zato sem tudi sama kupila nekaj proizvodov. Nekaj sem jih v preteklem letu že dodobra stestirala, nekaj še ne. Eni so me razočarali (več tukaj), en pa me je tudi očaral in presegel vsa moja pričakovanja. Gre za t.i. CC kremo za lase, ki se nanese na z brisačo osušene lase. Tekstura kreme je malo gostejša, a las mi ne obteži, niti jih ne zmasti, kljub temu, da so tanki in se hitro mastijo. V lase se vpije precej hitro, naredi pa jih mehke in gladke. Meni je všeč predvsem zato, ker pomaga pri zavozlanosti lase, odpravi štrenaste lase in jih precej zgladi. Tudi z redno uporabo so lasje lepši in bolj zdravi (manj suhi in lomljivi). Izdelek ponuja tudi UV zaščito. Želim si le, da bi izdelek bil malo cenejši ali da bi vsaj embalaža bila večja.

Batiste suhi šamponi za lase
V preteklem letu pa sem bila zvesta še enemu produktu za lase, o katerem sem itak že neštetokrat pisala, zato se ne bom preveč ponavljala, ker že dobro veste, da brez njega ne morem. Torej, ker imam masten tip las, redno uporabljam Batiste suhi šampon za lase, ki mi tako podaljša čas med pranji in lahko pranje las prestavim vsaj za dan ali dva. Batiste namreč učinkovito razmasti lasišče, lasje v nekaj minutkah izgledajo sveže oprani, lasem doda tudi nekaj volumna in jih odišavi.
Yankee Candle dišeča svečka Autumn Pearl
Leto 2018 pa je bilo zame tudi leto dišečih sveč, vsaj v zadnjih mesecih. Že prej sem oboževala dišeče sveče, vendar sem v zadnjih mesecih kupila kar nekaj novih. Večino vonjev sem izredno rada uporabljala, vendar sem se odločila, da tokrat izpostavim zgolj en vonj, ki je vseeno izstopal med vsemi dišečimi svečami. To je vonj Autumn Pearl, od Yankee Candle, ki je znan po kvalitetnih svečah. Vonj je zelo unikaten - nežen, a hkrati opazen. Že sama svečka (neprižgana) diši zelo vpadljivo, skorajda kot prefinjen in pregrešno drag parfum. Gre za mešanico tople vanilije in zemeljskega pačulija s kančkom sladkorja, ki lepo zaokroži celotno dišavo. Zaradi teh toplih not je svečka idealna za dolge večere, oziroma za sproščanje po napornem dnevu.

Kateri izdelki za nego obraza, las, telesa pa so tebe navdušili?
Si tudi ti odkrila kakšno novo dišavo?




You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3