Beauty Products Worth the Splurge #1

četrtek, junij 28, 2018

Danes odpiram novo temo na blogu, v kateri želim z vami deliti malce dražje produkte, za katere je po mojem mnenju vredno odšteti nekaj evrov več. Verjamem, da vsem vsi izdelki niso enako všeč, vendar sem sama s spodaj omenjenimi sladkorčki izjemno zadovoljna in sem jim kljub višji ceni zvesta.
Nelipot deodorantna krema Basic
Nikoli nisem marala deodorantov v kremni ali roll-on varianti (redno kupujem le deodorante v ''spreju''), dokler nekega dne za darilo nisem prejela Nelipot deodorante kreme. Sprva sem bila zelo skeptična, saj takih produktov zaradi počasne vpojnosti in sledov, ki jo pustijo na oblačih, ne maram. Vseeno sem se odločila, da deodorantu dam priložnost, saj sem slišala ogromno pohval na račun njega. Tekstura: Deodoranta krema ima kompaktnejšo, masleno teksturo. Sprva dobiš občutek, da bo nanos zaradi bolj kompaktne teksture težak, vendar ko izdelek naneseš na blazinico prsta (najboljše z dodano spatulo, ki je mimogrede iz biorazgradljive plastike), se krema pod toploto prstov lepo zmehča in postane dobro mazljiva. Tako kremo brez težav s prsti nanesem na področje pazduh. Je pa potrebno nanesti res majhno količino, drugače traja dlje časa, da se izdelek vpije v kožo (sama nanesem za velikost graha kreme). Ko torej kremo nanesem na pazduhe, jo lepo vmasiram v kožo, počakam nekaj minutk (vmes opravim ostale jutranje ''obveznosti''), nato se oblečem in potem nimam nobenih težav z madeži. 
Najprej me je krema navdušila zaradi teksture, ki je prijetna in lepo mazljiva. Všeč mi, je da je nežna do kože in jo rahlo tudi vlaži (zaradi kokosovega olja), kar je odlično, saj znajo nekateri ''agresivnih'' deodoranti razdražiti in izsušiti kožo pod pazduhami. Kljub vlažilni teksturi, pa nisem opazila, da bi mi zaradi tega povzročala kakršnekoli ''mozoljčke'' pod pazduhami. Čeprav gre za naraven deodorant (ne vsebuje aluminijevih soli), krema odlično opravi svojo nalogo in prepreči potenje ter neprijeten vonj. Ob koncu dneva sem še vedno sveža in brez madežev pod pazduhami, čeprav moram poudariti, da se tudi sicer ne potim kaj dosti. Zelo mi je všeč nežen in nevsiljiv vonj po sladkem kokosu, ki se sicer po nekaj urah razdiši. Deodorant torej zadovolji vse moje potrebe in kar me je najbolj všeč je to, da je slovenski, naraven in obenem še neškodljiv za telo. Pohvalila ga je tudi moja prijateljica, ki je tole deodorantno kremo uporabila celo na svoj poročni dan lani in se kljub najhujši vročini, stresu in ''miganju'' ni potila. Izdelek je sicer dražji od drogerijskih deodorantov, a je zame vseeno vreden svoje cene, saj je učinkovit, se počasi porablja, pa še neškodljiv za telo je. Cena: 11,99€ / 55g. Nakup je možen tukaj, imajo tudi druge vonje.

The Body Shop masla za telo
Popularna masla za telo z hranljivo in edinstveno teksturo, so ''zasvojila'' tudi mene. Odkar sem preizkusila TBS masla za telo, dejansko nobena druga negovalna krema za telo ne zadovolji mojih potreb v tolikšni meri. Sedaj mi je večina kremnih ali maslenih zadev precej povprečnih. Njihova masla za telo imajo torej kompaktno, masleno teksturo, ki se v stiku s kožo nežno zmehča in je zato lepo mazljiva. Koža je po nanosu zelo mehka in gladka, na njej pa nekaj časa ostane še hranljiv, masleni sloj. Zaradi tega je maslo res odlično za zelo suho in občutljivo kožo. Meni je najbolj všeč za uporabo na stopalih, saj imam tam ekstra suho kožo, to maslo pa je edino, ki mi jo zmehča in nahrani. The Body Shop masla so zame vredne svoje cene, saj do sedaj še nisem našla bolj hranljivih masel za telo, poleg tega pa imajo še odlične vonje, ki kožo res prijetno odišavijo, vonj pa je zaznaven še naslednje jutro. Trenutno je moj najljubši vonj Mango, ki diši po pristnem, sveže utrganem mangu - vonj je saden, rahlo sladek in sočen. 
Naj omenim še, da je poraba masla zaradi bogate hranljive teksture zelo majhna (za en nanos je dovolj že majhna količina masla), zato imam eno manjšo posodico za kar dolgo časa in nazadnje izdelek sploh ni tako drag, kot se zdi na prvi pogled. Cena: 6,90€ /50ml; 17,50€ / 250ml. Nakup je možen tukaj.
Njihovim maslom za telo sem nekaj besed namenila že tukaj.

Just intimno milo
Izdelek, ki je zame eno od novejših odkritij, saj imam šele prvo plastenko (ki je žal že čisto pri koncu), a ker me je tako navdušil, že vem, da bom nakup zagotovo kmalu ponovila. Gre za Just intimno milo, o katerem sem že prej slišala veliko pohval in ker imam bolj občutljivo sluznico ter mi zelo malo intimnih mil popolnoma ustreza, sem se odločila, da ga tudi sama, kljub višji ceni, kupim. Milo ima tekočo, gel strukturo, ki se v stiku lepo speni in pretvori v ''mlečno emulzijo''. Ponavadi uporabim dve manjši kapljici, ki sta za eno čiščenje čisto dovolj. Milo intimne predele zelo nežno, a učinkovito očisti, brez izsušenosti. Po uporabi je občutek vedno zelo prijeten in ''svež''. Opazila sem, da mi na daljši rok pomaga tudi pri vnetjih, saj jih zadnje čase sploh več nimam, v preteklosti pa sem jih imela (milo imam približno od novembra lani). Tudi takrat, ko sem imela vnetja (sem šele začela z uporabo Just mila), so le-ta izginila hitreje, prav tako me v času vnetij sluznica po uporabi mila ni čisto nič pekla (kar se mi je dogajalo z enim drugim milom - več o tistem milu kmalu v objavi Izdelki, ki so me razočarali). Zame je to najboljše intimno milo, ki sem ga kadarkoli uporabljala in kljub malo višji ceni, ga ne nameravam zamenjati za drugo (cenejše milo). Milo mi gre h koncu, sem ga imela več kot pol leta in to redne uporabe, zato lahko z gotovostjo trdim, da se porablja zelo počasi. Edina slabost je, da se ga ne da kupiti v trgovini, temveč gre za neke vrste kataloško prodajo, oziroma prodajo preko zastopnikov, kar zna biti malce zamudno. Cena: 20€ / 250ml.

Nuxe svilnato olje za telo Citronka
Naslednje je moj najljubši poleti produkt za nego telesa. Gre za produkt francoske znamke Nuxe, ki slovi predvsem po fantastičnem suhem olju Huile Prodigiuse. Tudi meni je to olje odlično, prav tako ista verzija z bleščicami Huile Prodigiuse OR za poletje (o njem sem napisala posebno oceno TUKAJ), pa vendar mi je njihovo novejše svilnato olje za telo s Citronko (iz leta 2016) še malenkost ljubše in v poletni mesecih izredno rada posegam po njem. Izredno ljuba mi je že sama embalaža, ki ima doziranje na pršilko, kar je izredno priročno, saj omogoča lepši nanos, pa še bolj primerno je za potovanja. Je pa tekstura olja tista glavna ''wau'' lastnost, ki me je čisto prevzela. Olje se lepo razprši in zlahka razmaže po telesu. Čeprav gre za olje, pa le-to ni mastno, niti težko, temveč je tekstura precej lahka, žametna na dotik. Ko olje razmažem po telesu, le-to na koži ne pusti mastnega filma, temveč je otip na koži, kot že ime olja pove, svilnat, koža pa je zaradi svilnatega sijaja polepšana (dobi zdrav lesk). Koža postane mehka, gladka in ravno prav navlažena. Za poletje je to olje idealno, za pozimi pa je definitivno premalo vlažilno. Tudi vonj je zelo poleten in ''njami'' - diši zelo gurmansko, spominja na pecivo z dodatkom nastrgane limonine lupinice. Vonj je rahlo sladkoben, a še vedno svež in citrusen. Edina slabost olja je, da se hitro porablja in da je na voljo le v 100ml embalaži. Cena: 17,50€ / 100ml. Nakup je možen tukaj.

L'Occitane olje za prhanje Mandelj
Za konec pa še en kulten produkt, za katerega verjamem, da ga pozna vsaka ljubiteljica negovalne kozmetike. Gre za verjetno najbolj prodajan in popularen izdelek francoske znamke L'Occitane. Izdelek prihaja torej iz njihove mandljeve linije, ki je moja najljubša linija od L'Occitane, saj izjemno dobro diši. Vonj je sladkoben, topel, bolj zimski in ''oreškast''. Olje za prhanje je zelo popularno, predvsem zaradi svoje edinstvene teksture, ki je navdušila tudi mene. Kot že ime pove, ima izdelek oljnato teksturo, ki pa se v stiku z vodo spremeni v bogato peno, ki lepo očisti telo, obenem pa dobro navlaži kožo in jo naredi res mehko na dotik. Tako suho kožo neguje že med samim tuširanjem. Sama tako po tuširanju niti ne rabim kreme za telo; izjemoma na stopalih, ki so vedno zelo suha. Zaradi svoje negovalne in nežne formule, je olje primerno tudi za britje, saj lepo zmehča kožo in je ne iritira. Olje je zame kot luksuz v steklenički in tuširanje z njim je res užitek. Resda ni poceni, a zaradi posebnega sladkastega vonja in edinstvene bogate, vlažilne teksture, ga rada kupim. Ponavadi ga uporabljam le za ''posebne priložnosti'', po napornem dnevu ali ko je moja koža potrebna več nege, zato imam eno veliko plastenko za kar nekaj časa. Za svojo rojstni dan lani sem si končno privoščila 250ml embalažo (prej sem imela potovalne velikosti), od takrat pa kupujem le še olje v ekološki embalaži, ki se bolj splača, saj za 27,50€ dobiš enkrat večjo količino izdelka. Cena: 18,80€ / 250ml.
Nakup je možen tukaj.


Kateri dražji produkti pa se vam zdijo vredni nakupa?


You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3