Best of 2014: Hair Products

sreda, januar 14, 2015

Živjo! :)

V prihodnjih dneh bodo na vrsti objave (malo pozno, pa vseeno), ki sem vam jih obljubila že na začetku meseca, torej serija objav Najboljši lepotni nakupi/odkritja leta 2014. Po mnenju bralk na FB strani, bom naredila za vsako 'področje' ločeno objavo. Danes začenjam pri negi las. :)
Izdelkov sicer ni ogromno, saj je moja rutina precej enostavna (imam tanke lase, ki hitro postanejo 'preobteženi'), vendar so to izdelki, ki so me v preteklem letu res najbolj prepričali. :)
Ulala/detangler krtača za lase
Ne vem, kako sem lahko živela brez te krtače! Moji lasje so na splošno zelo krhki in se radi vozlajo. Veliko krtač in glavnikov me zelo 'cuka' in res si težko počešem lase, ne da bi 'zlomila' kakšen las. Ta krtača mi je česanje in trpljenje močno olajšala, saj si lahko lase brez problema razčesem, tudi če so kje zavozlani. Poleg tega so lasje sijoči in zdravi. Sicer česanje mokrih las ni preveč priporočljivo, vendar se s tole krtačo tudi to da. 

Acure Moroccan Argan Stem Cell+Argan Oil šampon
Prvo, kar me je prevzelo je vonj - sladek, po marcipanu. Lase naredi res mehke, gladke in že na prvi pogled zdrave. Seveda se to z redno uporabo še izboljša. Velik plus je seveda tudi, da vsebuje naravne sestavine. Poleg tega je namenjen barvanim lasem, saj ne izpira barve. Edina slabost je, da se ga ne dobi pri nas. Zahvala gre Jani, ki mi ga je priporočila in naročila na iHerb. :))

Batiste Blush suh šampon
Za Batiste suhe šampone sem slišala ogromno pohval. In tako sem na morju na Hrvaškem tudi sama morala enega kupit. In res je v primerjavi z ostalimi suhimi šamponi neprimerljivo boljši - ima prijetnejši vonj, ki toliko ne sili na kašelj, lepo se razčeše in ne pusti sledi. Želim preizkusit še druge vonje, še posebej verzijo za temnejše lase, ki sem jo želela kupit takrat na morju, a je zmanjkala.

Moj daleč najljubši šampon! Prejela sem ga od podjetja L'oreal Professionnel, vendar si res nisem mislila, da mi bo tako všeč. Namenjen je mastnim lasem in ima čistilni učinek. Je zelo želatinast, še nikoli prej nisem preizkusila takšnega šampona. Lase očisti res dobro, poleg tega pa meni prestavi pranje za vsaj 2 dni. Posledično sem ga tudi imela za kar nekaj časa. Ima vonj po sivki, ki bi lahko bila komu moteča, ampak meni je OK. Kot (mogoče) lahko vidite na sliki, je embalaža že prazna, ampak definitivno ga (spet) kupim! 

Zelo dišeč balzam za lase, ki je namenjen poškodovanim lasem. Moje lase lepo nahrani, obenem pa jih že med nanosom naredi mehke in gladke, prav tako prepreči vozlanje las. Ob redni uporabi so lasje veliko manj poškodovani oz. lomljivi. Sama ga najraje uporabljam v kombinaciji z zgornjim šamponom, vendar sem opazila, da se odlično obnese s katerim koli šamponom.

Dove Nourishing Oil Care 1-minutni tretma
Tudi tale izdelek je eden izmed tistih biserov, ki sem jih odkrila v letu 2014. In sicer me je prepričala Tatjanina navdušenost nad tem balzamom. Torej, gre za res poseben balzam. Namreč, je precej goste teksture (ne spomnim se nobenega drugega balzama, ki bi bil tako gost), poleg tega pa lepo diši. Mene je navdušil že med umivanjem las, saj so bili lasje zelo mehki, kasneje pa sem opazila tudi, da je balzam lase lepo nahranil in jih naredil bolj sijoče. Ob redni uporabi so moji lasje veliko bolj zdravi in konice manj uničene. 

Cien Repair balzam - with Fortifying Keratin
Vse večje ljubiteljice kozmetike ste verjetno že opazile, da ima Lidl kaj zanimivih negovalnih izdelkov. Jaz sem med njimi najprej opazila tale balzam za lase. Glede na to, da je cena nizka (okoli 2€), bi rekla, da je balzam res dober. Lase naredi zelo mehke in sijoče. Če nimate preveč zahtevnih las, bodo s pomočjo tega balzama lasje res lepi in zdravi. V nasprotnem primeru priporočam še kakšno olje za lase. 

Gliss Kur 6 Miracles Oil Essence olje
Moje najljubše olje za lase! Sicer vmes uporabljam tudi nekatere druge, ampak zaenkrat nobeno ne prekosi tega. Včasih nisem preveč marala olj, saj sem vedno mislila, da vse potrebujejo ogromno časa, da se vpijejo. No, pri tem olju, teh težav definitivno nimam. Nanašam ga na vlažne ali suhe lase in olje se vedno zelo hitro vpije, vendar pa kljub temu pusti krasen učinek na laseh - le-ti so sijoči, konice pa nahranjene. Olje ima prijeten sadno sladek vonj, ki se na lase obdrži kar nekaj časa. 

Gliss Kur Liquid Silk Anti-Frizz serum oz. silikonske kapljice
Še boljše od Gliss olja, pa so mi tale kapljice za lase. Neizmerno všeč mi je njihova tekstura - so zelo goste in tako je dovolj že en sam potisk za konice. Te kapljice res nenormalno dobro nahranijo konice, zato jih uporabljam le občasno, še posebej takrat, ko se moji lasje vozlajo. Poleg tega, da nahranijo konice, namreč tudi zgladijo laske ter jih naredijo svilnato mehke. Res pa je, da potrebujejo nekaj časa, da se vpijejo.

Gliss Kur Ultimate Repair with Liquid Keratin Complex sprej za razčesavanje
Vem, da bo tole zvenelo neverjetno, ampak nikoli prej nisem uporabljala sprejev za razčesavanje las. Vendar me je enkrat lani 'zadelo', da moram nujno preizkusiti kakšnega, glede na to, da imam včasih obupno zavozlane lase. Seveda sem se po številnih ocenah slovenskih blogerk odločila za Gliss znamko, ki je že tako super in cenovno ugodna. Zaenkrat imam verzijo za poškodovane lase, ki res lepo razvozla moje lase in tako je razčesavanje veliko lažje. Poleg tega se sprej porablja zelo počasi.

UniqOne All in One kokosov sprej
Tale sprej sem kupila poleti za morje, saj naj bi zaščitil lase pred UV žarki. Ima tudi veliko drugih lastnosti - lažje razčesavanje, manj poškodovani lasje, lesk, gladkost, itd. Sprva sem si želela rdečo verzijo, vendar ker obožujem kokos in sploh poleti ne morem brez njega, sem se odločila za to verzijo (sem pa zraven prejela mini verzijo rdečega spreja). Skratka, sprej zelo odgovarja mojim lasem, sploh na morju mi je barva (rdeča!) na konicah minimalno zbledela, prav tako pa je slana voda minimalno uničila moje konice+lasje so se res zlahka razčesali. Trenutno sicer posežem bolj po rdeči verzijo, a mi je zaradi vonja ta bela verzija še vedno ljubša, sploh kadar se mi zatoži po poletju.

Got2b Volumania Volumazing pena za lase
Tole peno za lase sem sicer odkrila in začela uporabljati šele decembra, ampak je mojo novo najljubše odkritje za lase. Moram se še enkrat zahvaliti Mateji za priporočilo (ne vem, kaj bi jaz brez teh super punc! :) ), ko sem nujno rabila dobro peno, ki ne bi zlepila mojih las. Namreč, pred pribl. enim mesecem sem si malce spremenila frizuro oz. jo skrajšala, zato po novem tu in tam rada uporabim peno za malce volumna. Pena, ki sem jo imela prej mi je namreč lase precej zlepila in tako ni bilo nič iz volumna. Tale je res odlična - ne zlepi las, da super volumen tudi mojim tankim lasem, diši po malinah pa še zanimivo doziranje ima, v obliki spreja! :)


Kateri izdelki za lase pa so vaši najljubši? 
Imate priporočilo za še kakšen izdelek, namenjen tankim lasem, brez volumna in ki se hitro zmastijo? :)



S.

You Might Also Like

16 komentarji

  1. Tale krtača je tudi meni rešila lase :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je super. :) +Verjetno deluje podobno, kot original Tangler Teezer, ki sem ga sprva želela. :D

      Izbriši
  2. Jaz tudi obožujem Acure balzam za lase. Res odličen naraven izdelek za suhe in barvane lase:). Samo nad vonjem nisem preveč navdušena - premočan za moj okus. Ulala krtača mi je všeč. Jaz imam Tangle Teezer ampak včasih si želim, da bi imel držalo:).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je močen, ampak meni je všeč, ker je sladkast. Če bi pa bil kak drug močen vonj, bi pa me najbrž odbilo. Sicer pa je res super izdelek. :)) Ja, ravno ta razlika med krtačama je mene prepričala, da sem se raje odločila za Ulala. :)

      Izbriši
  3. Nice! need to try some of these :)

    http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Kot prvo super post:)
    Kot drugo tudi meni krtača za lase rešuje moje laske:) in je super:)
    In kot tretjo tole olje Gliss Kur 6 Miracles Oil Essence pa moram nabavit..ker ševedno iščem olje,ki bi mi bilo res super. Si me čist prepričala v nakup:) Ker s tem,ki ga imam sedaj nisem najbolj navdušena:):):)
    sem ga na tej povezavi opisala: http://candylovestreet.blogspot.com/2014/10/on-test.html
    Hvala za objavico:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. :P
      Olje je res super, pa še ni pretirano drago. Je pa res, da meni itak večina izdelkov od Gliss odgovarja. :P
      Drugače pa se jaz poskušam izogibati Schaumi, ker sta me že dva šampona zeloo razočarala. :/
      In malenkost. :))

      Izbriši
  5. super objava..hvala:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Me veseli, da ti je pena všeč :) Meni je krasna predvsem za takrat ko hočem dosečt malo več volumna in ko želim da kodri ostanejo kakšen dan dlje. Pa enako Ulala krtačo imava, s tem da sem jaz šele kasneje ugotovila, da obstaja tudi roza :D Bi pa tako rada imela Tangle Teezer compact. Ga ima sestrična in je tako praktičen :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, meni je tudi super za volumen, pa da ni toliko lepljiva, ker meni hitro kak izdelek obteži lase+jih zmasti.
      Ej, veš da jaz tudi! :D Dosti raje bi imela roza, ampak nisem prej vedela. :)
      Mene pa odkar imam Ulala, tile TT več ne pritegnejo, čeprav imajo ene tako lep vzorec. :)

      Izbriši
  7. Jooj jaz sem pa bla tak razočarana nad Got2b Volumania Volumazing peno :/ prvi dan ful fajni volumen, rahlo zlepljeni lasje.. naslednji dan sem pa mela prav po pramenih zlepljene, da sem bla prav šokirana .. in nisem mogla nič z njimi, samo ven počesati :/ mogoče bi ji mogla dati še eno priložnost, čeprav... ne vem res me je razočarala :S

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zgleda, da je res zelo odvisno od tipa las. Meni pa se to dogaja pri večini drugih pen. :/ Ja, včasih te mogoče kakšen izdelek na prvi vtis razočara, kasneje pa ugotoviš, da je čisto fajn; ali obratno. :)

      Izbriši
  8. Super objava! :) Se ti pridružujem, mam sama enake probleme - redki lasi, povrhu pa so vredu samo en dan, naslednji dan so že mastni. Me pa zanima ta krtača, ki si jo objavla. Kje si jo kupila? Večina je zagovornikov takšnih krtač, sama sem bila do zdaj razočarana, ker so mi takšne krtače res zlomile dosti lasov, povrhu pa, ker imam redke, je na koncu zgledalo, kot da jih imam 30% manj :/ bi pa še vprašala, kje si to peno za lase kupila? :) da sprobam :)

    OdgovoriIzbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3