Review: La Roche Posay Hydreane Legere Cream

petek, marec 27, 2015

Živjo, punce! :)

Spet se vračam z oceno izdelka za nego obraza. Tokrat je tu moje mnenje o vlažilni kremi za občutljivo kožo, znamke La Roche Posay. Sama imam precej občutljivo in problematično kožo, zato sem pri kremah za obraz pogosto precej izbirčna. Že nekaj časa nazaj sem porabila meni zelo ljubo kremo za obraz od GreenLine in nato sem nemudoma začela s preizkušanjem Hydreane Legere kreme za obraz, ki sem jo prejela v giveawayu blogerke Aide - hvala! <3
Embalaža: Krema se nahaja v klasični plastični tubici s pokrovčkom na 'klik'. Sama imam takšne embalaže najraje, saj so bolj priročne in higienske, v primerjavi z lončki, kjer moraš izdelek pobirati ven s prsti. Embalaža vsebuje 40 ml.

Moje mnenje o izdelku: Prvo, kar me je pri kremi prepričalo je nežen in nevsiljiv vonj. Predvidevam, da ima krema (deloma) vonj tudi po termalni vodi LRP, ki jo vsebuje. Vonj je skratka neopazen in se na koži kasneje več ne vonja. 
Krema po teksturi ni preveč redka in ni pregosta oz. mastna. Opazila sem, da je bolj vlažilna od npr. GreenLine-ove, vendar vseeno ne preveč za mojo mastno kožo. Za mojo kožo je dovolj že velikost graha ali največ dva (odvisno od potreb kože). V tem času je namreč tudi moja koža na nekaterih predelih močno izsušena, zato včasih potrebujem količino v velikosti dveh grahov. 
Krema se lepo maže, vendar jo je potrebno malce vmasirati, da se boljše vpije. Krema se lepo vpije v kožo in jo naredi zelo mehko, gladko in nahranjeno. Na koži pusti deloma mat finiš, deloma pa tak zdrav sijaj - ''glow'', ki pa ne izgleda preveč sijočo ali pa mastno (ne kot pri mastni koži). Moja koža je po uporabi te kreme res lepo nahranjena, vendar ni mastna. To me je res presenetilo, saj sem glede na prvi vtis, ko sem kremo dozirala, pričakovala, da bo krema pretežka za moj masten tip kože. Lahko tudi potrdim, da je res namenjena občutljivi koži, saj moje precej občutljive kože ni niti malo razdražila. Prav tako nisem opazila nobenih dodatnih mozoljčkov z uporabo te kreme.
Meni se zdi tale krema tudi odlična podlaga za ličila oz. puder, saj lepo nahrani suhe predele, ki mi jih ponavadi puder izpostavi. Sicer imam sama precej mastno kožo, ampak pri nanosu pudra se mi v spomladanskih in zimskih mesecih ''čudežno'' pojavljajo suhi predeli na čelu in ob nosu, zaradi katerih puder na meni izgleda obupno. Vendar pa mi je LRP krema te težave  odpravila. Moram pa poudariti še, da se mi včasih z uporabo te kreme koža na obrazu malo hitreje začne svetit, vendar to težavo odpravim s ponovnim nanosom matirnega pudra. Vsekakor mi je boljše, da lahko puder nanesem na nahranjeno kožo (brez suhih predelov) in čez nekaj ur odpravim sijaj z matirnim pudrom, kot pa da imam pri pudru težave s suhimi luskicami. Zato mi je krema res super uporabo pred tekočo podlago.
Kljub temu, da krema mojega obraza ne zmasti, je čez poletje ne bom uporabljala, saj mi je takrat veliko boljša krema od GreenLine, ker je bolj lahka. Bo pa krema spet odlična za jesenske in zimske mesece, ko bo moji koži primanjkovalo več vlage in bom imela težave s suhimi luskami pri pudru.

Kremo priporočam vsem, ki imate občutljivo kožo in zato težko najdete primerno kremo za vas. Super je tudi za masten tipsaj bo krema vaši koži dala dovolj potrebne vlage, vendar pa je ne bo zmastila. Vseeno pa bi jo za slednji tip bolj priporočala v spomladanskih, jesenskih in zimskih mesecih.
Za suho kožo pa obstaja še bolj hranilna verzija - Hydreane Riche.

Sestavine: Lahko si jih pogledate tukaj.
Cena: Okoli 14€ v bolje založenih lekarnah.

Ste že preizkusile tole kremo ali kakšen drug La Roche Posay izdelek? :)



S.

You Might Also Like

11 komentarji

  1. Se strinjam, res je super krema. Čeprav, jaz sem svojo v treh mesecih porabila. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz bom jo verjetno imela dalj časa, ker jo rabim res minimalno za celoten obraz. :)

      Izbriši
    2. Taya za 3 mesece si jo imela? Jaz sem jo ob vsakodnevni uporabi porabila v enem mesecu. Pa sem potem kupila se eno, pa isto. V dobrem mesecu mi je zmanjka. Pa si jo isto nanesem dokaj malo.
      Meni je super krema, prijetna. Ampak me to da gre tako brzinsko po nje prevec moti. Zdaj sem si Melvitino narocila. Jo bom pa se definitivno kdaj kupila, ko bom v dvomih :)
      Sandra katero od Green Line pa imas?

      Izbriši
    3. Imela sem tole: http://keepcalmandwearlipstick17.blogspot.com/2014/07/review-green-line-hydromineral-light.html in mi je bila noro všeč, pa še za dolgo časa sem jo imela. :) Jo definitivno spet poleti kupim. :)

      Izbriši
    4. Ooo super, jaz imam tisto za zelo suho kožo, pa mi je všeč, ampak mam raje kakšne lahke kreme. Pa na sumu jo imam, da je kriva za par mozoljčkov. :)

      Izbriši
  2. Meni zelo ustrezajo njihovi izdelki, kremo za roke uporabljam skos.Mi je pa res zelo dober rezultat na koži pustila krema za obraz Toleriane ultra, ki ne vsebuje alkohola in ne izsuši kože in sem bila zelo zadovoljna. Ko pa sem imela ekstremno suho kožo je bil pravi balzam Nutritic intense riche, zelo bogata ampak moja koža jo je cež čas v celoti vsrkala vase. So pa drage kreme, sama sem imela kar srečo, da sem nekaj časa živela kar od testerjev:):):)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res imajo odlične stvari. Jaz sem do zdaj preizkusila njihov čistilni gel in Effalcar Duo/Duo + in so bli super. :)
      Kreme pa so res malce dražje, ampak vredne svoje cene. :D

      Izbriši
  3. Po opisu sodeč je zelo podobna rich verziji:). Meni je res všeč ta tubica in prav tako dejstvo, da je odlična za mojo občutljivo kožo. Bom to lažjo verzijo morala kupiti za poletje:).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zgleda res podobna tvoji verziji. :) Meni je tudi fajn, da ustreza občutljivi koži, kar je kar redkost pri drugih kremah.

      Izbriši
  4. Trenutno imam doma par testerjev La Roche Posay krem, saj se odločam za nakup ene izmed njih ;) Tudi tale je med njimi, in mislim, da mi najbolj ustreza. Je res fino, da mi ne zmasti obraza, pa koža se mi ne lušči po uporabi ;)
    xoxo, Nyx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Testerji res prav pridejo, ko se odločaš za nakup kakšne kreme. Jaz bi z veseljem preizkusila še kakšno njihovo kremo. :)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3