Review*: Farmona Hand Creams

petek, maj 29, 2015

Zdravo, dekleta! :)

Tokrat bom ocenila dve kremici za roke, ki sem ju prejela od podjetja Farmona. Sama z rokami sicer nimam večjih težav (vnetja, zelo suha koža), vendar sem se ju res razveselila, saj rada uporabljam kreme za roke. 
Prejela sem dve različni kremi za roke - kremo s kokosom in banano ter obnovitveno kremo za roke in nohte; obe v manjših velikostih, 30 ml.
Krema za roke in nohte Sweet Secret s kokosom in banano
Moja najljubša krema izmed obeh. Kar me je prvo prepričalo je bil vonj, ki je prijetno sladek, po sladki banani. Čeprav krema vsebuje tudi kokosovo olje, se vonj kokosa ravno ne zaznava, kar me začuda ni zmotilo (obožujem vonj kokosa). Mene vonj te kreme najbolj spominja na čokoladne penaste bananice, ki jih občasno rada jem. :P Skratka vonj je prijeten, za moje pojme ni vsiljiv in kar kliče po poletju (tudi zaradi lepe, svetle embalaže). Krema za roke je bele barve in ima lahko teksturo. Roke sicer vlaži, vendar ne morem reči, da je extra vlažilna. Zaradi lahke teksture se mi zdi bolj primerna za spomladanske in poletne mesece, saj je ravno prav vlažilna in ni mastna. Sama jo hranim ravno za tople poletne dneve, saj bo zaradi teksture in vonja resnično nujna. :P V roke se vpije precej hitro, pusti pa mehak in prijeten občutek - roke so pomirjene. 
Cena: 8,90€ /100ml.
Na voljo so tudi drugi vonji: mandelj, vanilija.
Dermatološka krema za regeneracijo rok in nohtov Nivelazione
Ta krema ima bolj nežen vonj, v primerjavi z zgornjo kremico. Je bolj cvetličen in malce dermatološki. V opisu piše, da krema na rokah pusti nevidno zaščitno plast. Zaradi tega sem pričakovala, da bo krema bolj vlažilna, vendar sem se motila. Sicer roke res lepo navlaži, vendar sem pričakovala, da bo bolj goste teksture. Krema je bele barve, v roke se vpije hitro, na njih pa resnično pusti zaščitno plast, ki pa ni moteča, temveč naredi roke res zelo mehke. Jaz osebno jo najraje uporabljam zvečer, pred spanjem, saj se zjutraj zbudim z zelo mehkimi in negovanimi rokami (nimam težav s suho kožo). Bi pa bila primerna tudi za čez dan, saj naj bi roke zaščitila pred negativnim vplivi iz okolja in pomirila vnetja. Tudi ta se mi zdi najbolj primerna za spomladanske mesece, saj ni mastna, kljub temu pa roke neguje.
Cena: 8,90€ / 100ml.
Na voljo so tudi druge verzije: SOS krema za razdraženo kožo rok, serum za obnovo kože, maska in krema v enem za intenzivno vlaženje rok.
Če bi se morala odločiti, katera mi je najljubša, bi izbrala kremo s kokosom in banano, ki me prepriča že zaradi sladkega in okusnega vonja. :P Se pa mi zdi malo bolj vlažilna od tiste dermatološke, roke so bolj mehke, zato jo najraje uporabljam. Seveda pa mi je všeč tudi dermatološka krema, saj mi je ta efekt (nevidna plast - rokavice), ki ga pusti na koži res zanimiv in jo rada uporabljam zvečer, pred spanjem. Tistim, ki obožujejo sladke vonje in imajo rade vlažilne, a lahke kreme, bi priporočala kremo s kokosom in banano. Dermatološko kremo pa bi priporočila tistim, ki imate težave z vnetji in ki želite roke dobro zavarovati pred negativnim vplivi okolja. 
Hvala podjetju za poslane izdelke. :)


Katero kremo za roke pa ve uporabljate? Ste že preizkusile katero do teh dveh kremic ali kakšen drug izdelek znamke Farmona?



S.

*Izdelka sta mi bila poslana v oceno, napisano pa je izključno moje osebno mnenje, ki je iskreno!

You Might Also Like

5 komentarji

  1. Tista kokos banana se sliši fuuuul njama ;) Kreme za roke naravnost obožujem in imam ogromno zbirko (tako da sem si trenutno prepovedala nove kupovat, dokler vsaj nekaj starih ne porabim). Ampak ko bom spet lahko, tale z banano definitivno pride v ožji krog ;)
    Xoxo, Nyx

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz sem preizkušala njihovo čokoladno in pa pina colada maslo za telo,mmmmm.
    Bi pa z veseljem preizkusila tole kremico za roke s kokosom in banano. Vse kjer je zraven vsaj malo kokosa meni NORO diši. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Teh kremic še nisem preizkusila, se pa sliši vredno nakupa! Sama imam sicer problem, da se hitro naveličam vonjav in mi premočni vonji hitro začnejo "smrdeti", zato imam (v večini) vedno druge kremice, balzame in tuš gele. Trenutno imam 3 kreme za roke, dve od Balea ena z vonjem kamilic, druga pa z vonjem pitaje in kokosovega mleka (prav tako obožujem kokos) tretja je pa moja stalnica Garnier Intensive Care Reparing :)

    xoxox

    OdgovoriIzbriši
  4. O teh dveh kremicah sem prebrala res že veliko pohval. Sama bi sicer preizkusila to dermatološko, Nivelazione, ampak sem si ravno prejšnji teden v L'Occitane kupila novo kremico, ker sem prejšnje njihove že porabila :) Drugače pa večinoma uporabljam Balea, L'Occitane in Garnier kremice :) So mi super. Ampak čisto odvisno od vsakega tipa kože :)

    OdgovoriIzbriši
  5. uuu lušne kremce! Sama sicer najraje uporabljam kremo za roke od afrodite. tisto roza z vonju po grozdju. Mislim da so že vsi preboleli to kremo in že našli kaj bolšega, novejšega na trgu jaz pa še vseeno ostajam zvesta afroditini kremci ahah
    http://foreverevereveryoung.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3