Empties #4

sreda, junij 17, 2015

Živjo, punce! :)

Od moje zadnje objave o porabljenih izdelkih je minilo že zelo dolgo, zato se je nabralo veliko praznih embalaž. Vedno imam v 'načrtu', da prej objavim objavo o porabljenih izdelkih, ker drugače se nabere preveč embalaž, ki mi zavzemajo prostor, a me nikoli ne izuči. :P V prihodnje bom poskušala takšne objave objavljati bolj sproti. 
Naj samo še omenim, da po novem v teh objavah več ne bo porabljenih ličil, ker jih bom objavljala v posebnih 'Makeup empties post-ih', tako sem se odločila ravno zaradi mojega izziva, saj bo tako bolj viden moj 'napredek' oz. rezultati izziva. :)


Green Line micelarna vodica za čiščenje obraza: Tale micelarna vodica je bila res prijetno presenečenje. Ima prijeten cvetlični vonj, po rožni vodi pomarančnih cvetov. Lepo odstrani ličila, mojih oči pa niti malo ne razdraži ali jih izsuši. Edino ni mi bila preveč všeč za obraz, saj je pustila malce lepljiv film, včasih pa sem občutila tudi malce 'vročine' na obrazu - verjetno zato, ker imam precej občutljivo kožo. Ocena tukaj.
Ponovni nakup: Verjetno ne.

Garnier micelarna vodica za čiščenje obraza: Ta izdelek je stalnica pri meni in od vseh sprobanih micelarnih vodic - moja najljubša. Najpomembnejše pri njej mi je, da ne naredi mojih oči pekočih. Zlahka odstrani ličila in ni potrebno nobeno 'mučenje', nežno podrgnem le, ko ostanejo samo še ostanki od maskare. Podrobnejša ocena tukaj.
Ponovni nakup: Definitivno!

Garnier osvežilen odstranjevalec ličil za oči: Odstranjevalec, ki sem ga vedno uporabljala, preden so k nam v drogerije prišle micelarne vodice (L'oreal, Garnier) in ta se še je vedno skrival v moji kozmetični omarici. Ličila odlično odstrani, ima prijeten svež vonj po grozdju. Izdelek kožo res osveži, vendar je malce dražil moje oči, sploh ko sem morala malce podrgnit zaradi močnejšega makeupa.
Ponovni nakup: Ne, zdaj uporabljam njihovo micelarno vodico.

Krasna čistilna pena za obraz s sivko: Čistilna pena, ki me je pustila ravnodušno. Je precej vodena, kožo pa sicer očisti, vendar pa izsuši mojo sicer mastno kožo. Ima vonj po sivki, ki je meni osebno prijeten. Sem imela njihov sivkin tonik in mi je bil odličen, zato je bila ta čistilna pena veliko razočaranje. Imam rada bolj bogate, kremaste čistilne pene, ki obraza ne izsušijo, kot npr. tale od MuLondon. Je pa cena tudi kar visoka za čistilno peno.
Ponovni nakup: Ne.

La Roche-Posay Effaclar gel za čiščenje mastne kože: Ta gel sem uporabljala preden sem odkrila tistega od Paula's Choice. Sicer mi je takrat bil res prijeten, sedaj mi ni več tako všeč, saj imam raje bolj kremaste čistilne gele. Ta je torej bolj tekoče, gel teksture, vendar pa se lepo peni in dobro očisti mastno kožo. Mi pa ni preveč všeč vonj, ki je dokaj močan.
Ponovni nakup: Ne, imam pa za porabiti še eno (večjo) embalažo tega gela, ki je tudi že skoraj prazna.

Paula's Choice Clear čistilni gel za čiščenje mastne in problematične kože: To mini verzijo gela sem kupila, ker sem navdušena nad njihovimi kremastim čistilnim gelom za mešano kožo, zato sem želela preizkusiti še tega, ki je namenjen posebej za problematično kožo (očistil naj bi pore, preprečil rdečico, zmanjšal madeže od mozoljev). Žal me ta ni prepričal, saj se mi ne zdi nič posebnega, čeprav je namenjen posebej za takšen tip kože, kot jo imam jaz. Je bolj tekoč, se lepo peni in očisti kožo, vendar pa ne pusti boljšega občutka na koži (v primerjavi z njihovim kremastim čist. gelom) oz. da bi bila koža kaj lepša ali da bi se nepravilnosti pojavljale manj.
Ponovni nakup: Ne, ker mi je njihov kremni čistilni gel boljši in tudi bolj odgovarja moji koži.
Kozmetika Afrodita tonik za obraz Clean Phase za suho kožo: Ta tonik za suho kožo sem kupila po pomoti, saj sem želela preizkusit tistega za mastno kožo. Vseeno pa je tonik dobro opravil svojo nalogo, lepo je navlažil moj obraz in ni puščal nobenih negativnih lastnostih na moji koži. Me pa zelo zanima, kako se bo obnesla verzija za mastno kožo, saj je tudi ta bila prijazna do moje kože.
Ponovni nakup: Ne, še imam enega istega na zalogi in nekaj ostalih. Ob priložnosti poskusim verzijo za mastno kožo.

Lush Eua Roma Water vodica/tonik za obraz: Zelo prijeten tonik za obraz z razpršilom. Kupila sem ga na zimskih razprodajah, bolj za probo, saj nisem veliko pričakovala od njega. Vseeno pa me je prijetno presenetil. Obraz lepo osveži, sploh v vročih dneh, ko sem res zelo uživala v uporabi tega izdelka. Uporabljala sem ga kar namesto običajnega tonika, ali torej kot osvežitev v vročih dneh, kadarkoli čez dan. Ima tudi prijeten vonj, kar je bilo pravo presenečenje glede na to, da vsebuje vrtnično vodo. Največji plus pa je, da mojega občutljivega obraza niti malo ne razdraži, četudi ga bogato pošpricam po obrazu.
Ponovni nakup: Da, v prihodnosti. 

Green Line krema za obraz za mastno in mešano kožo: Moja najljubša dnevna krema za obraz! Ima prijeten vonj po papaji in kožo lepo osveži. Krema je res idealna za mastno in kombinirano kožo, saj vlaži, vendar ne na tisti masten in težek način. Koža je mehka, navlažena, vendar pa osvežena in niti malo mastna. Je idealna za poletne dni, saj ima mat učinek. Sicer bi jo sama z veseljem imela zdaj, ko prihajajo najbolj topli meseci, vendar je moja zaloga krem res prevelika, imam tudi nekaj drugih krem, ki bodo tudi super za poletne dni. Bo pa na mojem seznamu za nakup prihodnjo pomlad oz. poletje. Moja ocena.
Ponovni nakup: Brez dvoma, ampak šele ko zmanjšam svojo zalogo krem za obraz (torej naslednje leto). 

Lush Catastrophe Cosmetic sveža maska za obraz: To masko za obraz sem porabila že konec novembra, vendar sem jo pozabila vključiti v prejšnji empties post (sem jo hranila na posebnem mestu, saj bom posodico vrnila nazaj v njihovo prodajalno). Prijetna maska za obraz, primerna za mastno in problematično kožo. Kožo naredi res mehko in gladko, zmanjša tudi videz nekaterih večjih por. Sama sem jo uporabljala, ko sem imela izbruh mozoljev in se je odlično obnesla. Gre pa za svežo masko, zato jo je potrebno porabiti pribl. v enem mesecu, kar bi mogoče koga zmotilo. Ampak če jo uporabljaš dovolj pogosto, ni težav. Napisala sem tudi oceno.
Ponovni nakup: Morda, ko bom spet imela kakšen večji izbruh. Želim pa preizkusiti še kakšno drugo, npr. tisto Cupcake s kakavom. :) 

Pearl Drops zobna pasta: Sprva mi je bila ta zobna pasta precej všeč, saj mi je malce pobelila zobe, vendar učinek ni bil dolgotrajen oz. sem morala to zobno pasto uporabljati res vsak dan. Zdaj se mi ne zdi več nič posebnega, čeprav je prijetna, ker nima čudnega in pretirano močnega ''okusa'', vendar bom raje poskusila kakšno drugo.
Ponovni nakup: Ne, imam pa še vedno eno na zalogi.
Schwarzkopf Essence Ultimate Mineral Strength šampon za slabe in krhke lase: O tem šamponu imam mešane občutke. Imel je dokaj prijeten vonj, a malo premočan. Meni se zdi po teksturi malo bolj bogat, zato mi je občasno malo obtežil lase, spet drugič pa so bili neverjetno lepi in mehki. Ker imam zelo masten tip las, me je to 'občasno' stanje zmotilo.
Ponovni nakup: Po vsej verjetnosti ne.

L'oreal Professional Pure Resource Expert šampon za normalne do mastne lase: Najboljši šampon, ki sem ga dokaj preizkusila/imela! Odličen je za masten tip las, saj lase res dobro očisti, obenem pa podaljša svežino las, jih naredi res lepe in mehke. Ima vonj po sivki, kar bi morda koga motilo. Je želatinaste teksture, zato ga lahko tudi malce zmešaš z vodo in se lepo speni. Vseeno se mi zdi, da se malo hitreje porablja. Napisala sem tudi oceno, na tej povezavi.
Ponovni nakup: Da.

Dove 1-minutna kura oz. balzam za lase Therapy Oil Care: Obožujem tale balzam za lase! Sicer tu in tam preizkusim tudi kakšnega drugega, ampak vedno najraje posežem po tem, sploh ko hočem imeti še posebno mehke in nahranjene lase. Všeč mi je, da je za razliko od večine drugih balzamov za lase, ta bolj goste in hranilne teksture; vseeno pa mojih mastnih las ne zmasti še dodatno. Podrobna ocena je tukaj.
Ponovni nakup: Vedno (imam zalogo).

Ombia krtača za lase: To krtačo sem imela že zelo dolgo, zato je bil čas, da se poslovim od nje. Sicer je lase lepo razčesala in me ni cukala, vendar zdaj prisegam na Ulala Detangler krtačo, ki je veliko bolj nežna do mojih zavozlanih las in jih tudi naredi lepše, saj se manj lomijo.
Ponovni nakup: Ne.
Marie Colette gel za tuširanje Zuckerpüppchen: Gel za tuširanje s prijetnim sladkim vonjem, vendar ni bil nič posebnega, kar se tiče teksture in vonja. Od teh cenejših mi ljubši Baleini in Aveovi (Müllerjeva znamka).
Ponovni nakup: Ne.

I love...Jagoda&milkshake gel za tuširanje: Precej sladek gel za tuširanje. Za moj okus skoraj malce preveč sladek, zato sem se ga kar hitro naveličala. Ga je pa pomagal porabljati tudi moj fant, tako da ni bilo preveč naporno, haha. :P So pa mi ti veliki geli od I Love...zelo všeč, čeprav vseeno ne razumem tega 'hypa' okrog njih. Niso posebno kremasti, vendar vseeno bolj kot npr. navadni Baleeini, se pa počasi porabljajo, zato jih imaš res za dolgo časa. 
Ponovni nakup: Ja, enkrat v prihodnosti - kakšen drug vonj.

Yves Rocher gel za tuširanje med in organski muesli: Prijeten gel za tuširanje, z posebnim vonjem -  po medu. Meni je bil všeč, ker je bolj sladkast in zato sem ga najraje uporabljala v zimskih mesecih (poleti imam raje sladko-sveže vonje). Lepo se peni in kožo dobro vlaži. Meni je po teksturi res super, ker je koža vseeno malo bolj mehka in navlažena, kot pri drugih cenejših tuš gelih.
Ponovni nakup: Mogoče pozimi.

Chilly intimno milo with Antibacterial: Prijetno antibakterijsko intimno milo, ki pusti zelo svež in čistilen občutek. :) Ima tudi priročno doziranje na pumpico, se lepo peni in se počasi porablja. Vendar sem nekaj mesecev nazaj odkrila, da naj bi vseboval škodljivo snov Triclosan in zato bom raje poskusila kakšno drugo intimno milo, ki tega ne vsebuje, saj ne bi rada tvegala. Kakšna priporočila glede intimnih mil?
Ponovni nakup: Nikakor.

Chilly intimno milo za občutljivo sluznico: Še eno porabljeno Chilly intimno milo. Seveda tudi to vsebuje škodljivo sestavino Triclosan. Lepo penečo milo, dobro očisti, vendar mi je bila antibakterijska verzija veliko bolj všeč. Ta ni bila nič posebnega in je v nobenem primeru več ne bi kupila. 
Ponovni nakup: Ne, ker vsebuje škodljivo sestavino, kar sem omenila že pri zgornjem milu. Imam pa še eno za porabit do konca (sem si naredila zalogo, ko še nisem vedela glede te sestavine). 
Balea deodorant kokos&nektarina: Ta deodorant sem kupila, ker mi je bil gel za tuširanje z istim vonjem zelo všeč. Deodorant je sicer imel prijeten vonj, je preprečeval potenje (čeprav na splošno itak nimam težav s tem), vendar pa je dražil mojo kožo in je bila nekaj minut po nanosu precej pekoča in razdražena.
Ponovni nakup: Ne!

Nivea deodorant Pure&Natural: Nivea deodoranti za telo so moji najljubši. Sama na srečo nimam večjih težav s potenjem, zato so mi ti čisto dovolj. Moje kože ne dražijo, ne puščajo belih sledi, kožo pa ščitijo pred potenjem. Ta verzija je imela prijeten, nežen in naraven vonj.
Ponovni nakup: Da, ko bom spet malo menjavala med vonji. Drugače pa sem že kupila nekaj novih, v drugi verziji.

Nivea deodorant Stress Protect: Čeprav sem redna uporabnica Niveinih deodorantov za telo, pa mi vsi vonji niso všeč. Ta različica se mi ni zdela nič posebnega, čeprav naj bi preprečevala dodatno potenje zaradi stresa; so mi druge verzije ljubše.
Ponovni nakup: Verjetno ne.

Nivea deodorant Fresh Natural: Še en porabljen deodorant od Nivee. :P Ta vonj mi je bil res všeč, saj je zelo svež, nevsiljiv in še posebej primeren za tople dneve. Moje kože ne draži, niti ne pušča belih sledi.
Ponovni nakupDa, ko bom spet menjavala med vonji. Drugače pa sem že kupila nekaj novih, v drugi verziji.
Ebelin odstranjevalec laka za nohte brez acetona: Ta odstranjevalec laka za nohte kupujem že nekaj let, saj je poceni in dobro odstrani lak za nohte. Vendar sem se odločila, da bom poskusila še nekaj drugih odstranjevalcev in sicer tiste z gobico, ki so trenutno zelo popularni.
Ponovni nakup: Zaenkrat ne, ker želim poskusiti tiste z gobico, kjer prst preprosto namočiš v posodico in zavrtiš.

Farmona krema za regeneracijo rok in nohtov Nivelazione: Krema za roke z vlažilno, vendar lahko teksturo. Ima cvetličen vonj, ki je malce dermatološki. Roke sicer navlaži, vendar formula ni zelo vlažilna. Pusti zaščitno plast, ki ni mastna, ta plast pa deluje kot zaščitne rokavice pred negativnimi vplivi okolja. Najraje sem jo uporabljala zvečer, saj sem se zjutraj zbudila z mehkimi in gladkimi rokami. Napisala sem tudi oceno.
Ponovni nakup: Ne, saj lahko tudi v drogerijah dobim dobro kremo za roke po nižji ceni.
+Porabila sem še nekaj gelov za tuširanje iz Baleinih omejenih izdaj, vendar jih nisem vključevala tukaj, ker že dolgo niso več na voljo. :)

V tem času, ko sem napisala tole objavo, sem uspela popolnoma izprazniti še nekaj drugih izdelkov, vendar sem se odločila, da jih objavim v naslednjem delu, ker je ta objava že malo predolga. :P Novi del pride že kmalu, ker bom jih poskušala sedaj objavljati bolj sproti, kar sem omenila že v uvodu. :) Stay tuned!


Ste že preizkusile katerega od teh izdelkov? Kakšno priporočilo za intimno milo morda?



S.

You Might Also Like

11 komentarji

  1. Bravo, vidim da si velik porabila! :) Sem poskusila že obe micelarni vodici, ampak še vedno prisegam na DIY make-up remover, saj me nič ne draži.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, se res trudim, da najprej porabim že odprte izdelke. :) A res? Kako pa narediš svoj makeup remover? Se ne bi branila ''recepta'' oz. postopka. :P

      Izbriši
  2. Glede tega triklosana mislim, da se ni pravih dokazov, da bi naj skodoval, vsaj ko sem nazadnje brala, ker je tudi mene zgrabila panika, saj se imam pravtako 2 mili Chilly na zalogi. Sicer pa tudi v Niveinih deodorantih so aluminijeve soli, ki prav tako skodujejo, tak da na koncu ne bi smeli vec nic uporabljat..jaz niveo sicer se vedno, bom pa poskusila preiti na Biosen, upam da mi bo odgovarjal, ker je malo deodorantov, ki res delujejo na meni. Morda imajo tudi milo za intimno nego..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, saj spet verjetno ni tako zelo nevarno, da bi ga moral takoj nehat uporabljat..ampak sem slišala, da je to Chilly milo že nasplošno slabo glede na sestavine. Verjamem pa da je veliko drugih mil zunaj, ki so bolj prijazne do sluznice, zato se bom tega od Chilly nekako probala izogibat.
      V večini Niveinih deodorantov pa ni aluminijevih soli notri, tako vsaj piše na embalaži.. npr. v teh dveh Pure&Natural in Fresh Natural ni.. pa zdaj imam Fresh Flower in tudi piše, da je brez aluminijeve soli. Se pa vsekakor strinjam, da je v večini izdelkov kakšna škodljiva snov, ki bi se je mogli izogibat, kar pa je skoraj nemogoče. :) Bi verjetno res bilo pametno uporabljati le naravno kozmetiko.
      Za Biosen pa sem že slišala, ampak še nisem nič poskusila. Se pa mi zdi, da imajo tudi milo za intimno nego. :D

      Izbriši
    2. Ja, tudi jaz se ga bom izogibala, zal sem si pa naredla zalogo, ko so meli v dmu akcijo 1+1 :D a res? To pa nisem vedla, jaz bolj kot ne menjujem med calm care in pa pure sensitive, tu pa pise da so not..hvala da si povedala, bom naslednjic vzela takega brez! :)

      Izbriši
  3. Res si bila pridna, se pa že veselim poročanja o porabljenih ličilih, upam da boš kmalu poročala o svojem napredku :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala. :)) Bom probala čimprej, ampak želim prej porabiti še nekaj izdelkov, ki so že skoraj na koncu svoje poti. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Sem našla tole objavo ko sem iskala mnenje na googlu o sivkini peni od Krasne in sem si kr premislila za nakup, tako da hvala ker je 7 evrov ostalo v moji denarnici :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me veseli, da sem ti prihranila nekaj evrov. :) Meni je bila ta čistilna pena res obupna. Če bi rada kakšno učinkovito, poceni in lepo kremasto, ti priporočam roza Cadeavera, pa še zelo lepo diši!

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3