Review*: Nuxe Huile Prodigieuse OR (Multi-Purpose Dry Oil)

nedelja, september 27, 2015

Pozdravljene!

Nekaj časa nazaj so me pri Nuxe Slovenija razveselili s suhim oljem Huile Prodigieuse OR, ki ima zlati lesk.
Najbrž ste že vse slišale za legendarno suho olje Huile Prodigieuse, ki ga tudi sama obožujem in to je bil tudi en od razlogov, zakaj sem se tako razveselila tega z zlatim leskom.
Klasično verzijo HP sem si sama prvič privoščila šele lansko leto, ko so v lekarni imeli posebno ponudbo paketa obeh olj. In že takrat sem močno razmišljala o tistem z zlatim leskom, vendar sem prej želela poskusiti klasično verzijo in preveriti, zakaj je le-to tako popularno in opevano.
Sedaj imam tako obe verziji in priznam - ne bi mogla biti bolj vesela.
Na kratko o klasični verziji suhega olja - ima zelo prijeten, sladek vonj, je lahke in nemastne teksture, dobro vlaži kožo in ji podari sijaj; namenjeno je za celotno telo, pa tudi obraz in lase. Glede tega olja nimam niti ene pripombe in ga priporočam vsem tipom kože ter čez celotno leto.
Kaj Nuxe pravi o suhem olju z zlatim leskom?
Nemastna tekstura, izjemno hitro se vpije in ne vsebuje dišav, ki bi povzročale preobčutljivost na svetlobo. Olje je brez konzervansov in vsebuje 95,2% sestavin naravnega izvora. Hrani, obnavlja in ščiti kožo s pomočjo koktajla dragocenih rastlinskih olj (boragovo olje, olje šentjanževke, olje sladke mandlja in kamelije, lešnikovo olje in olje makadamije) in vitamina E. Koži podari izjemno blesteč in zapeljiv izgled. 
Uporaba: Čez celotno leto. Idealno za po sončenju, saj poudari vašo zagorelost. Pred uporabo pretresite. 

Embalaža: Gre za enako embalažo, kot pri original verziji (brez bleščic) - je klasična steklena. Razlika je le ta, da je ta manjša embalaža brez razpršila in ima majhno luknjico. Ta luknjica je precej majhna, zato je potrebno embalažo večkrat pretresti in obrniti, da ven dobimo izdelek, mi je pa všeč, da je tako lažje nadzorovati količino olja - le-ta ni prevelika in tako se olje ne ''razliva'' po koži. Olje v večji embalaži - 100ml, pa ima doziranje z razpršilom.
Moje mnenje o izdelku: Čeprav gre za isto olje, kot pri originalu, le da to vsebuje bleščice, poleg tega pa se mi zdi, da je pri slednjem tekstura bolj lahka, suha in manj vlažilna. Že zaradi tega se mi zdi izdelek bolj primeren za toplejše mesece
Nuxe Huile Prodigieuse OR olje je suho olje, ki ima dodane bronz bleščice, ki so še posebej namenjene za nego zagorele polti.
Zaradi tega me je sprva zaskrbelo, da bo olje preveč bleščičasto in opazno na moji svetli, bledi polti. Mislila sem, da bo po uporabi tega olja moja koža polna opaznih bleščic in da se bom svetila kot disko krogla. Poleg tega bleščice v embalaži izgledajo malo oranžno, kar me je prestrašilo.
Vendar sta moja skrb in strah bila odveč. 
Trenutno sem po rokah, dekolteju in nogah lepo zagorela, medtem ko imam ostale dele telesa in notranjo stran rok bolj svetlo, zato sem lahko izdelek preizkusila tako na zagoreli, kot tudi bledi polti. In moram reči, da mi je učinek olja všeč na obeh ''tenih''. Olje namreč koži da čudovit sijaj, bleščice pa niso niti malo oranžne, ampak so lepe zlato bronz barve. Le-te niso preveč velike, opazne ali moteče.
Sijaj bleščic je tako zelo diskretensubtilen in nežen, kožo pa vendarle naredi bolj zapeljivo, sexy in poudari zagorelost, ki je ostala od poletja. Čeprav tudi na svetli koži ne izgleda slabo, pa se mi učinek zdi najlepši na porjaveli polti, saj jo lepo poudari in na nek način podaljša zagorelost. Meni je bil izdelek najbolj všeč za uporabo na morju in plaži.
Tu naj omenim še, da v vodi bleščice ne izginejo, skoraj popolnoma izginejo šele med tuširanjem z gelom za tuširanjem in manjšim drgnenjem (npr. z gobico za tuširanje). Tako olje lahko brez težav uporabljate tudi na plaži, saj se bo vaša koža tudi po kopanju čudovito svetila.
Olje kože ne zmasti, ampak jo navlaži, vendar pa naj opozorim, da je to olje bolj lahkotno, v primerjavi z klasičnim HP oljem in je zato zelo primerno za poletne mesece.
Vendar pa je olje z bleščicami lahko primerno tudi za kakšne druge priložnosti, kadar želimo izpostaviti kakšen del telesa in ga narediti bolj zapeljivega, opaznejšega in privlačnejšega. Olje bo odlično tudi za božič in Silvestrovo, ko so bleščice še posebej dobrodošle in koža, lasje ter obraz tako izgledajo bolj glamurozno.
Morda se zdi, da ta verzija olja ni tako vsestransko uporabna, kot klasična verzija, vendar pa ga vseeno lahko uporabljamo za različne namene. Uporabljala se lahko tudi za lase, kadar jim želimo podariti nekaj sijaja in zgladiti konice. Ker je olje zelo lahko in suho, se lahko uporablja za nego las na mastnih laseh - preverjeno. Meni osebno je klasično suho olje na konicah pretežko, če ga uporabim na sveže opranih laseh in ga zato lahko uporabljam le kot nego pred pranjem; verzija z bleščicami pa na mojih mastnih laseh ni težka, jih ne zmasti in ga tako lahko uporabljam tudi na sveže opranih laseh. Olje moje konice zgladi, jih nahrani, obenem pa se lasje na soncu oz. svetlobi čudovito zasvetijo ter izgledajo zdravi
Sama občasno olje uporabim tudi za nego obnohtne kožice, saj jo lepo nahrani, obenem pa vaša manikura pride do izraza.
Nuxe predlaga tudi uporabo na obrazu - ličnicah in vekah. Na vekah ga lahko uporabljate samostojno, preko kakšnega drugega bleščečega ali mat senčila. Na obrazu lahko suho olje uporabljate za osvetljevanje, še posebej na ličnicah, lahko pa ga dodate tudi na vrh bronzerja ali na predelih, ki jih želite izpostaviti oz. vam primanjkuje ''sijaja''. Na spletu sem prebrala, da ga nekatere uporabnice uporabljajo tudi pred nanosom tekoče podlage za ''dewy'' izgled kože, česar pa sama nisem preizkusila, ker imam raje mat videz, vendar je vredno poskusiti, še posebej za tiste, ki imate bolj utrujeno, pusto kožo.
Suho olje z zlatim leskom ima enak vonj, kot original - je cvetličen, sladek in zelo poleten ter spominja na plažo, moč pa je znati tudi topel vonj mandljev. Meni osebno je vonj čudovit in všeč mi je, da se na koži dobro obdrži.
Cena: 25,80€ / 50ml ali 40,24€ / 100ml.
Nuxe suho olje lahko kupite v bolje založenih lekarnah po Sloveniji in na spletni strani Sophia (kjer suho olje lahko dobite po nižji ceni).

Sestavine:
Povzetek: Nad oljem sem sama navdušena, saj se mi zaradi bleščic in sijaja, ki ga pusti na moji koži zdi zares glamurozno. Mislim, da je to suho olje idealno za poletje (pa tudi jesenske mesece) in za nego zagorele kože. Olje da koži čudovit, a subtilen sijaj, obenem pa jo navlaži. Izdelek je precej vsestranski in ga tako lahko uporabljamo tudi za nego las in za sijaj na ličnicah ter vekah. Izdelek vreden denarja, saj se porablja zelo počasi in za celotno telo je potrebna majhna količina.
Ste že preizkusile katero od Nuxe olj? Kako ste zadovoljne?



S.

*PR izdelek

You Might Also Like

12 komentarji

  1. Uau, super izgledajo tele bleščice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, krasno izpadejo na koži. :)) niso preveč opazne, obenem pa še vedno pridejo lepo pridejo do izraza in poudarijo zagorelost.

      Izbriši
  2. Kako lepe slike<3
    Tale oljček mora bit prou zakon med poletjem. :) Jaz sem si navadnega tudi lani kupila, sem kar malo razmišljala če bi sploh ga zaradi visoke cene, ampak ga kar ne zmanjka tako da se definitivno splača.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najlepša hvala. :)) <3
      Ja, meni je fantastičen. Sem že itak ljubiteljica klasičnega Nuxe olje, ta pa mi je prav pika na i in za poletje je res nuja. Mislim, da bo od zdaj naprej vsako poletje moja stalnica. :)
      Tudi jaz sem bila prepričana, da sta njihovi olji predragi in nista vredni cene, ampak šele ko začneš olje uporabljat, vidiš, da se splača.

      Izbriši
  3. Meni je to olje tudi tak supeeer! :))
    Je že kar nekaj časa na moji wish listi! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, da ti je všeč! Meni je fantastično! <3
      Potem pa upam, da si ga kdaj privoščiš. Glede na majhno porabnost in učinek na koži, se mi zdi vreden denarja. Pa na strani Sophia se še posebej splača! :))

      Izbriši
  4. Jaz se vedno "bojim" teh bleščic. Mam nek losijon za telo z bleščicami in ga nikoli ne upam uporabit. Se mi vedno zdi, da bo vse šlo po oblačilih, kar mi je izredno škoda :). Izgleda pa res lepo in očitno je to zelo popularen Nuxe izdelek :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz tudi prej nisem upala uporabljat losjonov in podobnih zadev z bleščicami, potem pa sem enkrat kupila en Balea losjon in mi je bil všeč. :) tak da so mi zdaj takšne stvari všeč. Drugače pa pri tem olju jaz nisem opazila, da bi imela polnoo bleščic na oblačilih..nekaj se jih je res znašlo gor, vendar pa ni tak hudo, da bi kar naenkrat vse bleščice "padle" s kože in pristale na oblačilih.
      Drugače je pa ta izdelek res popularen, sploh za poletje in zato je tudi bil že nekaj časa na mojem seznamu želja.:))

      Izbriši
  5. Najprej so mi v oči padle tvoje fotografije. Čudovite so <3 Je pa to olje tudi na moji WL, pa še simpatičen je za videti :) Bi ga zagotovo za telo z veseljem uporabljala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. <3 :))
      Tudi na moji listi je bil in zdaj kar ne morem verjeti, kako sem lahko živela brez njega! :P drugače pa res ful lepo izgleda tudi na polički s kozmetiko. :)

      Izbriši
  6. Odgovori
    1. O, hvala Sandra! <3 Sem izkoristila priložnost na morju in jih posnela, se mi zdi, da morje res lepo paše skupaj s tem izdelkom. :)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3