Affordable products for SUN: Balea and SUNDANCE

torek, julij 05, 2016

Tukaj je čas dopustov in odhodov na morje, zato sem se odločila, da z vami delim svoje najljubše proizvode za sončenje in za nego kože ter telesa v teh dneh - torej izdelke za področja, ki so najbolj izpostavljena soncu. 
Veliko nakupujem v DMu in poleti vedno kupim njihove izdelke za sonce, ker so res dobri pa še po ugodni ceni jih dobite.
Tu je torej nekaj odličnih izdelkov, na katere prisegam sama. Nekateri izdelki so stari favoriti, nekatere pa sem v svojo zbirko dodala letos. Če še vedno niste nakupile izdelkov za morje/sonce, še zmeraj ni prepozno in prepričana sem, da vam bo moja objava vsaj malo olajšala izbiro. :)
Izdelki so znamk Balea in Sun Dance. Kot verjetno že veste, gre za DM znamki - dobite jih torej lahko v njihovih drogerijah po Sloveniji. 

SUNDANCE balzam za zaščito ustnic pred soncem ZF30
Tale izdelek sem si privoščila letos, saj trenutno nimam nobenega balzama za ustnice, ki bi imel malce večjo zaščito pred sončnimi žarki. Ta je idealen, saj vsebuje zaščitni faktor 30. Področje ustnic je namreč zelo občutljivo, saj je koža tam tanka, zato moramo tudi ta predel ustrezno zaščiti. Sicer je moj obraz vedno v senci (poskrbim za to tudi z nošenjem slamnika), vendar pa je preventiva vedno boljša kot kurativa. Všeč mi je, da je balzam lepo vlažilen in da ima poletni vonj po kokosu in vaniliji.
1,69€ / 10 ml


SUNDANCE tonirani fluid za sonce za obraz ZF30
Na žalost ta izdelek ni več na voljo (kupila sem ga lani), vsaj v nobenem DMu v svoji bližini ga nisem zasledila. Sem pa se odločila, da ga vseeno vključim, saj je en mojih najljubših poletnih izdelkov za obraz. Praktično gre za obarvano sončno kremo, ki poleg zaščite (ZF30), poskrbi še za enakomernejši ten vaše polti. Izdelek je še posebej praktičen za vse tiste, ki ne marate belih sončnih krem ali pa nikamor ne morete brez obarvanih izdelkov za obraz. Zdi se mi, da zelo lepo nadomesti tekoče pudre v teh vročih dneh. 
Kljub temu, da imam masten tip kože, pa ta fluid moje kože ne masti, mi ne povzroča nobenih mozoljčkov, ampak je res lahkoten in lepo izenači ten polti. Tudi barva ni preveč temna za mojo svetlo kožo, niti ni oranžna, kar mi je pri izdelku še posebej všeč. Tudi zaščitni faktor ni prenizek. Res si želim, da bi še vedno bil v prodaji. Če ga katera še kje najde, naj mi javi v komentar.
Stal je okoli 4€.

SUNDANCE MED ultra sensitive balzam za zaščito pred soncem ZF50
Za obraz letos uporabljam eno drugo sončno kremo z malo nižjim faktorjem, sem pa pred kratkim v svojo nego dodala še to, z višjim zaščitnim faktorjem. In sicer se mi včasih na morju dogaja, da pozabim na slamnik ali pa sem veliko v/na vodi in tako mi krema z faktorjem ZF30 ne predstavlja dovolj velike zaščite, saj moja koža kasneje vseeno postane nekoliko rdeča in razdražena. Ta krema je sicer malo bolj mastna, je pa idealna za mojo občutljivo kožo. Namenjena je prav za kožo, ki je nagnjena k alergijam in k aknam, ki ji sproži sonce. Ne vsebuje dišav in maščob (moji koži zaenkrat ni povzročila mozoljev). Krema je vodoodporna, kar je super za tiste, ki smo veliko v vodi.
6,49€ / 150 ml

SUNDANCE samoporjavitveni tonik za obraz
Ta tonik sem kupila šele letos, sem pa že lani prebrala pozitivna mnenja o njem. Seveda sem ga že preizkusila in mi je res všeč. Tonik se nanaša zelo enostavno - tako kot pri drugih, vlažilnih tonikih, saj ga preprosto naneseš na vatico in z njo potegneš po celotnem obrazu. Tonik se hitro vpije, enakomerna barva pa se začne pojavljati postopoma in v roku nekaj dni obraz dobi naravno zagorel videz, ki pa ni lisast. Super za vse nas, ki smo bledi v obraz in poleti ne maramo izpostavljanja obraza soncu. Poceni tonik, ki deluje res odlično. 
3,49€ / 200 ml 
SUNDANCE losjon za zaščito pred soncem ZF20
Tale losjon sem uporabljala že v preteklih letih in kljub malo nižji zaščiti (nisem veliko na soncu), mi je bil res všeč, tako da sem ga letos ponovno kupila. Izdelek je lahke teksture, ne pušča mastnih sledi, se hitro vpije in kožo prijetno odišavi z vonjem kokosa. Kljub temu, da DM ponuja več odličnih SUNDANCE sončnih krem (tudi s tropskim vonjem sadja), sem se zaradi vonja po kokosu (seveda) odločila za tega. :) Trenutno imam v zbirki kar dva. Gre za ista izdelka, čeprav sta v različnih barvah - ne vem zakaj; sestavine so iste, prav tako opis izdelka. Kot že rečeno, ponujajo več različnih krem, tudi z višjim faktorji, tako da si izberite izdelek, ki ustreza vašim potrebam.
3,49€ / 200 ml

SUNDANCE transparentni sprej za sončenje ZF50
Odločila sem se, da si za letos kupim še sončni produkt z malce večjim zaščitnim faktorjem - za vsak slučaj, če se bom kdaj v hujši vročini morala zadržati kje zunaj ali pa se mi bo zdelo, da je pozno popoldansko sonce vseeno premočno za mojo kožo in mi bo sončna krema z ZF20 premalo. Za spremembo sem vzela kar sprej verzijo, ker je lažja za uporabo. Poleg tega je izdelek transparenten, tako da ni težav z belimi sledmi in težjo mazljivostjo. Na dotik je izdelek še vedno malo oljnati, oziroma masten, a vseeno boljši od kakšnih težjih sončnih krem z visokim faktorjem. 
5,79€ / 200 ml
SUNDANCE fluid za nego kože po sončenju z bleščicami
Po sončenju, oziroma izpostavitvi kože soncu, pa je nujna še dodatna nega kože, ki slednjo pomiri in navlaži. Za te namene je odličen SUNDANCE fluid, ki ima hladilen učinek, je lahke teksture, se hitro vpije, vseeno pa kožo dobro navlaži in neguje. Za piko na i, pa ima fluid dodane še krasne manjše bleščice zlate barve, ki na koži ustvarijo lep, sijoč lesk. Bleščice se na sončni svetlobi res lepo bleščijo, zato lahko izdelek uporabljate tudi kar tako, namesto klasičnega losjona za telo. Izdelek bo še posebej všeč tistim z zagorelo poltjo. Seveda pa ima tudi ta izdelek vonj po kokosu, ki pa je tukaj bolj tropski in malo bolj umeten - a meni je vseeno všeč!
2,49€ / 200 ml


Balea After Sun gel za tuširanje po sončenju
Moj najljubši poletni gel za tuširanje, ki ga že tri leta kupujem čisto vsako leto. V prodajo vedno pride tik pred poletjem in vedno ga kupim takoj ob prvi priložnosti. Navdušil me je že prvo leto, ko sem bila pri zaščiti pred soncem en dan malo lena, zato me je sonce precej opeklo. Takrat sem poskusila ta gel za tuširanje in takoj sem se počutila bolje. Tuš gel je namreč nežen, kožo lepo očisti in ohladi, obenem pa je ne izsuši, ampak jo tudi rahlo neguje (je pa seveda v takih primerih nujna še uporaba fluida/losjona za nego po sončenju). Skratka, od takrat je tale izdelek nujen pripomoček na morju. Všeč pa je tudi mojemu fantu, zato vedno kupim vsaj 3 kose. Izjemno prijeten nama je tudi vonj, ki je tak poletni - ni preveč umeten, zelo pa spominja na morje, sonce in plažo s kokosi.
0,99€ / 300 ml


Balea pena za tuširanje Hawaiian Dream in Fresh & Fruity
Ta dva izdelka sicer nista namenjena prav za sonce, vendar se mi vseeno zdita takšna zabavna, poletna izdelka; obenem pa spadata pod znamko Balea. Gre namreč za peni za tuširanje in to poimenovanje mi je delovalo tako zanimivo, da sem ju morala kupiti. Opazila sem, da je na trgu vedno več pen za tuširanje, vendar se mi ta od Balee edina zdi dostopna v drogerijah, poleg tega pa je tudi ugodna. Peni imata precej bogato in gosto kremasto strukturo, ki se lepo speni pod vodo. Telo dobro očistita in kožo odišavita. Hawaiian Dream diši zelo nežno po kokosu in tahitijski gardeniji, medtem ko je vonj pri Fresh&Fruity malo močnejši, osvežujoč in rahlo grenko-kisel (po grenivki). Zelo zabavna in zanimiva izdelka za poletno prho!
Okoli 1,70€ (se ne spomnim točne cene) / 200 ml
Balea Professional After Sun šampon in balzam za lase 2v1
Poleti ni pomembna zgolj nega kože pred in po sončenju. Tudi lasje v takšnih razmerah bolj ''trpijo'' in jih moramo po soncu ustrezno negovati, da niso preveč uničeni ali slamnati. Balea je izdal praktičen izdelek za lase, ki vsebuje 2 izdelka v 1 - šampon in balzam. Izdelka še nisem preizkusila, vendar ker je poceni in sem o njem slišala tudi nekaj pohval, sem ga morala kupiti. Gre za blag izdelek, ki naj bi lase dobro očistil, jih navlažil in intenzivno negoval. Omogočil naj bi tudi lažje razčesavanje las in preprečil naelektrenost las. Izdelek vsebuje UV zaščito in je brez silikonov. Izdelek ima podoben, poletni vonj, kot After Sun gel za tuširanje.
1,69€ / 250 ml


Balea Professional After Sun intezivna maska za lase
Masko za lase sem uporabljala že lani in mi je bila res všeč. Zdela se mi lepo vlažilna, lase je zmehčala in zgladila, pa še lažje jih je bilo razčesati. Poleg tega vsebuje UV zaščito in je brez silikonov. Tale vrečica zadostuje za dve uporabi in zaradi svoje majhnosti je res priročna za morje, saj zavzame izredno malo prostora.
0,99€ / 20 ml (je malo dražja)
Za nego las lahko dobite še sprej, vendar ga sama nisem uspela dobiti v nobenem DMu blizu mene - očitno je precej popularen. :)
To je torej moj izbor sončnih izdelkov, v DMu pa lahko dobite še veliko drugih izdelkov z različnimi vonji (predvsem tropski vonji in kokos), teksturami (kreme, olja) in z različno visokim zaščitnim faktorjem.
Dekleta, kjerkoli že boste preživele letošnje poletje - polagam vam na srce, da se ustrezno zaščitite! Tudi, če se boste želele malo posončiti, nikar to ne počnite brez zaščitnega faktorja spodaj, predvsem, če boste uporabljale marmelade za hitrejšo porjavitev: NUJNO SPODAJ UPORABITE KREMO/OLJE Z ZAŠČITNIM FAKTORJEM!

Lepo in predvsem zdravo ter varno poletje vam želim. <3



You Might Also Like

9 komentarji

  1. Ti Balejini izdelki so super, pa še poceni so, sploh sončne kreme, ki so glede Niveje in ostalih vsaj dvakrat bolj poceni :) Me pa zanima ta after sun za lase, kako se bo obnesel :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se strinjam s tabo. :) Niveini pa npr. Garnier izdelki za sonce so dražji, pa ne opazim nobene razlike v kvaliteti. :) Raje pri kakšni drugi stvari plačam več, pri takšnih stvareh pa vedno prisegam na Baleo, ki mi je res top za svojo ceno. :D Mene tudi zanima, kako bo ta 2v1 izdelek za lase. Če ne prej, bom v empties objavi poročala. :)

      Izbriši
  2. Jaz tudi večkrat kupim Baleine sončne kreme in te balzame za ustnice. Poceni in učinkoviti. Sploh pa mi je všeč vonj po kokosu. Tudi šampon za lase sem uporabljala na morju in mi je bil všeč :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Očitno nas kar nekaj prisega na njihove sončne kreme. :) Jaz prav vsako poletje prvo zavijem k njihovemu stojalu s sončno linijo, šele nato mogoče pogledam kreme drugih znamk. Ampak vseeno se potem vrnem nazaj k Balei/Sundance. :)) Ja, vonj po kokosu pa je samo še plus. <3
      Upam, da bo tudi meni šampon všeč za uporabo na morju.:)

      Izbriši
  3. Wau ti pa imaš zbirko :D
    Prisegam an Sun Dance poleti, letos imam sprej za sončenje, gel za tuširanje za po sončenju (smo ga le dočakale), samoporjavitveni tonik, šampon in pa matirno kremo za obraz :) Moram še ostalo sprobat obvezno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, letos imam res večjo zbirko. :) Se tudi bolj zavedam škodljivosti sonca na naše zdravje. Sem pa nabavila tudi nekaj izdelkov od Biobaze še, ampak o tem v kakšni drugi objavi.:P
      Hehe, vidim da imaš ti kar podobno zbirko moji.:)) :P

      Izbriši
  4. Pa še na kokosov balzam za ustnice sem pozabila :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je tudi ta balzam za ustnice všeč, vendar je po kakšnih dveh mesecih spremenil vonj. Nisem posebej presenečena, saj je vendar v tubi.
    Tudi sama prisegam na njihove sončne kreme, ker so dovolj učinkovite in poceni. Sicer me nano delci malce motijo, ampak se v glavnem izogibam soncu. Za obraz imam drugo dnevno kremo s spf faktorjem, telo pa namažem samo med športanjem zunaj.
    2v1 šampon+balzam je ok za svojo ceno. S sabo sem ga vzela na Tajsko za en mesec in ga uporabljala namesto šampona in gela za tuširanje. Povsem ok se je obnesel.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, verjetno res zato, ker je v plastični tubici. :) jaz bom ga sicer poskušala porabiti do konca poletja, ker mi je res všeč za ta čas, ampak bomo videli, če bo tudi pri meni kaj spremenil vonj :)
      Meni so te njihove kreme čist ok, itak jih uporabljaš samo med "sezono", tako da ni nekega kompliciranja in težav. Se pa tudi jaz poskušam izogibati soncu, kolikor se pač da, čeprav je to na morju zame skoraj nemogoče. :)
      Super. :) se že veselim uporabe tega šampona. Za svojo ceno bo zagotovo okej. :))

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3