Avon Hand Creams*

petek, julij 01, 2016

Že od aprila nisem nič pisala o negi rok, oziroma o kremicah za vlaženje rok. Trenutno imam v uporabi tri različne kreme za roke od Avona, zato sem se odločila, da napišem eno skupno objavo in vam na kratko predstavim vsako kremo posebej. :)
Avon Care krema za roke, nohte in obnohtno kožico s kakavovim maslom in vitaminom E (za suho kožo):
Krema za roke vsebuje 100 ml in se nahaja v simpatični tubici s pokrovčkom na ''klik'', ki omogoča res enostavno in higiensko doziranje. Embalaža je v svetlejši rjavkasti barvi z motivom kakavovega zrna. Krema vsebuje kakavovo maslo in vitamin E, zato je še posebej primerna za suho kožo. Ima nežno sladkast in masleni vonj po kakavu, ki pa ni "pocukran" ali tipično "čokoladen". Gre bolj za nevtralen vonj po kakavu, ki se kar dobro obdrži na rokah, vendar postane vonj po vtiranju v kožo manj zaznaven. Krema ima srednjo teksturo, ki ni zelo gosta, nikakor pa ni redka ali tekoča. Gre za kremo z gladko in dobro mazljivo teksturo. V roke se lepo vpije, vendar na njih pusti prijetno vlažilen in zaščitni sloj, ki ni masten/moteč. Roke, nohte in obnohtno kožico lepo nahrani, predvsem kožo zmehča ter zgladi. Je vsekakor primerna za bolj suho kožo in za vse tiste, ki si veliko umivate roke z agresivnimi mili ali pa ste v stiku z razkužili. Ta kremica mi je zelo všeč, kar pove tudi dejstvo, da sem jo že skoraj čisto izpraznila.
Zaradi nežno sladkastega in maslenega vonja po kakavu, je kremica idealna za nego v hladnejših mesecih ali za razvajanje pred spanjem.
Cena: v trenutnem katalogu jo lahko dobiš po posebni ponudbi 1,60€ (drugače 3,60€).
Sestavine
Avon Care zaščitna krema za roke, nohte in obnohtno kožico z rožnatim jasminom, glicerinom in vitaminom E: Tudi ta krema za roke se nahaja v 100 ml plastični tubici, ki je po obliki identična zgornji, vendar ima ta krema pokrovček na navoj. Tak sistem odpiranja ni moj najljubši, ker moram potem kremo zapirati z navlaženimi rokami, kljub temu pa kremo še vedno zelo rada uporabljam. Zelo mi je všeč potisk na sami kremi, ki je privlačen, saj vsebuje potisk cvetlic v različnih roza odtenkih. Sprva sem mislila, da mi vonj po rožnatem jasminu ne bo všeč, vendar me je prijetno presenetil. Čeprav gre za cvetlico, vonj ni preveč cvetličen, ampak je prijetno sladkast, skoraj sočno saden. Na tej kremici sicer piše, da je primerna za normalno do suho kožo, vendar se mi zdi, da se po vlažilnosti lahko kosa z zgornjo kremo (s kakavovim maslom), saj je podobno vlažilna in torej primerna tudi za suho kožo. Je pa tale krema v primerjavi s kakavovo malo bolj goste, gel teksture - kakavova se mi zdi pikico bolj tekoča. Če grem v detajle, je tista s kakavovim maslom res malenkost bolj hranilna, vendar tale cvetlična ne zaostaja dosti za njo - se mogoče le malo hitreje vpije, obe pa na rokah pustita prijetno vlažilen in zaščitni sloj. Če imate bolj izsušeno kožo, vam bo verjetno tista s kakavom vseeno bolj všeč. Sta pa obe odlični in pri nobeni ni občutka, da bi roke kmalu po uporabi spet bile suhe. 
Zaradi vonja mi je krema najljubša za uporabo v spomladanski in poletnih mesecih. Najraje jo uporabljam čez dan, saj se lepo vpije.
Cena: v trenutnem katalogu jih lahko dobiš po posebni ponudbi 1,60€ (drugače 3,60€).
Sestavine
Avon Planet Spa Treasures of the Desert obnavljajoča krema za roke z maroškim arganovim oljem: Ta krema ima majhno pakiranje, ki vsebuje 30 ml. Tudi embalaža je popolnoma drugačna od ostalih dveh kremic. Embalaža me takoj spomni na L'Occitane kreme, ki so znane po takšnih ozkih tubicah in imajo prav tako majhen črn pokrovček na navoj, kot tale krema. Takšna embalaža je ena mojih najljubših, ker deluje tako klasično, minimalistično, a lepo na pogled. So tudi najbolj enostavne za prenašanje po torbicah, ker so manjše velikosti in ne zavzamejo veliko prostora. Ta krema je v temnorjavi-kaki barvi z zlatimi detajli. Krema pa ima zelo poseben in prijeten vonj, ki v primerjavi z ostalima kremama nima tako sladkega vonja. Vonj je pri tej kremi namreč bolj orientalski, malce začinjen, diši predvsem po maroškem arganovem oljem. Všeč mi je, ker je vonj tak unikaten, sofisticiran in deluje bolj ''spa'' - imam občutek, kot da se mažem s kremo iz priznanega salona za nego telesa. Vonj te kreme me res sprosti in pomiri.
Poleg embalaže in posebnega vonja, se tale krema od ostalih dveh razlikuje še v teksturi same kreme. Je bolj gosta in kompaktna (skoraj maslena), obenem pa bolj hranilna in negovalna. Kljub gostejši teksturi, se da lepo razmazati in je prijetna. Roke res zelo dobro nahrani in potrebuje malce več časa, da se vpije. Potem ko se krema vpije, pa na rokah ni tistega občutka, kot da ne bi nanesli nobene kreme ali pa da bi vaše roke bile ponovne izsušene, temveč pusti tak malce bolj negovalen sloj, ki pa na rokah traja še kar nekaj časa, tako da pogosto nanašanje kreme ni nujno. Mi je pa všeč, da kljub zelo dobro negovanosti same kreme, ni nobenih odtisov na stvareh, ki se jih dotaknete. Zaradi te hranilnosti, mi je krema ljubša za nočno nego, sploh ker podnevi nimam težav s suhimi rokami. Se pa zjutraj zbudim s prijetno mehkimi, negovanimi in pomirjenimi rokami. Kremo bi priporočala vsem tistim s suho in zelo suho kožo. Res je odlična!
Cena: V redni prodaji stane 5€, vendar imajo vedno kakšno super ponudbo, oziroma akcijo.
Sestavine
Če bi torej morala izbrati zmagovalko med kremami, bi izbrala zadnjo - Treasures of the Desert, ki me prepriča zaradi minimalistične embalaže, goste negovalne teksture in prijetno začinjenega vonja, ki ni vsiljiv. Moram pa reči, da so me vse tri kreme pozitivno presenetile in prav vsako z veseljem uporabljam. Je pa zadnja v tej objavi moja favoritka in še jo bom zagotovo kupila. 
Avonove kreme so po mojih izkušnjah torej odlične - ravno prav negovalne, poceni in s široko ponudbo vonjev. :)
Imate v lasti kakšno Avon kremo za roke? Kakšne se vam zdijo? :)




*PR izdelki

You Might Also Like

7 komentarji

  1. Jooj, obožujem njihove kreme! Tale Treasures of the desert je pa res fantastična, tako lepo diši, da je še fant pohvalil ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni so tudi odlične. Smo jih že v preteklosti doma veliko uporabljali. :) Se strinjam, ta Treasures of the Desert je še posebej dišeča in negovalna. Mojemu fantu pa je po vonju najbolj všeč kakavova. :D

      Izbriši
  2. Tale z jasminom mi je super :)

    Po teksturi premaga vsako L'Occitanovo kremo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tale z jasminom ima tak poseben cvetlični vonj, res dišiii. Me je prav presenetila. Ima pa res bolj gosto teksturo v primerjavi z običajnimi L'Occitane kremami, res zanimivo. :))

      Izbriši
  3. Meni so vse tri odlične <3 Imam pa trik za kreme na navoj; najprej iztisneš kremo na hrbet ene dlani, zapreš kremo nazaj in šele potem razmažeš :) Mene je tudi motilo z namazanimi rokami prijemat čisto embalažo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O tem sem jaz tudi že razmišljala, ampak joj, se vedno spomnim prepozno. :D bom se probala drugič spomnit na tvoj komentar. :P

      Izbriši
  4. Saj sploh ne vem katera je boljša. :)
    Verjetno s kakavovim maslom, ki pa sem jo podarila prijateljici. Ko je prišla na kavico jo je preizkusila in ji je bila tako všeč, da sem ji jo kar dala, čeprav s težkim srcem, ker je bila ena izmed mojih najljubših.
    Me je pa za tem Avon presenetil s tole kremico z arganovim oljem, ki je prav tako super, tako lepo navlaži roke in ta vonj .... mmmm :)

    OdgovoriIzbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3