Empties #11

četrtek, september 14, 2017

Sandra is back! :) 
Punce, pozdravljene. Vem, da je od moje zadnje objave preteklo kar nekaj časa, a vam z veseljem sporočam, da se počasi vračam nazaj. V teh mesecih se je zgodilo toliko stvari in moram priznati, da sem vmes malce izgubila tisto pravo motivacijo za pisanje, a vseeno sem pogrešala blog in sem ga vedno imela nekje v kotičku svojih misli.
K vrnitvi me je spodbudila moja polna vreča porabljenih izdelkov in ker je to dejansko ena mojih najljubših tem za pisanje, sem se odločila, da svoj prihod nazaj ''otvorim'' kar s tole objavo. :) 

V tem času, ko tukaj nisem bila aktivna, sem kar pridno shranjevala te embalaže porabljenih izdelkov, zato bo tale objava kar dolga. 
Garnier micelarna vodica: Ta micelarna je bila dolgo moja najljubša in je bila tudi stalnica v moji rutini. Odlično je odstranila makeup in ni bila draga. Vendar sem izvedela, da vsebuje neko rakotvorno sestavino, zato sem se odločila, da raje najdem kakšno drugo alternativo.
Ponovni nakup: Ne, samo zaradi tega, ker vsebuje precej nevarno sestavino. 

Bioderma micelarna vodica za občutljivo kožo: Odlična micelarna vodica - nežna, zelo dobro je odstranila ličila ter ni izsuševala kože. Šele sedaj, ko sem jo tudi sama preizkusila, razumem, zakaj je tako priljubljena med številnimi uporabnicami. Cena je žal manj prijetna.
Ponovni nakup: Da, ko bom jo spet ujela v akciji (1+1 gratis), kot sem jo nazadnje.

Ombia Cosmetics dvofazni odstranjevalec vodoodpornih očesnih ličil: Res odličen odstranjevalec vodoodpornih ličil. Odstrani jih v trenutku, obenem pa je nežen in ne iritira moje občutljive kože. Je malo bolj oljnat, a vedno obraz sperem še z vodo in čistilnim gelom, zato to zame ni moteče. Sem ga kupila že večkrat, ker res deluje in je zelo poceni.
Ponovni nakup: Seveda, vedno.
Balea čistilna pena (mousse) za čiščenje obraza: Kremast čistilni produkt, ki je dobro očistil mojo kožo (uporabljala sem ga zgolj za preprosto čiščenje kože, ne za odstranjevanje ličil), ji dal zdrav sijaj in je ni dražil. Za svojo ceno je izdelek res odličen. Moje podrobno mnenje si lahko preberete tukaj. Sem pa pred nekaj meseci odkrila čistilni izdelek, ki mi je še malo boljši - First Aid Beauty čistilec za občutljivo kožo, zato verjetno nakupa Baleine verzije ne bom kaj kmalu ponovila.
Ponovni nakup: Mogoče kdaj v prihodnosti, če bom ostala brez FAB čistilca in bom želela hitro dostopen nadomestek.

Balea oljni fluid za čiščenje obraza: Izdelek je imel bolj oljnato teksturo, je bil nežen do moje občutljive kože, a vseeno se mi ni zdel ''wau'', niti ni naredil kakšnega posebnega efekta na koži.
Ponovni nakup: Ne.

L'Occitane Pivoine Sublime izboljševalni tonik za obraz: Čeprav mi je večina produktov od L'Occitana zelo všeč, pa me je ta izdelek zelo razočaral. Kožo je sicer navlažil, a je na njej pustil precej lepljiv film, poleg tega pa se mi je obraz po njem zelo hitro spet zmastil. Še sreča, da sem za preizkusit imela testerček, preden bi morda kupila full-size.
Nakup: Ne.

Melvita Extraordinary intenzivna vodica z vrtnico: Vodica na prvi pogled spominja na Melvitino ''klasično'' cvetno vodico z damaščansko vrtnico, a je ta ''extraordinary'' vodica res malce drugačna in bolj posebna. Njena formula je namreč malce bolj ''gosta'', skoraj rahlo ''gelasta'' in bolj vlažilna. Ta intenzivna vodica se od klasične cvetne vodice z vrtnico razlikuje v tem, da vsebuje še navadni šipek in hialuronsko kislino (za večjo navlažitev kože). Je torej kot neke vrste bolj vlažilna in bogata verzija Melvitine cvetne vodice z damaščansko vrtnico. Se mi zdi, da je ta bolj primerna za suho kožo. Sama trenutno uporabljam klasično vodico z vrtnico in je za mojo mastno kožo dovolj.
Nakup: Ne, so mi ostale vodice od Melvite dovolj vlažilne. Če pa bom kdaj imela ekstra suho kožo, pa jo gotovo kupim.

Melvita cvetna vodica za obraz s pravo sivko: Obožujem tole cvetno vodico! Načeloma redko kupujem dražje izdelke za nego obraza, a ta se mi vsekakor zdi vreden svoje cene. Vodica je bila dovolj vlažilna za mojo mastno kožo, je ni izsuševala, tudi zavirala je pretirano izločanje sebuma in rahlo zožala pore. Na obrazu ni pustila nobenega filma, kar mi je všeč. Bila je nežna in lahko sem jo uporabljala kar na dva načina - za osvežitev obraza (sem jo popršila po obrazu) ali namesto tonika (vodico sem popršila po kozmetični vatico in si z le-to obrisala obraz). Imela sem jo za res dolgo časa. Mojo izčrpno oceno najdete tukaj.
Ponovni nakup: Da. Trenutno pa preizkušam dve drugi verziji - damaščansko vrtnico in burbonsko geranijo.

L'Occitane Angelica ultra mat fluid za obraz: Pa še en izdelek za obraz, ki je zame ''sveti gral''. Gre za matirajoči fluid, ki je imel zelo lahkotno, a vlažilno teksturo, ki je lepo osvežila in navlažila mojo mastno kožo (s sicer suho povrhnjico) ter jo matirala za kar nekaj ur. Uporabljala sem jo tudi pred nanosom tekoče podlage, saj mi je tako makeup zdržal dlje in sem se veliko kasneje začela svetit. O fluidu sem že pisala tukaj. Moram pa z velikim razočaranjem povedati, da se tega fluida več ne dobi, saj je šel iz prodaje (L'Occitane - zakaj vedno daste iz prodaje NAJBOLJŠE izdelke??), nadomestil pa ga je fluid iz linije Čista potonika. Tiste verzije še nisem uspela poskusiti, zato ne vem, če je podobna Angelikini (upam, da je).
Ponovni nakup: Žal ne, ker je šel iz prodaje; a na srečo imam še enega na zalogi.

REN Clearcalm 3 replenishing night serum: Čudovit serum, ki sem ga zvečer uporabljala namesto nočne kreme. Imel je lahkotno, a vlažilno teksturo, obenem pa je mojo kožo naredil bolj čisto, enakomerno in gladko. Edino kar mi ni preveč všeč pri njem, je cena.
Ponovni nakup: Kdaj v prihodnosti, če ga spet ujamem, ko bo znižan.
Healthy Sexy Hair leave-in sprej za lase: Sprej sem uporabljala na mokrih, opranih laseh, da sem jih lažje razčesala, oziroma da niso bili zavozlani. V ta namen se je izdelek res dobro obnesel, predvsem ker so lasje po uporabili bili tudi navlaženi. Tako ponavadi niti nisem potrebovala balzama za lase.
Ponovni nakup: Definitivno.

SebaMed šampon proti prhljaju: Ponavadi sicer nimam težav s prhljajem (pojavi se mi npr. kadar uporabim kakšen ''pretežek'' produkt za lase ali določen lak za lase), a ko ga imam, vedno hočem to čimprej odpraviti. Žal pa do sedaj še nisem našla prav veliko učinkovitih šamponov proti prhljaju. Ta mi je bil všeč, saj je dokaj hitro odstranil prhljaj, ni mi razdražil lasišča ali ga zmastil, je pa res, da je malenkost izsušil moje konice.
Ponovni nakup: Da, ko se bom ponovno bojevala s prhljajem.

Pantene Pro-V Aqua Light šampon za tanke lase, ki se radi mastijo: Kar v redu šampon, ki je dobro očistil lase, jih osvežil, jim dodal nekaj volumna in bil lahkoten (las mi ni obteževal). Na začetku so se mi lasje res malenkost manj mastili, a se je hitro vrnilo na prejšnje stanje. Imel je zelo prijeten, rahlo sladkoben vonj po tropskem sadju. Šampon ni bil slab, je pa res, da ni izstopal med ostalimi šamponi za mastne lase, tako da bom še naprej iskala šampon, ki bo na dolgi rok pomagal pri mastnih laseh.
Ponovni nakup: Verjetno ne, ker je še toliko drugih šamponov za mastne lase, ki jim želim dati ''priložnost''.

L'oreal Elseve Fibralogy šampon za tanke lase: En ta ljubših šamponov za moje tanke, hitro masteče lase. Odlično se je penil, lasje so bili po pranju res lahkotni, svilnato mehki, tudi izgledali so bolj polni in gosti. En najboljših drogerijskih šamponov.
Ponovni nakup: Zaenkrat ne, ker imam še nekaj drugih šamponov za preizkusit.

Schwarzkopf Professional Bonacure Volume Boost šampon za lase: Gre za šampon, ki naj bi lasem dal veliko volumna. Bil je okej - las mi ni obtežil, jih je dobro očistil, ne morem pa reči, da sem videla kakšen poseben efekt glede volumna. Dejansko podoben efekt dosežem z L'orealovim Elseve Fibrology šamponom, ki je obenem cenejši.
Ponovni nakup: Ne.

Batiste suhi šampon za lase Blush & Oriental: Izdelek, ki se vedno znajde v mojih empties objavah in je res stalnica. Moji lasje se zelo hitro zmastijo, zato tale suhi šampon rada uporabljam, da podaljšam čas med pranji vsaj za en dan. Izdelek dobro ''popije'' maščobo iz las, jih osveži, ne pušča veliko belega prahu in lasem doda še kanček volumna. O Batiste suhih šamponih sem pisala tudi v ločeni objavi. Zelo všeč sta mi bila oba vonja, še posebej verzija Oriental, ki je malo bolj posebna.
Ponovni nakup: Vedno.
Rexona antiperspiranti za telo: Rexonini deodoranti so mi res odlični in jih vedno znova kupujem. Zdržijo mi celoten dan, ne puščajo sledi na oblačilih in niso dražeči. Tudi vonji so odlični in na koncu dneva še vedno prijetno dišim. Moj najljubši vonj je Sexy Bouquet.
Ponovni nakup: Vsekakor.

CD deodorant za telo z razpršilom Pomarančevi cvetovi: Tale deodorant me je čisto razočaral. Zelo slabo je zdržal, vonj je bil preveč alkoholen in včasih je bila moja koža tudi rahlo razdražena. Škoda, saj gre za dokaj naraven deodorant (ne vsebuje mineralnih olj, silikonov, parabenov, barvil ali živalskih sestavin).
Ponovni nakup: Ne.
Bath & Body Works gela za tuširanje Brown Sugar & Fig in Cashmere Glow: Znamka B&BW ima res posebne in zanimive vonje gelov za tuširanje, a le-ti po sami formulacijo, oziroma teksturi niso nič posebnega. Tekstura je sicer gosta in se geli počasi porabljajo, a se mi ne zdijo vredni svoje cene. Prvi gel je imel zelo sladek, pocukran vonj po figi in vaniliji (hitro sem se ga naveličala), medtem ko je drugi dišal po breskvi, vaniliji, sandolovini in mošusu (vonj mi je bilo zelo, zelo všeč!). O Bath & Body Works izdelkih sem že pisala tukaj.
Ponovni nakup: Verjetno ne, čeprav bi si vonj Cashmere Glow še kdaj privoščila, ker mi je ta linija izredno dišeča (imam še losjon, sladkorni piling in odišavljeno vodico iz te linije); ali pa morda kak drug poseben vonj.

Kozmetika Afrodita gel za tuširanje Orange Cream: Se en gel za tuširanje z omamnim vonjem. Imel je kremast, sladkast vonj po pomaranči, ki me je spominjal na ''jaffa kekse'' s pomarančnim polnilom. Tekstura tuš gela je bila kremasta in neizsušujoča. Ta linija mi je ena najljubših od Kozmetike Afrodite.
Ponovni nakup: Da, a imam zaenkrat preveč drugih tuš gelov.

Avon Naturals escape hladilni gel za prhanje Kokosova voda in karambola: Prijeten in zelo dišeč gel za prhanje s poletnim vonjem, ki je na koži res deloval malce hladilno, zato sem ga rada uporabljala predvsem v vročih dneh in na morju po ''sončenju''. Kože ni izsuševal.
Ponovni nakup: Nisem prepričana. Vsekakor pa rada uporabljam Avon gele, ker imajo vedno odlične vonje.

Biobaza 3v1 gel za tuširanje in šampon za lase Karite in jojoba: Vsestranski izdelek, ki sem ga uporabljala kot gel za tuširanje, šampon za lase in tudi kot milo za roke. Imel je prijeten, malce poseben svež vonj. Kot šampon za lase je bil okej (mehki in očiščeni lasje - kot pri večini šamponov), najbolj pa mi je bil všeč za telo in roke (kožo je navlažil in bila je zelo mehka). Embalaža na pumpico je bila zelo priročna.
Ponovni nakup: Morda. Všeč mi je, da gre za naravnejši izdelek, pa še zelo vsestranski je. Imam pa še dve drugi verziji (s sivko in limono ter s kokosom).
The Body Shop maslo za telo Spiced Apple in Frosted Berries: Dišeči masli za telo, ki sta lepo navlažili mojo suho kožo na nogah, obenem pa sta se hitro vpili in nista pustili občutka mastne ter lepljive kože. Ta vonja sta bila iz lanske zimsko-božične kolekcije.
Ponovni nakup: Imam še nekaj drugih The Body Shop masel, tako da zaenkrat ne.

Avon Simply Delicate intimno milo Calming: Prijetno intimno milo, ki ni dražilo moje sluznice, pustilo pa je občutek osveženosti in čistosti.
Ponovni nakup: Da; trenutno sicer preizkušam Eucerinovo, tako da nakup spet ponovim v prihodnosti.

4KIDSANDUS mleko proti celulitu: Všečen slovenski produkt z zelo vlažilno in hladilno teksturo. Mleko se je v kožo lepo vpilo, vseeno pa je na njej pustilo zelo vlažilen in nemasten sloj, ki je ostal vse do naslednje uporabe (uporabljala sem ga zjutraj in zvečer). Koža je bila po masiranju (mleko sem v kožo dobro vmasirala z ''valjarčkom'') bolj prekrvavljena, gladka in napeta. Izdelek je omilil izgled celulita, je pa res, da sem se poskušala čim več gibati, piti vodo in karseda zdravo jesti. Všeč mi je bil tudi svež vonj po meti in zeliščih. Eno boljših produktov proti celulitu, ki sem jih preizkusila. Škoda le, da se izdelek zelo hitro porablja. Podrobnejšo oceno najdete tukaj.
Ponovni nakup: Zaenkrat ne, ker imam še za porabit Biobazin in L'Occitanov gel; drugače pa ja. 
L'Occitane mini kreme za roke (Potonika, vrtnice in kraljice, češnjevi cvetovi): Oh, obožujem njihove kreme za roke. Čeprav v drogerijah dobimo veliko drugih dobrih in poceni krem, pa se vedno znova rada vrnem k L'Occitanovim kremam. Všeč so mi različni vonji, luštna embalaža in vlažilnost na mojih nezahtevnih rokah. Vse verzije, ki sem jih porabila nazadnje so mi bile po vonju in učinku všeč, a najljubši od teh sta mi bili potonika ter vrtnice in kraljice. Te kremice so za moje roke dovolj vlažilne, še posebej rada pa jih nosim s sabo v torbici. O njihovih kremah in različnih vonjih sem se podrobneje razpisala tukaj.
Ponovni nakup: Zaenkrat ne, imam še nekaj njihovih kremic na zalogi (veliko jih imam iz adventnih koledarjev ali kar sem dobila ob nakupu).

Weleda krema za roke Rakitovec: Nad to kremo za roke sta bila totalno navdušena moja starša. Najbolj jim je bilo všeč, da je se krema kljub odlični vlažilnosti zelo hitro vpila v kožo in ni pustila mastnega sloja, pa še dišala je.
Ponovni nakup: Verjetno. 

Skinfood krema za roke Dark chocolate: Priznam, k nakupu te kremice me je prepričala embalaža medvedeka. :) Pa tudi drugače je bila krema kar prijetna, imela je lepo vlažilno teksturo (bolj vlažilno od L'Occitanovih), roke pa je zelo lepo odišavila. Sicer sem imela vonj temne čokolade, a se mi zdi, da je bolj dišala po nekih piškotih ali celo rahlo po jabolčnem štrudlju, kot pa po čokoladi. Čeprav je bila embalaža res luštna, pa žal ni bila preveč praktična, saj kreme nisem mogla porabiti do ''zadnje kapljice''.
Ponovni nakup: Ne.


Bath & Body milo za roke Frosted Coconut Snowball in Winter Candy Apple: Prijetni mili za roke, ki sta imeli lahkotno ''puhasto'' teksturo, ki je lepo očistila roke, pa vendar jih ni izsušila. Še posebej sta mi bili všeč za nežno čiščenje rok, za bolj ''globinsko'' pa uporabljam njihov ''Deep Cleansing Soap''/globinsko milo za roke. Vonja sta bila odlična - prvo milo je dišalo po kokosu, jasminu in jantarju (ta vonj mi je bil še posebej všeč), drugo pa po rdečem jabolku/jabolčniku z bolj ''zelenimi'' notami. 
Ponovni nakup: Trenutno imam nekaj drugih vonjev B&BW mil, drugače pa ja; predvsem verzijo Frosted Coconut Snowball bi rada še kdaj kupila.


Čestitke vsem, ki ste se uspešno prebili do konca objave. :P Priznam, da je bila res zelo dolga, a dejansko imam teh porabljenih izdelkov še več, zato kmalu prihaja še en del.


Lepo se imejte,


You Might Also Like

2 komentarji

  1. Dobrodošla nazaj, sem te pogrešala :) empties objave so mi bile vedno všeč na tvojem blogu :D Ti Bath & Body Works izdelki me tako mikajo, upam, da čimprej dobim priložnost, da kakšnega preizkusim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lana, to mi OGROMNO pomeni.<3 :)
      Joj, Bath & Body Works izdelki so super! Škoda, da so tako težko dostopni v Evropi. :( še dobro, da ima vsaj Salma nekaj, čeprav večino tistega, kar jaz trenutno hočem nimajo.
      Upam, da res kmalu dobiš priložnost, da preizkusiš kaj od njih. :))

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3