Empties #12

sobota, februar 03, 2018

Živjo, dekleta.

Po nekajmesečni pavzi se ponovno vračam z mojo najljubšo vrsto objav - Empties. :) Nova, velika vreča porabljenih izdelkov me je namreč zbudila iz zimskega spanca in tako se z veseljem spet vračam k mojemu blogu. Upam, da mi bo tokrat uspelo pogosteje objavljati, saj bloganje močno pogrešam, a zadnje mesece nikakor nisem našla časa za pisanje, še manj pa tiste prave motivacije.
Spet sem porabila kar lepo število produktov in če sem iskrena, me kmalu čaka še ena podobno dolga ''Empties objava'' za spisat, saj zadnje čase zelo uspešno porabljam odprte izdelke in kar naenkrat imam na poličkah več prostora (se počasi odvajam kopičenja nepotrebnih izdelkov)...
Nuxe Bio Beaute micelarna vodica s pomarančno vodo: Nežna micelarna vodica, ki je dobro odstranila moj makeup. Ni pa bila nič posebnega, zato bom še naprej ostala zvesta svojim cenejšim odstranjevalcem ličil, ki so enako učinkoviti ali pa še boljši.
Nakup: Ne.

Ombia dvofazni odstranjevalec vodoodpornih ličil: Res odličen odstranjevalec vodoodpornih ličil. Odstrani jih v trenutku, obenem pa je nežen in ne iritira moje občutljive kože. Je malo bolj oljnat, a vedno obraz sperem še z vodo in čistilnim gelom, zato to zame ni moteče. Sem ga kupila že večkrat, ker res deluje in je zelo poceni.
Ponovni nakup: Seveda, vedno.

Garnier dvofazna micelarna vodica: Še en odličen dvofazni odstranjevalec ličil. Je še malo boljši od Ombiienega, ker lepše diši, je manj oljnat in makeup odstrani še hitreje, vendar je Ombia cenejša, zato ponavadi kupim kar slednjega. Vsekakor pa sem bila z njim zelo zadovoljna in zagotovo si naredim zalogo, če ga ujamem na kakšnem znižanju.
Ponovni nakup: Da.
Melvita cvetna vodica z damaščansko vrtnico: Obožujem njihove cvetne vodice. Moja naljubša je sivkina verzija, mi je bila pa tudi tale zelo všeč. Tako kot sivkina verzija, je tudi tale bila lepo vlažilna, kože ni izsuševala ali iritirala (večina vrtničnih vodic drugih znamk me iritira, zato me je pozitivno presenetila). Na obrazu ni pustila nobenega filma, kar mi je všeč. Bila je nežna in lahko sem jo uporabljala kar na dva načina - za osvežitev obraza (sem jo popršila po obrazu) ali namesto tonika (vodico sem popršila po kozmetični vatico in si z le-to obrisala obraz). Imela sem jo za res dolgo časa.
Ponovni nakup: Že opravljen - vzela sem tudi sivkino verzijo, na novo pa bom preizkusila še vodico s cvetovi pomarančevca.

REN Invisible Pores Detox maska za obraz: Čudovita glinena maska za obraz z ne preveč gosto in lepo mazljivo teksturo (večina glinenih mask je preveč gostih in niso lepo mazljive/se težje izstisnejo iz tube). Na obrazu se je dokaj hitro posušila in pustila čudovit efekt, potem ko sem jo sprala dol. Kožo je naredila neverjetno mehko, gladko, bolj enakomerno in tudi pore so dejansko izgledale manjše, bolj čiste. 
Ponovni nakup: Z veseljem bi jo kupila, a je cena precej zasoljena. Upam, da mi še uspe kje dobiti kakšen tester.

L'oreal Paris čistilna maska za obraz Pure Clay: Ta maska je v primerjavi z REN-ovo bila bolj gosta, kremasta in vlažilna. Se je tudi malce dlje časa sušila, a vseeno je pustila lep efekt na koži. Kože ni izsušila, pustila jo je zelo mehko in gladko. Je pa bil efekt pri REN-ovi boljši in lepši. Vseeno gre za zelo dobro drogerijsko masko in všeč mi je, da se maska nahaja v lončku, saj me goste glinene maske v tubah resnično jezijo (ker se težje iztisnejo iz embalaže in posledično tudi težje porabijo do konca).
Ponovni nakup: Da.

Lush piling za obraz Ocean Salt: Moj najljubši piling za obraz. Je malce bolj grob zaradi morske soli, vendar moja koža po tem pilingu vedno izgleda tako dobro (piling kože ne izsuši). Še celo moje pore so videti manjše, čistejše; koža je občutno bolj gladka, mehka, sveža ter zdrava. Mi je pa zelo prijeten tudi vonj, ker je svež in malo tropski- vsebuje organske limete namočeno v vodko (za posvetlitev kože) in kokos. O njem sem pisala tukaj.
Ponovni nakup: Vedno (imam ''odprto'' že drugo posodico).

Lush tonik za obraz Breath of fresh Air: Še en odličen tonik, ki je lepo navlažil mojo kožo in je ni izsušil ali iritiral. Uporabljala sem ga za osvežitev obraza (popršila sem ga direktno na obraz) ali kot tonik (nanos na vatico). Tudi vonj je bil prijeten, nevsiljiv in svež, pomirjajoč. Lush ima nasplošno zelo dobre izdelke za obraz, katere večkrat ponovno kupim.
Ponovni nakup: Da, verjetno, ko ga spet ujamem na razprodajah (to ali katero drugo verzijo).

The Ordinary salicilna kislina za obraz (2%): En mojih najljubših izdelkov za obraz trenutno (poleg spodaj omenjene azelaične kisline). Gre za izdelek, ki odlično pripomore k odpravljanju nepravilnosti in preprečuje nastanek novih. Moja koža je z uporabo tega izdelka bila veliko bolj čista, nepravilnosti so izgine veliko hitreje, pa tudi manj novih mozoljčkov se je pojavilo. Celo pore so bile videti manjše. Je postal kar ''must have'' izdelek v moji rutini. Ponavadi sem ga uporabljala zjutraj in zvečer (odvisno od stanja moje kože). Po nanosu salicilne kisline zjutraj je obvezna še uporaba kreme z zaščitnim faktorjem. Ima doziranje na pipeto, kar je zelo priročno.
Ponovni nakup: Že opravljen (si ne predstavljam več svoje rutine brez tega izdelka).

The Ordinary azelaična kislina za obraz (10%): Še en vrhunski izdelek za nego obraza. Gre za izdelek z izredno lahkotno, kremno-gel teksturo, ki se je hitro vpila v mojo kožo in je ni zmastila. Poleg hitre vpojnosti in nemastnega filma pa mi je bil najbolj všeč dolgoročni efekt na moji koži. Z redno uporabo tega izdelka (uporabljala sem ga zvečer, po nanosu salicilne kisline) je moja koža bila veliko bolj gladka in mehka na otip, pa tudi bolj enakomerna, odpravila je celo rdeče madeže od mozoljev ter preprečila nastanek novih nečistoč. Salicilna in azelaična kislina sta perfekten duo za vse, ki se borite z neenakomernim tenom kože, oziroma imate težave z nepravilnostmi. Priporočam.
Ponovni nakup: Že opravljen.
Subrina PHI šampon za večji volumen las: Povprečen šampon za lase, ki je dobro očistil moje lase, nisem pa opazila, da bi jim dal kak dodaten volumen (moji lasje so tanki, fini in brez volumna). Sem bila razočarana, saj gre za salonsko linijo in bi vseeno pričakovala vsaj kratkotrajen efekt. Dosti boljši efekt dosežem z L'oreal Elseve modro linijo, ki je prav tako namenjena tankim lasem, ki jim primanjkuje volumna (linija je tudi ugodnejša).
Ponovni nakup: Ne.

Alpecin Coffeine šampon za lase: Šampon je namenjen dednemu izpadanju las. Sama imam zadnje čase kar težave z izpadanjem (verjetno tudi zaradi stresa) in zato sem kupila tale šampon. Uporabljala sem ga redno (odprto imam že tretjo stekleničko, vendar trenutno uporabljam drug šampon) in se mi zdi, da je malenkost omilil težavico ter da mi sedaj izpadajo malenkost manj. Imate morda priporočilo še za kakšen drug podoben šampon (se bojim, da bi se lasje ''navadili'' šampona in izdelek več ne bi učinkoval)?
Ponovni nakup: Da.

Schwarzkopf Taft sprej za gostejše lase: Gre za običajen sprej za lase, ki se poprši na vlažne lase, da se potem le-ti lažje razčesajo. No, za razliko od ostalih ''leave-in'' sprejev (ponavadi kupujem Gliss-ove, s katerimi sem zelo zadovoljna), me je tale razočaral. Sprej za lase je bil obupen, saj je moje lase le obtežil in jih naredil lepljive. O gostoti las seveda ni bilo ne duha, ne sluha. Bil je tako grozen, da ga nisem mogla porabiti do konca.
Ponovni nakup: Ne.

Batiste suhi šampon za lase Tropical: Batiste suhe šampone sem na blogu omenila že neštetokrat, zato ne bom pisala na dolgo in široko. So super za dneve, ko sem prelena za pranje las, ali moji lasje še niso preveč mastni. Lepo popije maščobo iz las, lasem doda volumen in jih odišavi. Tudi ''prah'' ni preveč bel in trdovraten. Ta verzija je moja najljubša, saj diši tropsko - po kokosu.
Ponovni nakup: Vedno.
Bio Beaute by Nuxe deodorant za telo: Deodorant, ki je navdušil marsikatero blogerko. No, mene žal ni. S potenjem nasplošno nimam težav in pri deodorantih nisem zahtevna, ampak tega sem le s težavo porabila do konca. Predvsem zato, ker sem vajena sprejev in ne deodorantov na kroglico. Motilo me je, da se po nanosu ni vpil v kožo in tako je puščal mokre, rumene madeže na oblačilih in je že takoj izgledalo, kot da sem prepotena. Vonj je sicer bil prijeten (obožujem olje za telo iz iste linije), tudi preprečil je potenje, ampak deodoranti na kroglico res niso zame.
Ponovni nakup: Ne.

Rexona antiperspirant za telo Sexy Bouquet: Moji najljubši deodoranti za telo. Vonji so odlični (ta je moj najljubši - diši po jagodi in marelici), na koži in oblačilih ne puščajo sledi ter odlično preprečujejo potenje - zvečer sem še vedno ''sveža'' in dišim po deodorantu. 
Ponovni nakup: Vedno.

Zara toaletna vodica Woman Chocolate: Čudovita zimska dišava, ki je imela zelo topel vonj po čokoladi, pa vendar le-ta ni bi vsiljiv ali preveč pocukran zame. Obožujem čokolado in njen vonj, zato mi je ta dišava bila zelo pri srcu (sploh ker v drogerijah še nisem zasledila dišave s tako očitno noto čokolade). Čeprav je šlo zgolj za toaletno vodico, pa se je dišava kar dobro obdržala na meni, predvsem na laseh ali oblačilih. Sem kar presenečena nad kakovostjo Zarinih dišav (sem imela že dve drugi).
Ponovni nakup: Da, če jo še kje zasledim. Vsekakor pa še kupim kakšno drugo Zarino dišavo.
The Body Shop gel za tuširanje Pinita Colada: Gel za tuširanje s ta pravim tropskim vonjem po PinaColadi. Imel je res omamen, sočen vonj po kokosu in ananasu; takoj me je spomnil na moj najljubši koktejl - PinoColado. Vonj ni bil vsiljiv in po njem je dišala cela kopalnica. Imel je prijetno gosto, kremno teksturo. Žal je šlo za omejeno izdajo in ga več ne morem dobiti. Imam pa doma še sorbet (kremo za telo) z istim vonjem.
Ponovni nakup: Z veseljem bi nakup ponovila, a žal je šlo za omejeno linijo; bom pa zagotovo še kupila kakšen The Body Shop gel.

Fa gel za tuširanje Coconut milk in Grški jogurt-mandelj: Prijetna in zelo dišeča gela za tuširanje s kremasto in gostejšo, ne izsušujočo teksturo. Vonja sta bila zelo prijetna, ne preveč umetna ali vsiljiva. Prvi je dišal nežno, rahlo sladkobno po kokosovem mleku, medtem ko je bil drugi veliko slajši, a še vseeno nevsiljiv - meni je dišal zimsko; po mandlju in grškem jogurtu z medom. Vonja sta mi bila zelo všeč, še posebej tisti z grškim jogurtom in mandljem. Fa geli so mi po teksturi in priljubljenosti takoj za Dove (ki so ekstra kremasti in gosti).
Ponovni nakup: Da, oba vonja in tudi kakšen drug.

Kozmetika Afrodita gel za tuširanje Rdeče grozdje: Zelo dišeč gel za tuširanje, ki je dišal po grozdju. Vonj je bil sladek, a ne preveč pocukran ali umeten. Vem, da ima tale gel kar veliko oboževalk, po drugi strani pa je nekaterim preveč umeten ali jim ''smrdi'', zato je dobro, da ga pred nakupom dobro povonjate. Meni osebno pa je bil zelo všeč in bi ga priporočala tudi drugim ljubiteljicam sadnih, grozdnih vonjev. Je pa zame to bolj jesensko-zimski vonj (predvsem zaradi sladkobe). Tekstura gela je bila oljnata, torej idealna za hladnejše mesece (gel kože ne izsuši).
Ponovni nakup: Da, v hladnejših mesecih.
The Body Shop maslo za telo Roza grenivka in Moringa: Masli za telo z gosto, bogato teksturo, ki je odlično navlažila ter nahranila mojo suho kožo na nogah. Kar mi je pri njihovih maslih najbolj všeč (in zaradi česa so tako priljubljena pri drugih blogerkah) je to, da imajo bogato teksturo, ki se v kožo ne vpije takoj. Zato so odlična za nego pozimi, oziroma za nego pri koži, ki je zelo suha in občutljiva. Vonja sta bila precej naravna; roza grenivka je imela sadno, zelo rahlo kiselkasto noto, medtem ko je Moringa dišala bolj cvetlično in ''čisto''.
Ponovni nakup: Imam še dve mini verziji za porabiti in eno večjo, zato zaenkrat nakupa ne bom ponovila. Vsekakor pa bom v prihodnosti kupila še kakšno, a ne v teh dveh vonjih (nista bila moja najljubša).

Li Quandisa Luxury Intimate intimno olje - mini verzija: Tokrat se je v moji empties objavi znašel tudi malce drugačen, poseben izdelek. Gre za izdelek, ki je namenjen razvajanju in negi ženskih intimnih predelov. Izdelan je bil s strani dveh slovenk, po ruskem receptu. Izdelek naj bi imel blagodejen vpliv na sluznico, pomagal naj bi pri srbečici, suhosti, belem toku, preprečil vnetja. Sama sem ga uporabljala manj kot 4 tedne, saj mini verzija zadostuje za manj kot meseci dni uporabe, zato ne morem poročati o tistih pravih rezultatih, ki bi si verjetno pokazali po vsaj enomesečni uporabi ali še dlje. Sem pa v teh nekaj tednih opazila, da je bilo res manj srbečice in suhosti, občutek po uporabi pa je bil res prijeten in blagodejen. Olje mi ni niti malo razdražilo sluznice, čeprav sem na tem predelu bolj občutljiva, zato je vsekakor primeren tudi za občutljivke. Vonj olja je bil zelo prijeten, nevsiljiv; dišal je predvsem po cimetu, zato ga lahko uporabljate tudi za ''odišavljanje'' intimnih predelov in kot razvajanje. Vsebuje 100% naravne in organske sestavine, je 100% veganskega in rastlinskega izvora. Podrobne sestavine in cene pa lahko najdete tukaj.
Ponovni nakup: Vsekakor ga nameravam ponovno kupiti, v večji velikosti, da vidim, kako se bo obneslo na dolgi rok.

L'Occitane mini kreme za roke (Verbena, Vijolica s 20% kariteja): Moje najljubše kreme za roke. Čeprav v drogerijah dobimo veliko drugih dobrih in poceni krem, pa se vedno znova rada vrnem k L'Occitanovim kremam. Všeč so mi različni vonji, luštna embalaža in vlažilnost na mojih nezahtevnih rokah. Za moje roke so namreč dovolj vlažilne, še posebej rada pa jih nosim s sabo v torbici. Tokrat sem porabila vonj Verbene/citronke (imela je lahkotno teksturo, bila je rahlo hladilna, s svežim citrusnim vonjem, za poleti je bila odlična) in Vijolico (po teksturi gre za njihovo klasično kremo z visoko vsebnostjo kariteja, le da je ta verzija imela vonj po vijolici; bila je bolj vlažilna od Verbene, vonj je bil prijetno sladek). O njihovih kremah in različnih vonjih sem se podrobneje razpisala tukaj.
Ponovni nakup: Verbene ne bi ponovno kupila, ker mi vonj čez čas ni bil več všeč, Vijolice s 20% kariteja pa se žal več ne dobi - omejena izdaja (slednjo bi v nasprotnem primeru še kupila). Imam pa še nekaj njihovih kremic na zalogi (iz adventnih koledarjev, kar sem dobila ob nakupu).

Bath & Body Works PocketBac antibakterijski gel za roke Sweet Cinnamon Pumpkin: Obožujem B&BW antibakterijske gele za roke. Imajo priročno mini embalažo, ki ne zavzame veliko prostora in paše v vsak žep, zato je lahko razkuževalo vedno na dosegu roke. Imajo odlične vonje, ki se dolgo obdržijo na koži, roke dobro razkužijo, obenem pa moje kože ne izsušijo. Ta vonj je bil zelo jesenski in gurmanski. Dišal je po rumu, bučah, cimetu in ingverju.
Ponovni nakup: Da, imam pa še nekaj drugih različic (vonjev) za porabit.

Bath & Body Works nežno milo za roke Pumpkin Berry Crumble: Prijetno milo za roke z lahkotno kremno ''puhasto'' teksturo, ki je nežno očistila roke in jih ni izsušila. Še posebej mi je bila všeč za nežno čiščenje rok, za bolj ''globinsko'' pa uporabljam njihov ''Deep Cleansing Soap''/globinsko milo za roke. Vonj tega mila je bil ''slasten'' - dišal je po piškotkih z vanilijo in jagodičevju (borovnice). Šlo je za vonj iz omejene, jesenske izdaje.
Ponovni nakup: Še imam nekaj drugih vonjev na zalogi. Vsekakor pa ja, če bom še kdaj imela priložnost - vonj je bil odličen.

Bath & Body Works globinsko milo za roke Very Merry Meringue: Gre za milo, ki je namenjeno globinskemu čiščenju rok (vsebuje majhne ne preveč grobe ''piling'' delčke, ki se ob ''vtiranju'' mila v roke raztopijo). Roke je res dobro očistilo (brez izsuševanja kože) in lepo odstranilo tudi bolj ''trdovratne'' madeže. Šlo je za vonj iz praznične, božične kolekcije. Dišalo je po sladkem vanilijevem pecivu z nastrgano limonino skorjico.
Ponovni nakup: Mogoče v katerem drugem vonju. Imam pa še dve globinski mili (kupila sem paket 4ih globinskih mil v prazničnih vonjih - ta je bil en izmed njih) za porabit.


Katere izdelke pa ste v porabile nazadnje? Ste porabile tudi katerega izmed zgoraj omenjenih izdelkov? 




You Might Also Like

6 komentarji

  1. Salicilna kislina od Ordinary je tudi mene čisto navdušila <3
    Zdaj ravno izbiram kaj še dodat ponovnemu naročilu, se tudi Azelaična všečno sliši :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je super, sploh razmerje med kakovostjo in ceno je odlično! :)
      Če ti je salicilna kul, bi ti znala biti tudi azelaična zelo všeč, ker ima glede mozoljčkov podoben vpliv, s tem, da naredi kožo še mehkejšo/gladkejšo na otip, pa tudi posvetli jo; obenem pa se še super ujema s salicilno.

      Izbriši
  2. Si me prepričala s the Ordinary izdelkoma. Gresta na wishlito :) BBW mili sta mi tudi zanimivi.

    Za šampon in losjon proti izpadanju las pa lahko morda poskusiš s Subrina Recept. Na FB za Bosno je bil odličen feedback na ta izdelka, mora že bit nekaj na tem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, upam, da ti bosta všeč. Meni sta dejansko spremenila kožo. Z redno uporabo je postala veliko lepša. Sem ju izjemno pogrešala vmes, ko mi ju je zmanjkalo, kar se je poznalo tudi na moji koži (nove nepravilnosti). Pa še ceni sta sprejemljivi. :) B&BW mila so meni božanska, tudi naši doma jih hvalijo, sploh tista nežna verzija je vsem tak všeč, da o vonjih sploh ne govorim. Res imajo odlične vonje in prav jezna, sem da ne pošiljajo v Evropo. Dobro, da se vsaj na Salmi dobi nekaj malenkosti.

      Hvala, na Subrino pa sem čisto pozabila. Se spomnim, da sem si jo včasih sposodila, ko sem bila pri fantu doma, ker so njegovi domači uporabljali ta šampon. Moram preizkusiti, kako se obnese na daljši rok. Hvala za predlog. <3 :)

      Izbriši
  3. Odlična objava! Mislim, da je že resno čas, da tudi jaz preizkusim The Body Shop maslo za telo grenivka :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. :)
      Če imaš suho kožo in imaš rada take bolj sveže vonje, potem res moraš probati to maslo. Oziroma nasplošno katerokoli TBS maslo - tekstura je noro negovalna. :)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3