Disappointing Products #7

petek, april 24, 2020

Že nekaj časa imam v posebni škatli shranjenih par izdelkov, ki so me razočarali, pa zmeraj odlašam z objavo. Enostavno tukaj na blogu raje pišem o pozitivnih stvareh. 
A kljub temu, so tudi takšne objave lahko zelo v pomoč, sploh, če razmišljate o nakupu teh izdelkov. :)
Morda še naj samo poudarim, da ti izdelki niso nujno slabi (nekateri so celo zelo popularni ;)) in niti slučajno ne želim ''pljuvati'' po njih, z vami želim deliti le svoje OSEBNE izkušnje.
The Ordinary retinol 1% s skvalanom 
Prvi izdelek, ki me je zelo razočaral, je od znamke The Ordinary. Pri nas na trgu je bolj malo izdelkov z višjo koncentracijo retinola, zato sem bila vesela, ko sem ga odkrila pri The Ordinary-u. Nasplošno imam z njihovimi izdelki dobre izkušnje, čeprav so precej poceni in imajo pogosto tudi ''hit-miss'' produkte. Retinol ima oljnato obliko in vsebuje skvalan, ki naj bi bil odličen za vlaženje tudi mastne kože. Sama formulacija se mi je zdela ok, ni bila preveč mastna, niti nisem opazila nobenega draženja (uporabljala sem ga na dva do tri dni). So pa se mi zelo hitro začeli pojavljati boleči podkožni mozolji. Ko sem prenehala z uporabo, je bilo stanje spet takoj normalno. Sem vesela, da je šlo za cenejši izdelek.

Melvita krema za okrog oči Nectar de Roses
Tudi s kremo za okrog oči od francoske znamke Melvita sem imela slabe izkušnje. Melvita mi je bila v preteklosti med ljubšimi znamkami (njihova olja in vodice za obraz so odlične), a vseeno moram povedati, da dejansko slabše kreme za predel okoli oči še nisem imela. Krema je imela lahkotno gel teksturo. Bila je zdaleč premalo vlažilna, tudi zjutraj za pod makeup. Kar pa me je pri njej najbolj zmotilo, je bilo to, da me je koža po njej pekla in mi jo je hkrati še zategovalo. Bi bilo dejansko boljše, če ne bi nanašala nič, kot pa tole.
COSRX krema proti nepravilnostim Blackhead Power Cream
Tale krema vsebuje salicilno kislino, za katero je znano, da ima pozitivne učinke na videz kože. Kožo namreč naredi bolj enakomerno, zmanjša nepravilnosti in prepreči nastanek le-teh. Poleg tega pa zmanjšuje tudi rdečico. Sama sem že poskusila veliko različni izdelkov s salicilno kislino in sem bila ponavadi zelo zadovoljna, žal pa me je ta dotični izdelek s čisto razočaral. Krema je imela zelo gosto gel teksturo, ki se kljub manjši količini ni popolnoma vpila in je pustila plast na koži. Ker sem jo uporabljala zvečer, sem ji to pač oprostila. Velik minus pa je bil, da krema na meni ni imela popolnoma nobenega učinka. Mojo kožo je sicer naredila zelo mehko, vendar to naredijo tudi druge "navadne" kreme. Na same nepravilnosti ni imela nobenih pozitivnih lastnosti. Nepravilnosti so kljub redni uporabi še vedno v isti meri bile prisotne, prav tako ni bila učinkovita pri ostalih stvareh, ki jih obljublja (izeenačen ten, zmanjšanje rdečice in ogrcev). Se nisem niti mogla prisiliti, da bi jo porabila do konca.

Benefit primer za obraz POREfessional 
To pa je na mojo žalost že drugi izdelek od Benefita (prvi je tale), ki me je razočaral, čeprav gre za izredno popularen produkt. Tale primer za obraz s silikonsko teksturo naj bi odlično zabrisal videz velikih por, oz. jih zapolnil in tako preprečil, da bi le-te bile vidne pri nanosu tekoče podlage. Obenem pa naj bi primer poskrbel za daljšo obstojnost ličil. Sliši se res obetavno, a na meni žal ta izdelek ni imel dobrih učinkov. Pore so po uporabi res izgledale malo manjše, a je bil efekt izjemno kratkotrajen. Opazila sem, da se noben puder in korektor preko tega primerja nista lepo nanašala. Pogosto je puder izgledal tudi ''cakey''. Prav tako sem bila izjemno razočarana z obstojnostjo ličil, dejansko mi je po eni uri puder začel blediti in koža se mi je začela izjemno mastiti. To se mi ne dogaja z nobenim drugim primerjem, niti s cenejšimi. Sem vesela, da sem imela le mini verzijo.
L.O.V maskara za trepalnice Lovrose
Konec preteklega leta sem v Bipi na Hrvaškem odkrila popust na L.O.V znamko, saj je šla pri njih znamka iz prodaje. Tako sem kupila nekaj maskar, ki so pritegnile mojo pozornost. V preteklosti sem že imela dve njihovi maskari in ena od njih (Guilty Eyes vodoodporna) me je res navdušila. Tokrat sem vzela nekaj drugih, saj slednje ni bilo več na zalogi. Ena od njih je bila lovrose maskara, ki me je, priznam, pritegnila predvsem zaradi krasne rose gold embalaže s potiskom vrtnic. Na žalost je bila formula porazna. Šlo je za precej mokro maskaro, ki je le zlepila trepalnice in jih obtežila. Dala je zelo naraven videz (nobenega ekstra volumna ali dolžine) pa še to sem zelo morala paziti pri nanosu, drugače so bile trepalnice precej zlepljene. Tudi po več tednih, ko se je malce posušila, je še vedno bila povprečna in ni dala nobenega posebnega efekta. Še sreča, da sem jo dobila po dosti nižji ceni.
P.S.: Danes moj blog praznuje rojstni dan, zato sem za vas pripravila eno luštno nagradno igro. Sodelujete lahko na mojem Instagramu in Facebooku.


Kateri izdelki pa so vas nazadnje razočarali?





You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3