Review: Dove - Nourishing Oil Care Express Treatment Conditioner

ponedeljek, april 28, 2014

Tokrat bom ocenila meni trenutno najboljši izdelek za lase. Gre za 1-minutno kuro za lase z naravnimi olji, znamke Dove. Za tale izdelek sem prvič izvedela na Tayinem blogu nekaj mesecev nazaj. Njena objava me je tako navdušila, da sem ga še isti dan šla iskat v Müller. In ni mi niti malo žal!



Opis izdelka: 1-minutna kura z naravnimi nutri olji revitalizira izredno suhe, slamnate lase. Nutri olja intenzivno negujejo lase, a jih hkrati ne mastijo. Kura zgladi površino las in jih pomaga zaščiti pred izgubo vlage.

Pa še sama ocena izdelka. Najprej embalaža. Gre za plastično tubico, ki meni deluje preprosto, a hkrati nekaj posebnega, saj ima tudi zlatkast napis (ja, obožujem zlate detajle, povsod! :) ), ki kar vabi k nakupu. Moram povedat, da sem ga sama takoj opazila na polički v trgovini, ko sem ga šla iskat. Tudi sama embalaža se mi zdi zelo praktična, saj je pokrovček lepo 'pritrjen' in ga zlahka odpreš in z rahlim pritiskom zapreš, torej na srečo ne gre za pokrovček, ki bi bil na navoj. 
Struktura balzama je zelo gosta, kar se mi zdi super, saj piše, da je izdelek namenjen izsušenim in slamnatem lasem. Ko izstisnemo balzam iz embalaže, lahko opazimo, da izgleda kot zobna pasta. Ja, prav ste prebrali! :) Balzam je namreč sestavljen iz dveh barv (tako kot sama embalaža) - iz bele in 'zlatkaste-rumene' barve. Nekje sem prebrala, da naj bi bela barva predstavljala 'balzam', zlatkasto-rumena pa kuro iz nutri olj. Balzam tudi zelo prijetno diši, a se kasneje vonj na laseh ne ohrani. 


Na izdelku piše, da balzam naj ne bi zmastil las, a ker imam sama precej masten tip las (pri korenu, medtem ko so konice pogosto izsušene), ga vseeno raje uporabljam le na spodnji tretjini las.
Izdelek uporabljam čisto pri vsakemu umivanju las. Najprej vedno nanesem šampon (trenutno uporabljam od Nature Siberice za barvane in poškodovane lase), lase lepo spenim, dobro sperem, nato pa nanesem še Dove kuro za lase. Pri opisu izdelka je napisano, da naj bi izdelek deloval zgolj v 1 minuti, a ga sama pustim nekoliko dlje in sicer od 3-5 minut. Potem balzam dobro sperem in kasneje na vlažne lase nanesem še olje za lase (trenutno imam Got2b olje).



Meni osebno je tale balzam odličen, saj lahko že med spiranjem le-tega občutim, da so lasje dosti bolj gladki. Kasneje, ko so lasje suhi, postanejo tudi občutno mehkejši, sijoči in nahranjeni. To je zame zelo pomembno in zato se vedno znova vračam k temu balzamu. Moram povedat, da sem sprobala že kar nekaj drugih 'drogerijskih' balzamov, a noben me ni tako navdušil kot tale. Razliko med drugimi balzami sem opazila že v tem, da drugi niso bili niti iz pol tako goste konstinence in mi las niso niti malo nahranili. Kvečjemu so bili lasje malo mehkejši.


Sama bom zagotovo ostala zvesta temu izdelku in bo zagotovo vedno na moji polički s šamponi. A ker sama zelo rada sprobam tudi kaj drugega, bom zagotovo kdaj kupila tudi kakšnega drugega. Trenutno imam na t.i. 'wishlisti' tudi Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor Deep Conditioner, ki ga nameravam kupiti TAKOJ, ko bom spet kaj na Hrvaškem.


Cena: Dove balzam za lase sem kupila v Müllerju za približno 4-5 €. V drugih drogerijah ga sama nisem opazila.


Kateri balzam za lase pa vi uporabljate? Ste že preizkusili katerega od teh dveh (Dove, Aussie)?



S.

You Might Also Like

5 komentarji

  1. Sama ponavadi balzama sploh ne uporabljam, si dam samo masko gor..mogoce bi mogla preiskusit oboje:D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. preizkusi, pomoje ti res ne bo žal. :) pa še cena ni tako zelo visoka, če ti slučajno ne bi odgovarjal. :)

      Izbriši
  2. Jaz sem v zadnjem letu preizkusila še mnoge druge balzame poleg tega, ampak me noben ni tako navdušil kot tale. Super ocena. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala. :)
      jaa, res je odličen. :) me pa prav zanimata oceni tistih dveh balzamov, ki si ju kupila marca..že komaj čakam. :))

      Izbriši
  3. malenkost, upam, da ti bo všeč balzam. :) sporoči, kak se bo obnesel. :)
    jaa, večina jih je res povprečnih..naše drogerije res niso najbolje založene z 'woow' izdelki, mi je kar malo žal, da pri nas ni veliko dobrih izdelkov, kot npr. v kateri sosednji državi.. :/

    OdgovoriIzbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3