Review: Rimmel Stay Matte Powder & Apocalips Lip Laquer

sobota, avgust 30, 2014

Hej! :)

Danes bom ocenila Rimmlov matirni puder in lak za ustnice, ki sem ju kupila v mesecu juniju.
Rimmel lip lacquer sem si želela že dolgo, a ker v slovenskih drogerijah te znamke nimamo, je ostalo le pri želji. Sem pa nekaj časa nazaj odkrila to londonsko znamko na spletni strani Salma.si in tako sem se le odločila za nakup. Zraven pa sem vzela še matirni puder, ki je prav tako hvaljen, pa še ravno znižanega sem ujela. :)

Stay Matte Long Lasting Pressed Powder: Gre za kompaktni puder, ki se nahaja v okrogli in dokaj trpežni embalaži, skozi katero je dobro viden puder. Od kar sem ga prvič preizkusila, ga uporabljam večino časa. Namenjen je za mastno in nečisto kožo (to je meni pritegnilo k nakupu). Je namreč zelo lahek na koži, jo lepo zmatira in ne naredi 'maske'. Zaradi tega izpade res zelo naravno (kot da ne bi imeli ničesar na obrazu) in celo izboljša sam izgled tekoče podlage.
Jaz imam odtenek Transparent, ki odgovarja vsem odtenkom tekoče podlage, kar je še posebej priročno, sploh, če imaš težave z iskanjem pudra ali tekoče podlage. Prej sem veliko raje uporabljala beli matirni puder (npr. Catrice), ker sem se bala kupit 'barvnega', da ne bi vse izgledalo zgrešeno. Pri tem ni strahu, ker se res prilagodi odtenku tekočega pudra. Puder kožo matira za zelo dolgo - mam mešano do mastno kožo (še posebej T cona je mastna) in nisem opazila, da bi se mi čez dan čelo začelo svetiti, kot se mi dogaja, če matirnega pudra ne uporabljam. Prav tako ne maši mojih por. Tale puder je postal moj must-have izdelek in odslej bom kupuvala samo še tega. Je zelo ugoden na Salmi - 3.59€ (pogosto imajo tudi znižanja, jaz sem ga dobila celo za 2.90€).
Sestavanaravni Shine-Control kompleks - bombaž - pomaga nadzorovati prekomerno sijaj, kamilica - pomirja kožo in zmanjšuje rdeče lise, kumara - čisti pore, posvetli kožo, absorbira odvečno maščobo. Ne vsebuje olj!

Apocalips Lip Laquer: Sama embalaža je trpežna in plastična, z zelo zanimivo oblikovanim pokrovčkom (hmm, kot nepravilno oblikovan diamant?) in spodaj z zelo dobro vidno barvo odtenka, ki ga embalaža vsebuje.
Izdelek vsebuje aplikator, ki je podoben kot pri glossih, le da ima ta na sredini še odprtino, v katero zaide produkt. Aplikator lahko povzroča manjše težave pri nanosu, ravno zaradi te odprtine, a sama izdelek najprej nanesem s tem sprednjim delom (kjer je odprtina), nato pa nanos malo popravim z zadnjim delom (odstranim odvečno količino) in deluje odlično.
Kar je pri tem laku za ustnice najbolj presenetljivo, je njegova pigmentiranost. Na prvi pogled na embalažo bi pomislil, da je izdelek le rahlo obarvan, a vbistvu je izdelek polno prekriven, zato je potrebno le malo nanosa (priporočam 1 nanos). Tekstura laka je kremasto sijoča in 'vlažilna', saj ne izsušuje ustnic, hkrati pa ni lepljiva, kot pri podobnih izdelkih za ustnice.
Vzela sem odtenek Celestial, ki je zelo nosljiv in primeren za vsakdan - nude-roza odtenek. Na meni je obstojen okoli 3 ure (kasneje pusti matt 'stain'). 
Izdelek stane 5.04€ (včasih cena malo varira), kar se mi zdi cenovno ugodno, na izbiro pa je veliko odtenkov za vse okuse. Jaz razmišljam še o kakšnem v daljni prihodnosti (zaenkrat imam preveč vsega). :D
odtenek je v živo malce bolj rozasto-nude (glej spodnji del embalaže, kjer je realna barva)



Kakšno je vaše mnenje o Rimmel izdelkih? Imate kaj njihovega?



S.


You Might Also Like

2 komentarji

  1. Super! Ful si pridna z objavami te dni! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :)
      Se trudim, sploh ker imam v planu veliko novih objav/ocen, ampak mi včasih preprosto zmanjka časa..Tako da vsak prosti čas na računalniku izkoristim za pisanje objav. ;)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3