Budget Beauty Buys #1

torek, maj 26, 2015

Živjo! :)

Danes ena malce drugačna, a še vseeno zelo poznana in priljubljena tema/objava po drugih blogih. Govorila bom o poceni kozmetičnih in lepotnih izdelkih, ki so meni osebno odlični in kjer ne velja 'pravilo': ''malo denarja, malo muzike'' (kot radi rečemo po domače). Upam, da bo ta objava v pomoč tudi tistim, ki se šele podajate na 'pot ličenja' oz. ne želite veliko zapraviti za ličila. :)
Jaz osebno obožujem drogerijsko kozmetiko in težko se odločim, da bi za izdelek odštela večjo vsoto denarja. Že nekaj časa sem imela v planu to objavo in končno sem jo uresničila. Namreč, tu in tam bom z vami delila nekaj mojih najljubših izdelkov, ki se dobijo bodisi v naših drogerijah ali na slovenskih spletnih straneh in prav vsi spadajo v 'nižji cenovni rang'.
Soraya So Pretty BB krema 
Ta izdelek je sicer dražji, v primerjavi z ostalimi izdelki v tej objavi, vendar je še vedno ugoden in predvsem - odličen za to ceno. Vsekakor sem ga morala uvrstiti med prvimi izdelki, ker je še posebej primeren za tople mesece. Mislim, da smo že vse slišale za t.i. BB kreme, ki se v zadnjih letih množično pojavljajo na drogerijskih policah. Te BB kreme, ki jih ponavadi najdemo v drogerijah so za mene (pa tudi za veliko drugih punc) popolnoma zgrešene - so pretemne oz. preveč oranžne in tako dajo videz maske, ali pa so premalo prekrivne in ne odgovarjajo mastni koži. Sama sem našla popolno BB kremo za mojo mastno in problematično kožo na strani od Soraye. Diši zelo prijetno, se lepo razmaže in daje ravno pravšnjo prekrivnost, s katero so manjše nepravilnosti in rdečica lepo prikrite. Super je tudi za tiste, ki si želijo le malo izenačitve tene. Kar je mene v prvi vrsti prepričalo, je odtenek - je res svetel, primeren za nas svetlokožke, poleg tega pa se prilagodi tenu in izpade zelo naravno. Ker imam sama mastno kožo, mi večina tekočih podlag/BB krem ne odgovarja, saj mi tako zamašijo pore in povzročijo pravo katastrofo na obrazu, obenem pa je koža že po nekaj urah mastna. Pri tej BB kremi nisem imela prej omenjenih težav, saj je zelo lahka, mastno kožo pa tudi lepo matira. Na meni se obdrži okoli 8 ur, ali več, če uporabim še matirni puder in fiksator. Prvo zbledi na T predelu. Sama nisem velika privržnica težkih pudrov, zato (še posebej poleti) rada posežem po tem izdelku, dodam matirni puder, malo rdečila in že sem pripravljena na vsakdanje obveznosti. BB krema ima tudi zaščitni faktor 10. Mojo podrobno oceno si lahko preberete na tej povezavi.
Cena: 12,90€ - tukaj.


Rimmel London Stay Matte matirni puder
Od BB kreme se selim na matirni puder, ki lepo zaključi nanos BB kreme oz. kakršnekoli druge podlage. Matirni puder je 'must-have' predvsem, če imaš mastno kožo, saj obraz še dodatno zmatira in prepreči nezaželen sijaj, poleg tega pa podlaga kasneje izgine iz obraza. Gre za zelo lahek in fini puder, ki na koži izpade zelo naravno in ne pusti preveč 'pudrastega' videza. Ne zažira se v pore, obenem pa izboljša izgled tekoče podlage, saj se bolj prilagodi tvojemu naravnemu tenu, predvsem, če se si spodaj uporabil podlago, ki ni enakega odtenka, kot naraven ten polti. Na voljo je več različnih odtenkov, sama imam odtenek Transparent, ki je namenjen večim tenom. Sama sem imela matirne pudre od Catrice in Essence, a me noben ni tako prepričal kot tale, saj pustijo na meni bolj 'pudrast' videz, sijaj pa se na T predelu pojavi prej, kot pri tem pudru. Tako moja podlaga preživi na mojem mastnem obrazu več ur, kot običajno. Uporabljam ga tako z tekočimi pudri, kot tudi BB/CC kremami, včasih tudi samostojno - predvsem na vratu. Zadnje čase ga obožujem še bolj, saj se vrhunsko obnese pri L'Occitane CC kremi, ki jo trenutno preizkušam. Le-ta ima zelo, zelo lahko prekrivnost, kar posledično pomeni slabša obstojnost in prekrivnost - vendar se v kombinaciji s tem matirnim pudrom res obnese, saj na meni zdrži več ur, dosežem pa tudi malce večjo prekrivnost.
O Rimmlovem matirnem pudrom sem že govorila tukaj
Cena: okoli 3€ - odvisno od spletne strani, akcij, itd. Pri nas se lahko dobi tukaj ali tukaj.


Makeup Revolution čopiči za ličenje (oči, obraz)
Čopiči vsem zelo poznane znamke - Makeup Revolution, ki jo najdete na Ličila.si. Znamka ponuja širok izbor ličil, vendar so nekaj mesecev nazaj v ponudbo dali še čopiče za ličenje, ki so nemudoma morali biti moji. Od kar sem čopiče kupila, jih uporabljam res vedno. Sicer imam le 4, vendar sem s temi zelo zadovoljna in pri vsakem sem našla ustrezno funkcijo. Ne bom pisala o vsakem čopiču posebej, ker sem čopiče že podrobneje ocenila tukaj, bom pa nakratko napisala, kateri mi je najljubši in zakaj. Daleč najljubši mi je čopič za obraz oz. za senčenje obraza - za bronzer in rdečilo. Ker je poševno pristrižen, lepo zasenči predel pod lično kostjo. Je zelo mehak in z njim se da zelo lepo nanesti tudi rdečilo, sploh ker lahko dobro kontroliraš količino izdelka, ki ga boš nanesel. Poleg tega čopiča obožujem še tistega, ki je namenjen senčenju oči na težje dostopnih mestih - prav tako s poševno pristriženimi ščetinami. Ta je odličen predvsem za zabrisovanje senčil v zunanjem V kotičku. Sta pa mi tudi ostala dva čopiča, ki ju imam super, vendar pa zgornja dva prevladata in ju najraje uporabljam. Čopiči so za to ceno res odlični, saj mi ni odpadla še nobena ščetina in bi jih predvsem priporočala tistim, ki za čopiče ne želite odšteti veliko denarja ali pa ste še novi pri ličenju.
Cena: 3-4€ posamezen - odvisno za kateri čopič gre. Dobite jih tukaj


Maybelline Color Tattoo 24hr senčila za oči
Moja daleč najljubša senčila za oči! Nikoli nisem preveč marala oz. uporabljala mono senčil, saj imam raje paletke, vendar so ta senčila izjema! Nahajajo se v okroglem steklenem lončku, ki je sicer malce težji za uporabo, sploh ko porabiš že malce večjo količino in če imaš daljše nohte, tako kot jaz, vendar so ta senčila vredna vsega tega! So kremasto-gel teksture in se zelo lepo nanašajo ter zabrišejo. Sama za nanos najraje uporabljam kar prste, saj je tako nanos lepši in bolj enakomeren. Po teh senčilih najraje posežem takrat, ko se mi kam mudi, saj so res zelo enostavna za uporabo, končni rezultat pa je neverjeten in dejansko izgleda, kot da si vložil več truda (in različnih senčil) v ličenje. Ta senčila so zelo obstojna in se na mojih vekah obdržijo ves dan (imam ravno mastnih vek), pa tudi druge uporabnice z bolj mastnimi vekami so poročale, da je obstojnost res odlična. Lahko se uporabljajo tako samostojno, kot tudi namesto primerja oz. podlage za senčila. Sama sem tako navdušena nad njimi, da imam kar 4 odtenke, bi želela, da bi jih pri nas bilo še več, predvsem, da bi tudi mi imeli tiste iz Leather kolekcije. Moja najljubša odtenka sta Permanent Taupe, ki ga uporabim kadar si zaželim temnejši look, a nimam časa za 'konkreten' smokey eyes in On and on Bronze, ki je krasne bronz barve in je primeren za vsakdan - še posebej lepo izgleda poleti na malce bolj zagoreli in naravno sijoči polti. Imam še odtenka Rose Gold, ki je v krasni roza barvi in Metallic Pomegranate v vijolično-rjavi barvi z zlatimi bleščicami.
Cena: okoli 5€. Na voljo so v naših drogerijah (Müller, DM, Tuš drogerija,...).


Maybelline Baby Lips balzami za ustnice
O teh balzamih je bilo veliko govora po blogih, tako da ste gotovo že brale/slišale o njih, ali pa ste tudi same njihove ljubiteljice. Mene tisti brezbarvni niso pritegnili k nakupu, sem pa kupila rdečega Cherry Me in Pink Shock (iz posebne izdaje Electro) - oba sta me navdušila. Sta lepo vlažilna, imata prijeten vonj in ustnicam dasta nekaj barve. Torej super za tiste, ki se borite s suhimi ustnicami in ne marate pravih šmink ali pa si tu in tam zaželite na ustnicah nekaj nežnega. Jaz sem velika ljubiteljica šmink, ampak ta dva balzama sta me tako presenetila, da se včasih popolnoma odpovem svojim šminkam in tako uporabljam samo katerega od teh dveh balzamov. Moj najljubši je še posebej odtenek Pink Shock, ki ima prijeten sladek vonj po sadnih bonbonih in je tudi boljše pigmentiran od rdečega Cherry Me balzama. Je krasne vibrantno roza barve in na ustnicah je presenetljivo dobro pigmentiran. Oba balzama sem tudi primerjala, tukaj. Na moji listi želja se skriva še odtenek Strike a Rose (nežen roza odtenek), prav tako iz Electro linije.
Cena: malo čez 2€. Na voljo o v naših drogerijah (Müller, DM, Tuš drogerija,...).
Swatchi:
L-D: Maybelline Color Tattoo Permanent Taupe, On and on Bronze, Rose Gold, Metallic Pomegranate, Maybelline Baby Lips Pink Shock


Ste tudi ve ljubiteljice drogerijske kozmetike ali imate raje dražje blagovne znamke? Kateri izdelek iz drogerije je vaš najljubši?



S.

You Might Also Like

10 komentarji

  1. Pravzaprav še nimam nič od tega, razen Baby Lipsov :) Mi je pa na splošno dobro vse od MR kar imam (razen lakca) čpa tudi essencove šminke in catrice podlage obožujem ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Če boš kdaj kaj sprobala, sporoči kako ti bo všeč. :)) Meni od MR stvari tudi super, sploh za to ceno! Prav tako mi niso slabe Essence šminke, ampak o tem bom kdaj drugič pisala. :D Catrice podlago pa še moram preizkusit, tista Matt Plus me mika!

      Izbriši
  2. Tale bb krema pa je nekaj, kar bi sama lahko sprobala! Jaz že cca. 4 leta uporabljam BB kremo Garnier 5v1, sploh ne uporabljam pudra in mi je super, ker imam kar občutljivo kožo. Pri tej pa je že samo pakiranje tako luštno! :) xoxo

    Visit me: http://naturallymarcela.blogspot.com/2015/05/photos-only-1.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To BB kremo pa res vsem svetujem, sploh če ne uporabljaš pudra in imaš bolj občutljivo ali mastno kožo. :) Kako pa je ta Garnierjeva? Imajo sploh na voljo kakšen svetlejši odtenek? :)
      Jaz se od te res več ne ločim, pakiranje pa je res simpatično in je mene tudi delno potegnilo, da sem izdelek kupila. :P xx

      Izbriši
  3. baby lips imam in je res top :3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti obarvani so res odlični, sploh iz Electro linije. :)

      Izbriši
  4. Uf js mam večinoma vso kozmetiko cenejšo. Malo več dam za pudre, lake in lasno kozmetiko.
    BB kremo imam tudi jaz in mi je najljubša, tattojčka mam pa zdej dva ampak ju kr pozabim uporabljat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi jaz in sem res ponosna na to. :P Jaz tudi raje dam malo več za lak (Essie), pa da se kdaj razvajam s kakšnim dražjim kosom ličila, pa še to bolj poredko. Od teh dražjih znamk sem sama kupila samo eno MAC šminko in senčilo. Drugo se mi zdi, da nimam nič takega. Recimo L'oreal, Max Factor, Maybelline pa ne štejem med dražjo kozmetiko, ampak bolj med srednji cenovni rang, mam pa od njih mogoče kakšno šminko, maskaro (sploh L'orealove obožujem), ostalo pa je večinoma od Essence, Catrice (iz drogerij) ali pa od MR, Sleek.
      Aja, največ pa dam za izdelke za nego kože, ker sem vedno imela bolj občutljivo in problematično kožo.
      Ja, na tattujčke človek hitro pozabi, sploh, če imaš več paletk. Jaz bi jih zagotovo ves čas uporabljala, če ne bi imela toliko paletk. :P

      Izbriši
  5. Se vsekakor strinjam za Maybelline Color Tattoo-je, eni mojih najljubših produktov so!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi moji! :)) To so edina mono senčila, ki jih ne zanemarjam. :D

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3