Review*: Avon Nutra Effects Active Seed Complex Daily Creams (Hydration & Radiance)

ponedeljek, avgust 31, 2015

Pozdravljene! :)

Tokrat imam za vas oceno kar treh različnih krem za obraz znamke Avon. Vse tri kreme sem prejela v test od njihovega podjetja.
Avon je nekaj časa nazaj izdal novo linijo krem za obraz imenovano Nutra Effects. Le-ta ima kar štiri različne kategorije namenjene različni negi kože - VLAŽENJE, SIJAJ, RAVNOTEŽJE in PROTI STARANJU.
Glavna sestavina njihovih krem so chia semena, ki vsebujejo vitamine, minerale, maščobne kisline. Absorbirajo lahko kar za svojo 12-kratno težo vode. Zanimivo in pomembno dejstvo je tudi, da kreme ne vsebujejo barvil in parabenov. 
Sama sem torej preizkusila kar 3 kreme (iz dveh različnih linij) in lahko brez težav potrdim, da so primerne tudi za ZELO OBČUTLJIVO KOŽO.


Prvi dve kremi sta iz kategorije Hydration; njihova glavna funkcija je, da kožo vlažijo

Avon Nutra Effects Hydration Daily Cream (SPF15)

Vlažilna dnevna krema primerna za vse tipe kože. Da je odlična za dnevno nego obraza, predvsem v toplejših mesecih, pove dejstvo, da vsebuje tudi zaščitni faktor 15. 
Krema je bele barve in je zelo lahkotne, lepo mazljive teksture, zato je primerna tudi za kombinirano in mastno kožo. Vendar pa naj tukaj opozorim na finiš, ki ga krema pusti na koži. Kože namreč ne matira, temveč pusti lep in zdrav sijaj. Ta sijaj je po mojem mnenju najbolj primeren za tiste z bolj suho, pusto kožo ali za kombiniran tip. Za mojo mastno kožo je to malo preveč, saj je finiš preveč sijoč, je pa res, da imam sama raje bolj matiran izgled. Tako bi jo bolj priporočala ljudem s suho kožo ali tistim, ki vam je tak finiš všeč. Je primerna tudi kot podlaga pod ličila, sploh, če se borite z luskicami oz. izsušeno povrhnjico, saj jih krema 'prikrije'. Ta krema dobro vlaži mojo kožo, je ne masti in se hitro vpije. Pri tej kremi je tudi velik plus, da lepo nahrani tiste suhe dele kože, ki so ponavadi pri tekočih podlagah najbolj vidni. Moti me le ta sijoči finiš, ki ni zame. Verjetno mi bo prav prišla v jesenskih mesecih, ko moja koža izgleda bolj pusto in brez življenja. 
Krema ima zelo prijeten vonj, ki spominja na neko sadje (morda jabolke).
Sestavine

Avon Nutra Effects Hydration Gel Cream

Gel krema, ki je po mojem mnenju najbolj primerna za normalno, kombinirano in mastno kožo. Kot že ime pove, je lahke gel teksture. Je bolj nežna in lahka verzija zgoraj omenjene kreme. Ta gel krema je v primerjavi z zgornjo kremo bolj svetle in redke teksture. Je skoraj prozorna in že takoj dobiš občutek, da gre za kremo, ki je namenjena bolj mastni koži. Tudi ta krema se lepo maže in se hitro vpije. Kljub redki teksturi kožo dobro vlaži in je ne masti. In tukaj je moj najljubši del - kožo lepo matira in je zelo primerna za mastno kožo. Lahko se uporablja tudi kot podlaga za ličila, saj omogoča lep in enakomeren nanos pudra, poleg tega pa ni nobenega svaljkanja.  
Ta krema je moja zvesta spremljevalka v teh vročih dneh, saj mojo kožo odlično matira, je ne zmasti, obenem pa ni nobenih suhih predelov. 
Krema se lahko uporablja tako za dnevno, kot tudi za večerno nego obraza, vendar pa sama zvečer raje uporabljam bolj hranilno kremo. 
Pozor, ta krema nima zaščitnega faktorja, zato je poleti obvezna še posebna krema za zaščito pred soncem.
Krema ima bolj svež in manj zaznaven vonj v primerjavi z zgoraj omenjeno kremo.
Sestavine

Tretja krema, ki sem jo prejela, spada v kategorijo Radiance; njena glavna funkcija je, kožo obnavlja in na njej pusti zdrav sijaj.


Avon Nutra Effects Radiance Daily Cream (SPF20)

Zaščitna dnevna krema, ki vidno obnavlja zdravo, sijočo kožo. Tako kot prva krema, je tudi ta krema bele barve. Za razliko od obeh krem iz Hydration linije, je ta malce bolj goste teksture in se malo težje razmaže (v primerjavi z zgoraj omenjenima kremama). Ko se krema razmaže, koža postane mehka, na njej pa ostane rahlo sijoč finiš - sijaj je MALO bolj opazen kot pri Hydration dnevni kremi. Zato bi jo priporočala tistim, ki hrepenite po sijočem finišu vaše kože, sploh če imate bolj pusto in utrujeno kožo. S to kremo je koža takoj videti bolj zdrava. Sama sicer nisem opazila, da bi krema mojo kožo obnovila, je pa res, da moja koža ne izgleda pusto - še posebej ne v teh vročih mesecih, ko je bolj mastna. Vseeno pa krema na mojem obrazu pusti čudovit efekt (če zanemarim sijaj), saj je koža po uporabi te kreme neverjetno gladka in mehka, poleg tega pa koža izgleda enakomernejša ter bolj zdrava. Krema vsebuje tudi zaščitni faktor 20, zato jo najbolj priporočam tistim, ki imate suho in pusto kožo tudi v toplejših oz. bolj sončnih mesecih. Mislim pa, da bo prav prišla tudi v hladnejših mesecih, ko se več ljudi sooča z izsušeno kožo (pogosto tudi sama). Kremo v teh toplih mesecih ne bi priporočala ljudem z mastno kožo, saj po nekaj urah koža izgleda še bolj mastno in sijoče kot če te kreme ne bi uporabila. Mastnokožkam bi tako najbolj priporočala gel kremo iz Hydration linije.
Krema ima rahel sladek vonj, ki prav tako spominja na sladka jabolka.
Sestavine
EMBALAŽA:
Vse kreme se nahajajo v težki stekleni in okrogli embalaži, ki ni preveč primerna za prenašanje, vseeno pa deluje lepo in malo bolj luksuzno, kot tiste kreme, ki so v plastičnih posodicah. Kremo je potrebno zajeti s prsti, kar bi mogoče koga zmotilo, ampak mislim da večinoma vsi kreme uporabljamo doma, s čistimi prsti.
Vse tri kreme na roki
CENA:
Kreme za obraz stanejo okoli 8€ - v redni prodaji, vendar cene varirajo, saj imajo velikokrat tudi kakšne dobre ponudbe oz. akcije (na spletu so na voljo njihovi aktualni katalogi).

POVZETEK:
Nove Avon kreme so vsekakor vredne preizkušnje, saj so poceni, vendar primerne za vse tipe kože, tudi za občutljivo. Ponujajo širok izbor krem in tako vsaka lahko najde nekaj zase. Že če samo pogledam te tri kreme, ki sem jih prejela sama, bi jih zlahka na grobo uvrstila med tri tipe kože: normalna/rahlo suha koža - Hydration dnevna krema; mešana/kombinirana koža - Hydration gel krema; suha/pusta koža - Radiance dnevna krema. Seveda pa ponujajo še več krem, zato ni skrbi, da ne bi našli kreme po svojem okusu.
Zdi se mi, da so s temi kremami zadeli v polno, saj so dali poseben poudarek na različne tipe (zahtevne) ženske kože. Sama sem presenečena nad vedno širšo in bogatejšo ponudbo Avon izdelkov, za kar jim lahko čestitam! 

Najlepša hvala podjetju za poslane kreme


Ste že preizkusile katero od teh krem ali kakšen drug Avonov izdelek za obraz?




S. 

*PR izdelki

You Might Also Like

5 komentarji

  1. Obožujem hydration kremno verzijo. Gel uporabljam zdaj ko je zelo vroče, kremno verzijo pa skoz. Imam zadnje čase zelo dehidrirano kožo in jo rada uporabim pod mat podlagami, da potem ne poudarjam suhih madežev na koži :). Sem že kar novo posodo kupila tako zelo mi je všeč. Ta Radiance bi pa bila verjetno odlična za pozimi :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz pa še te kreme nisem vzljubila, čakam na bolj pozne jesenske mesece, ko bo malo tega sijaja zaželjenega. Je pa moja koža več kot navdušena nad Hydration gel verzijo in že vem, da bo ta moj ponoven nakup. :))
      Pri tej Hydration kremni verziji pa je res, da zelo dobro 'popravi' te suhe predele, ki so vidni pri pudrih. :) Drugače si pa jaz to Radiance kremo hranim za zimo, se mi res zdi, da bo za zelo hladne mesece več kot super. :D

      Izbriši
  2. Jas imam tudi Hydration Daily Cream spf 15, ampak še ni prišla na vrsto.Trenutno preizkušam balance daily cream in mi je kar všeč.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super. :) Kako pa se obnese tale balance krema?

      Izbriši
    2. je kar v redu, je v redu vlažilna samo se mi zdi, da mojega obraza ne matira tako kot bi si želela

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3