Review*: Bioderma Sebium H2O Purifying Cleansing Micelle Solution & Sebium Global Intensive Purifying Care

sreda, februar 24, 2016

Živjo, punce! :)

Tokrat se bom razpisala o dveh izdelkih za nego kože na obrazu, natančenje - za nego problematične in aknaste kože. Izdelka sta mi bila poslana v test in testirala sem ju kar nekaj časa. Končno sem se odločila, da vam izdelka natančno predstavim.

Bioderma Sebium H2O micelarni losjon za čiščenje kože 

''Nega za mešano in mastno kožo. Sebium H2O kožo nežno očisti in matira. Obogaten z aktivnimi sestavinami čisti površinski in globinski sloj kože ter uravnava izločanje loja. Patentiran Fluidactiv kompleks uravnavava žleze lojnice in zagotavlja idealno toleranco koži. Ne vsebuje parabenov, fenoksietanolov, alkohola, barvil in mila. Hipoalergen. Nekomedogen.'' 

Micelarni losjon, oziroma kar micelarna vodica za čiščenje kože. Izdelek je namenjen za čiščenje mešane in mastne kože. Gre torej za posebno formulo, ki naj bi globinsko očistila kožo in preprečevala mašenj por ter posledično nastanek mozoljev in ostalih nepravilnosti. Sama izdelek uporabljam na dva načina. Prvi je za odstranjevanje ličil na obrazu, tako tekoče podlage, korektorja, itd.; kot tudi očesnega makeupa. Izdelek oboje odlično in hitro odstrani. Predvsem se je dobro izkazal pri odstranjevanju vodoodpornih ličil, saj ni bilo potrebno nobenega drgnenja. Micelarni losjon preprosto nanesem na vatno blazinico, nato pa le-to položim na oko in pustim minutko, da se ličila začnejo ''topiti'', nato pa ličila z nekaj potegi odstranim. Kadar odstranjujem le vodoodporno maskaro, je za obe očesi dovolj le ena vatna blazinica. V kolikor pa imam na očeh še senčila za oči (predvsem kremna) in eyeliner, pa je za vsako oko potrebno uporabiti 1-2 kozmetični blazinici (odvisno od tega, kako močan očesni makeup imam). Micelarni losjon je torej odličen odstranjevalec ličil in ''čistilec'' moje kože, predvsem pa oči ne draži ali izsuši. Zdi se mi res nežen in primeren tudi za občutljivo kožo.
Micelarni losjon pa uporabljam tudi za toniranje ''čiste'' kože, torej, kadar želim očistiti kožo, na kateri ni nobenih ličil. Prvo obraz umijem z blagim čistilnim gelom za obraz, nato pa namesto tonika uporabim Bioderma micelarni losjon. Spet kozmetično blazinico prepojim z izdelkom in z njo nežno potegnem po celotnem obrazu. Zanimivo je, da kljub temu, da sem izdelek predhodno očistila s čistilnim gelom, so na blazinici po toniranju z micelarnim losjonom še vedno rahli ostanki umazanije. Tako včasih obraz ''toniram'' dvakrat. Drugič tako na kozmetični blazinici ni nobenih ostankov umazanije. To pomeni, da je ta micelarni losjon vsekakor dodaten, potreben korak pri čiščenju kože in da z njim potem z obraza popolnoma odstranim vso umazanijo, ki na prvi pogled niti ni bila vidna. Po ''toniranju'' je moja koža popolnoma čista, osvežena in matirana. Micelarni losjon na koži na začetku pusti rahel sloj, vendar pa kasneje ''izgine'', koža pa ostane matirana. Na koncu na kožo nanesem dnevno kremo/negovalen izdelek primeren za moj tip kože. 
Da se ustavim še pri embalaži: izdelek se nahaja v klasični prozorni embalaži, ki je značilna za večino micelarnih vodic. Ima torej priročen pokrovček na ''klik'', dozira pa se skozi manjšo luknjico.
Sestavine:
Cena: Micelarni losjon lahko dobite na spletni strani Sophia po ceni 9,70€ / 250ml (KLIK); Bioderma izdelke pa lahko najdete tudi v vseh bolje založenih lekarnah.

Bioderma Sebium Global intenzivna nega za kožo nagnjeno k aknam

''Intezivna čistilna dermatološka nega za kožo nagnjeno k aknam in z nepravilnostmi. Odstranjuje mozolje in ogrce. Koži vrača čist izgled. 
Inovacija iz laboratorija BIODERMA, Sebium Global, je prvi negovalni izdelek, ki biološke deluje na vzroke in posledice močnih nepravilnosti.''

To je izdelek, ki ga uporabim takoj za Bioderminim micelarnim losjonom. Je kot neke vrste ''tretma'', oziroma je negovalni izdelek za problematično in mastno kožo. Izdelek je rahlo bele barve in je kot nek lahek gel.
Tekstura je zares lahka in se lepo razmaže, na koži pa zaradi ''lahke'' barve ne pušča nobenih belih sledi. Potrebna je zelo majhna količina izdelka za celoten obraz, saj krema res zelo dobro mazljiva. Tretma se tudi zelo hitro vpije v kožo in na mojo veselje ne pušča lepljivega filma. Koža je matirana, mehka in gladka na otip. Kljub temu, da gre za tretma, ki je namenjen negi mastne in aknaste kože, pa izdelek kože vseeno ne zateguje ali izsuši; kot nekateri izdelki za mastno kožo, ki so preveč agresivni! Izdelek je res nežen, kožo pa obenem še navlaži.
Sicer pa nisem opazila, da bi bile pore v trenutku manj vidne, mi je pa všeč, da izdelek moje kože ne masti, ampak jo matira za skoraj ves dan (odvisno kako ''vroče'' je). Je tudi dobra podlaga za ličila, saj je moja tekoča podlaga tako dlje časa obstojna, obraz pa se mi ne začne svetit. Na dolgi rok in ob redni uporabi sem opazila, da so se mi nepravilnosti na obrazu pojavljale dosti manj. Sicer z mozolji nimam več težav, saj se mi je v zadnjem letu koža lepo sčistila (trkam na les!), vendar pa sem še vedno imela nekaj težav z ogrcami. Opazila sem, da se mi s pomočjo tega izdelka tudi ogrci pojavljajo v manjših količinah in jih ni več toliko. K temu pa veliko prispeva tudi dober piling za obraz, večkrat pa si naredim tudi kakšno čistilno masko za obraz. Skratka: z uporabo tega izdelka je moja koža lepo matirana, nepravilnosti se pojavljajo manj in koža je bolj enakomerna. Izdelek bi toplo priporočala vsem tistim, ki se borite z aknami in ogrci ali pa imate težave z pretiranim izločanjem sebuma, oziroma je vaš obraz masten in svetleč. Edino kar je neprijetno pri tej kremi je vonj, ki je malce močnejši in dermatološki, ampak seveda sčasoma izgine s kože. Naj omenim še, da je moja koža skozi celotno leto mastna in se hitro začne svetit, še posebej ponoči - običajno se zbudim z ZELO oljnatim obrazom. Ta tretma uporabljam tako zjutraj, kot zvečer in nikoli nimam težav s svetlečo kožo. Tudi zjutraj, ko se zbudim, je moja koža še vedno dokaj matirana. Sicer več ni tistega pravega mat efekta, je pa koža še vedno brez odvečnega olja na koži, vseeno pa je zdravo sijoča - kot pri ''normalni koži''.
Izdelek pa se nahaja v zanimivi belo-zeleni mat embalaži, ki ima prav tako manjšo luknjico, skozi katero enostavno doziraš pravšnjo količino izdelka. Embalaža je tanka in zavzame zelo malo prostora.
 Sestavine:
Cena: Izdelek lahko dobite na spletni strani Sophia po ceni 13,73€ / 30ml (KLIK); Bioderma izdelke pa najdete tudi v vseh bolje založenih lekarnah.

Zaključek: Izdelka skupaj sta odličen ''duo'' v boju proti aknasti, problematični, mastni ter svetleči koži. Micelarni losjon dobro očisti kožo, je primeren tudi za odstranjevanje ličil; intezivna nega/krema pa dobro odpravlja nepravilnosti in preprečuje nastanek novih. Koža je bolj enakomerna in gladka, se ne masti, temveč je matirana za vsaj 3/4 dneva. Teh dveh izdelkov pa ne bi priporočala ljudem s suho kožo, saj lahko kožo na obrazu zategujeta. Izdelka sta namenjena izključno mastni in/ali aknasti koži.
Ima pa Bioderma na voljo še nekaj izdelkov za nego normalne in suhe kože (zelo hvaljena je micelarna vodica v roza embalaži).
Ste že preizkusile kakšen izdelek od Bioderme? Kakšne so vaše izkušnje?




S.

*PR izdelka

You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3