Empties #7

petek, marec 25, 2016

Pozdravljena, dekleta! :)

Pa imam končno za vas ''drugi'' del o porabljenih izdelkih. V zadnjih mesecih sem namreč porabila ogromno izdelkov, vendar ker sem predolgo čakala, se je nabralo preveč stvari za eno objavo. ''Prvi'' del si lahko preberete tukaj.
Nuxe micelarna vodica s cvetnimi listi: To micelarno vodico sem prejela v Nuxe potovalnem setu in sem jo imela s seboj na morju. Micelarna vodica učinkovito odstrani ves makeup, brez posebnega drgnjenja, ima pa dokaj močan cvetlični vonj - po vrtnicah. Če torej ne marate vrtničnih vonjev, vam vonj te micelarne ne bo všeč. Meni se vonj ni zdel moteč, ni pa bil moj najljubši. Skratka, micelarna vodica se dobro obnese na koži, je ne izsuši, vendar pa ni bila nič posebnega.
Ponovni nakup: Ne, sem zadovoljna s cenejšimi odstranjevalci ličil.

Eucerin DermatoClean micelarna vodica: Efektivna micelarna vodica za odstranjevanje makeupa. Je nežna in prijazna do občutljive kože, vendar pa zelo dobro odstrani vsa ličila - tudi vodoodporno maskaro. Skratka - nobenega izsuševanja in draženja mojih občutljivih oči. Občasno sem jo uporabljala tudi za tonificiranje obraza. Brez pripombe. Na blogu imam tudi celotno oceno Eucerinove micelarne vodice - klik do povezave.
Ponovni nakup: Da, v prihodnosti.

Cadeavera blaga čistilna pena za obraz: Navdušena nad to čistilno peno za obraz! Kupila sem jo po predlogu mojih dragih soblogerk, ki res vedno vedo svetovati in dati dobre predloge! Skratka, čistilna pena je zelo nežna, kremasta, gosta in vlažilna. Lepo očisti obraz, še posebej je fajn za jutranjo nego obraza. Dobro se obnese tudi na moji mastni koži, saj je povzroča nobenega dodatnega mastenja. Všeč mi je, da ni zelo vodena, kot nekatere druge pene in da kože ne zateguje. Poleg tega pa je poceni in ima še super sadni vonj - po sladki meloni ter jagodi.
Ponovni nakup: Že opravljen.

Cien tonik za obraz za normalno in kombinirano kožo: Poceni tonik, ki ne draži moje občutljive kože. Obraz dobro navlaži, vendar pa ne pusti lepljivega občutka ali mastnega sijaja. Koža je tako pripravljena na dnevno ali nočno kremo. Edini minus je mogoče močnejši vonj po alkoholu. Več o njem si lahko preberete tudi tukaj.
Ponovni nakup: Nekaj časa ne, ker imam veliko drugih tonikov za porabit in preizkusit.

L'oreal Dermo-Expertise tonik za obraz za suho in občutljivo kožo: Zanimiv tonik za obraz, z rahlo gostejšo, gel teksturo. Čeprav se moja koža bolj nagiba k mastni (tudi pozimi), mi ta tonik vseeno ni mastil kože, je pa lepo navlažil vse morebitne suhe dele na obrazu, ki jih ponavadi zaznam le pri nanosu pudra, drugače pa niso vidni. Skratka, tonik za obraz ne pušča nobenega lepljivega filma, koža je po uporabi res mehka. Tonik bi bil primeren za občutljivo kožo, za suho pa nisem čisto prepričana. Mimogrede, še fant je potrdil, da tonik zelo lepo diši.
Ponovni nakup: Mogoče.

Dvorec Trebnik osvežilna meglica za obraz in telo Energy Tonic: Meglica za obraz in telo z alojo in nepozebnikom, ki naj bi navlažila in pomirila kožo. Vendar sem sama imela ravno obratne izkušnje - meglica mi je naredila reakcijo na obrazu, saj je koža po uporabi bila rdeča, razdražena in vroča na otip. Meglico sem poskušala uporabiti na vse možne načine - kot tonik (na vatici), kot meglico; po čiščenju obraza z različnimi penami/geli (v kolikor bi bil morda kriv kakšen čistilni izdelek), vendar je koža vedno bila razdražena. Edina dodatna razlika - koža je bila malce manj razdražena, kadar sem tonik le popršila na obraz, če pa sem nanesla meglico direktno na obraz (z vatno blazinico), pa je bila koža še bolj rdeča. Skratka, izdelek mi kože ni navlažil in pomiril, temveč jo je kvečjemu izsušil in razdražil. Poleg tega pa ima meglica močan vonj po alkoholu. Ne priporočam tistim z občutljivo kožo! Tukaj si lahko preberete tudi mojo oceno.
Ponovni nakup: Nikakor!

Avon Nutra Effects lahka gel krema za obraz za mastno/mešano kožo: Krema z lahko, gel teksturo. Primerna je za tipe kože, ki so nagnjeni k večjemu mastenju kože, saj ta krema kože ne masti še dodatno, vseeno pa jo vlaži in tako odstrani morebitne suhe predele, ki se rado pojavljajo tudi pri bolj mastni koži. Krema je svetle, prozorne barve in zelo lahka ter se hitro vpije. Kožo pa pusti mehko in matirano. Oceno najdete na tej povezavi.
Ponovni nakup: Mogoče v prihodnosti, trenutno imam preveč drugih krem.
Schauma šampon za suhe, izčrpane lase, potrebne nege: V preteklosti so me nekateri Schaumini šamponi (sem ne štejem suhega šampona, ki je fantastičen) precej razočarali, zato sem se jih vztrajno izogibala. Vendar pa sem enkrat kot darilo prejela tega in sem se vseeno odločila, da ga preizkusim. In moram povedati, da je ta šampon svetla izjema in me je zelo pozitivno presenetil. Ima prijeten cvetlično marelični vonj in je zanimive marelične barve. Las ne obteži - niti izsuši, jih pa lepo neguje in jih naredi zdrave, ZELO mehkeeee in sijoče. Lasem doda celo nekaj volumna. En boljših šamponov! 
Ponovni nakup: Da, zagotovo.

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor: Moj predragi balzam za lase! Kupila sem ga (že kar nekaj časa nazaj), ker ga je veliko blogerk hvalilo. In tudi jaz ga lahko brez oklevanja pohvalim. Naj prvo omenim, da ima božanski in sladek vonj po žvečilnih bonbonih, ki je značilen tudi za druge Aussie izdelke. Bravo za tole! Zelo iznajdljiva je tudi embalaža, saj ni nobenega pokrovčka na navoj ali ''klik'', temveč izdelek le izstisneš iz tube. Balzam je drugače namenjen preobremenjenim in poškodovanim lasem. Lase neverjetno zmehča in zaradi njega se lasje lepše in lažje česajo. Je srednje goste gel teksture in mojih mastnih las čisto nič ne obteži. Zdi se mi, da poškodovane lase kar malce popravi ali pa jih vsaj navidezno naredi bolj zdrave, sijoče, gladke. Skratka, ob redni uporabi + v kombinaciji z olji, moji lasje izgledajo zelo voljni in zdravi.
Ponovni nakup: Brez dvoma - da.

L'oreal Preference balzam za daljšo obstojnost barve: Balzam za lase, ki je res 1A! Je srednje teksture, lase pa zelo zmehča, zgladi in razvozla. Služi kot balzam za daljšo obstojnost las in se ga žal dobi le v L'oreal Preference barvah. Sedaj se več ne barvam, zato žal več nimam nobenega na zalogi. Si pa želim, da bi te balzame imeli tudi v prosti prodaji.
Ponovni nakup: Bi, če bi lahko!

Moroccanoil sredstvo-olje za nego las (vzorec): Tretma za lase z zelo prijetnim, sladkim vonjem. Ta izdelek je zelo popularen po tujih blogih. Sama sem prebrala tudi precej mešane ocene, vendar pa je meni olje bilo precej všeč, kolikor sem ga pač utegnila stestirati. Olje je gostejše teksture, lase pa zelo lepo zgladi, zmehča in jih nikakor ne obteži. Pomaga pa pri razcepljenih konicah. Olje sem nanašala na mokre, oprane lase in ko so se le-ti posušili, so bili zelo sijoči. Bi z veseljem imela še kak tester. Olje mi je bilo res všeč, vendar nisem prepričana, da bi bila pripravljena zanj odšteti polno ceno, mislim, da lahko tudi v naših drogerijah dobiš podobno dobre izdelke za občutno nižjo ceno.
Nakup: Verjetno ne, bi pa imela še kak tester.
Nuxe Body gel za tuširanje z mandljem in cvetovi pomarančevca: Tudi ta Nuxe mini gel za tuširanje sem prejela v potovalnem setu in sem vesela, da sem ga imela priložnost preizkusiti. Gel ima rahlo zaznaven, kremni vonj, ki spominja na mandlje, tekstura pa je srednje gosta in gelasta. Bil je prijeten, sploh zaradi vonja in teksture, vendar pa nisem opazila nobenih posebnih vlažilnih učinkov na koži.
Ponovni nakup: Ne.

Balea gel za tuširanje Vanilija&Kokos: Zelo sladek in slasten gel za tuširanje, s pravšnjo mero vanilije in kokosa. Mene najbolj spominja na nek kremast desert s kokosom! TOP vonj za nekoga, ki ima rad vsaj eno od teh dveh ''sestavin''. Tudi tekstura je ravno prav gosta in ta mini gel je bil za pribl. 4 uporabe.
Ponovni nakup: Brez dvoma!

Farmona Sweet Secret gel za tuširanje Črna čokolada in pistacija: Gel za tuširanje z vonjem po pistacijah in temni čokoladi. Gel je temne barve in ima drobne, zlate bleščice. Izgleda kar zanimivo in na začetku mi je bil vonj všeč, vendar sem se ga precej hitro naveličala in sem komaj čakala, da ga porabim do konca. Povprečen gel za tuširanje z normalno, srednje tekočo teksturo.
Ponovni nakup: Ne.

Fa gel za tuširanje Pink Passion: Še en odličen Fa gel za tuširanje. Že v prejšnji empties objavi sem omenila, da so mi njihovi geli za tuširanje zelo všeč in ne zaostajajo dosti za Dove. Vonj tega gela je zelooo prijeten, sladek, diši pa po roza vrtnici in pasijonki (predvsem se dobro vonja slednjo). Vonj ni zelo ''rožast'', oziroma cvetličen, tako da je tudi za tiste, ki nimajo radi vonja vrtnice. Tekstura gela je prav tako prijetna in vlažilna. Nobene pripombe.
Ponovni nakup: Da.

Fa gel za tuširanje Luxurious Moments - črni ametist in roza vijolica: Fa ima res zelo prijetne in dišeče gele za tuširanje. Ta mi je bil res izredno všeč (sem imela kar dva), saj je bil precej kremast in je bil zanimive vijola, skoraj ''metalik'' barve. Imel je zelo prijeten vonj po vijolici, vonj je bil bolj močan, zapeljiv in sexy. Bi z veseljem imela dišavo s tem vonjem. Obstaja še tudi deodorant z istim vonjem, ki mi je prav tako všeč (ga prav tako imam med svojo zbirko deodorantov).
Ponovni nakup: Vsekakor.
Dove purely pampering gel za tuširanje Pistacija in magnolija: Obožujem Dove gele za tuširanje. Čeprav so malce dražji od Balee, so vseeno vredni svoje cene, saj so najbolj negovalni in vlažilni geli za tuširanje, kar jih poznam. Vbistvu to zame niti ni gel za tuširanje, ampak bolj KREMA za tuširanje, saj so tako bogati. Meni se ti geli zdijo kar malce luksuzni, zato jih nočem uporabljati vsakodnevno, ampak jih uporabim bolj za ''posebne'' priložnosti/kadar se želim razvajati in zato so mi še toliko bolj dragoceni. :) Tudi vonji so odlični. Ta mi je bil še posebej všeč, ker ima tak umirjen, čist in kremast vonj po pistaciji.
Ponovni nakup: Definitivno!

Kozmetika Afrodita gel za tuširanje Kokosovo mleko: Noro dišeč gel za tuširanje za vse strastne ljubiteljice kokosa in kokosovih vonjev. Ima vonj po sladkem, zrelem kokosu, ki zame ni močan, temveč je prijeten in se celo kakšno uro obdrži na nekaterih delih kože. Poleg tega pa gel dobro vlaži suho kožo, saj lepo kremast. Super tudi za razvajanje in vlaženje v zimskih dneh.
Ponovni nakup: Da, želim pa preizkusiti tudi ujemajoče mleko za telo.

Aveo gel za tuširanje Kokos: Še en gel za tuširanje s prijetnim vonjem kokosa. Tudi vonj tega gela je sladek, ampak je malce bolj tropski, saj se mi zdi da malce vonjam še neko tropsko sadje. Gel moje kože ne izsuši, vseeno pa nima nekih posebnih vlažilnih učinkov, je pa vsekakor ravno prav kremast in ni ''voden''.
Ponovni nakup: Še imam enega v svoji zbirki, drugače pa ja - kdaj v prihodnosti.

Balea gel za tuširanje Paradise Beach (limited edition): Sem zelo zadovoljna z Balea geli za tuširanje, ker odgovarjajo moji koži, so poceni in imajo vedno dobre vonje. Tako da jih res pogosto kupujem. En izmed najljubših mi je ta, iz lanske poletne izdaje. Gel z zanimivo temno roza barvo in s sladkim poletnim vonjem kokosa in ananasa - pinacolada vonj. Vonj mi je neizmerno všeč, ker imam rada takšne sladke, tropske vonje, obenem pa se dobro obdrži na koži.
Ponovni nakup: Imam še 3 na zalogi, vendar verjamem, da bodo letošnje leto izdali kak podoben vonj.

Lush gel za tuširanje Snow Fairy: Mislim, da ni punce, ki še ni slišala za ta famozen gel za tuširanje, ki ga Lush izda vsako leto v času božiča. Gel roza barve, z drobnimi bleščicami in omamnim, sladkim vonjem po bonbončkih. Mi je pa všeč tudi tekstura gela, ki celo malce vlaži suho zimsko kožo. Ah kaj, sama ga obožujem že zaradi vonja! 
Ponovni nakup: Brez dvoma!
Femfresh intimno milo z Aloe Vero in kamilico: Izredno nežno intimno milo, ki je odgovarjalo moji koži, mi je dalo občutek svežine in čistoče, obenem pa se je dobro penilo. Tudi sestavine so ok, tako da nimam nobene pripombe. Vsekakor pa želim preizkusiti še kakšno drugo intimno milo.
Ponovni nakup: Da, verjetno.

Chilly Delicate intimni robčki: Sicer več ne uporabljam Chilly Delicate intimnih mil, ker naj bi vsebovali škodljivo snov Triclosan, vendar sem čisto pozabila, da imam za porabit še dvojno pakiranje intimnih robčkov. Bila sem zelo pozitivno presenečena nad njimi. So prijetno vlažilni, nežni do kože in ne povzročajo nobenih reakcij. Nisem vajena uporabljat intimnih robčkov, ampak ti so mi res všeč.
Ponovni nakup: Mogoče, imam še ene za porabit.

Lush maslo za telo Celebrate: Maslo za telo z zelo gosto in kompaktno teksturo. Zelo mi je bil všeč vonj, ki me spominja na pomaranče in neke sladke sadne bonbone (morda Kiki ali Fru fru?). Maslo je kožo izredno dobro nahranilo (vsebuje mandljevo olje) in ker se je vonj dobro obdržal na koži, mi je izdelek bil zelo všeč za nego zimske kože. Je pa maslo iz omejene, zimske izdaje.
Ponovni nakup: Da, v kolikor bo letošnjo zimo spet na voljo.
Adidas for Women roll-on deodorant Control: Nisem bila navdušena nad tem deodorantom. Prvo - nisem ravno ljubiteljica roll-on deodorantov, saj se mi zdijo tisti v spreju bolj higienski in na meni delujejo čisto super (nimam ravno težav s potenjem). Drugo - ni mi bil všeč vonj tega deodoranta, saj je imel dokaj močan vonj, kot po alkoholu, čeprav piše, da ga ne vsebuje. Skratka, od Adidas deodoranta bi vseeno pričakovala malce več.
Ponovni nakup: Niti slučajno.

Nivea deodorant Stress Protect: Še en deodorant, ki mi ga je dala fantova mama (ona je ravno obratno od mene in ima raje roll-on verzije). Deodorant je imel prijeten vonj, vendar mi je v primerjavi z drugimi deodoranti ta verzija najmanj všeč, čeprav mi nudi isto zaščito, kot ostali Nivea deodoranti. Tako kot ostali deodoranti - tudi ta ne draži moje kože.
Ponovni nakup: Zaenkrat ne.

Nivea deodorant Fresh natural: En mojih najljubših deodorantov, z svežim in nevtralnim vonjem. Mislim, da ne rabim več omenjati, da so Nivea deodoranti moja stalnica, saj ne dražijo moje kože in me dobro ščitijo pred neprijetnim vonjem.
Ponovni nakup: Da.

Dove deodorant Beauty finish: In še en deodorant, ki sem ga prejela od fantove mame. Tudi ta deodorant me je dobro zaščitil pred neprijetnim vonjem, mi ni razdražil kože in ni puščal belih sledi. Vonj je malce močnejši, "začinjen", a še vseeno prijeten za uporabo.
Ponovni nakup: Mogoče, še vedno so mi ljubši Niveini.

Rexona Motionsense deodorant Shower Clean: Zelo dober deodorant za telo. Ima zelo prijeten vonj, je nežen, ne draži kože, preprečuje neprijeten vonj in na koži deluje zelo dobro. Poleg tega ne pušča belih sledi. Slišala sem, da naj bi z Rexona deodoranti zelo zadovoljne bile tudi tiste, ki se več potijo.
Ponovni nakup: Že opravljen, a drugi vonji.

Bruno Banani toaletna vodica Made for Women: Dišava, ki mi jo je podaril moj fant na začetku najine zveze. Zaradi tega sem bila kar malo navezana na njo in je nisem želela porabiti takoj. :) Dišava mi je zelo ljuba tudi zato, ker zelo lepo diši. Je precej sladka in sadna - točno takšne vrste vonj, kot mi je ponavadi všeč. Nisem preveč dobra v opisovanju vonjev, vendar pa lahko zaznam sladke note breskve, jagodičevja in maline. Vonj je na meni precej dobro obstojen (vsaj 6 ur), čeprav nekateri trdijo, da njihove dišave niso preveč obstojne. Zelo všečna pri tej dišavi mi je tudi steklenička, ki je poševna in vsebuje še posrebreno zapestnico, ki doda tisto piko na i steklenički. Note Bruno Banani dišave najdete tukaj.
Ponovni nakup: Seveda, po skoraj 4ih letih se je še vedno nisem naveličala.

Ombia odstranjevalec laka za nohte brez acetona: Odstranjevalec, ki sem ga kupila po priporočilu ene izmed soblogerk. Všeč mi je, ker ta odstranjevalec ni tako agresiven do mojih nohtov in obnohtne kožice, vendar pa zelo dobro in hitro odstrani lak za nohte. Zelo dobro se obnese tudi pri nekaterih lakih s ''peščenim'' efektom, včasih pa nekatere bleščice težje odstrani. Takrat se pač malce bolj pomantram, kar je normalno (ali pa uporabim trik s folijo). Tudi vonj odstranjevalca ni tako moteč, saj se v njem vonja tudi sladko borovnico, zato je odstranjevanje s tem izdelkom veliko bolj prijetno, kot s katerim drugim, ki ima zelo močan vonj. Pa še poceni je, dobi pa se v Hoferju.
Ponovni nakup: Sedaj nameravam preizkusiti odstranjevalec laka, ki ima ''gobico'' na sredini - drugače pa JA.

Kaj od porabljenega ste že imele? 
Kakšne izkušnje pa imate ve z določenimi izdelki? :)



Lep petek želim,

S.

You Might Also Like

8 komentarji

  1. Pridna, veliko porabljenih stvari. Ko vidim tale Nivea Fresh deo, kar vem da fajn diši, nivea ima take super vonje. Sicer jo res nisem zadnje dve leti nič uporabljala,razen kakega gela za tuširanje,kremice so mi pa zelo mozoljčke delale.Lush mi je zakon izmed porabljenih stvari:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Monika. :D Res je užitek izpraznit izdelke in embalaže vreči stran. :P To me res motivira. :)
      Niveini deodoranti res lepo dišijo pa všeč mi je, da imajo kar nekaj takih brez aluminijevih soli (tudi ta Fresh verzija je ena izmed njih). :) Vidiš, jaz pa bi ravno še kakšen njihov tuš gel morala kupit, na njihove res čisto pozabim, ker je toliko drugih znamk. :) Lush pa itak zmaga, res the best. :P

      Izbriši
  2. Super so te tvoje objave! Dobri opisi, da ne kupujemo stvari čisto "na blef" ;) Od opisanih me mika Aussie reconstructor, ker sem že slišala kar veliko dobrih mnenj. Edino vem da sem pred časom gledala sestavine, pa mi niso bile ravno všeč... Ah, verjetno vseeno preizkusim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, hvala za lep komentar, oziroma pohvalo.:) Rada pišem empties objave in vem da so zelo uporabne, ker takoj izveš ali je izdelek vsaj približno ok ali ne.:)) Aussie reconstructor je res noro dober, jaz sem prvo mislila, da pretiravajo s hypom, ampak ko sem ga sprobala, sem končno razumela to navdušenost. Kar se tiče sestavin, pa priznam, da jih zaenkrat še ne gledam kaj preveč. Bolj v izdelkih za obraz, ostalo pa nisem tak pridna. :) Sicer pa imajo v Müllerju za kupit tudi ta reconcstructor za enkratno uporabo, v takšni klasični tanki'tester' embalaži je, če bi morda radi le preizkusili prvo, če vam bo sploh všeč.:))

      Izbriši
  3. Ooo odlično! V tvoji lepotni kanti se je znašlo kar nekaj izdelkov. Res se dobro bere.
    Mene je čisto presenetilo, da si imela takšno grozno reakcijo na DT izdelek. Ampak itak, vsem vse ne paše. Upam, da se ti je potem koža pomirila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, se je kar nabrale embalaž, ja. :) se trudim čim več porabit, da lahko vsaj malo sproti porabim izdelke, sploh ker vedno nekaj novega vmes dobim/kupim.:P
      Ja, sem bla tudi jaz presenečena nad reakcijo.:( ampak imam res izredno občutljivo kožo. Na srečo se mi je kasneje potem pomirila.:))

      Izbriši
  4. Jaaaa, Cien tonik sama uporabljam kot odstranjevalec ličil, ravno zato ker je alkoholna bomba in mi odlično odstrani ličila, poceni je pa še ne draži mi kože, res mi je 1A. Pa tisti balzam, ki ga dobiš zraven barve- hihi škoda, ker se ga ne da kupiti. Res je top.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cien tonik je res pravo odkritje.:) Me je Lidlova kozmetika kar presenetila v zadnjih mesecih. Bom jaz tudi sprobala, kako kaj odstranjuje makeup. :D
      Ah, za ta balzam pa se nekako ne morem sprijaznit, da ga ne morem kupiti posebej.:( še dobro, da je toliko drugih dobrih balzamov..

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3