Disappointing Products #2

torek, april 26, 2016

Hej, dekleta! :)

Kljub temu, da večinoma uspem kupiti zelo dobre in kvalitetne izdelke (zahvaljujoč dobrim ocenam soblogerk), pa se mi včasih rahlo ''ponesreči'' in tako kupim kakšen izdelek, ki me negativno preseneti, oziroma razočara. 
In prav je, da se tudi o takšnih izdelkih piše na blogih. Sama sem o izdelkih, ki so me razočarali enkrat že pisala tukaj, tokrat pa imam v zbirki spet nekaj izdelkov, ki me niso impresionirali.
EOS balzam za ustnice Strawberry Sorbet: Zelo priljubljen balzam za ustnice s privlačno embalažo v obliki ''jajčka''. Zaradi svoje oblike je enostaven za uporabo, saj lepo pokrije površino večjih ustnic. Me je pa balzam močno razočaral zaradi svoje formule. Balzam ima namreč zelo voskasto teksturo, ki mojih ustnic ne vlaži, ampak balzam le ''sedi'' na njih, oziroma na njih pušča voskast sloj, ki pa se v ustnice ne vpije. Izdelek mi ni všeč niti za uporabo na ''normalnih'' ustnicah, ki niso suhe, saj za njih ne naredi popolnoma ničesar in ga moram res non-stop nanašat! Vem, da je izdelek med nekaterimi puncami izredno popularen, vendar pa zagotovo drži dejstvo, da se določen izdelek na vsakem posamezniku pač ne obnese dobro. Mojo podrobnejšo oceno balzama si lahko preberete tukaj.

Kiko Velvet mat šminka za ustnice (odt. 614 Dark Berry): Kiko šminka čudovitega berry odtenka s privlačno embalažo. Lastnice te šminke sem postala pred približno enim letom in čeprav veliko nosim različne šminke, pa moram priznati, da po tej šminki v tem času nisem kaj dosti posegala. Čeprav ima šminka zelo luksuzno embalažo in je krasnega, a posebnega berry odtenka, pa me formula tukaj ne prepriča. Kiko trdi, da gre za šminko z žametno mat efektom, vendar ta šminka to vsekakor ni. Gre za bolj kremasto šminko, z lahko teksturo, ki pa meni na ustnicah hitro postane moteča. Zdi se mi, kot da bi šminka moje ustnice kar malce ''zategovala'', poleg tega pa jih začne čez nekaj ur izsuševati. Šminka pa tudi noro poudarja suhe predele in hitro izgine z mojih ustnic, zato je to ena najslabših šmink v moji zbirki. Kot sem že omenila, mi je všeč le odtenek šmink, ki je zares čudovit in unikaten - v embalaži gre za bolj nežen berry odtenek, na ustnicah pa je veliko temnejši in čisto jesenski. Tudi embalaža je lepa na pogled, saj ima holografski efekt, obenem pa šminko odpreš tako, da pritisneš za zgornji del in šminka skoči ven. Več slik šminke in swatch na roki lahko najdete na tej povezavi.

I Heart makeup lak za nohte Nail Geek (odt. Carnival 12): Lakec, ki sem ga nekaj časa nazaj prejela v test od podjetja Ličila.si. Lak je čudovitega poletnega odtenka - v steklenički izgleda koralno-roza, medtem, ko je na mojih nohtkih veliko bolj oranžen - potegne malo bolj na neon oranžno. Tudi pri tem izdelku me je razočarala formula. Gre za gostejši lak, ki se kar težko nanaša, obenem pa pušča še sledi čopiča, zato je pri nanosu potrebnega malce več truda. Kar pa me je najbolj zmotilo - lak se suši celo večnost! Čeprav sama nanašam tanke sloje, ta lak v primerjavi z drugimi potrebuje precej več časa, da se popolnoma posuši. Tudi kasneje, ko je lak bi že dobro posušen, pa še vedno na nohtu pusti kakšen odtis prsta, kar je zelo moteče. Zagotovo en najslabši lakov v moji zbirki. Kar pa je škoda, saj je barva prelepa. Podrobna ocena z manikuro pride kmalu.

Alverde fiksirni sprej za makeup: Še en izdelek, o katerem sem brala veliko pohval, vendar meni žal ni ustrezal. Gre za sprej, ki naj bi podaljšal obstojnost makeupa, oziroma pudra in tudi zmanjšal ''pudrast'' izgled matirnega pudra. Prvo me je pri izdelku zmotil vonj, ki je precej močan. Opazila sem, da že na splošno izdelek ne reagira dobro z mojo kožo, saj me rahlo zapeče, ko se s sprejem popršim po obrazu. Sicer kasneje ta občutek izgine, vendar pa ob uporabi tega izdelka niti ne opazim kakšnega posebnega rezultata, kar se tiče obstojnosti makeupa, niti mi ne zmanjša pudrast izgled matirnega pudra. Dejansko se mi zdi, da je rezultat popolnoma isti, kot če izdelka pri zaključku makeupa ne nanesem. Podlaga namreč z mojega obraza vseeno izgine precej hitro in tako namesto fiksirnega pudra dosti raje uporabljam L'Occitane Izboljševalno meglico za obraz Popolna potonika (ocena tukaj), ki mi resnično podaljša obstojnost podlage, za piko na i pa še zmanjša pudrast videz. Sem pa res razočarana, da se ta izdelek z mojo kožo ne ujema.

Gliss šampon za krhke lase brez leska: Gre za šampon, ki je namenjen krhkim lasem brez sijaja. Šampon naj bi lase zgladil površino las in okrepil njihov sijaj ter jim dal voljnost. Kljub redni uporabi nisem opazila nobenih sprememb, lasje so kvečjemu bili obteženi in so se zeloooo hitro zmastili. Prav tako nisem opazila, da bi lasje bili kaj posebej močni, mehki, gladki ali sijoči. V bistvu boljše rezultate dosežem s šamponi, ki niso namenjeni izključno krhkim lasem brez sijaja, oziroma leska. Na splošno so mi Gliss šamponi res dobri (še posebej zlata verzija), prav tako so mi iz linije za lesk všeč njihove silikonske kapljice (ocena tukaj), vendar pa me je tale šampon čisto razočaral in ga ne bom več kupila.
Ste že preizkusile katerega izmed zgoraj omenjenih izdelkov?
Kateri izdelki pa so vas razočarali? :)



S.

You Might Also Like

6 komentarji

  1. Sem mislila, da sem edina, ki je EOS ni prepričal. Sem ga kupila v DM-u, mogoče sem preveč pričakovala, ampak tudi meni se ne zdi niti malo vlažilen. Mi je pa embalaža všeč... Škoda...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem naletela na precej mešana mnenje, čeprav je veliiiko takih, ki jim je EOS res všeč. :) Tako da vsekakor nisi edina, ki je EOS ne prepriča. Formula je res čisto preveč voskasta, da bi bil dovolj vlažilen.. Res škoda.

      Izbriši
  2. Eos je meni všeč, res pa je da me je tudi najprej razočaral potem pa sem se ga navadila in mi je postal všeč :)

    Imam 5 Eoskov :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanimivo, da ti je potem postal všeč. :) Jaz se ga nikakor ne morem navaditi. :(
      Ufff, potem pa si čisto taprava fanica. :D Se pa spomnim, da sem jih večkrat vidla na tvojih fotografijah na blogu. :P

      Izbriši
  3. Škoda, da ti Alverde sprej ni ustrezal, meni je bil odličen. Je pa res, da od kar imam Avonovega, Alverde nima za burek! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, se spomnim, da je tebi zelo ustrezal. :) Res mi je škoda, da ne paše moji koži..
      Uuu, bo pa treba enkrat poskusiti Avonovega, čeprav mi L'Occitane meglica za fiksiranje res odlično odgovarja. :D

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3