November Favourites

petek, december 02, 2016

Preteklo je že kar nekaj mesecev, odkar sem nazadnje pisala o mojih mesečnih favoritih. Pisanje teh objav sem že začela pogrešati, zato sem se odločila, da jih vrnem nazaj na blog. Danes z vami tako delim svoje novembrske favorite, potem pa bom že začela posegati po bolj praznično obarvanih izdelkih. Vesel in prazničen december je namreč že tu! :)
Trend It Up lak za nohte, odt. 270
V novembru nisem preizkušala veliko dekorativne kozmetike, zato imam tukaj le nekaj favoritov. Prvi je tale čudovit lakec za nohte, ki sem ga prejela na blogerski konferenci. Trend It Up znamka je k nam prišla v zgodnji jeseni, vendar do konference nisem uspela kupiti še nobenega izdelka. Ta lak za nohte sem morala preizkusiti nemudoma po konferenci in ker mi je postal tako všeč, sem ga na nohtkih imela skoraj ves november. Lak ima širok čopič, ki omogoča lahek nanos, sama struktura laka pa ni redka in je dobro prekrivna že v enem sloju. Na meni se je lak obdržal vsaj 4 dni, kar je za tako poceni lak res dobro. Odtenek je idealen za jesenske dni - gre za vinsko rdeč lak s pridihom vijolične.
Golden Rose Velvet Matte šminka za ustnice, odt. 02
Sem velika ljubiteljica mat šmink za ustnice, zato ni nobeno presenečenje, da se je ena izmed njih znašla tudi v favoritih. Poleti in v zgodnji jeseni sem večino časa uporabljala tekoče mat šminke, ki so jih sedaj zamenjale klasične šminke z mat efektom. V novembru sem večinoma nosila zgolj eno - Golden Rose šminko, ki ima po mojem mnenju ene boljših šmink z mat efektom. So odlično pigmentirane, na ustnicah so kljub mat formuli zelo udobne in so tudi precej obstojne. Tudi cena je več kot odlična. Odtenek šminke mi je zelo pri srcu, saj je to ena redkih nude šmink, ki jo res z veseljem nosim. Gre za malo temnejši odtenek nude šminke, ki je mešanica mauve in roza. Večina mauve odtenkov mi na meni ni preveč všeč, ampak ta se idealno sklada z mojo poltjo. V zbirki imam še nekaj drugih odtenkov GR šmink, a ta je moj najljubši. Tukaj lahko najdete swatch od Makeup Arene v primerjavi z nekaterimi drugimi podobnimi odtenki GR šmink.


MAC senčilo za oči Satin Taupe
Pri meni so mono senčila le redko v uporabi, saj najraje posegam po paletkah senčil, kjer imam na enem mestu več odtenkov senčil (pogosto moj očesni look vsebuje več senčil). Po pregledovanju moje kolekcije, pa sem ponovno odkrila MAC senčilo, ki sem ga predlani za praznike nosila ves čas, kasneje pa pozabila nanj. V novembru sem se ponovno zaljubila v odtenek in ga na vekah samostojno nosila skoraj ves čas. Predlani sem to senčilo še posebej rada uporabljala za nevtralnejši smokey eyes, sedaj pa ga rada uporabljam tudi samostojno, ko ne želim preveč poudarjati oči, vseeno pa želim, da so opazne. Pretekli mesec sem ga najraje nosila v kombinaciji s tekočim eyelinerjem (tanjšim, debelejšim ali privihanim) in maskaro. Če sem iskrena, se mi MAC senčila sama po sebi ne zdijo nič posebnega (šminke so pravo nasprotje!), saj obstojnost ni nič posebnega. Meni to senčilo začne bledeti dokaj hitro (z ozirom na to, da gre za MAC senčilo), vendar mi je zaradi barve in izgleda na mojih vekah izjemno všeč in ga rada nosim. Senčilo ima ''satenast'' finiš, je rjave-taupe barve z rahlim pridihom vijolične in je izjemno vsestransko (lahko ga kombinirate na različne načine).
L'Occitane Arlesienne toaletna vodica
Čeprav nisem ravno ljubiteljica cvetličnih vonjev, pa me vsake toliko prevzame kakšen poseben in unikaten vonj. Že na blogerski konferenci sem se zaljubila v praznično L'Occitane kolekcijo, imenovano Arlesienne. Doma sem imela možnost premierno preizkusiti kremico za roke in gloss za ustnice z istim vonjem, ki sta me prevzela. Kasneje pa se je v mojem nabiralniku znašla še ta čudovita in dišeča toaletna voda. Odkar jo imam v svoji zbirki dišav, je pri meni večino časa v uporabi. Všeč mi je, ker je vonj tak poseben in kljub temu, da gre za cvetlično dišavo, je vonj prazničen in glamurozen. V opisovanju vonjev nisem preveč dobra, ampak vodica vsekakor diši po treh divjih cvetlicah: po žametni vrtnici, zapeljivi vijolici in začinjenem žafranu. Na kratko povedano gre za mešanico divjih in vpadljivih cvetlic, mošusa in pudrastih not. Vonj je vpadljiv, a še vedno nežen in poseben, zato ne bo za vsako uporabnico. Lahko pa povem, da sem ga sama vzljubila takoj, prav tako sta nad njimi bili navdušeni tudi moja mama in babica (ki sem ju z vodico nadišavila za nekaj dogodkov). :) Čeprav gre za toaletno vodico, se zaradi močnejših cvetličnih not vonj na meni obdrži skoraj celoten dan. Poleg elegantnega in drznega vonja, me je pri vodici pritegnila tudi minimalistična in elegantna embalaža. Več o sami vodici in notah si lahko preberete tukaj.


Jean Marc Wild Secret parfumska vodica
Naslednji parfum je verjetno večini nepoznan, saj se mi zdi, da se ga ne da dobiti v naših drogerijah s parfumi. Pred nekaj leti mi ga je podaril fant in kljub temu, da parfuma nisem poznala, me je prijetno presenetil. V novembru sem ga še posebej rada uporabljala, saj je vonj močnejši in vsekakor bolj primeren za jesenske in zimske mesece. Gre za zanimivo kombinacijo toplih, začinjenih in rahlo svežih not. Kot že ime pove, gre dejansko za malo bolj divji in vpadljiv parfum, kjer se precej vohajo lesne note, pa tudi šmarnica in jasmin. Kot že rečeno je vonj močan in zato se na meni brez težav obdrži večino dneva. Zgornje note: cvetovi pomaranče, olive. Srednje note: šmarnica, jasmin, pačuli, sandolovina. Bazne note: vetiver, vanilija, mošus.


Refan parfumska vodica replika dišave La Vie est Belle
Sledi pa še dišava, ki jo zadnji dve leti in pol kupujem ves čas. Vse od takrat imam na svojo listi želja dišavo La Vie est Belle od Lancome, ki je zame osebno ena najboljših dišav. Ker je žal cena original dišave precej zasoljena, sem ob odkritju Refanove replike, znorela od veselja. Tudi vonj je na meni identičen in enako dobro obstojen, vendar pa še vedno upam, da si bom nekega dne lahko kupila original in da bo mojo poličko z dišavami krasila ta prečudovita embalaža Lancome parfumčka. Kakorkoli, po Refan verziji sem prejšnji mesec res veliko posegala in kmalu bo spet čas za nakup nove stekleničke. Gre za precej sladko, pudrasto in intenzivno dišavo, ki je bolj primerna za hladnejše mesece in večerne izhode. V sebi skriva iris, črni ribez, hruško, vanilijo, pačuli in praline. Dišava je izjemno elegantna in sexy. Že večkrat sem dobila pohvale, da zelo lepo dišim in to meni veliko pove.
Bath & Body Works PocketBac antibakterijski gel za roke
Naslednjo je favorit, ki ga nisem uporabljala celoten mesec, temveč šele v drugi sredini meseca, ko sem izdelek tudi kupila. Gre za izdelek znane ameriške znamke Bath & Body Works, ki je pri nas ni mogoče dobiti. No, pred kratkim so jo začeli prodajati na Salma.si, kar me je zelo, zelo razveselilo, saj si že več let želim preizkusiti njihove izdelke za nego telesa in rok. Seveda sem zagrabila priložnost in kupila nekaj izdelkov. V drugi polovici novembra sem podrobneje uspela preizkusiti le antibakterijske gele za roke, ki so me navdušili. Čeprav imajo seveda izdelki zaradi lastnosti razkuževanja, vonj po alkoholu, pa izjemno lepo dišijo tudi po določenem vonju (odvisno katerega kupite). Mene so v času, ko sem jih začela preizkušati, najbolj navdušili naslednji trije vonji (skupno jih imam osem): Perfect Beach Day, Sweet Cinnamon Pumpkin in Marshmallow Pumpkin Latte. Vsi imajo ob prvem stiku s kožo precej alkoholen vonj, ki pa hitro zbledi in nato začnejo zelo prijetno dišati. Ker sem želela karseda dobro stestirati obstojnost vonja, zanalašč nekaj ur nisem nanašala nobene kreme za roke. Vonj se je na mojih rokah obdržal tako dolgo, dokler rok nisem ponovno splahnila z vodo ali nanesla kreme za roke. To me je res navdušilo, saj so mi roke res prijetno dišale. Seveda ti geli nimajo nobenih vlažilnih lastnosti, saj vendarle gre za razkuževalo, v nobenem primeru pa nisem opazila, da bi mi izsušili roke (skoraj nikoli nimam težav z zelo suhimi rokami). Zelo luštna je tudi mini embalaža, saj jih zlahka pospraviš v žep ali mini torbico. 
Perfect Beach Day: Je čisto nasprotje vsem jesenskim vonjem, ki jih trenutno uporabljam. Spominja me na tople poletne dni in poležavanje na plaži, zato ga rada uporabljam, da malo uravnovesim to ''hladno jesensko razpoloženje''. Diši predvsem po meloni, bergamontki in po rahlem kokosu. Sweet Cinnamon Pumpkin: Vonj, ki je popolnoma jesenski in ki je med ljubiteljicami B&BW izdelkov precej popularen. Vonj je začinjen, topel in gurmanski. Seveda diši po buči, cimetu pa tudi ingverju in rumu. Marshmallow Pumpkin Latte: Vonj, ki je med trojico moj najljubši. Vonj je zelo topel, sladek in mene najbolj spominja na kapučino ali kakšno drugo kremasto kavno specialiteto. Definitivno se vonja marshmallow, vanilija, kremasta sandolovina, praline in muškatni orešček.
Beautiful blogerski rokovnik 
Naslednji favorit ni noben lepotni izdelek, vsekakor pa je poseben in je zame neke vrste lepotni, oziroma blogerski pripomoček, zato je vreden omembe. Gre za Beautiful blogerski rokovnik, ki smo ga blogerke prejele na blogerski konferenci oktobra. Nastal je pod rokami uspešne blogerke Nike Veger in v sodelovanju z Medex-om. Rokovnik je zelo priročen, ima čudovit dizajn samoroga (tema naše konference je bil ravno samorog) in vsebuje veliko motivacijskih zapisov, nasvetov in konec koncev tudi receptov za napitke (za vse letne čase!). Odkar sem ga prejela, vanj pridno zapisujem svoje blogerske ideje in mi je vedno pri roki. Če sem iskrena, nikoli nisem oboževala rokovnikov in sem si pomembne stvari raje zapisovala v pametni telefon, vendar me je ta zaradi svoje vsebine in dizajna pritegnil. Dejansko je to bil en izmed tistih podarjenih izdelkov, ki sem se ga na konferenci najbolj razveselila. Vse pohvale Niki in Medex-u za čudovito izdelan rokovnik!
Franch kapučino okus Irish Cream
Za konec pa še en popolnoma ''random'' favorit. Predstavljam vam napitek, oziroma kapučino, ki mi je polepšal skoraj vsako jutro v novembru. Jeseni in pozimi zelo rada pijem tople napitke, ker me prijetno ogrejejo. Še posebej blizu mi je kapučino, ki si ga ponavadi privoščim ob zajtrku in v miru pogledam kakšno serijo, preberem kakšen blog ali poklepetam z najdražjimi. Že nekaj časa je moj najljubši okus Irish Cream, ker ima prijeten okus, ki je ravno prav sladek, da ne potrebujem sladkorja; zelo lepo diši in ustvari bogato peno. Sedaj pijem enega od Barcaffe, vendar pa so mi nasplošno Franch kapučina najboljša. Kateri napitek pa ve najraje pijete v hladnih dneh? Vesela bom kakšnega predloga. :)
Katere izdelke ste ve najraje uporabljale v novembru? Imamo kakšnega skupnega favorita?  Vam je všeč odločitev o vrnitvi mojih mesečnih favoritov? :)



You Might Also Like

7 komentarji

  1. Škoda, da tudi meni ne zdrži Trend it up toliko časa kot tebi, ampak to je že klasika pri meni. Satin Taupe je itak nepogrešljiv, vedno in povsod, medtem ko so ti hand sanitizerji res priročni in dišijo božansko <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res škoda. Očitno je res veliko odvisno od uporabnika do uporabnika, oziroma od nohtov. :)
      Satin Taupe je zame en najlepših odtenkov, ker je res za vsako priložnost. Škoda edino, da obstojnost ni vrhunska..
      Odkar sem probala te sanitizerje, si še bolj želim, da bi B&BW pošiljal k nam, ampak dvomim, da se bo to kdaj sploh zgodilo.

      Izbriši
  2. A veš da je tudi moj najljubši GR odtenek 02? :) :) Imam pa tudi ostale odtenke s tega swatcha, in recimo 12 je na meni čist tak peachy, dokler 14 pa 32 fuuul bolj temni. Pa opazila sem da če jih mam dolgo časa kar mal oksidirajo in so zato temnejši kakor na začetku. No, zato pa mi je 02 popolen!
    Tudi jaz bom mogla poiskati to repliko La Vie est Belle-a ker ga toook obožujem. Cena pa je itak za zjokat se haha ;)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res? :)) Imava kar podoben okus. :D Meni se tudi zdi, da GR šminke na meni malo temnejše pridejo, kot so v tubici. Zanimivo. 02 je meni res idealen nude odtenek. Pomoje bo to ena redkih šmink, ki jo bom dejansko porabila in ponovno kupila. :))
      Ja, če imaš možnost, pošči Refanovo verzijo. Se mi zdi, da jo imajo pod šifro 034. :) Jaz se še vedno ne morem prepričat k nakupu original, čeprav mi je vonj tako božanski. :( :)

      Izbriši
  3. Irish Cream - obožujem tale kapučino! Golden Rose šminke so mi tudi zelo všeč, da ne omenjam rokovnika, ki ste ga prejele na konfrenci. Love it.! Parfumčki izgledajo čudovito. xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najboljši okus kapučinoja daleč okoli.:P
      Golden Rose ima res ene najboljših šmink. Upam, da nekega dne dobimo njihovo prodajalno tudi v MS/MB. :) xx

      Izbriši
  4. Samo predstavljam si lahko kako lepo dišijo teli Bath & Body Works antibakterijski geli za roke! :) xx Maja

    OdgovoriIzbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3