Disappointing Products #3

sobota, februar 24, 2018

Že nekaj časa z vami nisem delila izdelkov, ki so me razočarali, saj poskušam vedno govoriti le o izdelkih, ki so me navdušili in ki jih res z veseljem uporabljam. 
Danes vam torej za spremembo predstavljam nekaj izdelkov, ki so mene OSEBNO razočarali, oziroma na meni nisi imeli takšnega učinka, kot so obljubljali ali kot sem ga sama pričakovala. Naj poudarim, da ti izdelki splošno gledano niso slabi in da imajo nekateri z njimi (za razliko od mene), dobre izkušnje.
OGX Coconut Water šampon in balzam za lase (embalažo slednjega sem žal zavrgla)
Najslabši šampon in balzam za lase, ki sem ju kdaj preizkusila. Izdelka naj bi negovala in vlažila lase, pa vendar jih naj ne bi obtežila. Žal izdelka nista na mojih laseh imela nobenega efekta. Moje lase je šampon grozno izsušil - lasje so bili preveč očiščeni in so kar "škripali" pod prsti. Tudi balzam za lase las ni nič negoval, niti jih ni zmehčal (kar naredi skoraj vsak "osnovni" balzam) ali zgladil. Izdelka sta me razočarala predvsem zato, ker je bila cena kar visoka za tovrstni izdelek (pribl. 8€ vsak) in ker mi cenejši izdelki za lase veliko bolj ustrezajo. Edina pozitivna lastnost je bil dober in sladkast vonj po kokosovi vodi.

Nivea 3v1 negovalna micelarna voda
Tale micelarna vodica je bila ok, ni dražila moje kože ali je izsušila in tudi večino makeupa je odstranila vredu, z izjemo maskare. Pri maskari (čeprav sem uporabila ''navadno'' formulo) sem se morala kar malo pomatrati, da sem jo lahko v celoti odstranila. Večina micelarnih, ki sem jih do sedaj preizkusila, je maskaro uspešno odstranila, zato me je tale micelarna voda razočarala in se mi je zdela manj kot povprečna.

L'Occitane Angelica tonik za matiranje
Ne morem verjeti, da se je med kupčkom izdelkov, ki so me razočarali, znašel tudi izdelek od L'Occitane. Do sedaj sem imela z njimi zares le dobre izkušnje, zato me je učinek tega izdelka - tonika; še toliko bolj šokiral. Tonik sem kupila zaradi navdušenja nad ultra mat fluidom iz iste linije, pa vendar me je tonik po dveh uporabah čisto razočaral. Medtem, ko mi ultra mat fluid iz iste linije izjemno odgovarja, saj dobro vlaži mojo kožo in jo lepo matira, pa ta tonik na mojo kožo nima dobrega vpliva. Že kmalu po nanosu sem opazila, da je tonik moj obraz precej razdražil, saj ga je naredil vročega, pekočega in rdečega! Rdečica je izginila šele, ko sem tonik z obraza sprala z vodo. Poleg tega pa je mojo kožo pustil lepljivo in neprijetno na dotik. Morda je v toniku kakšna sestavina, na katero sem alergična, ali pa je moja koža preveč občutljiva. Sem pa bila vseeno razočarana, saj je Angelikin ultra mat fluid moj ''must-have'' izdelek in izjemno odgovarja moji koži.

Indola Wonder Blow-dry sprej za lase
Izdelek za lase, ki sem mu že večkrat dala priložnost, pa me vedno znova razočara. Gre za multifunkcijski sprej za lase, ki je namenjen predvsem razčesavanju las (da jih zgladi in razvozla). Uporabljala sem ga na mokrih laseh, oziroma na laseh, ki sem jih predhodno na rahlo osušila z brisačo. Čeprav sem ga le nalahno popršila po laseh, pa je izdelek moje lase obupno obtežil, obenem pa jih je naredil lepljive in slamnate. Prav tako nisem opazila, da bi moji lasje bili bolj sijoči in mehki na dotik ali da bi bile konice manj suhe, tako kot obljublja sam izdelek. Moji lasje so z uporabo tega izdelka dejansko bili še v bolj groznem stanju.
Benefit They're Real maskara 
Maskara, ki je med tujimi blogerkami zelo popularna, pa vendar mene ni prepričala. Razočarala me je predvsem zato, ker obljublja res ogromno: dolgo obstojnost, privihanost trepalnic, dramatično dolžino ter volumen; pa vendar žal ne izpolnjuje svojih obljub. Na meni efekt torej ni nič posebnega - daje mi povprečen volumen in dolžino, tudi trepalnic mi ne priviha dovolj. Edina plus pri tej maskari je, da je res dolgo obstojna in da se nič ne razmaže. Tudi sama krtačka mi ni bila všeč (čeprav so mi na splošno všeč silikonske krtačke) - bila je ''prevelika'' in tudi ščetine so bile malo predolge, zato sem se ob nepazljivosti lahko z njimi tudi zbodla v oko. Efekt na mojih trepalnicah je, kot že rečeno, bil ok, ampak glede na to, da je ta maskara precej draga (mini verzija-12€), lahko s cenejšimi maskarami dosežem veliko lepši efekt. Mi je pa za razliko od te, Benefitova Roller Lash zelo všeč in je vredna svoje cene.
Milani Moisture Lock oljni tretma za ustnice Coconut
Izdelek, od katerega sem pričakovala veliko, predvsem, ker gre za olje (le-ta bi naj bila veliko bolj vlažilna za ustnice, kot sami balzami) in ker gre produkt z vonjem po KOKOSU. Tretma me je precej razočaral - zaradi vonja in same formule. Tretma namreč ne diši po kokosu, temveč ima nek umeten, plastičen vonj, ki je moteč. Tudi sama formula izdelka ni preveč posrečena. Mojih ustnic izdelek ne navlaži, temveč jih naredi še bolj suhe in razpokane. Občutek imam, kot da olje le ''sedi'' na mojih ustnicah in jih čisto nič ne ''nahrani''. Tudi aplikator je obupen - gobica ni mehka in je definitivno prevelika ter čudne oblike (ne gre za klasičen ''due-foot'' aplikator, kot pri glossih). Za svojo ceno (10€) je izdelek res obupen, ga pa vseeno želim porabiti do konca - sem ga dala tudi v svoj ''Project Pan'' projekt.
Kateri izdelki pa so vas razočarali?


You Might Also Like

4 komentarji

  1. Imam enako mnenje o They're Real Benefitovi maskari, Roller Lash pa trenutno uporabljam in je top, najboljša med vsemi, ki sem jih kdajkoli preizkusila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je velika razlika med tema dvema maskara, škoda. :) Roller Lash je tudi meni osebno ena najboljših maskar, definitivno pa najboljša high-end maskara, čeprav mi je tudi Better than Sex, od Too Faced, precej všeč.

      Izbriši
  2. Se popolnoma strinjam z razočaranjem nad Nivea 3v1 micelarno vodico. Kljub temu, da ne draži kože, pa niti slučajno ne odstrani maskare (niti tiste, ne vodoodporne) ali tekoče šminke. In če za odstranjevanje tega potrebujem še en izdelek, ne vidim smisla, da uporabljam še tega.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš prav, ni smiselno imeti dva ločena izdelka za odstranjevanje, ker pač en sam ni dovolj učinkovit za vsa ličila. Zato jaz veliko raje uporabljam dvofazne odstranjevalce, ker dobro odstranijo tako maskaro (katerokoli), kot tudi trdovratne tekoče šminke. :)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3