THE best mattifying cream for oily skin: L'Occitane Ultra Matte Fluid

torek, junij 14, 2016

Hej! :)

Poletje in topli, sončni dnevi so že tu in kljub temu, da imam rada poletje, se vsako leto borim z mastno kožo na obrazu, ki ji dolgoročno ne pomaga noben izdelek!
Na srečo že dolgo nimam več tistih velikih težav z nepravilnostmi, kot sem jih imela včasih, vendar pa se vsako leto v toplih dneh še borim z izjemno mastno in sijočo kožo, ki je noben izdelek ne matira za več kot maksimalno dve uri!
No, pravzaprav sem takšne težave imela do letošnjega leta. Nekaj časa nazaj sem namreč odkrila idealno kremo za mojo hitro mastečo kožo, ki je dejansko edina, ki pri meni deluje tudi na dolgi rok. Kot ste lahko prebrale že v naslovu, gre za biserček meni zelo ljube znamke: L'Occitane. :)
Embalaža: Krema za obraz, oziroma po njihovo fluid za obraz, se nahaja v zelo elegantni in hkrati minimalistično oblikovani embalaži na pumpico.
Na prvi pogled embalaža izgleda steklena, vendar je v resnici plastična, nikakor pa ne deluje ceneno. Zaradi tega je embalaža dokaj lahka in jo brez težav lahko prenašate v torbici. Kot sem že omenila, se izdelek dozira na pumpico, kar je zelo priročno, saj ni nobenega packanja pa še bolj higienično je. Pumpica je res kvalitetno narejena, saj lahko brez težav doziraš želeno količino izdelka - lahko tudi le pol potiska, če ne želiš večje količine. Pumpica se odpira/zapira tako, da jo zavrtiš v desno, oziroma v levo smer. Embalaža je rahlo prosojna, tako da lahko tudi spremljamo, koliko izdelka še nam je ostalo. Za embalažo same pohvale!
Kaj o izdelku pravi L'Occitane: ''Angelikin ultramat fluid združuje organske izvlečke angelike in organsko eterično olje limone, za maksimalen učinek hidratacije, poživljanja in očiščevanja. Ultra lahek fluida z osvežilno teksturo je odličen za vsakodnevno nego mešane in mastne kože: limonino eterično olje, poznano po adstringentnem učinkovanju, deluje očiščevalno in pripomore k čistejši koži, element cink uravnava izločanje sebuma, izvlečki angelike uravnavajo naravno hidratacijo kožo in jo pomagajo zaščiti pred prostimi radikali.''
O L'Occitane kozmetiki za obraz sem že v preteklosti slišala same pohvale, vendar je nikoli nisem preizkusila. No, tako je bilo do lanske pomladi, ko sem bila povabljena na njihovo nego obraza s Popolno potoniko. Tako sem se počasi začela navduševati nad njihovimi izdelki, kar se že malo pozna tudi po moji zbirki, ki se je v tem enem letu že občutno povečala.
Na takratni negi obraza sem prejela tudi veliko testerjev angelikinega ultramat fluida in tako lahko rečem, da je ta nega obraza bila ''kriva'', da sem odkrila svojo najljubšo ''kremo'' za obraz. Izdelek me je namreč navdušil že po testerjih. Lansko poletje sem vztrajala na testerjih, letos januarja pa sem si z rojstno dnevnim popustom končno privoščila fluid in ga z največjim možnim navdušenjem prinesla domov. :)
Kaj me je torej pri tem ultramat fluidu tako očaralo? Presenetila me je že sama tekstura izdelka, ki je izjemno lahka (skoraj "milky"), lepo mazljiva, hitro vpijajoča in hkrati osvežilna.
Kljub lahki teksturi, ki se na moji koži ne občuti težko ali mastno, pa fluid kožo vseeno navlaži in ji da vso potrebno vlago. Namreč, tudi mastna koža hrepeni po vlažilni negi, čeprav vam na prvi pogled ne deluje tako. Skratka, po nanosu fluida je moja koža ravno prav navlažena, je svilnato mehka, gladka ter enakomerna, obenem pa osvežena in spočita. Za piko na i, pa fluid slovi še po mat efektu, ki z moje mastne kože odstrani tisti neželeni masten sijaj, oziroma uravnava izločanje sebuma, tako da se moja koža čez dan masti občutneje manj - tudi v vročih dneh. Fluid običajno nanesem na kožo zjutraj (okoli 8.30 ure), rahel sijaj pa se na T coni pojavi tam šele po 7ih urah, vendar ta sijaj na dotik in pogled ni masten, ampak je zdravo sijoč in še vedno deluje tak ''suh'' in nemasten na dotik - je torej le rahlo svetleč (kot recimo pri ''dewy'' videzu kože). Koža pa na T coni postane masteča tam šele po 10ih urah (vse to po zmernih aktivnostih + brez dotikanja obraza s prsti), na ostalih predelih še nekoliko kasneje.
Fluid sem poskusila tudi zvečer pred spanjem, saj se ponavadi sebum na moji koži ponoči izloča še v večjih količinah. Zjutraj je bil efekt na koži čudovit (spim okoli 7-8 ur), saj je koža bila skoraj popolnoma nesvetleča - opazila sem le ZELO rahel nemasten sijaj (o katerem sem že govorila zgoraj). Se mi zdi, da fluid res lepo uravnana izločanje sebuma na moji koži - tako podnevi, kot tudi ponoči.
Najbolj mi je všeč to, da kljub mat efektu, moje kože ne zateguje in da imam občutek, kot da na obrazu ne bi imela popolnoma ničesar - koža je namreč že na dotik gladka in čista!
Zaradi dobrih vlažilnih učinkov in ultra mat efekta, ki na moji koži traja vsaj polovico dneva, je fluid idealen tudi kot podlaga za tekoči puder. Fluid se namreč lepo maže in se v kožo vpije nemudoma, brez da bi pustil kakšen sloj. Tako lahko takoj nadaljujem z nanosom primerja ali kar tekočega pudra. Sama se sicer ne pudram vsak dan, vendar tudi pred nanosom tekočega pudra VEDNO posežem po L'Occitane ultramat fluidu, ker se izjemno dobro ujema z mojo kožo in pudrom! Izdelek namreč poskrbi, da je nanos tekočega pudra lažji in da se ne pojavljajo tiste nezaželene suhe luskice okrog obrvi in nad predelom ustnice, ki sem jih imela včasih. Razlika je opazna tudi v obstojnosti samega pudra, saj opažam, da se mi predvsem T cona začne mastiti veliko kasneje, tj. šele popoldne (vedno pa uporabim tudi matirni puder v kamnu, za vsak slučaj). Končno lahko tudi v toplejših dneh uporabljam tekoči puder, ne da bi se na meni stopil že kmalu po nanosu.
Sicer pa ultramat fluid v toplih dneh najraje uporabljam samostojno, kot dnevno kremo za obraz (takoj za čistilnim gelom in lahkotnim tonikom), ker mi je čisto dovolj vlažilen in ne potrebujem še dodatne kreme za obraz.
Izdelek je primeren tudi za občutljivo kožo, saj ne povzroča popolnoma nobene iritacije. Sem pa opazila tudi, da fluid rahlo pomiri rdečico od morebitnih mozoljev.
Angelikin ultramat fluid ima svež in nevsiljiv zeliščni vonj, ki se razdiši kmalu po nanosu na kožo.
Cena: 33,60€ / 50 ml. Nakup je možen v njihovih prodajalnah ali na spletu.

Sestavine:
Verjetno je že jasno kot beli dan, da sem nad samim fluidom izjemno navdušena, predvsem, ker še nikoli nisem imela izdelka s tako lahkotno, a hkrati osvežilno - matirajočo teksturo! Tekstura je res nekaj posebnega, nekaj kar še pri nobeni drugi matirni kremi nisem zasledila - pa verjemite, da sem jih preizkusila že "malo morje" (nekatere so moj obraz zmastile že uro in pol po nanosu!). 
Vedno sem mislila, da je samo moja koža tako muhasta, da ji matirne kreme ne pomagajo dolgoročno, ampak očitno do sedaj pač nisem našla tiste ta prave. :) 
Kljub malce višji cene, se več ne ločim od tega fluida, saj je postal stalnica v moji dnevni rutini obraza! Naj pa omenim še, da se porablja počasi, saj je za celoten obraz dovolj že majhna količina. Priporočam ga tudi tistim, ki bi radi matirali le T cono in na ostalih predelih nimate težav z mastno kožo.
Fluid naj bi pripomogel tudi k čistejši koži, o čemer pa sama ne morem poročati, ker zadnje leta moja koža ni problematična (izjema so tisti dnevi v mesecu).
Edini minus pri izdelku je, da ne vsebuje zaščitnega faktorja, zato je poleti obvezna še uporaba sončne kreme.
V kolikor imate težave z mastno kožo, vam priporočam, da v njihovi prodajalni prosite za kakšen vzorček fluida - bi znal tudi vas presenetiti. :)

V Angelikini liniji je na voljo še kar nekaj izdelkov: čistilni gel, čistilna pena, tonika, piling gel, vlažilna krema, itd. 
Linija je izdelana posebej za mešano in mastno kožo. Se mi zdi, da L'Occitane res obvlada, predvsem ko gre za izdelke za obraz, tako da vse pohvale! Vedno znova me navdušijo. ;)
Tukaj pa je nekaj fantastičnih L'Occitane izdelkov za obraz! <3

Ste že preizkusile kakšen L'Occitane izdelek iz Angelikine linije?
Kateri njihov izdelek pa je ''sezul'' vas? :)






You Might Also Like

12 komentarji

  1. O, carsko tole je pa res popolno za punce z mastno kožo! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, točno tako, kot si napisala - tole je popoln izdelek za vse z mastnim tipom kože. :D L'Occitane je zadel v polno s tem produktom. :)

      Izbriši
  2. To pa me zanima al se lahko primerja z Vichy Normaderm kremo, katera je meni ful fajn, ampak se je koža že malo navadla.. Zdaj imam še od TBS eno, pa je po teksturi podobna tej, ampak ne vem ali sem zadovoljna z njo. Si bom mogoče šla po kakšen tester tega :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vichy-eve pa še nisem probala, sem pa prebrala, da je tudi fajn. :) Ja, če se boš spomnila, si le pojdi po tester, pomoje biti znal biti všeč (vem, da mava podobno kožo). :)

      Izbriši
  3. Ravno pravšnji izdelek za mene, mam podobne probleme, celo zdaj čez poletje. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potem boš pa mogla nuuujno poskusiti vsaj tester. :D

      Izbriši
  4. Helaau
    Prvo kot prvo, super blog, z veseljem se vračam na njega. Glede na to, da je tudi moja koža precej mastna, me zanima, če poznaš ali uporabljaš kakšno bb ali cc kremo, ki dobro matira za vsaj nekaj uric? nisem jih sicer poskusila veliko, ampak vse so mi kožo zmastile že uro po nanosu :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za pohvale in spremljanje. :) <3
      Z BB in CC kremami na žalost nimam dosti izkušenj, ker je večina le-teh zame že npr. v drogeriji pretemnih (sem precej bleda), zato jih niti ne kupim. Imam pa od L'Occitane CC kremo in mi je res vrhunska. Ni sicer mat, ampak naredi tak naravno sijoč efekt, ki je res rahel in zelo naraven - ne izgleda mastno/težko. Potem pa gor samo nanesem Rimell Stay Matte matirni puder in mi lepo zmatira problematične dele, oziroma dele, ki se pri meni začnejo svetit. Na meni je dobro obstojna in res precej dolgo ne mastim po njej. Seveda pa je pomembna tudi nega pred nanosom CC kreme. Jaz normalno očistim obraz, potem nanesem ta L'Occitane ultra matte fluid (da še dodatno preprečim hitro mastenje kože), šele nato njihovo CC kremo, potem pa še matirni puder v prahu in za konec še L'Occitane meglico, ki malce zmanjša izgled pudra v prahu + še dodatno podaljša obstojnost same CC kreme. Če te zanima ocena CC kreme, ko najdeš tukaj: http://keepcalmandwearlipstick17.blogspot.si/2015/09/review-loccitane-pivoine-sublime.html. Sem pa tudi o meglici pisala tukaj: http://keepcalmandwearlipstick17.blogspot.si/2015/08/review-loccitane-pivoine-sublime.html. Upam, da ti je bilo kaj v pomoč. Če te še kaj zanima, mi pa kar piši. :))

      Izbriši
  5. Sprobala sem veliko loccitanovih krem in velika vecina me je navdusila. Prav tako sem imela od angelica kolekcije, vendar moram priznati, da me je na samem zacetku malo pekla koza. Kasneje pa je bilo ok. Prisegam pa na Immortel kolekcijo 😁

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, L'Occitane izdelki za obraz so še posebej dobri. :)
      Za Immortelle kolekcijo sem tudi slišala same pozitivne stvari. :D

      Izbriši
  6. Jaz sem poizkusila testerček od angelikine kreme, ampak me ni preveč navdušil :) Sicer pa, čeprav sedaj mastno kožo preklinjaš, ji boš čez nekaj let hvaležna, saj se bodo gubice pojavile kasneje, kot bi se na koži, ki ima manj maščob. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz še te njihove Vital angelikine kreme nisem preizkusila, ampak verjetno bi mi znala biti všeč. :) Mam tester, tako da ob priložnosti preizkusim.
      To glede gubic na mastni koži sem jaz tudi že večkrat slišala in če je res tako, je to še en dokaz, da je vsaka stvar za nekaj dobra. :)) Sicer pa svoje kože ne ''sovražim'', samo primerne izdelke za njo je potrebno najti, pa je čisto vredu tako. :) Sem pa bila v preteklosti precej zafustrirana zaradi svoje kože, ker mozolji kar niso in niso hoteli izginiti. :(

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3