Christmas Gift Guide (under 20€)

ponedeljek, december 10, 2018

Pa je končno tukaj najlepši čas v letu, ki poleg vseh čarobnih in bleščečih stvari, s seboj prinese še nekaj sladkih skrbi in sicer, kaj izbrati za darila vašim najbližjim.
Tukaj vam predstavljam nekaj mojih predlogov za božična darila (do 20€) za nežnejši spol.
Izbrala sem izdelke, ki sem jih preizkusila tudi sama in so obenem tudi moji favoriti. 
Skoraj vse izdelke se da kupiti pri nas, večino tudi v fizičnih trgovinah.
Upam, da vam s svojimi predlogi vsaj malce olajšam iskanje daril.
Essence maskara za trepalnice Lash Princess
Na tale seznam moram obvezno dati mojo najljubšo Essence maskaro, ki gleda na nizko ceno ponuja več, kot od nje sploh lahko pričakuješ. Naredi res lepe, goste in dolge trepalnice, obenem pa jih priviha in privihanost tudi drži skozi celoten dan. Meni je to ena najboljši drogerijskih maskar - se zlahka kosa tudi z dražjimi.
Dobi se v drogerijah.
Maybelline maskara za trepalnice Lash Sensational
Priporočala bi tudi Maybelline maskaro za trepalnice, ki je sicer dražja od Essence, a vseeno vredna svoje cene. Meni naredi res ogromne trepalnice, mi jih podaljša in priviha ter privihanost drži ves dan. Priporočala bi jo predvsem tistim, ki bolj prisegajo na maskare s silikonsko krtačko (Essence ima navadno), jim morda Essence maskare ne odgovarjajo, ali pa želijo malo bolj ''fancy'' embalažo.
Dobi se v drogerijah.
I Heart Makeup paleta senčil za oči Rose Gold
V kolikor razmišljate, da bi za praznike podarili kvalitetno in vsestransko obarvano paleto za veke, a ne bi radi odšteli prevelike vsote denarja za njo, bi predlagala I Heart Makeup paleto za oči. Vsebuje namreč veliko različnih odtenkov, le-ti so večinoma odlično pigmentirani in se lepo nanašajo. Seveda je velik plus tudi trpežna in luštna embalaža, ki je prava paša za oči. Zaprta paleta namreč spominja na talečo se tablico čokolade, zato je popolna za vse čokoholičarke. Sama imam Rose Gold verzijo, ki vsebuje popolne jesensko-zimske odtenke, so pa na voljo tudi druge verzije "čokoladk".
Dobi se v Tuš drogerijah, na Ličila.si.

Revolution Pro paleta senčil za oči Allure
Za tiste, ki bi morda vseeno želeli podariti paleto senčil, a veste, da ima vaša obdarovanka že veliko večjih palet, bi raje predlagala kakšno manjšo, ki pa bo še vedno zelo razveselila vsako oboževalko senčil. To je lahko recimo novejša Revolution Pro paletka, ki je majhna, a vsebuje zelo uporabne odtenke - nekaj nevtralnih za vsak dan in dva malce bolj barvita (vijolična), ki lepo popestrita vsakodnevni videz. Paleta ima 8 senčil, od tega je 5 senčil v mat finišu in 3 v "šimrastem". Večina odtenkov se lepo nanaša, so zelo pigmentirani in imajo mehko teksturo. Izjema sta vijolična odtenka, ki sta malo slabša, a še vedno zadovoljiva. Obstojnost senčil je odlična (z uporabo primerja za veke).
Dobi se na Ličila.si.
Catrice Peel-off Glam laki za nohte
V tem božičnem času so zelo zaželene tudi bleščice, še posebej v obliki bleščičastega laka za nohte. En boljših je Catrice Peel-off glam lak za nohte, ki je res poseben in praktičen za uporabo. Za razliko od ostalih lakov z bleščicami je namreč odstranjevanje velik bolj enostavno, saj se ga lahko preprosto odstrani tako, da se ga olupi z nohta.
Lak se lepo nanaša, uporablja pa ga lahko na dva načina. In sicer samostojno (v dveh ali treh plasteh) ali kot "topper", oziroma kot nadlak (preko poljubnega barvnega laka) za bolj magičen učinek. Obstojnost je dobra. Moj lak ima srebrne bleščice, na voljo pa so še drugi odtenki.
Dobi se v drogerijah Muller.

Revolution Pro 4K paleta osvetljevalcev za obraz Rose Gold
Med mojim predlogi je tudi novejša Revolution Pro paleta osvetljevalcev, ki bo zadovoljila vse potrebe oboževalk osvetljevalcev za obraz. Ta vsestranska paleta namreč vsebuje štiri različne odtenke osvetljevalcev za obraz: perlasto belega, zlatega, zlatega z roza pridihom in bakrenega. Vsi osvetljevalci imajo fin šimer, tekstura pa je mehka in kremasta, zato se zlahka nanašajo. Obstojnost je dobra, prav tako pigmentiranost, čeprav vsi odtenki niso enako dobro pigmentirani. Najbolj pigmentiran je perlasto bel, sledi zlat, bakren in na koncu je zlat z roza pridihom. Na splošno se mi zdi paleta dobre kvalitete in je primerna za različne polti (edino bakren je malce pretemen za bledolične).
Dobi se na Ličila.si.
Nuxe balzam za ustnice Reve de Miel
Izdelek, s katerim definitivno ne morete zgrešiti je tudi hranljiv balzam za ustnice. V tem času ima večina ljudi precej izsušene ustnice, zato je tole odlično darilo za vsakega - tako za ženske, kot tudi moške. Balzam ima gostejšo, medeno teksturo, ki lepo zmehča tudi najbolj suhe in razpokane ustnice. Lahko se ga uporablja v tanki plasti čez dan (kot balzam) ali pred spanjem v debelejši plasti (kot nočno masko). Balzam ima medeno-citrusni vonj.
Dobi se v lekarnah, na spletni strani Sophia.si.

Lush piling za ustnice Sugar Plum Fairy
Malce drugačna, a še vedno dobra ideja za darilo za nego ustnic, pa je tudi piling za ustnice. Piling lahko naredite sami, lahko pa ga kupite tudi pri Lushu, ki ima odlične pilinge. Piling za ustnice zelo prav pride v zimskih mesecih, saj odstrani odmrlo kožo in zmehča ustnice. Zdi se mi tudi, da ima balzam za ustnice večji efekt, če pred njim uporabite še piling za ustnice, da jih še dodatno zmehčate. Piling je torej odlično darilo za vse, ki imajo bolj suhe, razpokane ustnice in za tiste, ki tudi veliko uporabljajo šminke, predvsem tekoče mat (pri le-teh ustnice res morajo izgledati popolno). Sugar Plum Fairy piling je del praznične kolekcije in diši po črnem ribezu ter sladkih pomarančah s dodatkom osvežilnega mentola. Seveda pa so na voljo tudi drugi vonji.
Dobi se v Lush trgovinah po Sloveniji in na spletu.

Catrice Dewy-ful Lips balzam za ustnice Dr. Dewlittle
Tukaj je tudi nekaj predlogov za vse oboževalke šmink za ustnice. Moj prvi predlog je namenjen predvsem oboževalk šmink z bolj suhimi ustnicami. Gre za neke vrste hibirid med balzamom za ustnice in barvnim glosom. To je Catrice Dewy-ful balzam, ki ima gostejšo vlažilno teksturo, ki neguje ustnice, hkrati pa ustnice dokaj intenzivno obarva. Čeprav se sama barva balzama na ustnicah dolgo ne obdrži, pa se vlažilnost balzama še dolgo čuti na ustnice, zato ustnice še dolgo ostanejo navlažene. Moj odtenek je temno rdeč z rjavim podtonom, imajo pa še nekaj svetlejših odtenkov. 
Dobi se v drogeriji Muller.

The Body Shop tekoča šminka za ustnice Matte Liquid Lip Tokyo Lotus
Naslednji predlog je namenjen vsem, ki obožujejo šminke za ustnice, predvsem takšne z mat efektom. Sama jih obožujem in sem jih preizkusila že kar nekaj. The Body Shop-ova je ena mojih najljubših, predvsem zaradi lahkotne, kremne formule. Šminka sicer potrebuje nekaj minut, da se posuši v mat finiš, pa vendar je potem efekt na ustnicah res pravi MAT. Meni na ustnicah ni preveč izsušujoča, niti po daljšem času nošenja in tudi v ne v tem hladnejšem vremenu. Šminka bi ustrezala tudi tistim, ki imajo že na splošno bolj suhe ustnice, a želijo vseeno nositi tekoče mat šminke (+predhodno nega z pilingom/balzamom) Obstojnost je dobra - na meni se šminka obdrži približno 5 ur. Brez težav preživi pitje, po uživanju hrane pa počasi in enakomerno začne bledeti. Sama imam odtenek Tokyo Lotus (svetlejši, skoraj neonsko roza), na voljo pa še veliko drugih odtenkov.
Dobi se fizičnih The Body Shop trgovinah (Ljubljana Rudnik, Europark Maribor) in na spletu.

L'oreal les Chocolats tekoča mat šminka za ustnice Candy Man
V tale izbor sem dodala še eno tekočo mat šminko, ki je prav tako kot The Body Shop-ova ena mojih ljubših. Opozorila bi le, da je ta v primerjavi z The Body Shop-ovo malce bolj suha in zato je res bolj primerna za tiste, ki so vajene nošenja mat šmink. Formula je prava mat mat, je malce bolj lepljiva, a zato izjemno dobro obstojna (pri meni zdrži več kot 8 ur) - preživi tudi hrano in poljubljanje. Drugače pa se šminka enakomerno nanaša in se ne lušči, ne razpoka. Šminka ima tudi omamen vonj po čokoladi, zato bo popolno darilo za vse ljubiteljice čokolade. Moja je v odtenku Candy Man (hladnejši rjavo-roza), na voljo pa so tudi drugi odtenki. Če se prav spomnim, se šminka še ne dobi pri nas (moja je iz avstrijske Bipe-na voljo pa je tudi v Mullerjih), je pa že na Notino.
The Body Shop meglice za obraz
Odlična in malce drugačna ideja za darilo je tudi meglica za obraz - seveda, v kolikor poznate tip kože vaše obdarovanke. Meni je zelo všeč The Body Shop-ova meglica, ki je prijetna za uporabo in je tudi zelo nežna. Kožo lepo navlaži, brez draženja in zategovanja, obenem pa se hitro vpije. Na voljo je več verzij, odvisno od potreb kože. Moja zavira tudi izločanje odvečnega sebuma, oziroma kožo matira. Meglice so odlične tudi za fiksiranje pudra, oziroma za odstranjevanje "pudrastega" videza. Meglica je lahko odlično darilo tudi za moški spol.

The Body Shop dnevna krema za obraz z vitaminom C
Za nego kože na obrazu lahko podarite tudi dnevno kremo za obraz z vitaminom C, znamke The Body Shop. Je namreč namenjena večim tipom kože, zato z njo težko zgrešite. Priporočala bi jo pa predvsem tistim, ki imajo izsušeno povrhnjico ter tistim z bolj pusto kožo,ki si želijo zdravo sijoč videz kože. Krema ima malo gostejšo teksturo, kljub temu pa se lepo razmaže in se kar hitro vpije v kožo. Kožo naredi zelo mehko in gladko na otip. Krema ne maši por, odlična je tudi za pod tekoči puder. Na dolgi rok krema tudi malce posvetli kožo. Ima zaščitni faktor 30. Več o kremi tukaj.
The Body Shop maslo za telo Berry Bon Bon
Izdelki za telo, predvsem kreme za telo so prav tako zelo popularni produkti za praznična darila. The Body Shop zagotovo kraljuje pri izdelkih za telo, saj ima zelo kvalitetne stvari. Predvsem so zelo dobra njihova masla za telo, ki imajo gosto in izjemno hranilno teksturo. Masla so primerna za vse tipe kože, predvsem za tiste z zelo izsušeno kožo. Če iščete malo bolj negovalno maslo, ki bo očaralo tudi najbolj zahtevno osebo, z njihovimi masli zagotovo ne boste zgrešili. Na voljo je veliko odličnih vonjev, sama bi predlagala predvsem nov vonj Berry Bon Bon, ki je tudi del letošnje praznične kolekcije. Vonj je saden, a še vedno zelo prazničen. Diši predvsem po jagodičevju, vonj je sočen, osvežilen (s sladko noto vanilije) in rahlo ''zamrznjen'', kot da bi vonjali zamrznjeno jagodičevje v zasneženem gozdu. Na voljo pa ste še dva druga praznična vonja: Peppermint Candy Cane in Vanilla Marshmallow. Dobite lahko manjše verzije masel (50ml) in večje (250ml), seveda pa tudi druge produkte (pilinge, tuš gele,...) v istem vonju.

Lush balzam za telo Snow Fairy
Še en negovalen izdelek za suho kožo s katerim zagotovo ne morete zgrešiti je Lush balzam za telo Snow Fairy. Zakaj je tale balzam tako poseben? Njegova posebnost je namreč, da se nanaša in spira kar pod tušem, zato je najbolj idealen za vse, ki ne marajo klasičnih krem za telo (le-te seveda potrebujejo dlje časa, da se vpijejo), oziroma se jim zmeraj mudi. Tako lahko svojo kožo dobro navlažite kar pod tušem, četudi ste v naglici. Balzam za telo ima kompaktno masleno teksturo, podobno, kot običajna masla za telo, le s tole razliko, da se Lush balzam spira pod tušem. Učinek, ko kremo speremo, je zelo prijeten. Balzam namreč za seboj pusti negovalno, rahlo vlažilno plast, ki pa ni mastna, zato se lahko takoj oblečemo. Kožo torej zmehča in nahrani, kar se občuti na otip, vendar brez mastenja. Sestavine balzama: organsko jojobino olje, mandljevo olje, avokadovo maslo in organsko kakavovo maslo. Poleg odličnega efekta, pa ima balzam še zelo prazničen vonj. Verjetno vas večina že pozna njihov kulten gel za tuširanje Snow Fairy, ki je vsako leto na voljo le za praznike. Tale balzam ima isti vonj, kot omenjeni tuš gel. Diši namreč po sladkorni peni. P.S.: Lush je zagotovo ena najboljših trgovin za nakupovanje prazničnih daril, saj imajo veliko daril že zapakiranih.
Balzam se dobi v Lush trgovinah po Sloveniji in na spletu.

Bath & Body Works meglice za telo
Nepogrešljiva oprema pri skoraj vsaki ženski je tudi odišavljena meglica za telo, zato morda lahko podarite tudi kakšno meglico, oziroma vodico za odišavljenje telesa. Zelo dobre so na primer Bath & Body Works meglice, ki so še posebej v tujini zelo popularne. Na voljo imajo namreč pestro izbor vonjev (za vsak okus se najde nekaj), privlačne embalaže in so prijetne za odišavljenje telesa, las ter oblačil. Meglice imajo dokaj dobro obstojnost (večina) in sicer se na koži obdržijo okoli 3 ur (kar je za meglice veliko), na laseh in oblačilih še nekoliko dlje. Tudi cena je glede na količino in počasno porabljanje, ugodna. Kot že rečeno, je na voljo veliko vonjev, moj najljubši je trenutno Champagne Apple & Honey (mešanica jabolk in medu). Veliko izbiro vonjev imate tudi na Notino.

Bath & Body Works antibakterijski geli za roke
Priročno in zelo simpatično darilo so tudi antibakterijski geli za roke, ki vedno pridejo zelo prav. Meni osebno najljubši so geli za roke od znamke Bath & Body Works. So majhne velikosti, zato jih zlahka spravite v žep ali majhno torbico, so prijetni do kože in je ne izsušujejo, poleg tega pa še izjemno lepo dišijo. Na voljo je veliko različnih vonjev. Pri nas žal niso na voljo, jih pa lahko dobite na eBayu.
Aldo Vandini darilni set
Darilni seti so zagotovo ena najbolj praktičnih daril, ki jih lahko podarite. Če torej ne upate preveč eksperimentirati pri nakupu ličil, ne veste kakšne izdelke ima oseba rada, oziroma bi za manjšo vsoto denarja radi podarili kar največ, lahko greste na tole varno varianto. Z darilnimi seti zagotovo ne morete zgrešiti, saj se v njih ponavadi skrivajo zelo uporabne stvari, ki jih vsi uporabljamo skorajda vsak dan. S tem se izognete nakupovanju nečesa, kar morda oseba sploh ne uporablja. V darilnih setih tako pogosto najdemo predvsem gele za tuširanje, kreme za telo ali roke, mila za roke, deodorante. V trgovinah imate zagotovo pestro izbiro darilnih setov: Niveinih, od Kozmetike Afrodite, Neutrogene, Balee,... Meni je zelo všeč tudi Vandini, ki vsebuje gel za tuširanje in kremo za telo z božanskim eksotičnim, rahlo začinjenim vonjem po ingverju (začinjen vonj je popoln za praznike). Sama bi zagotovo za darilni set izbrala njihovega in se za spremembo izognila npr. klasičnim od Nivee, Afrodite, saj obstaja manjša verjetnost, da bi oseba že dobila isti set od druge osebe.
Dobi se v drogerijah, v Sparu.
L'Occitane kreme za roke
Za vse, ki bi radi podarili tudi kakšno preverjeno in uporabno stvar, a z malce bolj luksuznim pridihom, je odlična izbira tudi krema za roke od priljubljene francoske znamke L'Occitane. L'Occitane ima namreč odlične kremice za roke, ki niso premastne, a vseeno lepo navlažijo kožo, imajo zelo luštno luksuzno embalažo, ki je tudi zelo priročna za v torbico. Na voljo imajo veliko različnih dišečih linij, ki mazanje rok naredijo še prijetnejše. Meni zelo ljub vonj je Arlesienne, ki je močnejši, ženstven, s cvetličnimi notami. Diši namreč po žafranu, vijolicah in vrtnicah. Poleg odišavljenih kremic imate na voljo še klasično kremo s karitejem, ki je še malce bolj vlažilna, obenem pa ima klasičen vonj (primerna za vse, ki niste čisto prepričani kakšne vonje ima rada vaša obdarovanka).
Dobijo se L'Occitane trgovinah po Sloveniji in na spletu.

Batiste suhi šampon za lase
Punce z hitro mastečimi lasmi bi zagotovo bile zelo vesele kvalitetnega suhega šampona za lase. Tudi sama imam izredno masten tip las, zato pogosto posežem po suhem šamponu in si tako olajšam vsakdan. Moj najljubši je Batiste (preizkusila sem ogromno različnih), ki odlično posrka maščob iz las, se zlahka odstrani iz lasišča, ne povzroča srbečice, lasem da ogromno volumna in prestavi pranje las vsaj za en dan. Tudi vonji (obstajajo različne verzije/vonji) so odlični in lepo odišavijo lase.
Dobi se v Mullerju.
Yankee Candle sveča Christmas Eve in Crackling Wood Fire
V kolikor ne želite podariti nič kozmetičnega, so zelo lepo darilo tudi dišeče svečke, ki so v tem letnem času še posebej popularne in zaželene. Zelo kvalitetne (močno dišijo, enakomerno gorijo) in privlačne so predvsem Yankee Candle sveče, ki so popularne po celem svetu. Na voljo imajo nešteto vonjev, meni osebno pa sta v tem času najljubša vonja Christmas Eve in Crackling Wood Fire. 
Vonj Christmas Eveki kot že ime pove, je popoln za kurjenje na božični večer. Je sladkoben, diši po toplem domu, sladkih rozinah in jagodičevju.
Naslednji, čisto drugačen, a še vedno zelo prazničen vonj je Crackling Wood Fire, ki spominja na toplino domačega kamina, oziroma prasketajočih drv. 
Dobijo se v Yankee Candle trgovini, na njihovi spletrni strani in na tržnicah Vonj narave.
Lush praznične peneče kopeli
V zimskem času se še posebej priležejo tople in dišeče peneče kopeli, ki so lahko tudi idealno praznično darilo. Le kdo ne obožuje dišečih, barvitih, mehurčkastih kopeli? Pestro izbiro kopeli lahko na primer najdete pri Lushu. Resda so njihove kopeli na prvi pogled malce dražje, vendar so definitivno vredne svojega denarja. Namreč zelo lepo dišijo, so lepe na pogled, lepo obarvajo vodo ter sprostijo telo in duha. Veliko njihovih kopeli je tudi namenjenih za večkratno uporabo.
Dobijo se v Lush trgovinah po Sloveniji in na spletu.
Še nekaj dodatnih predlogov za Lush praznične izdelke, pa najdete tudi v eni mojih starejših objav.
Imate tudi ve kakšne ideje za božična darila?



You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3