Empties #16

nedelja, december 30, 2018

Pa je tukaj moja zadnja Empties objava v tem letu. Čeprav je tokrat krajša, kot ponavadi, sem se vseeno odločila, da z vami delim vsebino svojih kozmetičnih smeti, saj ne želim v novo leto nositi preveč ''stare'' navlake. Po novem letu pa na blog pride še ločena objava o porabljenih ličilih.
Ombia dvofazni odstranjevalec očesnih ličil: Odstranjevalec, o katerem sem v svojih empties objava pisala že neštetokrat. Nežen, učinkovit in poceni odstranjevalec, ki zlahka odstrani tudi trdovratnejši makeup. Brez pripomb.
Ponovni nakup: Že opravljen.

Balea čistilni olje za obraz: Čistilno olje, ki sem ga kupila po priporočilu drugih. Že nekaj časa sem si želela preizkusiti kakšno čistilno olje za obraz (so zelo popularna), še posebej L'Occitanovo, vendar je slednje zame malce predrago, zato sem preizkusila kar Baleino. Meni je bilo precej všeč. Ustvarilo je prijetno in nežno emulzijo, ličila je odstranilo hitro (uporabljala sem ga predvsem za odstranjevanje tekočega pudra) in mi ni mašilo por. Bilo je učinkovito in poceni.
Ponovni nakup: Imam še enega za porabit, sem pa nekje prebrala, da se ga več ne da dobiti.

COSRX čistilni gel za obraz s salicilno kislino: Kremni čistilni gel, ki je namenjen predvsem za problematično kožo, oziroma, za kožo, ki je nagnjena k nepravilnostim in pogostim izbruhom mozoljev. Vsebuje namreč salicilno kislino. Gel naj bi preprečil nastajanje novih nepravilnosti, vendar sama nisem opazila kakšnih drastičnih sprememb. Gel je imel prijetno kremno teksturo, občutek na koži je bil dober, kože ni izsuševal, vendar se mi ni zdel dovolj poseben, da bi še ga kupila.
Ponovni nakup: Ne.

Collistar matirna sorbet krema za obraz Črni ribez: Porabila sem tudi dnevno kremo za obraz, ki sem jo uporabljala predvsem v poletnih mesecih. Krema je namreč imela izredno lahko teksturo, zato se je zelo hitro vpila v mojo mastno kožo, obenem pa jo je navlažila. Krema je imela matirajoč efekt (obraz je rahlo sijoč postal šele po kakšnih 5ih urah), zato sem jo rada uporabljala tudi pod tekočo podlago. 
Ponovni nakup: Da, spet poleti, sedaj uporabljam malce bolj vlažilne kreme (imam precej izsušeno povrhnjico).
Nivea šampon za lase Hairmilk: Šampon je imel gostejšo teksturo, počasi se je porabljal, lase je dobro očistil, brez, da bi jih izsušil ali obtežil. Opazila sem, da so bili moji lasje vedno zelo mehki, gladki, sijoči, imeli pa so tudi nekaj dodatnega volumna. Dober šampon, ki je zelo ustrezal mojim tankim lasem.
Ponovni nakup: Da.

Straigh Arrow Mane'n Tail and Body šampon za lase: Malce drugačen šampon za lase. In sicer šampon za lase, ki je namenjen tako ljudem, kot tudi konjem. Verjetno ste že slišale, da naj bi za močnejše, bujnejše in sijoče (človeške) lase bil še posebej primeren konjski šampon. Vem, bere se smešno, vendar ste zagotovo že vse opazile, kako lepo, gosto in sijočo grivo imajo ponavadi konji. No, sama sem tako preizkusila šampon, ki naj bi bil namenjen obojim - ljudem in konjem. Seveda, sem pričakovala dobre rezultate. Vendar me je žal šampon razočaral. Na meni, kljub redni uporabi ni imel nobenih posebnih učinkov. Lasje niso bili na videz nič bolj gosti in bujni, temveč so izgledali tako, kot običajno. Zame je bil torej to le še en povprečen šampon. V redu, a, kot že rečeno, nič posebnega. 
Ponovni nakup: Ne.

Schwarzkopf Gliss regenerator za lase v spreju: Izdelek za lase, ki ga kupujem vedno znova in znova. Kot vedno, sem ga uporabljala predvsem na vlažnih, opranih laseh, da so se lasje lažje razvozlali, oziroma, da sem jih lažje razčesala. Tile spreji so mi res všeč, saj dobro razvozlajo lase, jih zgladijo, zmehčajo in ne obtežijo. Ta je imel še posebej lep vonj (je novejša verzija), drugače pa kupujem tudi druge ''verzije''.
Ponovni nakup: Že opravljen, tokrat sem vzela ''črno verzijo'' in sem opazila, da mi je tale vijolična malo ljubša.

Moroccanoil Light olje za tanke, naravno svetle/posvetljene lase: Imela sem mini verzijo opevanega Moroccanoil olja za lase, tokrat v Light verziji. Olje me je navdušilo, saj je bilo popolno za moje tanke in hitro masteče lase. Olje je dobro navlažilo moje suhe in poškodovane konice, jim dalo lesk in mehkobo, medtem, ko mi las ni dodatno zmastilo, oziroma obtežilo. Imelo je tudi omamen, sladek vonj - kot da bi svoje lase negovala v kakšnem ''fancy'' frizerskem salonu. 
Ponovni nakup: Definitivno me zelo mika, da bi ga kupila, vendar je olje kar drago.
Batiste suhi šampon za lase: Kot lahko že po sliki vidite, je to en izmed izdelkov, brez katerega ne morem in ga vedno znova kupujem. Imam namreč hitro masteče lase, zato pogosto uporabim suhi šampon za lase. Moji najljubši so Batiste, saj hitro razmastijo lasišče, lasem dajo ogromno količino volumna, pranje las prestavijo vsaj za dan ali dva in lase za piko na i še odišavijo. Tokrat sem porabila kar tri različne vonje. Vsi so mi všeč in sem jih že večkrat kupila.
Ponovni nakup: Da, definitivno.
Eucerin intimno milo: Tole intimno milo je bilo popolno razočaranje. Čeprav je večina intimnih mil precej blagih, pa je tole na meni delovalo zelo agresivno in tudi izsušujoče.  Slabe izkušnje sem imela predvsem v ''tistih'' dnevih (sluznica je bila razdražena, suha, celo pekoča), ko bi moral biti po umivanju z intimni mili občutek prijetnejši. Dejansko lahko tole milo uporabljam samo takrat, ko nimam ''tistih'' dnevov, drugače je stanje še slabše. Moja izkušnja s tem milom je bila res izredno slaba, sploh, ker sem celo s cenejšimi mili imela boljše izkušnje.
Ponovni nakup: Ne.

Today gel za tuširanje Čokolada: Gel za tuširanje, ki sem ga kupila v Bipi v Avstriji. Gel je imel prijeten vonj po čokoladi, a na žalost vonj ni bil čisto pristen. Lepo se je penil in ni izsušil kože. Povprečen gel za tuširanje.
Ponovni nakup: Ne, je še veliko drugih gelov, ki jih želim preizkusiti.

Fa gel za tuširanje Greek Yoghurt: Meni zelo ljub gel, zato sem že večkrat ponovila nakup. Gel je imel prijetno gosto in vlažilno teksturo, božanski pa je bil tudi slajši vonj po mandljih in grškem jogurtu z medom. En mojih ljubših tuš gelov za hladnejše mesece.
Ponovni nakup: Da, takoj, ko porabim nekaj drugih gelov za tuširanje.
Bath & Body Works piling za telo Sugar Plum Swirl: Porabila sem tudi enega mojih najljubših pilingov za telo. Imel je manjše delčke, zato piling ni bil pregrob na koži. Vseeno je kožo dobro zdrgnil in jo naredil mehko in gladko (tudi zaradi dodanega karitejevega masla). Barva pilinga je bila zelo praznično obarvana (modro vijolična z drobnimi, barvnimi bleščicami), zato sem ga še posebej rada uporabljala v prazničnih dneh. Piling je imel prijeten, saden vonj po svežih slivah, s kančkom sladkega jagodičevja. 
Ponovni nakup: Bi ga ponovno kupila, vendar je zelo težko dostopen. Imam pa še en bolj grob Bath & Body Works piling, ki mi je malenkost ljubši.

Dove deodorant za telo Original: Dober deodorant, ki je preprečeval potenje in neprijeten vonj. Ni dražil moje kože, niti ni puščal belih sledi na oblačilih. Vonj je bil čist, nevsiljiv.
Ponovni nakup: Da, a trenutno uporabljam Niveinega in Nelipot.

Bath & Body Works antibakterijski gel za roke Champagne Sparkle: Med porabljenimi izdelki se je, že pričakovano, znašel tudi Bath & Body Works antibakterijski gel za roke. Njihove gele uporabljam na dnevni ravni, še posebej, ko nimam možnosti umivanja rok. Roke dobro razkužijo, se takoj vpijejo, ne pustijo lepljivega občutka, niti rok ne izsušujejo. Vonji gelov pa so vedno zelo dišeči in roke po njih dišijo še kar nekaj časa. Tokrat sem porabila vonj Champagne Sparkle, ki je imel vonj po jagodnih žvečilnih bonbonih s kančkom šampanjca. Prijeten vonj, a ne moj najljubši. Tale verzija je vsebovala tudi mini bleščice.
Ponovni nakup: Definitivno še bom kupila njihove gele, vendar ne tega vonja.
Soap & Glory maslo za telo Smoothie Star: Prvič sem porabila tudi izdelek od znamke Soap & Glory. Maslo je imelo prijetno gosto in hranilno masleno teksturo, zato se je bilo z njim užitek mazati, še posebej po napornem dnevu (uporabljala sem ga predvsem na stopalih). Maslo je potrebovalo kar nekaj časa, da se popolnoma vpilo v kožo, vendar je kasneje koža bila res mehka na otip. Vseeno se mi zdijo The Body Shop masla še malo boljša, oziroma negovalna, čeprav so tudi Soap & Glory primerna za suho kožo. Maslo je imelo močnejši, a omamen gurmanski vonj. Dišalo je po sladkih mandljih in vaniliji. 
Ponovni nakup: Z veseljem bi ga ponovno kupila, predvsem zaradi vonja, vendar je žal znamka sedaj nedosegljiva (prej sem jo kupovala na strani Boots International, ki več ne obstaja). Imam še nekaj drugih Soap & Glory produktov za porabit. 

Bath & Body Works losjon za telo Marshmallow Pumpkin Latte: Porabila sem tudi moj najljubši Bath & Body Works losjon za telo. O losjonu z vonjem Marshmallow Pumpkin Latte sem pisala že dvakrat, zato verjetno že veste, da obožujem tale vonj. Vonj je bil res omamen - gurmanski in sladek, po mešanici tople vanilije, penastih Marshmallowih, buči in pralinah s kančkom kave (vonj ni grenak). Super vonj, ki se je dolgo obdržal na koži. Sama tekstura losjona pa je bila podobna običajnim losjonom, a negovalna - hitro se je vpila, pustila pa je rahlo vlažilen/sijoč sloj na koži. Bi pa bila premalo negovalna za zelo suho kožo.
Ponovni nakup: Definitivno, če bom dobila priložnost za nakup (pri nas se njihovi izdelki težko dobijo).


Kateri izdelek pa ste ve nazadnje porabile?



You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3