Houston, we have a problem #1

petek, oktober 24, 2014

Zdravo, punce! :)

Odločila sem se, da začnem z novo serijo objav na mojem blogu. In sicer, imam kar nekaj problemov z 'nabiranjem' negovalne kozmetike, ličil, itd., zato sem se odločila, da vam vsak mesec pokažem svojo 'zbirko' ene vrste neg. kozmetike, ki mi povzroča 'težavice' in ki bom jo poskušala čimbolj skrčiti, preden bom kupila kaj novega. Tako da bo tole hkrati motivacija za mene, ker sem postala res pravi 'hoarder', kar pa več ni v meji normalnega. :P 
Torej v prvem delu bom vam pokazala, kateri tuš geli se trenutno skrivajo v eni izmed mojih omaric z negovalno kozmetiko.

Nikoli nisem bila ravno obsedena z geli, saj jih je vedno nakupovala mama za celotno družino, sama pa tudi nisem ravno zbirčna kar se tiče vonjev. Vse se je torej začelo precej nedolžno. :P Random obisk DMa (ti so najhujši - trust me!), vidiš kakšno znižanje, o kakšnem super dišečem gelu prebereš na lepotnem blogu in tako se počasiii začne kopičenje.
Moja zbirka se je torej ustavila pri št 14., ko mi je pred 2 tednoma enostavno postalo dovolj, da nimam več nikamor kaj dajat.  

Okej, dovolj zavlačevanja, gremo kar na mojo zbirko. Verjamem, da ste že radovedne, kateri geli se skrivajo v njej. :P
Balea Young - Sweet Wonderland: Nekatere boste najbrž presenečene, ker še morda niste videle tega gela v Dm-u, druge pa zato, ker vam bo čudno kako ga jaz še vedno imam, saj je že nekaj časa RAZPRODAN. :( Jap, nažalost. Meni pa je vonj izredno všeč, zato ga kar nisem in nisem hotela porabit. :P Ampak mislim, da bo počasi čas, da ga vseeno porabim. Torej, vse ki ne veste - gel ima čokoladni vonj, ki najbolj spominja na skodelico vročega kakava. Imela sem že kar nekaj čokoladnih gelov, ampak NOBEN ni dišal tako slastno za pojest kot tale! Drugače se pa gel lepo peni, je svetlo rjave barve in pusti dišeč ter prijeten občutek na koži.

Fa Vitamin & Power - Vitamin B + Honey Melon: Ta gel sem kupila ta mesec (ko še nisem začela s 'porabljanjem' :P ), izgovor: znižanje. Pritegnil me je tudi vonj, ki je sladkasto saden. Najbolj všeč so mi namreč sadni vonji, so najboljši za razvajanje. Mmm!

Fa Vitamin & Power - Vitamin E + Guava: Tega sem kupila poleg zgornjega gela. Spet - zelo dišeč gel z vonjem po sadju, vendar je v primerjavi z zgornjim malce bolj svež - guava, a še vseeno sladek. :) So mi že na splošno zelo všeč vonji, ki vsebujejo guavo, saj je tako sveža!

Aveo - Lemongras: Ta še je čisto nov, ker poleg tolikih gelov enostavno še ni prišel na vrsto. Diši zelo sveže - po limonski travi. Definitivno ga kmalu preizkusim, ker mi je tale svežina gela izjemno všeč!

Balea Gartenparty LE - Lustiges Duett: Tega sem mogla imeti, ko sem videla, da bo DM imel novo kolekcijo Gartenparty (tuš gel, deodorant, pena za britje,..). Embalaža se mi je zdela zelo luštna+upala sem, da bo med tuširanjem imel prijeten vonj po jabolkih (kot npr. pri teh bonbonih :P), a sem bla razočarana, saj vonj melise prevlada (kljub temu se zazna tudi blažji vonj jabolka). Imam ga še nekje polovico, tako da bom ga definitivno čimprej porabila. :P Drugače pa tipičen Balea gel, kar se formule tiče.

Dove - Pistachio cream with magnolia: Ahh, moji naljubši geli za tuširanje ever! <3 Zelo kremasti, dišeči, nežni, čisto tapravi za razvanjanje (luksuz!). Ni pomembno, kateri vonj kupim, vsi dišijo super. Sicer zaenkrat nisem imela v planu kupit nobenega njihovega gela, ker kot vidite imam preveč drugih, ampak v DMu je bil popust + tega vonja (pistacija+magnolija) še nisem preizkusila, tako da - tukaj je. :P Gel ima blag vonj po pistacijah. Naslednjič, ko boste v drogeriji, ga obvezno povonjajte!

Kozmetika Afrodita - Pleasure Time (Limited Edition): Tega sem prejela za darilo nekaj časa nazaj, a sem ga do zdaj uspela preizkusit le enkrat. Ima prijeten vonj po spomladanskih cvetlicah, ki pa ni moj najljubši (imam raje sadne vonje). Tudi embalaža je krasna, cvetlična. Gel se super peni, lepo očisti kožo in je ne izsuši - ampak meni jo itak redko kateri.

I Love.. - Strawberries & Milkshake: Gel, ki še ga nisem preizkusila, ker sem komaj pred časom porabila kokosovo verzijo, ki je, tako kot ta ogromna in jo imaš res za dooolgo časa! Drugače pa zelo sladek vonj po jagodah in milkshake-u. Za moj okus skoraj maalce presladek. 
Yves Rocher - Honey & Organic Muesli: Moji prvi geli od podjetja Yves Rocher! Tega sem kupila bolj iz radovednosti, ker še nisem imela nobenega gela, ki bi dišal po medu. In moram reči, da me je gel lepo presenetil. Ima čudovit(!) vonj po medu, ki je lepo sladkast. Mislim, da bo odličen za zimske dneve. Drugače pa se lepo peni in vlaži kožo.

Yves Rocher - Cotton Flower from India: Tega sem tudi kupila iz radovednosti, čeprav nisem imela prevelikih pričakovanj, saj se mi ni niti sanjalo, kako bi lahko dišal tovrstni gel. Vonj mi sicer ni nič posebnega, ker ni ne sladkast in ne svež. Ima pa tak malce mlečen vonj po bombaževih cvetovih. Kar se formule tiče, je gel čisto prijeten - nežen in vlažilen.

Yves Rocher - Macadamia Nuts from Guatemala: Tega sem preprosto morala kupiti, ker so slovenske blogerke tako hvalile njegov vonj. In še kako prav so imele! Vonj je sladkast in je vbistvu mešanica sladke vanilije, madakadamije, lešnikov in še mogoče kakšnih drugih oreščkov. Nekatere celo pravijo, da ima vonj, ki spominja na puding Monte. Ker ga že zelo dolgo (predolgo) nisem jedla, ne morem ravno potrditi tega. Bom ga kmalu kupila, pa sporočim, če je vonj res podoben tem slastnim pudingom. :P Je pa vsekakor moj naljubši vonj iz te Yves Rocher trojice.
Aveo - Kokos (2x): Ta tuš gel sem imela že nekaj časa nazaj in mi je bil všeč. Ker moji najbližji vejo, da imam zelo rada vonj kokosa (nasplošno), sem nekaj časa nazaj pri darilu prejela kar dva. :) Ima nežen in malce sladkast (tropski) vonj po kokosovem orehu. Vonj na moji koži ostane še kar nekaj časa, drugače se pa gel lepo peni in očisti kožo.

Cien - Coconut: Haha, če pa pri tem gelu ni vidno, kakšna zmešanka sem, kar se tiče kokosa, potem pa ne vem. :P V Lidlu sem vidla znižan kokosov gel (cel liter!) in sem ga kar pograbila. Sicer pa bom ga imela v kopalnici in bo za celotno družino. :D Vonj je sladkast (bolj kot Aveo-ov) in mene spominja na morje ter kreme za sončenje z vonjem kokosa. 


No, moram omeniti, da nisem vključila treh gelov, ki so trenutno v uporabi in jih imam manj kot četrt - tako da bodo kmalu pristali med 'empties'. 
Torej, moj načrt je sledeč: Do nadaljnega sem si prepovedala nakupovanje tuš gelov (če dobim kakšnega za darilo ne šteje :P) in poskušala(!) bom uporabljati le enega naenkrat, drugače se moja zbirka še lep čas ne bo zmanjšala.


Kako se vam zdi take vrste objava?
Koliko gelov za tuširanje pa se skriva v vaši omarici z negovalno kozmetiko?



S.




You Might Also Like

16 komentarji

  1. Uuuu tole pa je ena velika zaloga ja :D Prvič sem kaj takega videla pri moji sestrični, ki je imela vse vonje možne od Palmolive ali od Fa, ne spomnim se več prav dobro. Razlogi za nakup so bili isti - znižanja, hah. Ampak ja, tudi sama jih imam kar nekaj, ne sicer toliko pa vendar s tem ni nič narobe. Vsaka punca ima tisto eno kozmetiko s katero nima meja in si ne more pomagat, pri men so to laki, haha.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D Uff, to pa še meni ni uspelo, da mi dejansko od katere znamke imela celotno linijo gelov. :P Če pa že, bi se to verjetno zgodilo kar pri Dove ali pa Fa. :)
      Maš prav, ni nič narobe, ampak - jaz imam več kot eno tako kozmetiko. :))

      Izbriši
  2. Super objava, te popolnoma razumem :D

    Tudi meni se nabira in sem zdaj rekla STOP vsaj za en mesec haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :D
      Pridna. :) Meni pa bo treba več kot en mesec, haha. :D

      Izbriši
  3. Hehe, 14 je kar ogromna številka, jst sem jih 1x imela 6 pa sem se malce zamislila in zdaj sem jih pridno porabila, tako da imam samo še enga Dove, katerega imam za luksuzne primere in trenutno I love Mango, ki gre že proti koncu in si lahko kmalu enega novega privoščim :P
    Si se pa fajn za to objavo spomnila, tako da komaj že čakam naslednjo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Si se pravi čas ustavila. :P
      Ja, Dove je tudi meni bolj luksuzen in ga ponavadi ne morem uporabljat vsak dan, mi ga je preveč škoda. :D
      O, najlepša hvala. :)) Sem kar premišljevala, če bi objavila, ker nisem vedela, če bo komu sploh všeč. :)

      Izbriši
  4. To je pa res konkretna zbirka. :) zdaj me je pa zamikalo, da si kupim kakšen Dove gel za tuširanje, ker si napisala, da so tako fajn.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D To pa obvezno! :) Ti ne bo žal. Po mojem mnenju se nobeni drogerijski se ne morejo približati Dove-ovim, vsaj kar se te kremaste, luksuzne teksture tiče. :)

      Izbriši
  5. Jaz imam tudi probleme z nabiranjem tuš gelov, sploh tistih iz različnih LE. Sem si pa pred kratkim prepovedala nakupovanje novih in zaenkrat mi gre kar dobro :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, to pa sem jaz tudi včasih kupovala, sploh poleti te Baleine - mango, melona,.. :)
      Super, upam, da bom jaz tudi čimbolj uspešna. :D

      Izbriši
  6. obsedenka s kokosom. :) in brez skrbi, nisi edina, ki ga obožuje. :) tudi meni je noro všeč in obožujem tuš gele skoraj toliko kot ti. Moja zbirka trenutno obsega nekje pet do sedem tuš gelov. Se poskušam brzdati hihi. :)

    super zbirka mimogrede in že imam wish listo. xoxo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja! :P Potem sva si precej podobni. :D
      Super, da ti uspeva. Jaz se zdaj tudi morem. :)

      Hvala ti. :) xoxo

      Izbriši
  7. Kokos....i feel you... samo da je kokos, čokolada, karamela, pistacija...kar koli kar diši po hrani morm met v kopalnici :D Res opa je da pri nas vsi skupaj uporabljamo gele pa ponavadi kr js izberem kaj se bo kupilo :D bodo že prežveli :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha.:D Jaz sem sicer na splošno nora na kokos, ampak kakšen od teh vonjev/okusov, ki si jih omenila, tudi ne bi škodil v kopalnici. :P A priporočaš kakšnega karamelnega? Za takrat, ko porabim svojo zalogo - itak. :P
      Dobro si se znašla! :) Jaz se včasih prav sprašujem, zakaj sploh kupujem gele za sebe, če jih itak mama za celotno družino. Ampak mi je tak fajn meti razl. vonje pa malo po počutju menjavat. :D

      Izbriši
  8. Aha, jaz imam isti problem!;) Kokos<3 Pa kak svez vonj. Mmm, drugace pa Dove in po novem tudi Afrodita;) Sta top;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz bom še mogla poskusiti kakšnega Afroditinega, sem do zdaj preizkusila le dva. Sploh ta hyaluron in kokosova linija me mikata. Ampak ja - ko porabim večino teh gelov. :P

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3