Summer Holiday Beauty Essentials

sreda, julij 15, 2015

Živjo, punce! :)

Jutri se odpravljam na morje, zato je danes najbolj primeren trenutek, da z vami delim moje nujne lepotne potrebščine za dopust.
Odločila sem se, da vam tokrat ne bom kazala čisto vsega, kar bom vzela s seboj na morje, ker bi bila objava predolga, poleg tega pa nisem imela veliko časa, saj sem pred dnevi komaj končala z izpitnim obdobjem, potem pa me je že čakalo nakupovanje za morje, pakiranje in pripravljanje nekaj novih objav, ki boste jih lahko brale tudi med mojim oddihom na Hrvaški obali. :)

Tu so torej moji t.i. ''must-have'' izdelki za poletni oddih.

OBRAZ
L'Occitane meglica za obraz Popolna potonika
Sama obožujem vodice/tonike za obraz, poleti še posebej tiste v spreju. Ne uporabljam jih le pri jutranji in večerni negi obraza, temveč se z njimi osvežim tudi večkrat čez dan. To poletje bom s seboj na morje vzela eno svojih najljubši vodic oz. meglic in sicer L'Occitanovo Popolna potonika. Le-ta je zelo fina in ima nežen cvetličen (potonikin) vonj, ki je res omamen. Kožo lepo navlaži in osveži, obenem pa jo uporabljam namesto fiksatorja za makeup, ki zares podaljša obstojnost pudra + zmanjša pudrast videz obraza. Moja zvesta spremljevalka v toplih dneh. Pride tudi podrobnejša ocena po mojem dopustu. 

Evian osvežilna vodica za obraz
Sveža in osvežilna vodica obraz, ki je super za osvežitve obraza čez dan, vseeno pa mi ni tako všeč, kot npr. Caudalie ali L'Occitane vodica. Sicer je pršica precej fina in voda ne steče kar z obraza, vseeno pa se mi zdi, da kože ne navlaži tako dobro, kot zgoraj omenjeni vodici. Vsekakor pa bo odlična za čez dan, ko mi bo vroče in bo mojo kožo primanjkovalo nekaj vlage. Vodica nima vonja.

Paula's Choice krema za obraz z zaščitnim faktorjem 30
Krema z zaščitnim faktorjem 30 namenjena mastni koži na obrazu. Je bele barve in zelo tekoča. Kremo je treba lepo in previdno vmasirati v kožo, drugače lahko pusti kakšne bele sledi. Krema sicer ni mastna, vendar pa se mi včasih po nekaj urah obraz že sveti. Najraje jo uporabljam za kopanje/plavanje, če pa se kam odpravim, pa raje posežem po barvani sončni kremi SunDance.

SunDance obarvana krema z zaščitnim faktorjem 30
Moja najljubša sončna krema za obraz. Je zelo lahka in rahlo obarvana, zato lepo izenači ten polti, obenem pa ne pušča nobenih belih sledi na obrazu. Zelo, zelo mi je všeč dejstvo, da je odtenek super za mojo precej svetlo kožo. Poleti jo večkrat uporabljam namesto pudra, saj ni mastna, obenem pa tako ne potrebujem posebej zaščitne kreme s faktorjem in tekoče podlage. Velik plus je tudi, da ne maši mojih por.

L'Occitane CC krema Popolna potonika
Še en izdelek, ki je v toplejših mesecih zamenjal moj puder oz. tekočo podlago. Gre za zelo lahko kremico, ki je bele barve, ko pa jo vmasiramo v kožo na obrazu, pa se obarva oz. prilagodi tenu kože. Koži da ravno dovolj prekrivnosti in lepo izenači neenakomeren ten. V kombinaciji z matirnim pudrom Rimmel in L'Occitane meglico za obraz je zelo obstojna in tako mi brez težav na obrazu zdrži cel dan. Je odlična izbira za lahek poletni makeup. Tudi ta CC krema diši po potonikah - vonj je zelo nežen in subtilen. Kmalu pričakujete podrobno oceno.

Rimmel matirni puder Stay Matte
Izdelek, ki lepo matira tekočo podlago in je pri meni poleti res obvezen, še toliko bolj, kot čez celotno leto. Puder je zelo fin in lahek, obenem pa obraza ne naredi preveč pudrastega in maskastega. Videz tekoče podlage še dodatno izboljša, se ne zažira v pore in puder/BB/CC krema na obrazu ostane dalj časa. Sijaj na T coni se tako pojavi dosti kasneje, tekoča podlaga pa zbledi bolj enakomerno. Poleg tega pa je izdelek zelo poceni. Moja ocena.

Essence bronz puder Beach Cruisers LE (Life is a Beach)
Poletja ni brez bronz pudra, ki da lep 'od sonca poljubljen' videz na obrazu. V moji zbirki ni veliko bronzerjev, je pa ta najbolj primeren za ta letni čas. Že izgled bronzerja je krasen in je v dveh 'delih' - ob strani je mat bronzer (ki mimogrede ni pretemen ali preoranžen) in na sredini (v obliki krasne palme) je neke vrste bež osvetljevalec z zlatimi bleščicami, ki jih slojiš preko tega mat bronzerja in tako dobiš lep šimrast poletni videz ličnic. Oh, naj omenim še, da ima ta bronzer rahel vonj po kokosu! <3

USTNICE
MAC Viva Glam Miley Cyrus šminka
Šminka, ki kar kriči POLEETJEE! Gre za zelo topel živ roza odtenek, ki je nekaj posebnega in čeprav imam veliko roza odtenkov, v moji zbirki ni nobenega zelo podobnega. Je iz omejene izdaje in ima poleg čudovitega odtenka, še posebno in prečudovito embalažo, ki ni standardna črna MAC embalaža. Ima detajle v roza barvi, vsebuje pa tudi podpis od Miley. Sicer nisem ljubiteljica Miley, sem zelo vesela, da imam to šminko. Ima Amplified finiš - je zelo pigmentirana in obstojna (okoli 5+ ur), presenetil pa me je tudi močan 'stain', ki ga pusti na ustnicah.

MAC Candy Yum-Yum šminka
Še en poleti odtenek in tudi ta je od znamke MAC. Gre za živ roza odtenek, ki je zelo dobro pigmentiran. Odtenek je skoraj neonski in zato ni ravno za vsakdanjo uporabo. Vseeno pa mislim, da je za poletje nujen, sploh za mene, ki imam rada živo roza odtenke. Šminka ima mat finiš in je zelo dobro obstojna. 

Bourjois Rouge Edition Velvet Ole Flamingo & Frambourjoise
Ni poletja brez teh šmink. Imajo lep nabor poletnih odtenkov in odlično formulo - zelo pigmentirani odtenki, lepo se nanašajo (večina), imajo mat finiš in so zelo obstojne. Moj najljubši odtenek je Ole Flamingo (živ fuksija odtenek), takoj za njim pa Frambourjoise (jagodno roza odtenek).

L'oreal Colour Riche Balm Pink Satin
En izmed mojih najljubših balzamov za ustnice. Izdelek ima za balzam zelo luksuzno in elegantno embalažo, ki bolj spominja na šminko in je zlato-roza barve. Imam svetlo roza odtenek, ki ustnice nežno obarva in jih naredi sijoče. Je zelo vlažilen in kremast, zato barva ni preveč obstojna. 

Labello balzam za ustnice Vitamin Shake (z ZF10)
Še en odličen balzam za ustnice, tokrat znamke Labello. Le kdo ne pozna njihovih balzamov? So zelo poznani, vendar pa meni vsi ne odgovarjajo. Ta je en redkih, nad katerim sem navdušena. Diši zelo slastno (vonj brusnic in malin) - sadno sladko, ustnice pa dobro vlaži in jih obarva v roza barvi. Rada ga uporabljam čez celo leto, še posebej pa poleti, vsaj ni masten teksture, poleg tega pa vsebuje še zaščitni faktor 15.

OČI
Maybelline Color Tattoo Permanent Taupe in On and On Bronz
Čeprav sem ljubiteljica senčil, palet in zadimljenih oči, pa poleti zanemarjam intenzivno ličenje oči. Takrat raje posežem po nečem enostavnem in s hitrim rezultatom. V tem primeru so moja izbira kar Maybelline 'tatujčki', ki jih lahko nanesem in zabrišem s prsti, se lepo razmažejo, obenem pa so dovolj pigmentirani in zelo obstojni za vroče dni. Moja najljubša odtenka sta Permanent Taupe - hladen taupe odtenek, ki ga uporabljam v kombinaciji z zabrisanim svinčnikom za oči za bolj poudarjen in zadimljen videz; On and On Bronz - topel poleti bronz odtenek, ki še posebej lepo izgleda na malo porjaveli polti, poleg tega pa lepo poudari rjave oči.

Essence tekoči eyeliner Beach Cruisers LE (sun&fun&copper)
Tekoči eyeliner iz lanske poletne omejene izdaje Essence Beach Cruisers. Gre za eyeliner v prekrasni rjavo-zlati barvi, ki ima malo bolj metalic efekt. Izdelek je v poletni dneh idealen za samostojno nošenje - z maskaro seveda. Eyeliner je tudi zelo obstojen in enostaven za nanašanje.

Essence tekoči eyeliner Beach Cruisers LE (keep calm and go to the beach!)
In še en eyeliner iz Beach Crusiers izdaje. Ta je malo bolj barvit, vendar še bolj poletni odtenek. Ta odtenek vsebuje bleščice in je v modro-zeleni barvi. Pri tem odtenku je tudi potrebnih več nanosov, saj ni tako pigmentiran, kot zgornji odtenek. Vseeno pa je barva pre-prečudovita in intenzivna, sama si jo upam nositi le poleti. Se mi zdi, da lepo paše k rjavim očem.

Maskari Jordana Best Lash Extreme Volumizing mascara in Deborah LashCreator Volume&Care
Všeč mi je kombinacija obeh maskar. Mojim trepalnicam dasta veliko volumna, jih zavihata in lepo podaljšata. Prva maskara je sicer za moj okus preveč mokra, vendar pa trepalnic vseeno ne zlepi, jim pa da veliko volumna, medtem ko Deborah maskara trepalnicam podari več dolžine. Mi je pa zelo všeč formula slednje maskare, saj ni premokra ali presuha, trepalnic ne zlepi. Vodoodpornih maskar ne uporabljam, zato maskare uporabljam le, kadar nisem v vodi/se ne kopam, torej v tem primeru ponavadi zvečer.

Collistar maskara za obrvi
Priročen gel oziroma maskara za obrvi, ki ima super kjut mini krtačko za oblikovanje obrvi. Tale majhna krtačka se mi zdi veliko boljša od ostalih, ki sem jih do zdaj imela, saj lepo ustreza mojim ne preveč gostimi obrvim. Obrvi lepo obarva, jim da obliko, jih utrdi in obdrži na mestu. Odtenek, ki ga imam je namenjen svetlolaskam. Brilijanten izdelek, sploh za nekoga, ki ne mara preveč poudarjenih (zarisanih?) obrvi in jih še vseeno želi imeti urejene, vendar naravne. Ocena sledi takoj, ki se vrnem z dopusta.

LASJE
Milk_shake globinska maska za lase Sun&More
Hranilna maska za lase z ne preveč gosto teksturo. Namenjena je posebej za lase, ki so izpostavljeni soncu, soli, vetru in kloru. Zelo dobra maska, ki moje lase dobro neguje in vlaži, po uporabi tega izdelka so tudi bolj mehki in gladki.

Schwarzkopf kremna maska za lase Bonacure Sun Protect
Še ena maska namenjena lase izpostavljenim soncu in drugim vremenskim vplivom. Vsebuje olje Monoi, lase pa globinsko neguje in intenzivno navlaži. Moji lasje so po tej maski vedno videti zelo sijoči in zdravi. Uporabljam jo izmenično z zgornjo masko. Ta je bolj gosta oz. kompaktna od zgoraj omenjene maske.

UniqOne All In One sprej za lase kokos
Ja vem, spet nekaj s kokosom! Ampak ta izdelek za lase res deluje. Gre za neke vrste tretma za lase, ki se ne izpira in ga preprosto popršite po laseh. Izdelek ima kar 10 funkcij - med drugim popravi suhe in poškodovane lase, varuje lase pred toplotno obdelavo, varuje barvo las, omogoča lažje razčesavanje, doda volumen, lase naredi sijoče, gladke,... Izdelek je enostaven za uporabo in ima intenziven vonj po kokosu, ki na laseh ostane kar nekaj časa.

Ulala krtača za lase
Moj 'holy grail' izdelek v vseh letnih časih. Krtača lepo razčeše tudi najbolj neukrotljive lase, jih naredi gladke in jih ne lomi. Pri tej krtači nimam nobenih težav z cukanjem, prav tako ni več štrenastih las. Definitivno priporočam vsem, ki imate lomljive, redke in krhke lase. Krtača je po učinku podobna original TT.

TELO
Toaletna vodica Escada Born in Paradise
Moja nova pridobitev. Že zelo dolgo si nisem privoščila nobenega parfuma in ta je bil edini, ki sem si ga res že dalj časa MOČNO želela. Sploh ker so mi njihovi parfumi vedno zelo všečni, ta pa me je prepričal zaradi tropskega 'PinaColada' vonja, ki mimogrede vsebuje tudi..K-O-K-O-S! <3 Drugi razlog, zakaj sem ga končno prečrtala iz svoje seznama želja je bil tudi popust v DMu. Vonj je precej sladek, vendar še vseeno ne preveč za zelo vroče dni, saj ima tudi nekaj svežine. Note tukaj.

Parfum Escada Especially
In še en parfum od Escade. <3 Tega si nisem privoščila sama, ampak mi ga je podaril fant za predlanski božič, ker ve, da so mi njihovi parfumi zelo všeč. Ta je v primerjavi z zgornjim parfumom veliko bolj svež in zelo primeren za pomlad in poletje. Je tudi bolj obstojen kot poletni Escadini parfumi. En mojih najljubših parfumov v moji ne-preveč-skromni zbirki. Note tukaj.

Toaletna vodica Yves Rocher Noix de Coco de Malaisie
Tale toaletna vodica mi je nekaj posebnega, ker diši po čistem, gurmanskem kokosu in ne vsebuje še kup drugih not, ki ponavadi 'zakrivajo' značilen vonj kokosa. Sicer ni preveč obstojna, vendar je idealna, ko si želim dišati le po kokosu in jo ponavadi uporabljam za plažo, kakšen sprehod, za skok v trgovino,... Vonj je zelo sladek, eksotičen, a idealen za nekoga, ki obožuje vse, kar je s kokosom. :P
Sončna krema Sun Dance z faktorjem 20 (pospeši porjavitev)
Sem zelo bela in zato poleti ne porjavim tako hitro, kot drugi ljudje z malo temnejšo kožo. Sicer me ta bleda koža ne moti in se ne poslužujem izdelkov za umetno porjavitev, zato me je v DMu premamila ta sončna krema, ki naj bi le POSPEŠILA porjavitev med sončenjem. Bom vsekakor poročala, ko se vrnem. 

Olje za sončenje Nivea Protect & Bronze (ZF30)
Niveinim izdelkom res zaupam, zato me je premamil še ta izdelek, ki sem ga na srečo tudi ujela znižanega v Tuš drogeriji. Gre za olje za sončenje, ki naj bi prav tako pospešilo porjavitev. Vsekakor upam, da bosta ta dva izdelka pripomogla k malo bolj zagoreli polti (vendar vseeno nočem preveč rjave kože, ker mi to ni všeč).

Garnier Ambre Solaire vlažilni losjon After Sun with Aloe Vera
Vlažilni losjon za telo z Aloe Vero, ki je namenjen negi kože po sončenju. Losjon ima pomirjajoč in hladilen učinek na koži. Meni je lani zares pomagal, ko me je sonce preveč speklo. Koža je bila res pomirjena in ni bila več tako 'vroča' in razdražena. Sicer upam, da bo letos stanje boljše, vsekakor pa mi bo izdelek prišel še kako prav.
Balea gela za tuširanje Paradise Beach in Tropical Sunshine
Ni poletja in morja brez poletno tropsko dišečega gela za tuširanje. Moram priznati, da se Balea vsako poletje izkaže z zelo dišečimi geli za tuširanje iz omejene izdaje. Letos sta me od treh prepričala dva, ki bom ju tudi vzela seboj na morje. Najbolj mi je všeč vonj Paradise Beach, ki na ''presenečenje'' vseh diši po KOKOSU (kdo bi si mislil, ne? :D) in ananasu. Vonj je res sladek in eksotičen, prav za pojest. Drugi, prav tako dobro dišeči gel, je Tropical Sunshine, ki diši bolj sadno-svežen in sicer po mangu in pomarančah.

Balea losjon za telo Golden Shine LE
Losjon za telo z zlatimi bleščicami, ki je bil na voljo lansko poletje (ne vem, če je letos spet na policah?). Zelo lepo izpade na malce zagoreli polti. Uporabljala sem ga tudi lansko poletje in je bil moj zvesti spremljevalec. Ko me je sonce malo opeklo se mi je zdel tudi lepo hladilen, mojo kožo pa je lepo navlažil in ji dal nekaj sijaja. Kmalu mi ga bo zmanjkalo, ampak še vedno mi ga je ostalo ravno dovolj za 14-dnevni oddih na morju.

Metallic Tattoos
Ti metalik tatuji so v zadnjem letu postali velik hit in jih v tem poletnem času veliko opažam - na Facebooku, Instagramu, po blogih, tudi v živo. Sama sem prejela nekaj čudovitih tatujev v eni nagradni igri, zato sem se odločila, da jih vzamem s seboj na morje, saj se mi zdi, da so najbolj primerni ravno za dopust. Lepo izgledajo tudi na zagoreli polti, kjer je ta metalik efekt še bolj viden. Gre za začasne tatuje, ki izginejo v nekaj dneh.
Kateri pa so vaše nujne lepotne potrebščine za letošnji dopust? 
Kam se boste to poletje odpravile, oziroma kje ste bile? :)



S.

You Might Also Like

12 komentarji

  1. top blogec. res si izbrala super stvari in kar malo si mi narefdila lušte z morjem in nekaj izdelki :3333

    uživaj xoxo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Nina. :)
      Upam, da ti nisem povečala wishliste. :D

      Izbriši
  2. Tole CC kremo od L'Occitana obožujem <3 Prav tako tudi Baleino obarvano sončno kremo, tušgeli v LE od Balee so pa meni vedno zakon :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi jaz, res sem vesela, da smo jo dobile. <3 Balea izdelki pa so itak zakon, sploh za to ceno. :D

      Izbriši
  3. Jaz imam že drugo leto SunDance obarvano kremo z zaščitnim faktorjem 30 in sem prav tako resnično zadovoljna, tako lep vonj ter kar mi je najboljše je to, da ko grem v vodo mi ne gre dol oziroma se ne razmazuje po obrazu in ne gre v oči, res super kremica! Sicer pa tudi vse ostale stvari in parfumčki, njamiiii! Lepo se imej in se pohladi še namesto nas! :D

    xoxo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se strinjam, ni nič slabega pri tej kremici. :))
      Najlepša hvala Eva, definitivno bom mislila tudi na vas. :P xx

      Izbriši
  4. Super izdelki! :) Najbolj so mi všeč ti L'Occitanovi. Sama sem v setu kupila izboljševalno kremo in gel za tuširanje iz kolekcije Potonika, oboje noro diši! Mi je pa ta meglica tudi mamljiva :) Pa Baleini geli za tuširanje, božanski vonji. Ravno zaradi tega jih kupujem :) Imam pa to Niveino olje, ki naj bi pospešilo porjavitev ... Pri meni ni ravno najbolje učinkoval. Še zmeraj sem skorajda enako bela kot sem bila :/

    Drugače pa uživaj na morju! Spočij se pa se beremo, ko prideš nazaj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Valentina. :D
      Joj, ta set je mene tudi ZELO mikal, ampak sem se prisilila in se mu uprla. :)
      Meglico pa ti res res priporočam, dobra je tako za osvežitev obraza, kot tudi za fiksiranje makeupa. Pa sploh ni tak draga. Bom napisala oceno po morju.
      Baleine gele za tuširanje pa jaz vedno kupujem, sploh poleti, ker majo res zelo dišeče poletne LE vonje. <3
      Sem prebrala tvojo izkušnjo na FB skupini, ampak sem jo potem vseeno vzela, ker je bil popust in že prej sem jo hotela kupiti. Bomo vidli, morda pa mi bo v kombiniciji s SunDance kremo všeč.

      Najlepša hvala, Valentina, se vsekakor beremo potem. :P xx

      Izbriši
  5. Ah, ta L'Occitanova CC krema je res zakon, ampak je meni žal že presvetla trenutno :/
    Lepo se imej na morju :)

    OdgovoriIzbriši
  6. mislim, da sem skoraj pol ure brala objavo :) čudovite fotke, da se jih kr ne morem nagledat :)

    OdgovoriIzbriši
  7. O waw, dobra objava!
    Sem se nekje kar najdla- CC kremica, Escada parfum in maska za lase <3

    OdgovoriIzbriši
  8. Same krasne stvari si vzela sabo :) Vidim, da si si privoščila eno Escadino dišavo :D Pa kokos FTW, itak :D
    Sem ti za kar nekaj stvari fouš: Macovi šminki, L'Occitane stvari, Unique One spray,...
    Uživaj na morju x

    OdgovoriIzbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3