L'Occitane Hand Creams

sreda, april 13, 2016

Živjo! :)

Verjetno ste že vse slišale za kultne L'Occitane kreme za roke ali pa ste jih celo že preizkusile. Že nekaj časa so namreč zelo popularne, tako v tujini, kot tudi pri nas. Sama se za L'Occitane negovalno kozmetiko malce bolj zanimam šele zadnje leto in v tem času sem uspela preizkusit kar nekaj njihovih kremic (5 mini kremic na sliki je iz adventnega koledarja).
Zato sem se odločila, da z vami delim kratko mnenje o vsaki posebej. 

Vse kreme se nahajajo v značilni tubici, iz katere se da zlahka iztisniti kremico. Tubica je zelo priročna za nošenje v torbici, saj zavzame izredno malo prostora, poleg tega pa se ne more odpreti sama od sebe. Zlahka jo hranimo tudi obrnjeno ''na glavo'', na pokrovčku. Embalaža meni osebno deluje zelo privlačno na pogled, predvsem mi je všeč to, da je na vsaki verziji drugačen motiv/barva. Vsako kremico pa odlikuje še drugačen, edinstven in prijeten vonj, ki na rokah ostane še nekaj časa. Na voljo so različne velikosti: 30ml, 75ml in 150ml (le ''klasična'' s Karitejevim maslom).
Zelo zanimivo mi je tudi, da L'Occitane večkrat izda kakšne kreme, ki se dajo dobiti v omejeni izdaji in tako si lahko ustvarite kar svojo zbirateljsko kolekcijo. :)
L'Occitane krema za roke Potonika: Krema za roke z zelo omamnim sladko-cvetličnim vonjem po potonikah. Njihova potonikina linija mi je eni najbolj dišečih kolekcij v celi prodajalni - poleg mandlja. Všeč mi je, da je vonj malce sladkejši, še vseeno pa ravno prav svež. Krema je lahke, svetlo roza-skoraj bele teksture in se hitro vpije v kožo. Všeč mi je, da na rokah ne pusti mastnega sloja, tako da že čez nekaj minut lahko nadaljujete s svojim delom. Sama se velikokrat kremam za roke izogibam ravno zaradi tega, ker puščajo masten sloj in take kreme uporabljam samo pred spanjem, no če se seveda zvečer spomnim. :) Tako mi je ta krema za čez dan idealna, ker roke še vseeno vlaži, a ne pušča sloja. Vseeno pa krema ni najbolj primerna za zelo suhe roke in je primerna le za nego ''normalne'' kože rok. Na voljo v 30ml in 75ml različici.

L'Occitane krema za roke Češnjev cvet: Moram priznati, da mi je ta krema med vsemi njihovimi kremami (ki sem jih uspela preizkusit) najmanj ljuba. Nekako je vonj tisti, ki ni moj najljubši. Je cvetličen in malce bolj nežen, a svež. Sama sicer vedno občudujem češnjeve cvetove, a me vonj te kreme žal ne prepriča. Morda sem si želela, da bi bil vonj bolj sladkast, kot so sladke češnje - a konec koncev vseeno gre za cvetove, ne sadež. :) Skratka, vonj ni slab, so mi pa drugi vonji dosti ljubši. Mi je pa všeč embalaža, na kateri so naslikani cvetovi češnje.
Ni pa samo vonj kreme spomladanski, tudi tekstura kreme je primerna za toplejše dneve, ko roke ne potrebujejo toliko nege. Podobno, kot zgornja krema, se tudi ta v kožo vpije izredno hitro. V teh dnevih krema mojo ''normalno'' kožo rok dobro vlaži, v zimskem času pa mi je bila zdaleč premalo. Na voljo v 30ml in 75ml različici.

L'Occitane krema za roke Srce vrtnice: Tudi vonj te kremice mi je izredno ljub. Sprva sem pričakovala, da me vonj toliko ne bo prepričal in da bo bolj svež, zelo cvetličen - vrtnični, vendar sem se motila. Vonj je precej sladek, sočen - točno takšne vrste vonj, ki je meni najbolj všeč! Ta krema ima malo gostejšo teksturo, v primerjavi z Potonikino in Češnjevo, zato je tudi bolj vlažilna ter se ne vpije v trenutku - na koži pa kasneje pusti še vlažilni sloj. Posebnost kreme Srce vrtnice je, da vsebuje kar 20% karitejevega masla, kar je enako kot pri njihovi najbolj vlažilni in popularni kremi za roke Karitejevo maslo. Zaradi zelo dobrih vlažilnih lastnosti, mi je bila všeč tudi v hladnejših mesecih. Moje roke niso zelo suhe, vendar pozimi vseeno potrebujejo malce več nege. Zato je bila ta krema res odlična za tisti čas! Jo pa rada uporabljam tudi zdaj, ker je vonj bolj spomladanski. Najraje jo uporabljam zvečer ali kadar si pogosteje umivam roke in so le-te od mila izsušene. Na voljo le v manjši verziji - 30ml.

L'Occitane krema za roke Mandelj: Tale krema pa ima po mojem mnenju najboljši vonj, kar je možno! Obožujem vonj mandljev, še posebej vonj L'Occitanove mandljeve kolekcije, ki je res fantastična! Če ne bi bila samo študentka, bi si privoščila kar vse izdelke iz mandljeve kolekcije. Tako pa se zaenkrat razvajam le z njihovim oljem za tuširanje v manjši verziji (ki ga zagotovo vse poznate) in tole kremico za roke. Krema ima slasten sladek vonj po mandljih, ki pa sploh ni vsiljiv ali umeten. Meni je zelo všeč, ker imam rada sladek in topel vonj mandljev. Vonj mi deluje tak bolj sproščujoč in zimski, vendar kremo rada uporabljam ne glede na letni čas, čeprav morda za zimski čas ni najbolj primerna. Tale verzija ima namreč lahko in nemastno teksturo, zato je bolj zaželjena uporaba v toplejših mesecih. Moje roke v tem času dobro vlaži - tako kot Potonikina in Češnjeva - vendar je res, da sama nimam težav z izsušenimi rokami. Na voljo le v 30ml različici.

L'Occitane krema za roke Karitejevo maslo: Sem popolnoma prepričana, da ste za to kremo slišale že (skoraj) vse! Je namreč najbolj prodajana in popularna krema od L'Occitane. Uporabnice/ke jo obožujejo predvsem zato, ker je od vseh njihovih krem najbolj bogata in vlažilna. Vsebuje namreč kar 20% karitejevega masla, v njej pa se skrivajo tudi izvlečki medu, mandljev in kokosovega olja. Krema ima gosto in zelo hranilno teksturo, zato se v kožo ne vpije takoj. Na koži pa kasneje pusti tudi hranilni sloj in zato ni nobenega občutka suhih rok - roke so mehke in zglajene. Krema kožo tudi pomirja in preprečuje srbečico, s katero se občasno pozimi spopadam tudi sama. Zelo vsestranska krema, ki je primerna za vse letne čase - seveda odvisno od vaše kože. Meni najbolj odgovarja v zimskih mesecih, ker imam le takrat bolj suhe roke, v tem času pa raje posežem po lahkotnejši kremi - kot je npr. Mandljeva, Potonikina,... Tistim, ki imate čez celo leto suhe roke, pa bo všeč tudi sedaj. Velikokrat pa sama to kremo uporabljam pred spanjem, ker se krema ne vpije takoj, tako pa se zjutraj zbudim z zelo mehkimi in gladkimi rokami. Krema ima nežen, nevtralen vonj, zato bo všeč tudi tistim, ki ne marate zelo odišavljenih in cvetličnih krem. Za ljubiteljice dišečih krem pa priporočam tudi kremico Srce vrtnice, ki je enako vlažilna, kot tale (prav tako vsebuje 20% karitejevega masla), obenem pa diši po vrtnicah. 
Na voljo v 30ml in 150ml različici.
L'Occitane smetanasta krema za roke S karitejem in mehčalnim medom: Za konec pa še krema iz omejene izdaje. Na voljo je bila jeseni - od začetka oktobra. Če se ne motim, je v liniji bilo kar nekaj izdelkov - krema za roke, piling za telo (še vedno ga lahko dobite tukaj), balzam za ustnice, gel za tuširanje in dobrodelno milo. Mene je ta linija takoj prepričala s svojim vonjem po medu, zato sem si privoščila kar 3 izdelke - kremo za roke, piling za telo in dobrodelno milo. Da se vrnem nazaj h kremi. Najbolj me je prepričalo samo ime kreme, saj naj bi šlo za kremo s smetanasto teksturo. In tekstura te kreme je res malce bolj posebna, drugačna, kot smo vajeni pri njihovih kremah. Tekstura je res bolj smetanasta, vendar bolj kompaktna, v primerjavi s smetano za kavo/sladice v dozi. Čeprav je krema kompaktna, pa ima puhasto teksturo in se zato vseeno lepo razmaže. Spušča tudi smešne zvoke, ko jo izstisnemo iz embalaže - nekako tako, kot pri doziranju prave smetane. Tale krema je posebna tudi zato, ker vsebuje kar 25% karitejevega masla, kar je VEČ kot pri njihovi najbolj prodajani kremi (zgoraj)! Krema roke zelo dobro nahrani in zmehča, na koži obenem pusti še prijeten hranilen sloj. Meni osebno najljubša krema za hladne mesece. 
Joj, seveda bi bil greh, če se ne bi na kratko ustavila še pri vonju te kreme! Krema ima tako dober vonj! Diši po medu, vendar to ni tisti zelo sladek, pocukran med, temveč je bolj cvetličen, nevsiljiv in malce svež. Moja krema je že skoraj pri koncu, zato trenutno kar malce varčujem z njo, si pa zelo želim, da bi jo dodali v stalno linijo krem za roke, ker je res nekaj posebnega!
Sama sem navdušena nad L'Occitane kremami za roke, ker se mi zdijo nekaj posebnega. Nekatere me morda prepričajo zaradi edinstvenega vonja, druge zaradi vlažilnih lastnostih, oziroma bogate teksture, vsekakor pa me pri vseh verzijah prepriča estetsko dovršena in priročna embalaža. Definitivno se za vsak okus najde nekaj. Morda se nekaterim zdijo cene njihovih krem zasoljene (okoli 7,60€ za 30ml), vendar se meni zdijo vredne vsakega centa, saj nisem prevelika potrošnica in mi že majhna kremica služi za kar nekaj časa.
Če obožujete odišavljene kreme za roke, vsekakor preverite njihove - predvsem Potonikino, Srce Vrtnice, Mandljevo; pa tudi Cvetovi vanilije, Dražestna limeta, Citronka s Citrusi, Sivka in Jasmin&Bergamontka se berejo odlično.
Za bolje suhe in zahtevne roke pa priporočam njihovo Karitejevo kremo in Srce vrtnice. :)
Kreme za roke lahko najdete na tej povezavi.
Sama si bom sigurno privoščila še nekaj drugih različic, saj bi rada preizkusila še več vonjev, obenem pa povečala svojo zbirko krem - jih rada menjavam glede na vreme/počutje/potrebe svoje kože. :P
Ste že preizkusile kakšno kremo za roke od L'Occitane? Katera je vaša najljubša?
Koliko jih imate v svoji zbirki? :)



S.

You Might Also Like

8 komentarji

  1. Jaz pa sem ugotovila, da mi L'Occitanova shea butter krema z vanilijo sploh ne ustreza...ne nahrani mi dovolj rok :) mam rajši kero drugo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A res? Škoda. :/ Meni so te z 20% karitejevega masla res že precej vlažilne, ampak je pa res, da večino leta moje roke niso ne vem kak zahtevne. :) Očitno ni vse za vsakega, na žalost. Me pa mika ta vanilijeva, predvidevam, da more res dobro dišat. :)

      Izbriši
  2. Krasna objava 1 Tudi jaz se spoznavam z njihovimi kremicami zadnej pol leta. Najraje imam srce vrtnice, ker sem noraaa na vrtice, mi je pa najmanj ljub vonj češnjev cvet tako kot pri tebi, pa ne vem zakaj sploh me ne prepriča.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Rebeka. :D
      Jaz prej nisem razumela navdušenosti nad njihovimi kremami, ampak ko sem sprobala, mi je postalo jasno. :) Za moje ne-tako-zelo-zahtevne roke so TOP. :))
      Potem pa imava precej podoben okus! Meni se vonj češnjeve nikakor ne more, pa še sama čist točno ne vem zakaj. Ampak saj zato pa je toliko vonjev, da se za vsakega najde nekaj. :D

      Izbriši
  3. Meni niso tako pri srcu, so lepe - lepo dišijo, ampak so mi ful premalo hranilne.

    Z izjemno karitejeve, ki mi je edina super. Imam pa trenutno na uporabi mandljevo, ki mi najlepše diši <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je, če imaš bolj suho kožo, jih je večina zdaleč premalo.
      Za karitejevo pa vem, da je večini uporabnic všeč, tudi tistim z zelo suho kožo. :)
      Mandljeva je po vonju res ena najboljših, na splošno njihova mandljeva linija tako noro dišiii. <3

      Izbriši
  4. Te mini kremce za roke so tok simpatične pa priročne :)
    Do sedaj sem samo tisto s karitejevim maslom imela in se je res dobro obnesla, me pa po tej prebrani objavi mika mandljeva.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oja, extra simpatične so. :) Pa super za v torbico ali celo žep. :D
      Mandljevo pa moraš nuuujno preizkusit, če imaš rada tak topel vonj. :) Sicer je v primerjavi z karitejevo občutneje lažja, ampak vonj je zmagovalen. :) Pa meni je za ta čas več kot dovolj vlažilna. :)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3