Review*: Makeup Revolution Protection Palette Professional Makeup (Light)

torek, april 05, 2016

Živjo, punce! :)

Že nekaj časa nazaj sem od podjetja Ličila.si v oceno prejela Protection paletko v svetlem odtenku. 
Priznam, da sem kar malce pozabila na to objavo, vendar pa je paleta nekako najbolj primerna ravno za ta čas in poletje, tako da verjamem, da bo kateri ocena prišla zelo prav. :) Kako se obnesejo posamezni izdelki in ali me je paletka navdušila, pa več v nadaljevanju..
Gre za priročno paletko, ki vsebuje vse kar je potrebno za ličenje obraza (če ne štejemo tekoče podlage) - korektorje, bronzer, osvetljevalec, rdečilo in zaključni puder

Embalaža: T.i. Protection paleta je v kompaktni plastični embalaži, ki ne deluje niti malo ceneno. Je črne barve in ima napise v zlati barvi, ki paleto naredijo še lepšo. Je pa paleta svetleča in na njej se žal zelo radi poznajo odtisi prstov. To je edino, kar je malo moteče pri embalaži. V notranjosti pa vsebuje še veliko ogledalo. Ima vse, kar potrebujete za na pot.
Korektorji (na levi strani): Korektorji, ki imajo zelo kremasto, vendar dokaj lahko teksturo. V paleti najdemo korektorjev v kar treh različnih odtenkih in le-ti naj bi bili primerni za svetlo kožo. 
Prvi korektor: je precej svetle, skoraj bele barve in ima rahel roza podton. Ta korektor se mi zdi zares idealen za nas sneguljčice, saj redko najdeš tako svetel korektor. Sama sem presenečeno ugotovila, da v svoji zbirki nimam nobenega tako svetlega korektorja. Ta korektor mi je zaradi izjemno svetlega odtenka precej všeč in ga zelo rada uporabljam za osvetljevanje predela pod očmi. Sem pa opazila, da čez nekaj ur zaide v gubice, verjetno zaradi svoje kremavosti. Vendar pa to ''napakico'' lahko hitro popraviš in korektor naneseš ponovno, seveda v tankem sloju. Skoraj nujno pa je tudi fiksiranje s pudrom v prahu - če imaš mastno kožo. Drugače pa se korektor lepo nanaša in s pomočjo gobice se lepo in enakomerno zabriše. Vam pa priporočam uporabo v tankih slojih in da korektorja ne ''drgnete'' v kožo, temveč ga lahkotno ''potapkate'' z gobico. Ker je korektor kremast, je najbolj primeren za tiste z bolj suho kožo, dobro pa se obnese tudi na moji mastni koži, vendar pa potrebujem tanjše sloje in včasih čez dan korektor moram popraviti/nanesti še en sloj. Ta korektor mi je zelo všeč zaradi precej svetlega odtenka, vendar pa so mi za predel pod očmi vseeno ljubši moji tekoči osvetljevalci, ki čez dan ostanejo na mestu in ne zaidejo v gubice.
Drugi korektor: Je temnejši in ima za moj okus malce preveč rumen, topel podton. Vendar, ker se ti kremasti korektorji lepo zabrišejo, ga še vedno lahko uporabljam za prekrivanje nepravilnosti in rdečice okrog nosu. En tanek sloj nepravilnosti ne prikrije v celoti, zato je zopet potrebno več tanjših slojev, ki jih je med seboj potrebno sproti zabrisovati. Tale korektor me malce spominja na Catrice Camouflage Cream, vendar je ta v paleti veliko lažji, bolj kremast in manj suh. Prej sem bila ljubiteljica Catrice kamuflažne kreme, sedaj pa raje uporabljam tega.
Tretji korektor: Je za mene v tej paleti popolnoma odveč, saj je izrazito rumen in ga kljub zabrisovanju nikakor ne morem uporabljati.
Mi je pa pri teh korektorjih všeč, da jih lahko tudi zmešate in zabrišete med seboj ter dobite drugačen odtenek. Korektorji niso popolnoma prekrivni, vendar njihovo prekrivnost zlahka nadgradite (seveda v tankih slojih). Čeprav korektorji izgledajo ''mastni'', pa na koži niso ''cakey''. 
Od zgoraj navzdol: prvi korektor, drugi korektor, tretji korektor
Zaključni-matirni puder: Naslednji izdelek v paletki je zaključni, oziroma ''anti-shine'' puder, ki naj bi odpravil sijaj na obrazu, torej je primeren predvsem za mastno/svetlečo kožo. Puder je lahek, vendar ''mehak''. Odtenek je svetel, nevtralen, z roza podtonom in se zelo dobro zlije s tenom kože. Kožo matira in odstrani ves odvečen sijaj. Sama ga večinoma uporabljam za fiksiranje korektorja pod očmi in na T predelu, kjer se čez dan izloča največ maščobe. Koža je pri meni matirana za več ur, je pa odvisno od vremena, saj v vročini včasih nanos matirnega pudra čez dan moram ponoviti. Nad tem anti-shine pudrom sem več kot navdušena - dejansko je en najboljših izdelkov v paleti, vendar pa ni primeren za suho kožo

Bronzer: Bronzer ima prav tako mehko teksturo in je močneje pigmentiran. Sprva se mi je v paleti odtenek za moj polt zdel pretemen in preveč oranžen, vendar je na koži postal bolj toplo rjavkast in niti malo oranžen. Tako je odtenek presenetljivo odličen tudi za mojo svetlo polt. Bronzer je, kot sem že omenila, toplo rjav in je zato primeren za dodajanje toplote ter zagorelosti obrazu in ni namenjen ''konturi'', oziroma senčenju (=zožanju) obraza, za kar sama uporabljam puder z bolj hladnim, sivim tonom. Ker je bronzer močno pigmentiran, je pri nanosu potrebna ''lahka'' roka. Bronzer se da lepo zabrisati, zato zagorel videz ni preveč očiten, vendar pa je razlika še vseeno opazna. Izdelek, ki bo idealen za poletje.    

Rdečilo: Rdečilo, ki je dobro pigmentirano, vendar se mi zdi slabše kvalitete, kot npr. bronzer. Tekstura ni tako mehka in pričakovala sem, da bo pigmentiranost vseeno malce boljša. Mi je pa pri rdečilu všeč odtenek. Gre za topel in svetel, koralno roza odtenek, ki bo odličen za spomladanske in poletne dneve. Rdečilo ima tudi majhen in droben šimer, ki pa na obrazu ni opazen. Se pa mi zdi, da ta odtenek licam vseeno da veliko toplote in zdrave ''rdečice'' - kot da siješ od znotraj. Mi je zelo všeč izgled rdečila na mojem obrazu, vendar pa me moti, da rdečilo po kakšnih dveh urah zbledi in potreben je nov nanos - kar je škoda in zato se mi rdečilo ne zdi primerno za kakšne posebne dogodke, kjer moraš več ur izgledati brezhibno.

Osvetljevalec: In za konec še osvetljevalec, ki je en mojih najljubših izdelkov v paleti - poleg matirnega pudra. Ima dokaj mehko teksturo (vendar ne tako zelo kot bronzer in matirni puder) in je dobro pigmentiran. Zelo mi je všeč sijaj osvetljevalca! Je rozast in ima veliko drobnega šimra. Mi je všeč, da nima tistih velikih bleščic in je zato bolj subtilen, vendar še vseeno opazen - na dober način. Najlepše izgleda na ličnicah, saj jih lepo privzdigne in jim doda zdrav sijaj. Zelo rada pa ga uporabljam tudi nad ustnico in v notranjih kotičkih oči. Zelo mi je všeč, da je dejansko opazen tudi na zelo svetli koži, saj veliko osvetljevalcev na svetli koži ni dobro vidnih.
L-D: anti-shine puder, bronzer, rdečilo, osvetljevalec
Swatchi na dnevni svetlobi.
Na splošno se mi zdi paletka res priročna, ker ima vse izdelke na enem mestu in posebej prav bo prišla tistim, ki ste veliko zdoma, vendar morate čez dan malce popraviti svoj makeup, oziroma ga osvežiti. Ne morem reči, da je paleta vrhunske kvalitete, vendar je za svojo ceno ZELO dobra in bo še posebej všeč začetnicam. Sta pa anti-shine puder in osvetljevalec glavni zvezdi Protection palete. Mi je pa zelo všeč tudi najsvetlejši korektor in bronzer - slednji bo TOP za poletne dni. V kolikor ne potrebujete zelo kakovostne palete ali pa imate omejen ''proračun'', vam bo paleta zagotovo všeč.
Jaz osebno sem vesela, da sem imela moč stestirati to paleto in vem, da bodo nekateri izdelki v paleti pri meni še naprej veliko v uporabi, nekateri pa pač malo manj.
Paleto dobite tukaj ; po ceni 9,99€Na voljo so tudi drugi odtenki - za različne tene polti.

Ste že preizkusile to paleto ali kakšno podobno? :)



S.

*PR izdelek

You Might Also Like

8 komentarji

  1. Super objava! Si prav lepo vse zajela. Jaz jo imam že kar nekaj časa in moram povedati, da mi je odlična in je pri meni v vsakodnevni uporabi. Predvsem mi je všeč najsvetlejši korektor, matirni puder je odličen ter blush. Osvetljevalec pa je pri meni še skoraj cel, haha. Ta paletka je res priročna, saj vsebuje veliko uporabnih "izdelkov". xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Neža, za tako lep komentar! <3
      Pri meni je paleta tudi pogosto v uporabi. :) Sicer velikokrat tudi kaj drugega preizkušam, tako da je dnevno žal ne uporabljam, drugače pa je pogosto v uporabi, ja. Potem pa imava zelo podobne favorite iz palete. :)) Priročna je zelo, sploh za takrat, ko sem kam odpraviš, pa ne bi imel rad s seboj veliko ličil. :D xx

      Izbriši
  2. Prijateljica jo ima tudi - nevem kako ji rata vse tole porabiti v 1 mesecu, ampak očitno je dobra :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, carica! :D haha, ne vem, če bi meni kdaj takega ratalo.:P preveč rada dnevno/tedensko menjujem svoja senčila/rdečila, itd.:D Je pa za svojo ceno ta paleta res kulska.:)

      Izbriši
  3. Najsvetlejši korektor mi izgleda prav zame. Te MR paletke za ta denar zmagajo, vedno znova sem navdušena nad njimi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta korektor je res fuul svetel, sem bla res presenečena. :) Edini tak svetel korektor, ki ga mam. Zdaj mi ostali "svetli" korektorji dejansko izgledajo nekam temni v primerjavi s tem (pa vedno kupim najbolj svetel odtenek). :D
      Se strinjam, čisto super kvaliteta za to ceno. Meni so sploh palete senčil top, predvsem tisti Iconic Pro paleti. <3

      Izbriši
  4. Super, to je pa nekaj zame :) ugodno, relativno kvalitetno pa še bolj kot ne začetnica sem glede uporabe bronzerja in rdečila in bo odlična za testirat, kako na meni izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me veseli, da ti je moje mnenje v pomoč. :)
      Meni se zdi za to ceno več kot dobra, sem pričakovala, da se bo slabše odrezala. :D Za začetnice pa je sploh super, ker lahko z njo res eksperimentiraš in se ''igraš'', pa ti ne bo žal, če boš jo (u)porabljala za ''učenje''. :P

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3