Review: Melvita 3 Roses Nectar for Lips and Dry Areas

nedelja, april 17, 2016

Hej, punce! :)

Danes z vami delim svoje mnenje o Melvitinem rožnem nektarju, ki je namenjen negi suhih ustnic in drugih predelov. Izdelek sem kupila v mesecu januarju, ko sem se bojevala s suhimi in razpokanimi ustnicami. Pika na i pa je bil še rojstnodnevni popust, zato sem ga brez oklevanja naročila, sploh, ker sem trenutno v "fazi", ko si želim preizkusiti malo več Melvitinih izdelkov. :)
Embalaža: Nektar se nahaja v trdi okrogli in plastični embalaži v beli barvi, z roza napisom, medtem ko je pokrovček zlate barve.
Izdelek je zaradi roza napisa in zlatega pokrovčka zelo privlačen in pritegne oko. Pokrovček je na navoj.
Ima pa embalaža eno večjo pomanjkljivost - ni priročna za uporabo. Gre namreč za ''lonček'', zato je za nanos potrebna uporaba prstov. To ni najbolj higiensko, zato si je pred vsako uporabo potrebno umiti roke. Težava pa zna biti tudi v primeru, če imate malo daljše nohte -  v tem primeru je boljše, da nektar zajemate s kakšno čisto plastično kozmetično palčko ali pa morda s hrbtno stranjo čistega nohta (če vam to ni moteče).

Moje izkušnje z izdelkom: Gre za nektar, oziroma balzam nežno rozaste barve, ki ima tudi nežen in nevsiljiv vonj vrtnic. Nektar je namenjen za nego suhih ustnic, vendar pa se lahko uporablja tudi na drugih izsušenih predelih po telesu
Tekstura nektarja je mehke, gladke in kompaktne teksture.
Melvitin nektar ima mehko, zelo mazljivo teksturo in se v stiku s kožo tudi malce stopi
Kot sem že omenila zgoraj, lahko nektar uporabljate za nego vseh suhih predelov, vendar ga sama najraje uporabljam ravno za ustnice. Nektar uporabljam tako podnevi, kot tudi zvečer. Vedno pa ga uporabljam le doma, ker ga ne želim nanašat z ''nehigienskimi'' rokami. Na ustnice se lepo nanaša, na njih pa pusti mehak zaščitni sloj. Izsušene ustnice lepo zmehča, zgladi in jih precej dobro navlaži. Pri nektarju mi je še posebej všeč to, da ga ne rabim nanašati večkrat na dan, kot nekatere druge balzame, ki so premalo vlažilni, oziroma izginejo z ustnic že po kakšni uri. Ta nektar se lepo obdrži na ustnicah, ne da pa jim le navideznega vlažilnega sloja, temveč jih navlaži tudi od znotraj. Kadar imam zelo suhe ustnice, sicer moram nanesti debelejši sloj ali pa nektar uporabljati dlje časa, vendar je rezultat vedno dober in suhe ustnice slej ali prej odpravi. Zelo dobro se obnese tudi za večerno nego, saj se zjutraj tako zbudim s še posebej nahranjenimi ustnicami - brez razpok. Balzam, oziroma sloj nektarja, zjutraj sicer na ustnicah skoraj ni več zaznaven, vendar mi je najbolj pomemben efekt na ustnicah, saj lahko čez dan brez težav nosim mat šminko za ustnice. Nanos balzama pa ponovim, ko se spet vrnem domov.
Me pa tale nektar, oziroma balzamček malo spominja na L'Occitanovo karitejevo dobrodelno maslo, zato ga želim na kratko še primerjati.
Oba imata lahek ter nežen vonj po vrtnicah in sta namenjena za nego vseh suhih predelov. Tekstura je pri obeh gosta in kompaktna, vendar je Melvitin nektar vseeno mehkejši in lažje mazljiv. Tudi v kožo se vpije hitreje, oba pa se v stiku s toplo kožo rahlo stopita in na predelih, kamor smo ju nanesli, pustita dobro vlažilen sloj. Oba rada uporabljam na ustnicah, se pa mi zdi, da je L'Occitanov vseeno malce bolj hranilen na ustnicah (ni pa ogromne razlike), sploh je razlika očitna, ko ga na ustnice nanesem pred spanjem. Zjutraj so ustnice s pomočjo L'Occitanovega balzama vseeno malček bolj navlažene, poleg tega pa je sloj balzama na ustnicah zjutraj še vedno dobro zaznaven.
Da povzamem, balzama sta dovolj podobna, da ne potrebuješ oba. Če že imaš L'Occitanovega, Melvitinega ne potrebuješ; če pa bi želela L'Occitanovega (žal se ga več ne da dobiti - omejena izdaja), pa si lahko privoščiš Melvitin nektar. Oba sta super hranilna in bosta ustnice zmehčala. Prav tako imata oba na prvem mestu sestavin Karitejevo maslo. Mi je pa vseeno za odtenek bolj všeč L'Occitanov, sploh za večerno uporabo na ustnicah, saj je tekstura malo bolj trda, mastna. Veliko pa ga uporabljam tudi na stopalih, komolcih, lasnih konicah - za kar seveda lahko uporabljate tudi Melvitinega.
Je pa malce večja razlika v ceni: Melvitin: 12,70€ (8g) in L'Occitane: 3,09€ (20g).
Oba se mi zdita odlična in sta zelo vsestranska.

Sestavine:
Cena: 12,70€ / 8g. Dobite ga lahko tukaj.

Melvitin nektar je zelo vsestranski izdelek in dobro nahrani suhe predele, še posebej pa suhe ustnice. Je must za vse tiste, ki imate suho kožo in se borite z izjemno suhimi ustnicami. Res odličen izdelek, ki se počasi porablja. Edini večji minus gre embalaži, ki ni preveč priročna za uporabo in ni tako higienska. Primeren je za uporabo doma.
Kljub embalaži in temu, da imam sedaj še podoben balzam (L'Occitane dobrodelni karitejev balzam) pa nakupa ne obžalujem in mislim, da si bom pozimi privoščila še Medeni nektar (ki se bere odlično!). :)
Kateri izdelek za suho ustnice pa ve uporabljate? :)



S.

You Might Also Like

6 komentarji

  1. Bere se super, tudi jaz bi rada preizkusila več Melvitinih izdelkov. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene je nektar res pozitivno presenetil.:)
      Ima pa Melvita res veliko zanimivih izdelkov, ki bi jih z veseljem sprobala. :) Sicer pa trenutno preizkušam tudi njihovo sivkino vodico za obraz in je odlična (še pride ocena). :)

      Izbriši
  2. Waaaw, odlična objava. Tale kremica pa je res čudovita, tako design, kot verjamem, da tudi delovanje. Prelepe fotografije :o , xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, hvala Neža. <3 Melvitin nektarček je res awesome, dizajn pa je bil tisti, ki me je prvi pritegnil k nakupu. :P pa hvala za pohvale glede slike, me veseli, da so ti všeč. :)) xx

      Izbriši
  3. Krasne fotke, vedno boljše ti gre! :D
    Drugače pa sama primerjava z L'Occitanovim, bi se kar strinjala. Sama imam Melvitinega že dlje časa, mi je kar ok, vendar ga za to ceno ne bi več kupila, ker spet mi ni nek presežek. Sploh cena in militraža.
    No, če se boš odločala preizkušati kaj Melvitinega me pocukaj, ti jaz kaj priporočam :D Njigova linija olj je super, čeprav sem zdej na Tovarni Organika naša ravno tako dobra, pa skoraj pol cenejša.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oo, najlepša hvala, Kristina, se trudim! :)) <3
      Ja, cena res ni nizka, glede na količino, ki jo dobiš. Sploh, če primerjaš z L'Occitanovim.. Mene je izdelek super, ampak embalaža mi pa res ni preveč funkcionalna.
      Hvala, se definitivno obrnem na tebe, ko bom kaj kupovala.:D
      Za olja sem slišala, da so fajn, ampak v tem času, ki prihaja, ne maram uporabljat tega. :) Me pa nekak trenutno mika njihov nov piling s poprom. :P

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3