L'Occitane: Zakaj ga obožujem in kateri so moji (roza) favoriti

ponedeljek, oktober 10, 2016

L'Occitane je zame ena tistih posebnih znamk, ob kateri najprej pomislim na luksuz, razvajanje, unikatnost in tudi ljubezen. Njihovi izdelki me vedno znova očarajo - bodisi zaradi estetske in pisane embalaže, bodisi zaradi privlačnih opisov in dišečih kolekcij, ki me kar vabijo k nakupu. L'Occitane je zame zares poseben, saj kljub temu, da znam biti precej zahtevna uporabnica, vedno med njihovimi izdelki najdem kakšen nov favorit, ki ga potem kupujem vedno znova in znova. Da je vsaka embalaža nekaj posebnega in nemudoma polepša ter osveži mojo poličko s kozmetiko, najbrž ni treba posebej omenjati, kajne?
Kot sem že omenila zgoraj, med L'Occitane izdelki sama pogosto najdem kakšne favorite, od katerih se potem nikakor ne morem ločiti. Ker obožujem roza barvo/roza obarvane izdelke in ker je okrasni roza trakec na fotografijah zvezda te objave/fotografij (samo poglejte ta čudovit potisk na trakcu!), sem se odločila, da vam v tej objavi predstavim svoje roza favorite znamke L'Occitane.

MOJI ROZA FAVORITI L'OCCITANA:

1. Izboljševalni piling-gel Popolna potonika
Obožujem dobre izdelke za obraz, saj takoj opazim pozitivno razliko na koži. Ta izdelek je nekaj posebnega, saj ga lahko uporabljam na kar dva različna načina. Prvi način uporabe je kot piling gel, ki deluje kot gel za čiščenje obraza in piling v enem. Na ta način ga najraje uporabljam predvsem zjutraj - za hitro in nežno čiščenje obraza. Všeč mi je, da deluje zelo nežno, obenem pa učinkovito. Drobni delčki, ki delujejo kot piling so precej nežni in ne dražijo občutljive kože, vseeno pa izdelek razkrije čudovito, mehko in čistejšo polt. Izdelek je idealen za vse, ki se vam vedno mudi in nimate časa za dodaten korak - piling. S tem izdelkom tako vse opravite v enem koraku, učinek pa je podoben, kot če bi uporabili dva ločena izdelka (čistilni gel in piling). Občasno si rada privoščim tudi hitro, dišečo in negovalno masko - tudi to je še ena od ''funkcij'', ki jo ima ta izdelek. Izdelek v debelejšem sloju nanesem na obraz in ga pustim delovati okoli 3min. Nato nežno zmasiram in sperem. Koža je po uporabi navlažena, mehka in bolj enakomerna.
2. Izboljševalna CC krema za obraz Popolna potonika
Če bi od L'Occitane morala izbrati en sam najljubši izdelek, bi to bil ta. Prvič zato, ker je to bil PRVI njihov izdelek, ki sem ga kdarkoli preizkusila, kar pomeni, da sem ravno zaradi njega odkrila to znamko in jo začela bolj intenzivno raziskovati (kupovati). Drugič pa zato, ker je izdelek dejansko odličen! Je kot lahka dišeča kremica bele barve, ki v sebi skriva mini granule, ki se ob vtiranju v kožo obarvajo in tako prilagodijo tenu polti. Na kratko - izdelek kožo rahlo obarva, da izgleda bolj poenotena in čistejša. Učinek je precej naraven, vseeno pa lahko s pomočjo korektorja zakrijete tudi kakšno nepravilnost in CC kremo uporabite namesto pudra, da kože ne utrujate preveč s težkimi in mastnimi pudri. Več o mojem najljubšem izdelku pa si lahko preberete v moji izčrpnejši objavi tukaj.
3. Izboljševalna meglica za obraz Popolna potonika
Še en izdelek za obraz, ki se odlično dopolnjuje z zgoraj omenjenim gel pilingom in CC kremo za obraz. Gre za fino in lahkotno meglico za obraz, ki je odišavljena z nežnim vonjem po potonikah. Meglica je prijetno osvežujoča in nežna, zato je odlična za uporabo na večih mestih. Sama jo uporabljam tako za osvežitev/navlažitev obraza čez dan, kot tudi za odišavljanje lase in nenazadnje kot ''zaključni sprej'' za makeup. Zadnjo nalogo opravlja še posebej dobro, saj se puder na mojem obrazu dejansko obdrži dlje časa, koža ni tako mastna, obenem pa meglica ublaži pudrast videz na obrazu, ki zna biti tako moteč. Tudi o tem izdelku sem že pisala v ločeni objavi
4. Obarvani balzam za ustnice Popolna potonika
Okej, mislim, da je sedaj čisto vsem jasno, da je linija Popolna potonika moja najljubša kolekcija od L'Occitane. :) Poleg izdelkov za obraz, me je iz te linije najbolj navdušil še njihov balzam za ustnice v naravno rožnatem odtenku. Balzam je prijetno vlažilen (a verjetno premalo za zelo suhe ustnice), ni preveč voskat, niti ne da lepljivega občutka. Ustnicam da lep pridih rožnate, kar mi je zelo všeč, saj barva ni premočna, vseeno pa ustnice izgledajo zapeljivo in naravno poudarjeno. Poleg barve, sta mi pri balzamu najbolj všeč še nežen vonj po potonikah in izjemno luksuzna embalaža iz kovine, ki niti slučajno ne izgleda ceneno - ravno nasprotno. Morda po teksturi balzam ni nič posebnega, vseeno pa se mi zaradi same embalaže, vonja in barve na ustnicah zdi kot odličen izdelek za razvajanje, tako za dušo. :)
5. Krema za roke Srce vrtnice
Pri mojih najljubših izdelkih od L'Occitana, pa nikakor ne morem mimo njihovih kremic za roke. Njihove kreme za roke so en najbolj prodajanih produktov in redko katera uporabnica z njimi ni vsaj malo zadovoljna. Na voljo imajo veliko različnih vonjev, z različnimi teksturami (od lahkotnejši pa vse do bolj negovalnih) in v različnih velikostih. Že sam izgled kremic je prekrasen in četudi morda kdaj pozabite na vlaženje rok, vas bo embalaža njihovih krem definitivno spodbudila k temu, oziroma vas motivirala, da boste bolj pridne pri negi svojih rok. Moja daleč najljubša je - v tem malo hladnejšem času - krema iz kolekcije Srce vrtnice. Najprej moram omeniti božanski vonj, ki kljub imenu, ni preveč cvetličen ali vrtnični. Vonj je precej sladek, sočen in skoraj saden - popolno nasprotje od tega, kar sem sprva pričakovala. Zakaj pa mi je pravzaprav tako všeč tale krema, čeprav imajo tudi ostale precej dober vonj? Krema me je prevzela ravno zaradi hranilne teksture, saj tale krema vsebuje kar 20% karitejevega masla, ki je v bistvu glavni ''krivec'' za to, da je krema bolj negovalna, oziroma hranilna kot večina drugih. Tako visok delež kreme ima še le njihova klasična karitejeva krema za roke. Da povzamem - krema je bolj gosta, hranilna in dejansko zelo primerna za hladnejše mesece. Doma imam kar nekaj njihovih krem (večinoma manjše verzije) in ta je še vedno moja najljubša (poleg medene, ki je bila le v omejeni izdaji). Katere kreme vse sem do sedaj preizkusila, si lahko preberete tukaj.

NOVI IZDELKI, KI PRIHAJAJO NA POLIČKE L'OCCITANE TRGOVIN (LINIJA ARLESIENNE):

Za konec bi vam rada na kratko predstavila še nove izdelke, ki že zelo kmalu prihajajo v prodajalne L'Occitane. Gre za nekaj novih izdelkov iz linije Arlesienne, ki bodo del ''božične kolekcije''.
V petek na konferenci smo namreč blogerke imele možnost med prvimi povonjati te nove sladkorčke ter jih nekaj dobile tudi v preizkušnjo, zato te objave ne morem zaključiti brez prvih kratkih vtisov o teh izdelkih. Tako boste lahko iz prve roke izvedele kakšni so. :)
Možnost sem imela preizkusiti žametno kremo za roke in gloss za ustnice.
Krema za roke je prijetne teksture, ki ni vodena, niti ni preveč gosta (tiste z 20% kariteja so gostejše), vseeno pa je prijetno negovalna in na mojih rokah na začetku pustil rahel sloj. Roke so po uporabi kreme prijetno mehke in navlažene. Za mojo kožo je krema ravno prav vlažilna in mi je dovolj že zelo majhna količina (npr. v velikosti grahka). Krema ima izjemno lep vonj; le-ta je močnejši, cvetličen, a sladkast. Sama zase ne morem reči, da sem velika ljubiteljica cvetličnih vonjev (prisegam bolj na sadne), vendar je ta malo bolj poseben in je celo meni ljub (verjetno zaradi sladkaste note). V kremi in tudi ostalih novih izdelkih iz linije Arlesienne se skriva vonj kar treh različnih cvetlic: vrtnice iz Grassa, vijolice ter žafrana iz Provanse.
Gloss za ustnice je malo gostejše, svilnate, a hkrati oljnate teksture. Zdi se mi precej vlažilen in ni lepljiv. Obarvan je rahlo rožnato, vendar ta barva na ustnicah ni preveč opazna. Mojim ustnicam da zelo rahel in naraven rožnat pridih. Za piko na i ima gloss še sladek okus, kar je seveda plus, sploh, če se vam kdaj zgodi, da PO POMOTI ''pojeste'' gloss (katera pa si želi gloss z ogabnim vonjem?). :) Tudi glossek ima vonj po vrtnici, vijolici in žafranu.
Oba izdelka sta mi zelo všeč in komaj čakam, da v prodajalni preverim še ostale izdelke. V prodaji bodo še: toaletna vodica Arlesienne, gel za prhanje in kopel, lepotilno mleko za telo, parfumirano milo, lepotni puder, odišavljena svečka in parfum v mazilu. Izdelki bodo v prodajalnah na voljo od 3. novembra naprej.
Rožice z L'Occitane trakcem.


Kateri L'Occitane izdelki pa so vaši favoriti? Imate radi cvetlične vonje? :)



You Might Also Like

4 komentarji

  1. Moj L'Occitane favorit je CC krema na fotki, sicer pa LE meden piling in krema za roke pa tudi krema za telo so mi bili top-jih pooooogrešam, noro, noro... Pa še standardna karitejeva krema za roke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Medeni piling še vedno lahko dobiš na njihovi spletni strani, sem ga ravno zadnjič gledala. :) Meni je ta medena linija tudi bila super. Kremico še vedno imam - je v zadnjih vzdihljajih, ampak mi je je tako škoda porabit. :/ :P Škoda, da je bila le omejena izdaja - tako odlične linije bi morale biti del redne kolekcije. :)

      Izbriši
  2. čudovitke fotke in odličen review <3 tudi sama uporabljam nekaj od teh krem in menim da so nezamenljive
    -E from 2girlsand1bl0g.blogspot.si

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, hvalaa! <3
      Kreme za roke so pri njih res kulten izdelek! :)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3