Disappointing Products #5

nedelja, september 09, 2018

Spet vam predstavljam nov kupček izdelkov, ki pri meni niso pustili pozitivnega odziva. Nekaj od teh je na svojo objavo že čakalo nekaj časa (sem jih imela shranjene v posebni škatli samo za tole objavo), medtem, ko sem za nekatere izmed njih šele pred kratkim ugotovila, da ne ustrezajo mojim potrebam.
Še enkrat pa poudarjam, da zaradi tega ti izdelki niso nujno slabi, le meni niso odgovarjali. Pravzaprav je nekaj spodaj omenjenih produktov zelo popularnih, oziroma priljubljenih pri ostalih uporabnicah.
Chanel vodoodporni svinčnik za oči Stylo Yeux
Tale svinčnik sem kupila, ker sem slišala nekaj pohval, da se odlično obdrži na ''waterline-u''. Žal je mene svinčnik zelo razočaral in to na večih področjih. Prvo kot prvo je precej slabo pigmentiran, kar pomeni, da moram kar nekajkrat potegniti po očesu, da se sploh kaj vidi (formula namreč ni preveč kremasta). Poleg tega pa je tudi sama obstojnost porazna, kar je zaradi slabe pigmentiranosti tudi logično. Opazila sem tudi, da mi občasno malce draži oči. Skratka, od svinčnika za 20€+ sem vseeno pričakovala malce več. 
Tako še vedno ostajam zvesta Urban Decay 24/7 glide-on pencilu (v odtenku Perversion), ki je zelo dobro pigmentiran (je precej kremast) in se dolgo obdrži tudi v ''waterline-u''.
NYX HD primer za veke
Imam malce mastne veke, zato sem vedno v iskanju dobrega primerja. Preden sem postala zvesta Urban Decay Primer Potion-u, sem kupila tudi NYX HD primer, ki ga zelo veliko punc hvali. Meni osebno žal ni odgovarjal. Sama tekstura mi je čudna, saj se se posuši v precej mat finiš, zato imam občutek, da so moje veke kar malo suhe, oziroma jih želi malce ''zategovati''. Tudi sama senčila se pod primerjem zabrisujejo zelo čudno, oziroma slabo, zato je težko delati z njim. Porazna je bila tudi obstojnost, saj so mi že čez nekaj ur senčke začele bledeti. Tako da vsekakor drži dejstvo, da tudi še tako odlični, oziroma pohvaljeni izdelki ne odgovarjajo čisto vsem uporabnicam.
MAC tekoča mat šminka Retro Matte Liquid Lipcolour
Obožujem klasične MAC šminke in obožujem tekoče mat šminke, zato sem bila zelo vesela, ko so pred kakšnim letom v tujini v prodajo prišle tekoče mat šminke, znamke MAC. Kot že rečeno, so mi ''navadne'' MAC šminke odlične (super formule, vrhunska obstojnost, milijon odtenkov), zato tudi od novih tekočih mat šmink nisem pričakovala nič manj. Ne vem, morda so bila moja pričakovanja vseeno previsoka, saj so me tekoče šminke izredno razočarale. Sama formula šminke je gostejša in kremna. Nanaša se zelo lepo in se zelo hitro posuši v pravi mat finiš. Problem pa se pojavi, ko se šminka posuši. Takrat postane na ustnicah zelo suha, poudari vse linije na ustnicah in se obenem začne še luščiti in drobiti, predvsem na notranji strani ustnic. Formula na ustnicah je zelo ne udobna, celo zame, ki sem kar vajena tekočih mat šmink; je težka in zelo izsušujoča. Tudi če so bile moje ustnice v odličnem stanju, se mi je dogajalo popolnoma enako. Škoda, saj so mi na splošno MAC šminke ene boljših, pa tudi nanos in odtenki teh tekočih šmink so mi bili izredno všeč. Moja je bila v odtenku Personal Statement - hladen fuksija odtenek.
Alterna Anti-aging šampon in balzam za lase Caviar Volume
In za konec še dva izdelka, ki sem ju spet kupila zato, ker sem slišala pozitivna mnenja. Kljub temu, da gre za vrhunsko lasno kozmetiko, pa meni ta dva izdelka nista ustrezala. Gre sicer za šampon in balzam za lase, ki sta namenjena tankim in redkim lasem, saj obljubljata veliko volumna in gostote. Žal sta bila precej povprečna. Ko sem ju uporabljala (ponavadi oba istočasno, ali le enega izmed njiju - poskusila sem na več načinov), nisem opazila nobenega volumna. Ravno nasprotno, lasje so bili še bolj ''ravni''/brez življenja in kar malo obteženi. Po uporabi so bili sicer lepo mehki in navlaženi ter brez vozlov (predvsem po uporabi balzama), pa vendar to dosežem tudi z drugimi, poceni izdelki. Žal moram reči, da sem boljše rezultate, kar se tiče volumna, dosegla z L'oreal Elseve šamponom in balzamom za tanke lase. Alterna izdelka imata sicer odlične sestavine (sta brez parabenov, sulfatov, sintetičnih barvil), to pa je tudi vse. Verjetno bom kdaj poskusila še tester(!) kakšnega drugega izdelka, da vidim, če me vseeno kaj prepriča, te linije pa se bom na široko izognila.
Mi morda ve priporočate kakšen drug Alterna izdelek, v kolikor ste preizkusile kakšnega?
Kateri izdelek pa je vas nazadnje razočaral?



You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3