Beauty Favourites of 2018: Makeup

sobota, januar 12, 2019

Z pričetkom novega leta so blogi polni objav o najljubših izdelkih leta 2018 (tudi sama jih izjemno rada prebiram), zato bi se tudi sama rada še enkrat ozrla na preteklo leto, ki je bilo zelo zanimivo (tudi na kozmetičnem področju) in z vami delila izdelke, ki sem jih v letu 2018 najraje uporabljala.
Na splošno se mi zdi, da o ličilih premalo pišem, zato se mi zdi prav, da vam prvo predstavim moja najljubša ličila leta 2018, kasneje pa še nekaj negovalnih izdelkov za obraz, telo in lase ter dišave. Objava o le-teh bo na blogu čez nekaj dni.
Catrice balzam za ustnice Dewy-ful (odt. Dr. Dewlittle)
V preteklem letu me je zelo navdušil novejši izdelek za ustnice, od Catrice. Gre za obarvani balzam za ustnice, oziroma za hibirid med balzamom in glossom. Balzam ima gostejšo, negovalno teksturo, zato navlaži suhe ustnice, obenem pa jih enakomerno obarva. Od kar sem pozno poleti kupila tale balzam, sem ga uporabljala zelo veliko, predvsem, ko sem imela malce bolj suhe ustnice in sem jih želela navlažiti, obenem pa obarvati. Moj odtenek Dr. Dewlittle je temnejši rdeč, z rjavim podtonom. Odtenek je primeren za vse priložnosti, vendar bi vseeno v prihodnosti rada kupila še kakšni svetlejši roza odtenek. Zaenkrat so na voljo štirje odtenki.

L'oreal les Chocolats šminka za ustnice Candyman
Seveda v preteklem letu nisem mogla tudi brez šmink za ustnice v mojem najljubšem finišu - mat. Navdušili sta me kar dve zame novi tekoči mat šminki. Prva je L'orealova, ki me je očarala že zaradi samega vonja. Diši namreč po ta pravi žlahtni čokoladi. Tudi sama formula in finiš sta odlična. Šminka ima srednje tekočo formulo, ki se lepo nanaša in se zelo hitro posuši v pravi mat finiš. Obstojnost je dobra, šminka pa z ustnic zbledi zelo enakomerno. Večina odtenkov v Les Chocolats liniji je nevtralnih, čokoladno rjavih (obstaja pa tudi en rdeč odtenek). Moj odtenek Candyman je hladno rjav z roza podtonom (ker obožujem roza šminke). O šminki sem napisala tudi samostojno oceno, pa tudi sicer sem šminko že večkrat omenila na blogu.

The Body Shop Matte Lip Liquid tekoča šminka za ustnice Tokyo Lotus
Poleg L'orealove me je navdušila še The Body Shop-ova tekoča mat šminka, od kateri sem prav tako že večkrat pisala (tukaj je samostojna ocena). Gre za šminko, ki ima prav tako mat finiš, vendar je za razliko od L'orealove formula pri The Body Shop-ovi bolj kremna in potrebuje malce dlje časa, da se posuši v mat efekt. Šminka se nanaša enakomerno, vendar pa potrebuje vsaj dva sloja za popolno prekrivnost. Šminko sem zelo rada uporabljala predvsem zaradi lahkotne in neizsušujoče formule (je malo lahkotnejša od L'orelove) in krasne živo roza barve (odtenek Tokyo Lotus). 
V preteklem letu sem uporabljala kar veliko tekočih mat šmink, a le-ti sta bili dovolj posebni, da sta bili vredni omembe.

MAC šminka za ustnice Ruby Woo
Med moje najljubše šminke leta 2018 pa se je uspelo uvrstiti tudi eni klasični šminki za ustnice. To je hkrati bila tudi moja najljubša in najpogosteje uporabljena ''navadna'' šminka v prejšnjem letu. Formula šminke je odlična - lepo se nanaša, efekt je popoln matirajoč, šminka je dobro obstojna, odtenek (Ruby Woo) pa je najlepši rdeč odtenek v moji zbirki. Tale odtenek je tudi izjemno popularen in po mojem mnenju je tega tudi vreden.
Max Factor svinčnik za obrvi Brow Shaper
V preteklem letu sem odkrila popoln svinčnik za obrvi. Večina svinčnikov je namreč pretemnih za moje obrvi, ta odtenek pa je res idealen za svetlejše obrvi. Tudi nanos svinčnika je enostaven, lepo zapolni obrvi, se zlahka zabriše in je dobro obstojen. Všeč mi je tudi, da se svinčnik ne zlomi tako zlahka, oziroma ni premehek in se tudi počasneje porablja.

Urban Decay primer za veke Primer Potion Original
Obožujem senčila za oči, ki pa jih nikoli ne nanašam brez primerja za veke. Preizkusila sem jih že kar nekaj, vendar je moj edini pravi favorit Urban Decay Primer Potion, v ''original'' verziji. Zvesta sem mu bila tudi v preteklem letu in to skozi celotno leto. Primer mi je zelo všeč, saj izjemno podaljša obstojnost senčil (tako cenejših, kot tudi dražjih), omogoča tudi lepše zabrisovanje in pripomore, da so barve senčil bolj intenzivne. Original primer je v kožnem odtenku, obstajajo pa še druge verzije. Embalaža primerja je zelo priročna. Ima tudi aplikator, s katerim enostavno nanesete primer na veko, primer pa na koncu zlahka porabite do konca, saj je embalaža ''mehkejša'' in jo lahko stisnete ali prerežete. O primerju sem pisala tudi v objavi o izdelkih, ki jih kupujem vedno znova.

Catrice tekoče črtalo za oči Liquid Liner
Čeprav večinoma uporabljam le črtala za oči v ''flumaster'' varianti (ki so na splošno zelo draga-moj najljubši Bourjois Feutre je precej drag), pa sem v letu 2018 spet vzljubila tekoče črtalo za oči s čopičkom. Moje najljubše je tako bilo Catricovo, ki je ravno prav pigmentirano, ima mat efekt (se tudi zelo hitro posuši na veki), se ne razmaže in je dobro obstojno. Odlično črtalo za zelo dobro ceno.

Urban Decay 24/7 glide-on svinčnik za oči Muse
Ponavadi pri ličenju uporabljam le črne svinčnike za oči, ki jih nanesem v ''waterline'', vendar pa sem v preteklem letu veliko uporabljala tudi Urban Decay svinčnik v odtenku Muse - temnorjav odtenek z drobnimi bleščicami. Svinčnik sem uporabljala predvsem na spodnji liniji trepalnic - nanesla sem ga v tanki liniji in zabrisala s čopičem. Svinčnik je dobre kvalitete, je namreč zelo kremast in obstojen. Tale odtenek sem dala tudi v moj Project Pan 2018 (projekt porabe ličil) in je en redkih izdelkov, ki sem že ga skoraj uspela porabiti do konca (manjka še čisto malo). Na splošno so mi zelo všeč Urban Decay 24/7 glide-on svinčniki, saj so prijetno kremasti in pigmentirani. Moj najljubši pa še vedno obstaja črn svinčnik za waterline v odtenku Perversion.

Artistry Shimmer Powder senčilo za oči

Pri izdelkih za oči sem v letu 2018 veliko uporabljala tudi ''powder'' senčilo za oči v svetlem šampanjec odtenku. Uporabljala sem ga čisto pri vsakem ličenju oči in sicer v notranjem kotičku oči, da sem navidezno odprla oči. Senčilo ima čopiček s katerim preprosto naneseš senčilo na določen predel oči.
Essence maskara za trepalnice Lash Princess
Zelo rada sem uporabljala tudi nizko cenovno maskaro od Essence, ki je obenem tudi moja najljubša drogerijska maskara. Trepalnice lepo loči, jih priviha, privihanost drži ves dan, obenem pa doda ravno pravšnjo količino volumna in dolžine. Vedno, kadar želim imeti ''ogromne'' trepalnice, oziroma ne vem, katero maskaro kupiti, posežem po tej.

Too Faced vodoodporna maskara Better than Sex
Omeniti pa moram še dve višje cenovni maskari za trepalnici, ki sta kljub visoki ceni vredni nakupa. Prva je vodoodporna verzija Better than Sex. Že sama klasična Better Than Sex maskara je odlična (in tudi zelo popularna), vendar je tale meni še boljša (čeprav jo večina ljubiteljev klasične BTS kritizira). Maskara ima dobro formulo - ni preveč mokra, se ne paca in ne obteži mojih trepalnic. Trepalnice izjemno podaljša, jih odebeli, doda tono volumna in jih priviha, tako da ostanejo privihane skozi ves dan. En redkih maskar, ki meni da učinek umetnih trepalnic. Je tudi popolna maskara za poletne dni in za vse, ki se veliko potite. Tukaj si lahko pogledate, kako izgleda krtačka.

Benefit maskara za trepalnice Roller Lash
Druga pa je Benefitova Roller Lash maskara, ki me je še malenkost bolj všeč, kot Too Faced. Pri Benefitovi maskari mi je najbolj všeč, da zelo lepo loči moje trepalnice, jih zelo lepo podaljša in jih priviha (najlepše od vseh zgoraj omenjenih maskar). Je edina maskara iz tega kupčka, ki ima silikonsko krtačko. Opazila sem, da silikonske krtačke najbolj odgovarjajo mojim trepalnicam, oziroma dajo najlepši efekt. Pogosto sem uporabljala tudi kombinacijo Too Faced in Benefit maskare - rezultat so bile goste, dolge in privihane trepalnice.
I Heart Makeup paleta senčil Rose Gold
V letu 2018 sem bila dokaj pridna pri uporabi različnih palet za oči, vendar sem definitivno najpogosteje in najraje uporabljala mojo novejšo paleto I Heart Makeup Rose Gold. Po njej sem veliko posegala že zaradi same embalaže v obliki čokolade (privlačne embalaže me pač spodbujajo k pogostejši uporabi) in tudi zaradi same raznolikosti odtenkov, saj sem lahko z njo ustvarila veliko različnih in vpadljivih lookov. Paleta je bila idealna predvsem za uporabo v poletno-jesenih mesecih, saj vsebuje veliko barvitih odtenkov. Večina odtenkov je dobro pigmentirani in tudi na splošno je paletka odlična za svoj denar.
MAC senčilo za oči Satin Taupe
Zaradi odličnih palet, ki jih imam v svoji zbirki, pa le redko posežem po enojnih senčilih, ki tako samevajo v mojih predalih z ličili. V prejšnjem letu pa sem vseeno pridno uporabljala nekaj senčil - nekaj od Colourpop in eno od MAC. MAC senčilo si definitivno zasluži omembo v tej objavi, saj sem ga v drugi polovici leta uporabljala res ogromno. V začetku preteklega leta sem ga dala tudi v svoj projekt porabe ličil. Takrat je senčilo bilo skoraj še novo (zadala sem si cilj, da se vsaj malce dotaknem ''dna'' pri senčilu), nazadnje pa mi ga je skoraj uspelo porabiti čisto do konca. Že to je odličen dokaz, da sem ga uporabljala veliko. Večinoma sem ga na očeh uporabljala samostojno. Senčilo je že samostojno lepo poudarilo moje zeleno-rjave oči, z njim pa se dalo narediti tudi lep in subtilen smokey eyes (zadimljen videz oči). Senčilo je rjavo-taupe barve z vijola podtonom.
Tarte korektor Shape Tape (odt. Fair Neutral)
Edini korektor, ki sem ga uporabljala v zadnjih mesecih. Verjetno ste vse že slišale o famoznem Shape Tape korektorju znamke Tarte, ki je navdušil veliko znanih blogerk/gurujk. Tudi mene je korektor popolnoma očaral, saj ima odlično prekrivnost, ne poudarja finih linij pod očmi in se ne zažira v le-te, je tudi dobro obstojen, se lepo zabriše, odtenki pa so primerni tudi za zelo svetlo kožo. Sama imam odtenek Fair Neutral, ki je zelo svetel, z nevtralnim podtonom in ga večinoma uporabljam za osvetljevanje predela pod očmi, čeprav dobro prekrije tudi nepravilnosti in podočnjake.

Revolution Pro 4K paleta osvetljevalcev za obraz Rose Gold
Tole paleto sem sicer ''odkrila'' šele v mesecu novembru, vendar je kljub temu že postala en mojih najljubših produktov za osvetljevanje obraza. Paleta vsebuje štiri različne odtenke osvetljevalcev: perlasto belega, zlatega, zlatega z roza pridihom in bakrenega. Osvetljevalci se lepo nanašajo, so dobro pigmentirani in se na mojih licih obdržijo ves dan. Moja najljubša odtenka sta v preteklem letu bila perlasto bel in zlat, ki sem ju tudi najpogosteje uporabljala.


Catrice Peel-off Glam lak za nohte (odt. Too Glam To Stay At Home)
Obožujem lake za nohte z bleščicami, vendar sem v preteklem letu večinoma uporabljala le novejšega od Catrice, imenovanega Peel-off Glam. Le-ta me je navdušil predvsem zaradi zelo enostavnega odstranjevanja, saj ga zlahka odstranite tako, da ga preprosto odlupite z nohta. To je definitivno zelo priročno, saj klasični bleščičasti laki zahtevajo ogromna trudi pri samem odstranjevanju, zato jih le redko uporabljam. Poleg tega je bil lak tudi dobro obstojen, uporabljala pa sem ga lahko na dva načina - samostojno v treh plasteh, ali kot nadlak preko barvnega laka, za bolj glamurozen efekt. Sama imam srebrn odtenek, namen pa imam vzeti še kakšnega.


Katera ličila pa so vas navdušila v letu 2018?



You Might Also Like

6 komentarji

  1. Catrice eyeliner je top! Ga uporabljam vsak dan že precej časa. Essence maskaro imam pa na wishlisti, sploh zdaj ko sem dobila dve zame spet dokaj neuporabne formule, ki mi povesijo trepalnice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem mela Catrice eyeliner že v preteklosti, ampak sem se nekako bolj navadila na flumaster črtala in sem bolj kupovala slednja. Samo tista dobra so res draga in mi iskreno ni volja dajati toliko denarja vsakič zanje. :) Tako da sem nazadnje za spremembo spet vzela Catrice črtalo in sem se super navadila nanj.
      Essence maskaro moraš nujno probat. Od drogerijskih nevodoodpornih mi samo ta in Maybelline Lash Sensation lepo držita privihanost trepalnic, s tem, da je Maybelline seveda že dražja.

      Izbriši
  2. Se strinjam za Catrice balzam in UD primer. Oba odlična izdelka. Primer ravno končujem. Mi je dejansko takooo dolgo zdržal, sem prav presenečena. Pa imam mini verzijo :).

    Essence maskaro sem kupila, ko sem prebrala, da ti je tako všeč. Mi je všeč volumen in res lepo drži privihanost. Moti me samo, ker meni odpada na spodnjo veko in mi pušča črne madeže. Kar mi je prav čudno. Z drugimi maskarami se mi to skoraj nikoli ne dogaja. Moram še bolj potestirat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, UD primer neverjetno dolgo zdrži. Jaz sem ga prvič kupila v začetku leta 2016, pa sem do sedaj porabila samo dva (eno veliko in eno mini verzijo), tretjega pa imam zdaj še nekje tričetrt polnega. Uporabljam pa vsak dan. :)

      Hmm, zanimivo. Sama nimam nikoli s tem težav pri nobeni maskari. Upam, da se ti je to samo slučajno zgodilo. Ker sam efekt je pa res odličen..sploh za takšno nizko ceno. :)

      Izbriši
  3. Jaz sem tudi fanica obeh omenjenih palet. Sploh I Heart Makeup čokoladica je moja najljubša in tudi najbolj uporabljena paleta v minulem letu. Odtenki so res čudoviti, pa tudi vse ostali na njej mi je všeč. ❤ Si mi pa dala še kar nekaj idej, kaj vse bom preizkusila letos. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I Heart Makeup paleta je popolna - sam izgled palete, nabor barva, kvaliteta. :) Je fajn videt, ko ima nekdo enak okus. :)
      Hvala, upam, da bodo tudi tebi izdelkih, ki boš jih preizkusila, všeč. :) ❤️

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3